Bugün sabah kuzenimin Golf 8 aracı ile Ankara'dan Beypazarı'na gitmek üzere yola çıktık. Aracın multimedya ekranı hiç açılmadı, bakın dondu falan demiyorum, bildiğiniz karanlık bir ekran ile yola devam ettik. Asıl bomba klima kontrolleri ekran üzerinden yapıldığından klimanın çalışıp çalışmadığını bile anlayamadık. Neyse dedik klima en kötü dünkü ayardan devam eder, motor ısınınca üflemeye başlar. 20 dakika geçti klimadan ses yok:) Aracı durdurup tekrar çalıştırdık birşey değişmedi. Ben akü kutup başlarını sökmeyi teklif ettim ancak kuzenim yanaşmadı. Ankara'nın soğuğunda buz gibi araçla 1 saat yol gittik. Allah'tan havalar çok soğuk değil, yol da nispeten yakındı. Ancak uzun yolda, mütemadiyyen karlı Bolu dağında falan bu olayın yaşandığını düşünün, başlı başına Golf 8'den uzak durmak için bir sebep. Dönüşte bomba bir şekilde ekran çalıştı, hiç birşey olmamış gibi:) Bir daha donmasın diyerek kuzene aşağıdaki ürünü sipariş ettim, umarım kızmaz ![]() Bu arada konuyu araştırdığımda Golf 8'in yazılım sorunlarının ülkemizde pek konuşulmadığını ancak dünyada ciddi tepkiler olduğunu ve ufak bir dizelgate skandalına doğru gittiğini gördüm. Neler var neler; Multimedya ekranının donması, Ekranın hiç açılmaması, Trafik işaret tanımanın olmayan işareti uydurup 42 km/s ile sizi sınırlandırması. Şerit takibin sapıtarak sürekli yolu ortalayın demesi, hem de yolu ortalamanıza rağmen:) Park sensörü ve arka kameranın sürekli hata vermesi. Direksiyonu tuttuğunuzu algılamayıp sürekli direksiyonu tutun demesi. Start stop'daki bir hatadan dolayı bazı araçlarda akünün sürekli boşalması. Doğuş donanımlı araç getirmiyor derken günahını almışız, bi bildiği varmış çünkü donanımlar çalışmıyormuş:) Şaka bir yana 2-3 büyük yazılım güncellemesinden sonra hataların çoğunun devam ettiği görülmüş. Bu sebeple yeni araçlarda donanımını komple değiştiriyorlarmış. Mevcut Golf 8 sahipleri benzer sorunlar yaşıyorsa şimdiden birlik oluştursunlar, zira yeni donanımlı araçlar geldiğinde eskileri satmakta sorun yaşabilirler. Edit: Aşağıda daswagen adında hepimizin bildiği bir VW trolü var. Klimanın çalışmadığına dair fotoğraf istemiş beyefendi. Benim olmayan bir araçta, hayatımda görmediğim mallıkta bir sorunla uğraşırken, akşam daswagen sorar dur bir foto alayım diyecekmişim:) Bak trol, bu marka otomotiv tarihindenki gelmiş geçmiş en büyük skandala imza attı, hala utanmadan Alman mühendisliği diyorsun. Bu mühendislik sürücünün etkileştiği tüm fiziksel tuşları kaldırıp, tüm kontrolleri tek bir arayüze toplayarak, o arayüzü de da gelmiş geçmiş en bug'lı bir şekilde piyasaya sürmeyi başarmış bir mühendislik! Aynı mallığı Apple macbooklarda fiziksel esc tuşunu kaldırarak yapmıştı, sonra tokatı yiyince apar topar geri koydu. Kendi arayüzlerini dayattı yine tokatı yedi HDMI vs. ne varsa geri koydu. Araç sahipleri senin gibi trollüğü bırakıp biraz karakterli olursa, emin ol tüm o sorunları birer birer çözerler. Bak 220.000 aracı geri çağırıyorlar acil olarak, acaba Türkiye'den bir ses var mı? Yok, neden? Golf'ün çeyrek altın olduğunu düşünen var, TSI'ın benzin ürettiğini düşünen de. Ama Golf 8'in dandik bir araç olduğunu kabullenen yok, yediremezler çünkü verdikleri paraya. Sessiz sedasız çalışmayan ekranlarına bakar durur garipler.... ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 9 Ocak 2022; 23:10:47 > |