Maliyet çok basit. Adam bilmem kaç tane kumandadan kurtarıyor. Bir basit lambayı bile hesap ediyorlar yeri geliyor, ciddi maliyet. Bence klima kumandaları yasal olarak tuşlu olmalı. Düşün acemi birisin camlar buğulanıyor, açmaya çalışıyorsun menülerde dolaşıyorsun bir yandan yola bakıyorsun. Öndeki frene asılıyor çat diye vuruyorsun. Çok olası bir senaryo büyük şehirlerde özellikle. Yapmayın böyle şeyler, tamam şov yapmak istiyorsun elektronik kumanda da koy ama düğme mutlaka olmalı. Otomotiv dünyası artık klasik araçlarda son düzlüğe girdi. Bu sebeple artık markaların ciddi yatırım yapmadığını düşünüyorum. Bence VW de yapacağını yaptım artık elektrikliye yükleneyim derdinde. İşçilik kalitesi Passat'ta mesela ciddi düştü. Halbuki B5-B.5-B6 ve kısmen B7 dönemine göre iyi araçlardı. Sorunsuzdu en azından. Daha sonra ayar kaçtı. Bakın mesela güncel Passat'a kaynak noktalarında bile fark var. Konuya gelirsek evet soğukta bu ekranlar sapıtıyor. Geçen gün Egea ile Bolu'daydım. Sabah çalıştırınca ekran sapıttı. Sayfa değiştiğinde bir iki saniyeliğine bir önceki sayfanın izleri kalıyordu ekranda. Motor ısınınca da geçmedi, öğlen düzeldi. |