Şimdi Ara

Golf 7 Start-Stop Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle herkese iyi aksamlar,

    Ocak ayinda babam Golf 7 Comfortline "MANUEL" aldi. Arac bana alindi gibi daha cok ben kullaniyorum yani fakat aldigimizdan beri pek firsat olmadi o yuzden arac daha 150 km'de. KM'den anlayacaginiz uzere sehirici degil ilce icinde kullaniyorum simdilik araci kisa mesafeler icin yani. Aracla ilgili soyle bir sorunum var. Bildiginiz uzere Golf 7'de Start-Stop ozelligi standart. Ben ilce icinde kullandigim icin hep kisa sureli dur kalklar oldugundan Start-Stop'u devredisi birakiyorum. Fakat buna ragmen mesela bugun disari ciktigimda yokus yukari bir yol var yolun sonunda da saga donup siteye girecegim. Siteye girerken guvenlik durdurdu siteden miyim diye sormak icin. Bu arada aracin motoru stop etti. (Start-Stop kapali olmasina ragmen yapiyor bunu anlamiyorum.) Sonra guvenlik kapiyi acti. Araci calistirmak icin debriyaja basiyorum. Motoru atesliyor, debriyajdan ayagimi cektigim anda yine stop ediyor. Yine basiyorum cektigim an stop ediyor sinir oldum. Bunun yuzunden insanlar arkamda kuyruk oldu insanlari 15 saniye falan bekletiyorum her seferinde. Bu neden kaynaklaniyor bilen var mi? Bir de bu Start-Stop'u nasil "tamamen" devredisi birakabilirim? Her araci kapatip calistirdigimda start-stop otomatik olarak devreye giriyor. Kapatsam da az once anlattigim gibi sacma sapan devreye giriyor. Yok mu bunun bir cozumu? Tesekkurler simdiden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Ciddi bir acemiyle karşı karşıyayız...

    start stop u tamamen kapatamazsin araca her bindiginde tekrar aktif olur. Off tuşuna bastigin an araci manuel olarak stop edene kadar bidaha asla aktif olmaz. Yani söyledigin şekilde kapatmana ragmen devreye girmesi filan mümkün degil.

    Tamamen kapatma konusuna gelirsek senin yapabilecegin birşey degil yine.. Yazilim firmalarindan biriyle yada kablosu olan biriyle görüşüyorsun aracina obd den baglanip start stop u tamamen kapatiyor.

    Şunuda ekleyim Araci sakin kullaniyorsaniz surekli dipgaz gezmiyorsaniz start stop u kapatmanin hicbir mantigi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birincisi acemi degilim. Diger aracimizda da start-stop sistemi var ama boyle bir sorun yok. Ikincisi de devredisi biraktigim halde devreye girdigini ustune basa basa soylemisim daha nasil anlatabilirim acaba? Yalan soyleyecek halim yok ya araci calistirir calistirmaz kapattim adim gibi eminim buna ragmen 1 degil 2 defa devreye girdi ikisinde de ayni olayi yasadim. Ayrica velev ki kapatmamis olayim yine de benim yasadigim sıkıntı motoru kapatmasi degil motorun yeniden calismasiyla ilgili. Ya bir seyi eksik yapiyorum ya da aracta bir sorun var ve bu beni her seferinde sinir ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belki daha sonradan ayni sorunu yasayip ogrenmek isteyen olur. O yuzden sorunun neyden kaynaklandigini yazayim. Arac stop ettiginde ben motoru calistirmak icin debriyaja ayagimi basip cekiyordum. Fakat arac motoru debriyaja basip calistirdiginda gitmeniz gerektigini dusunuyor ve ayaginizi cektiginiz anda vazgectiginizi dusunup yeniden istop ediyor. O yuzden ayagi cekmeden debriyaji direkt kavramaya alip kalkis yapmak lazimmis. Su anda bir sorun yok. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Debriyaja basın, yani böylece marş-vites zaman arasını arttırın bence. Böylece çalışmayan aracın geri kayması vs durumunu çözersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bence siz aracı istop etmişsiniz debriyajdan ayağı kaldırırken :)
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Yok hocam stop etmiyor. Hatta anahtari cevirince buji ateslemiyor. Ekranda da start-stop devrede yaziyor. Oyle birkac defa kapat ac yaptigimda sonunda stop ediyordu da oyle bastan calistirip kalkiyordum. Ama anladim artik neden oldugunu yukarida da anlattim zaten sebebini. Ondan yani sorun cozuldu simdilik. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.