Şimdi Ara

golf 7 1.6 tdi mı 1.4 tsi act mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
16.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılda 15.000 km kullanıyorum aşağı yukarı.
    1.4 tsi leon 140 hp ile aylık giderim 2015 yılında ortalama 350 olmuş.
    Çoğu s.ici. uzun yol da var tabi.
    Aracı aldığından beri geçen 35.000 km de pompa hesabıyla 6.75 lt/100 km tüketim değeri var.
    Dizel daha az yapabilir ama
    1) bu tüketim değerleri ile kaç yıl sürer amorti etmesi?
    2) ikisi ile test sürüşü yaptıktan sonra dizeli almanız için içinizde kirinti kadar araba sevdası olmaması lazım. Performans olarak çok farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selo3803 S kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde bi leona bindim test aracı idi, 1.4 tsi act 150 bg dsg. Uzun süreli ortalaması 31 km hız ile 8.8 litreydi. Test aracı olduğu için kafadan 1 litre fazlası vardı. Karmada 8i geçeceğini sanmam ben şahsen. Dsg için garanti uzatma iyi fikir ama manuel sıkıntı değilse hem dsg fiyat farkını hem de act farkını düşünce daha uyguna almış olacaksınız eğer o 25 beygire ihtiyacınız yoksa.

• ben olsam manuel 1.4 tsi highline alırdım düzünü 72500 e alanlar oldu en fazla cam gavan ekletirim oda gerek var mı bilmiorum
  • Gerekirse Comfortline alın ama 150 HP ACT/DSG Alın.Çok keyifli kombinasyon olur.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Bu 25hp tam olarak gereksinim değil de keyif için ama 2sinin testini yapıp 125 yeterli gelirse onun manuelini alıp bikaç opsyon eklenir.

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Tüketim çok iyiymiş ya korktuğum gibi değilmiş.

• Araba sürmek istiyorsanız 1.4 TSI, traktör sürmek istiyorsanız 1.6 TDI. Gerisi forum goygoyu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    1.6 tdi otomatik test sürüşünü yaptım. Sport modunda benzine göre sadece biraz fazla ses geliyo yani gayet başarılı bir yalıtım var inanın bana performans olarak da yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selo3803

Tüketim çok iyiymiş ya korktuğum gibi değilmiş.

Hocam hız ortalamalarını da yazayım daha net bilgi olsun size.
    yaşadığım şehirde aylık (bir depo ediyor) hız ortalamam 24 km ediyor. garip bir şekilde
    24 e sabitlendi :) akşamları yoğun trafikte 15 km felan oluyor, h.sonu 35 km oluyor derken bir şekilde ortalama
    24 km.
    Uzun yolda da %90 120 km ye sabitlerim. bazan gaza gelip 150-170 lerde giderim kısa süreli.

şehir içinde sağa dönme dışında sağ şeritten gitmem. hep sol şeritten giderim. kesinlikle daha güvenli oluyor.
    Yani az yaksın diye kasmıyorum. bazen bizim gibi orta yaşlıların kafasında yer eden "kurum bağlama"
    olayı olmasın diye devirli kullanırım. Ama önüm boşsa. ilerde yavaşlamam gereken bir ışık bir dönemeç varsa
    boşa gaz gitmesin diye gazlayıp hemen akabinde fren yapmam. nadiren acele işim olursa mecburen 50 metre öteden U dönecek olsam bile
    gaza basarım.

Daha önce 1.4 ten 2.3 e kadar çok araba kullandım. kesinlikle harika bir motor. ışıktan kalkarken abartmıyorum 2.500 devirde vites atarak kalktığımda aynada arabalar kayboluyor. o yüzden trafiğin akışında gitmek için 2000 deviri bile bulmadan vites yükseltmeniz mümkün. bu da küfür korna yemeden tasarruflu kullanım sağlıyor.

Açıklamanız için çok sağolun hocam. Kullanıcı genç birisi diyelim arada basılacak. Ama genelde dikkatli kullanma şartıyla bu kullanım 7 üzerine çıkar mı ? 1.4 125 olan için. 150hp olanı test etme şansımız olur inşallah bunu da denemek istiyorum yani çok yakmazsa bu da mantıklı gibi ama tabi arada bi 20bin fark var 125 manuele göre.

150likle 520d, A6 2.0 Tdi felan rahat kovalanır, keyfi o olur sadece, onun dışında fiyat farkı bir hayli yüksek. Artık tercihinize kalmış

Hocam ışte basmak var basmak var.
    Fren kullanmadan basarsaniz çok artmaz yakıt. Ama 200 metre otede yavaslayacagini bile bile gazlarsan yakıt cok artar.yeni 125 lik tsi ler yeni nesil euro 6 motormus galiba. Çok yakacağını sanmıyorum. Ama benim için fiyat performans olarak 150 hp manuel en iyisidir.

• zaten bukdar çok satışın olmasının en büyük sebebi. her ay arabalara ortalama 1000-2000 arası gelen güncellemeler. arkadaşlar aralara zam mam yok, sadece fiyat güncellemesi yapılıyor. insanlar yığın halinde bir an önce almaya şartlandırıyor kendini, yoksa trenin orta vagonunu kaçıracak, daha güncel fiyatlardan almak zorunda kalacak. bu saadet zinciri işte böyle devam edip gidiyor. ta ki nereye kadar?
    150lik de alsak yerinde basılır hocam öyle trafikte falan basma hevesimiz yok. Bu araba normal kullanımda 7-8Lyi geçer mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Caniggia

Bir arabaya verecek 60-70 milyar parası olan, ama 5.5 litre yakan TSI ACT'ın yakıt tüketimini fazla bulup da 1 litre az yaksın diye kendini kasıp peformans, sessizlik ve bağımsız süspansiyondan vazgeçip TDI alanları Allah'a havale ediyorum.

Psikoloji okuyor olsam, 'Türk insanındaki obsesif kompulsif dizel takıntı hastalığı' konulu tez yazardım.

hocam yazabilirsiniz. illa pisikoloci okuycam diye bişey yok.
    Hocam kendi kullanım şartlarını ozetledim.
    Orta karar kullanıyorum. Aylık ortalama bizim s 24 km oluyor. Bir kaç uzun yolu da katınca 6.75 lt ediyor. Eğer sürekli çok yoğun trafikte değilseniz siz de bu tüketimi yakalarsiniz. Özellikle start stop çok iyi tasarruf yapıyor. Akşam trafiğinde 3 ışık beklediğim bile oluyor. 5 dakka çalışmıyor araba.

Sizde hangi araç var hocam ? Hız ortalaması mı 24

2013 leon. 1.4 140 hp.
    Şehiriçi ayda bir depo alıyorum. Bir deponun ortalama hızı genelde 24 km oluyor. 750 km kadar menzili oluyor.

Golf ile aynı motor sanırım yani gayet iyi. Cevaplarınız için teşekkürler

Rica ederim .
    Golfün 140 hp olanlarda da act var yanlış bilmiyorsam . Leon un 140 larda yok. Yeni gelen 150 hp olanlarda var. En az bir yarım litre daha az yakacagi söyleniyor act ki motorla.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.