Şimdi Ara

GOLF 6 1.6 TDI HIGHLINE ALMAK NE KADAR MANTIKLI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese selamlar .önümüzdeki aylarda bir otomobil almayı düşünüyoruz. daha önce golf 1.4 tsi highline da karar kılmıştık ancak dizel arabanın az yakması ve motorinin ucuz olmasından dolayı dizele yöneldik. buraya kadar tamam ancak golfün 2012 de yeni kasası çıkacağı söylentileri var bu durumda bu arabayı almak ne kadar mantıklıdır. bunun yanında highline dsg tdi 60 bin lira gibi bir fiyatı var sizce bu fiyat bu arabaya çok mudur? aslında polo da düşünüyoruz ancak o da 43 bine geliyo o arabayı alacağımıza 50 ye golf alırız derken fiyat birden 60 a çıktı. cümleler biraz karışık oldu ancak anlatmak istediğimi birçok kişi bu durumla karşılaştığı için anlayacaktır. önerilierinizi bekliyorum . herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RİCARDOQUARESMA -- 18 Ağustos 2010; 16:54:38 >

• Merhaba!

Almışken Highline alınmalıdır elbette ama 60 bin liraya değer mi?... o sizin Golf tutkunuzun derecesine ve paranızın değerine bağlı. Ayrıca Polo konusunda da 43 bin TL B sınıfı bir araca vermek mantıklı mıdır, bence değildir ama evet 10 sene kullanılacaksa alınabilir. Ben de iki gün önce Golf V 1.6 FSI Tiptronik comfortline aldım. Sıfır Golf VI dizel DSG almak konusunda aynen sizin gibi düşünüyordum ama DSG şikayetlerinden ötürü tamamen vazgeçtim. Hatta ikinci el 6 Gang DSG TSI Golf'lere bile uygun fiyatlı bulmama rağmen yanaşmadım. Malum mekatronik ünitesi 5.000 TL. Hülâsa uzun araştırmalarımdan sonra çok temiz 20.000 km de bir araç buldum ve muadiline göre yaklaşık 25-27 bin TL fazla vermemiş oldum. Aracımı bir kere kullandım ve farkı anladım. Bir dahaki aracım Golf VII olabilir. O günleri görebilirsek tabi...
  • Yorumunuz için teşekkürler . Almışken vw olsun diye düşünüyorum az biraz otomobil bilgim vardır ve sınıfında birkaç aklıma yatan markayı araştırdım. Auris, megane hb, leon ,opel astra ve golf. Opel astranın motoru 1.3 ve o motorun o arabayı kaldırmayacağını düşünüyorum. Galerici bir arkadaşımda vardı eski kasası o da pek beğenmedi. Yeni kasası benzinli alınacaksa düşünebilir ancak dizel olunca iş değişiyo. Megane zaten golf ile mukayese edilmesi mümkün değil. Leonun iç kısmı hiç hoşuma gitmiyor. Arabanın içine bindiğinde kendini mutlu hissedeceksin. İmkanın varsa 10 15 fazla verip içine sineni alacaksın bu benim görüşüm tabi herşey tamamen duygusal. Eğer ki golfe paramız yetmez ise mecbur poloya yöneleceğiz yada 2. el bişeyler bakacağız duruma göre. Biz diğer araçları eleyip golfe yoğunlaşmışken artısı eksisi de ne olur onları tartmamız lazım dye düşünüyorum. Yeni kasasının gelmesi 2 yılı bulur bence . Bu yüzden imkan varsa golf alınabilir. DSG olayı manuel vitesi pek sevmediğim için otomatikte de bu olduğu için seçim tercihimiz olacak. Aracı almaya sıra gelene kadar zaten iyice araştırıp kararımızı veririz. Açıkçası dsg beni de düşündürmüyor değil. Bütçemiz uyarsa 55 000 civarı manuel highline da binmek bir vw tutkunu olan ben tarafından iyi olacaktır. Sorunsuz bir otomatik olsa daha iyi olurdu da ne yapalım. Bekliycez ve görücez.

• C sınıfı arabaya 60 milyar verecek kadar zengin olan birinin gerçekten yakıt tasarrufu yapmaya ihtiyacı var mıdır? O arabanın yıllık kaskosu 2-2.5 milyar tutacak zaten. Bu kadar masraf yaptıktan sonra, TSI'ye oranla ayda 100-150 TL yakıt tasarrufu yapıyorum diye sevinebilecek misiniz?

Başka bir topic'tede yazmıştım, bence TDI için Trendline dışındaki donanımlar büyük saçmalık. Kısa süre öncesine kadar Doğuş Oto da muhtemelen benimle aynı fikirdeydi, Highline TDI getirmiyordu Türkiye'ye. Ama nedense son zamanlarda çark ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caniggia
    C sınıfı arabaya 60 milyar verecek kadar zengin olan birinin gerçekten yakıt tasarrufu yapmaya ihtiyacı var mıdır? O arabanın yıllık kaskosu 2-2.5 milyar tutacak zaten. Bu kadar masraf yaptıktan sonra, TSI'ye oranla ayda 100-150 TL yakıt tasarrufu yapıyorum diye sevinebilecek misiniz?

Başka bir topic'tede yazmıştım, bence TDI için Trendline dışındaki donanımlar büyük saçmalık. Kısa süre öncesine kadar Doğuş Oto da muhtemelen benimle aynı fikirdeydi, Highline TDI getirmiyordu Türkiye'ye. Ama nedense son zamanlarda çark ettiler.

Yıllık kaskosu 1235 TL dir ( 2010 tdi highline dsg) Aksigorta - muafiyetsiz - hasarsizlik indirimi olmadan.

Ek bilgi: Kasko kisiye ozeldir. Tc kimlik No ile sorgulanır ve gecmis bilgiler temiz ise çok uygun fiyatlar alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caniggia

C sınıfı arabaya 60 milyar verecek kadar zengin olan birinin gerçekten yakıt tasarrufu yapmaya ihtiyacı var mıdır? O arabanın yıllık kaskosu 2-2.5 milyar tutacak zaten. Bu kadar masraf yaptıktan sonra, TSI'ye oranla ayda 100-150 TL yakıt tasarrufu yapıyorum diye sevinebilecek misiniz?

YILDA 2000 TL KAR ETSEM 5 YIL BİNSEM 10 BİN YAPAR ÜSTÜNE SATARKEN DİZEL OLDUĞU İÇİN DAHA PAHALI SATILACAK. ALMIŞKEN OTOMOBİL ALALIM DİYORUZ AYNI ZAMANDA CEBİMİZİ DE YAKMASIN YOKSA 50 60 A 2000 CORVETTE 2008 3.16İ 2010 1.16 VS ALINACAK Bİ DÜNYA ARABA VAR. VARSA Bİ ÖNERİNİZ SÖYLEYİN DEĞERLENDİRELİM .

• trendline da gayet yeterli bence. higline a 60 vereceğine trendline a 45 verirsin. hiç te keşke şu da olsaydı demiyorum şahsen..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trendline bi jant lazım dostum en azından birde bana otomatik vites lazım o yüzden oda 50 yi geçer. almışken full alayım daha uğraşmayayım diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RİCARDOQUARESMA

trendline bi jant lazım dostum en azından birde bana otomatik vites lazım o yüzden oda 50 yi geçer. almışken full alayım daha uğraşmayayım diyorum.

jant dediğin 400 tl 16"
  • hocam illa hb tutkun varsa bilemem tabiiki fakat 54.bin tl ye comfortline 1.4 122 jetta almak daha mantıklı değil midir? jetta mükemmel bir araba 2 yıldır 2007 mdel comfortline kullanıyoruz cok memnunum saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

hocam illa hb tutkun varsa bilemem tabiiki fakat 54.bin tl ye comfortline 1.4 122 jetta almak daha mantıklı değil midir? jetta mükemmel bir araba 2 yıldır 2007 mdel comfortline kullanıyoruz cok memnunum saygılar.

DEDİĞİN GİBİ HATCHBACKLER DAHA ÇOK HOŞUMA GİDİYO. JETTA YENİLİENİYO BU SENE VW ALACAKSAM TEK TERCİHİM GOLF TDİ OLUR PARA OLURSA TSİ YADA SCİROCCO OLUR :d
  • ben golf v kullanıcısıyım ama senin yerinde olsam almazdım.öncelikle binek araçlarda arkaya 2 kişi daha oturdu mu araç çöküyor ve altını çok sürtüyorsun.o paraya nissan qashqai 1.5 dci al bence.hem dizel hemde yüksek ve güvenli bir araç.ben 5 yıldır golf kullanıyorum ve aracımı sıfır almıştım.ancak kullandığım süre boyunca edindiğim tecrübeleri yazmak istedim.önümüzdeki günlerde aracımı qashqai ile değiştirmeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.