Şimdi Ara

Golf 4 EPC Emission Workshop Engine Workshop hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık 1 haftadır boğuştuğum bir sorunu dile getirmek için yazıyorum.

    Aracım 2003 model Golf 4 Pacific bcb motor ve LPG li

    Yaklaşık 3 senedir araç bende

    Aracın bakımlarını yaptıran bir tipim

    3 senedir Engine Workshop hatası alıyordum ama 3 ayda 1 ya da gaz yemediği dönemlerde bunu yaptığı ve 2-3 gün sonra kendi kendine silindiği için önemsemedim ama yine götürmüştüm.

    Tamirci arkadaş sorunun LPG ye gelen borulardan birinde olduğunu ve tek boru satılmayıp 4 lü set olarak satıldığını 500 TL olduğunu söyleyince önemsemedim yani ben aracı 3 senedir 3 silindir olarak kullanıyordum.

    Aradan 6 ay geçti araç boşa aldığımda gaz ibresinin 1000 ile 2000 devir arasında oynadığını gördüm. Götürdüm map sensörü dediler. Değiştirmeden geri geldim.

    Buraya kadar herşey normal ve anormallikler bu dönemden sonra başladı.

    Aradan bir gün geçti aracı çalıştırdığımda yine rolanti bozukluğu eşliğinde aynı şekilde Emission workshop hatası verdi ve ciddi şekilde araç teklemeye başladı.

    Başka bir ustaya götürdüm motor kapağını çıkardığında (izi vardı bende gördüm)

    Daha önceki tamirci Map sensörüne bakan arkadaş motor kapağını takarken dikkatsiz davrandığı için motora gelen lpg borularının birini daha sıkıştırmış yani araba 2 silindire düşmüş.

    Map sensörünü değiştirdi ve arabada motor suyu kaçağı vardı çok az damlatıyordu termostat ı değişti.

    Çok şükür kurtuldum derken 5-6 saat sonra araca bindim çalıştırdım daha yürümeden aynı hatayı verdi Emission workshop.

    Tekrar map sensörünü değiştiren arkadaşa gittim tek tek LPG borularını sıkarak kontrol etti ve 4 borudan birinin çalışmadığını gördü bobini yanmıştır dedi değiştirdi bunun yanı sıra Bujileride değiştirdi. Bunlar değişince arabaya bir vites daha eklenmiş gibi çekişte ciddi düzelmeler oldu.

    Asıl sorun bundan sonra başlıyor. Keyifli keyifli arabamı çalıştırdım yaklaşık 10 dk yol aldım. Motor suyunun azaldığına dair uyarı ikazı aldım yanıp sönüyordu ve bilgi ekranında STOP yazıyordu.

    Hararete baktığımda 130 ü gösteriyordu

    Yaklaşık 200 metre ilerledim ve duman çıktığını görünce kenara çektim soğumasını bekledikten sonra su koydum o işaret gitti. Ancak bu seferde araç tüpe geçerken stop etmeye başladı.

    Benzine alınca sorun yoktu zaten bu şekilde yavaş yavaş sanayinin yolunu tuttum. Ustaya gösterirken gayet normal şekilde yani beni yalancı çıkarırcasına araç normale döndü. Hiç bir sorunu yoktu. Abi ben utandım geldiğime deyip el sıkışıp araba bindiğimde daha hareket etmeden yine hararetin 130 a çıktığını ve tahliye borusundan tüm motor suyunu boşalttığını gördük usta hemen içeri aldı soğumasını bekledik su koyup beni tekrar yolladılar.

    Aradan bir gün daha geçti sabah araca bindim çalıştırdım EPC ve Motor ışığı ikisi birden yandı ufak bir tekleme ve sırasıyla Engine Workshop ve Emission Workshop hatası aldım stop edip tekrar çalıştırdım EPC söndü ama motor ışığı yanmaya devam etti.

    Ertesi gün bu aynı hatayı yine verdi ama bu sefer yolda bırakarak araçta EPC ışığı yanıyor ve gaz yemiyor vuruntulu bir şekilde çalışıyor ve stop ediyor. 10 dk bekleyip yani aracın soğumasına izin verip tekrar çalıştırdıktan sonra normale dönüyor ama 1 km gittikten sonra araç yine aynı duruma geliyor stop edip çalışmıyor.


    Araç ısınınca gaz yemeyip stop ediyor harareti normal 90 da duruyor.

    Bu durum neyden olabilir 1 haftadır bunalttı ve araçtan soğudum

    500 TL harcadım ama aracım şu an sürülmez halde ne yapacağımı şaşırdım acaba bu durum başına gelen başka birisi var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Epc yanıyorsa boğaz kelebeğinde sorun olabilir, engine workshop da EGR Valfi arızasıdır yüksek ihtimal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 130 u gorduyse conta yakma ihtimali yokmu arabanin. Hem sizde hemde ustanin yaninda cikmis conta zarar gormustur ek olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Tamirci arkadaş sorunun LPG ye gelen borulardan birinde olduğunu ve tek boru satılmayıp 4 lü set olarak satıldığını 500 TL olduğunu söyleyince önemsemedim yani ben aracı 3 senedir 3 silindir olarak kullanıyordum. "

    Ne yaptın sen ??
  • LPG den gelen hortumla alakası olmadığını o boruyla bağlantılı bobini değiştirince düzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki saçma sapan sanayi ustalarına, sonradan takılan kiti taktırıp, sorunsuz olarak arabaların çalışmasını beklemek ne kadar hayalperestçe. Arabanın heryerini, cahil, işini sorumsuzca yapan insanlara söktürüp toplattırıyorsunuz. Sonra arabada her dakika bir şey çıkar tabii. Nerede saçma sapan bozulan araba var hep LPG'li. LPG'siz arabaya binilemiyorsa, arabaya binilmemeli bence. LPG o kadar gereksiz bir şey. Sıfır olarak arabalar öyle üretilir o zaman OK.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgacem

    Türkiye'deki saçma sapan sanayi ustalarına, sonradan takılan kiti taktırıp, sorunsuz olarak arabaların çalışmasını beklemek ne kadar hayalperestçe. Arabanın heryerini, cahil, işini sorumsuzca yapan insanlara söktürüp toplattırıyorsunuz. Sonra arabada her dakika bir şey çıkar tabii. Nerede saçma sapan bozulan araba var hep LPG'li. LPG'siz arabaya binilemiyorsa, arabaya binilmemeli bence. LPG o kadar gereksiz bir şey. Sıfır olarak arabalar öyle üretilir o zaman OK.

    Asıl benzinli arabaya binmek Türkiye'de saçmadır.Litresi olmuş 5.20 km başına 50 kuruşa mı dolanalım.Önermeniz çok gereksizce.



    2 yıldır lpgli araç kullanıyoruz sadece 40 tl'ye filtre değişti ucuz ucuz geziyoruz.Benzinli araba alıp aklım parada kalacağına lpgli arabaya paşa paşa binerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tolgacem kullanıcısına yanıt
    araçtaki sıkıntı LPG den değil aynı olayları benzinde de yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    umarım sorunu çözmüşünüzdür!
    krank mili devir sensörü arızalanmış geçmiş olsun
    tam bozulursa araç çalışmaz arızalanırsa anlattığınız durum yaşanır. Tecrübe ile sabittir.
    biraz geç oldu ama. bilmeyen arkadaşlar buradan bilgi edinsinler!
  • Arıza koduna bakılsa paranızın bir kısmı cebinizde kalmaz mıydı?
  • “buraya kadar herşey normal” den sonrasını okumadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.