< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
2015 yılı ağustosunda, 2013 golf 1.2 düz vites comfortline i satıp 2015 focus 1.5 dizel otomatik style aldım. Burada Fordun VWden öğrenecek şeyi var diye başlık açtım VAG fan ı olmakla suçlandım.
Golf daha modern bir otomobil daha konforlu daha ferah daha ergonomik. Focus da azımsanacak bir otomobil değil malzeme kalitesi çok iyi , yalıtımda bence golften iyi, benim golf torsiyon olduğu için focus yol tutuşta daha iyi ama trendX ve style daki göstergeler, dokunmatik ekran olmaması, kandil ışığı gibi iç ampuller, kaplamasız gözler vs can sıkıcı. Tüketim rakamları benim kullanımımda benzerdi istanbul içi sadece dizel benzin fiyat farkı olarak dizelin avantajı var. Uzun yolda focus tüketim rakamı %10 gibi daha az oluyor benzer kullanımda (5.5 golf 4,9 focus gibi) . Bu biraz daha avantajlı . Fakat Focustaki çift kavrama yağlı olduğundan 45 bin km de bir şanzıman yağı değişiyor yağ litresi 80 TL falan ve 7 litre.. değişim ücreti ile bayağı acıtıcı oluyor. Focusun eksikleri yani o otomotiv endüstrisinin yüz karası gösterge, dokunmatik ekransız dandik multimedya, halojen de olsa gündüz farı bile olmaması vs yenilir yutulur cinsten değil. Ben focusun farlarını gündüz LeD farlı siyah zeminlilerle değiştim, stopları orjinal LEd stop yaptım, geniş ekran gösterge buldum, 1400 TLye android multimedya (bagaj kulbuna entegre geri görüş kameralı) ve spoiler taktım (HB benimki) , iç ışıkları LEd ampul yaptım. Biraz bir şeye benzedi en azından orjinal LED gündüz farım geri görüş kameram navigasyonum youtubum spotify ım falan var arabada. Yine de ben golfte kalmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Alternatif olarak trendX değil de style dizel otomatik focus bulup ona geniş ekran gösterge, 1500 civarlarına navimex android 8 multimedya vs ile optimum bir yol bulunabilir diye aklıma geliyor. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|