Şimdi Ara

Goldun Sitesinden Alışveriş Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15.04.2017 cumartesi günü gold bilgisayarın sitesinden stok sorunu bulunmayan anakart ve ram siparişini verip ödemesini yaptım. Aradan 2 gün geçtikten sonra gelen sms ile ben kargo bilgilerini beklerken bana ürün tedariğinde sıkıntı olduğunu söyleyen mesajın akabinde hemen müşteri hizmetlerini aradım, siparişi verdiğimde stok sıkıntısının olmadığını 2 gün geçtikten sonra ise stok sorunu var dendiğini sölediğimde haklısınız isterseniz işleminizi iptal edelim dediler ve ben de iptal ettirdim.Her ne kadar buraya kadar olanlar beni sinir etse de devamında gelişen olaylar daha da sinir ediciydi.Goldun sitesinde "Cayma hakkına ilişkin ihbarın ulaşmasını takip eden en geç 10 (on) gün içinde mal/hizmet bedeli Alıcıya iade edilir." yazarken şu an 23 gün geçmesine rağmen hala beklemekteyim. Kaç kere aradığımı hatırlamıyorum bile her aramamda finans departmanına konuyu ilettik en yakın zamanda iadeniz yapılacaktır diyip konuyu kapatıyolar. Aliexpress'den de iptal işlemim olmuştu yurtdışı olmasına rağmen 2 hafta içerisinde iademi yapmışlardı. Bilginize.

• batmışlardı en son sanki...
  • El değiştirmiş olmalı. Batmıştı çünkü. sanalpazar'da da sıkıntı yaşandı.Parayı geri verme konusunda çok sıkıntılılar.
  • Hala ödeme yapılmadı. Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı?
  • Dostum 2012 senesinde aynı gün teslimat ürünü almıştım. Akşama kargo numarası paylaşırlar diye düşünürken, ödemenin onaylanması(tam bu şekilde değil de bu anlama gelen başka bir şeydi. Banka ile alakasız bir olaydı, çünkü o dakika banka onaylamış, param çoktan ellerine geçmişti.) diye uydurdukları bir prosess yüzünden 10 gün sonra ürünüm kargoya yeni verilmişti. Ödeme yaptıktan 15 gün sonra aynı gün kargo ürünü İstanbul'daki adresimden teslim almıştım.

Bu firma değişmez, bir kere kaptırmışsın paranı, paranı biraz daha işletip bir ara sana iade ederler.
    Allah yardımcın olsun.
  • mischta kullanıcısına yanıt
    Eğer ödemenizi kredi kartı üzerinden yaptıysanız hemen bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp ödeme itirazında bulunun. Eskiden telefondan bile hallediyorlardı ama şimdi bir ödeme itirazı formu doldurmanızı isteyecekler muhtemelen. Ama havale yaptıysanız onda prosedürü bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harcama itirazı bana ait olmadığını düşündüğüm harcamalar için geçerliymiş. Bankaların bu konuda yardımcı olabileceğini pek sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    o bi arayı bana sölesinler razıyım dostum:)
  • Evet harcama itirazı kartını kaybetmem, sen talimat vermeden antivirüsün süresini yenilemesi, ... gibi durumlarda yani sana ait olmıyan işlemler için. Ancak bankalar bu tip durumlarda banka sana yardımcı olabiliyor. Özellikle geri ödemeyi kabul ettiklerine yönelik elinde bir kanıt (e-posta konuşması gibi) varsa. Elinde yoksa Gold sana ürünü gönderdiğini kanıtlıyamıyacağı için yine sana yardımcı olma ihtimammeri var. Bence git müşteri temsilcisiyle bir konuş. Diğer seçeneğin Tüketici Hakem Heyeti veya benzer hukuki yollar. Herhalde Gold'dan geri dönmesini beklemek daha kısa sürer. Belki onalr da bankayı tavsiye ederler. Gold'un sna borcu olduğunu kanıtlıyabilirsen direk icraya gitmeyi deniyebilirsin. Fazla bilgi sahibi olmadığım bir konu olduğundan bu konuda tavsiye veremem.
  • Vakıfbanka ait dilekçe de işlem iadesi gelmedi diye bir kısım var tam benlik:) Dilekçeyi bugün vericem bakalım ne olacak.

Cevap yazan herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mischta -- 11 Mayıs 2017; 15:37:50 >
  • mischta kullanıcısına yanıt
    kardeş aynı şey benimde başıma geldi. sen ne yaptın nasıl bir yol izledin. bende vakıfbank kredi kartıyla almıştım.paranı alabildin mi?
  • Bir ürünü yarı fiyatına bile verse, hatta 2 saat sonra elinizde olacak deseler, hatta yanında trileçe ikramımız da var deseler kesinlikle uzak durulması gereken bir firmadır.

Önce mağaza sayısını azaltıp sonra da mağazaları derdest edilmiş şekilde müşteri ağırlayan bir oluşuma güven olmaz.

"Nihayet battı da artık millet mağdur olmayacak" diyorduk ki bu sefer de web üzerinden sadece satış yapacakları söylenmişti. Bu bile yalan. Olmayan malları satar gibi görünüp müşterilerin parasını kullanan, işleten vs. bir oluşumdan kesinlikle uzak durmalı.

Haaa ne mi yapabilirsiniz?

Adreslerini bulup orada olay çıkarmak!

Vatan'da aynısını bana yapmıştı. Merter'deki şubelerini "bastığımda" hem elden hem de online hesabıma para yatırmışlardı.

Sadece itiraz ederken karşınızda ultra gerizekalı insanların olduğunu düşünerek hareket etmelisiniz ve kelime seçiminizi yaparken bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Zira 1300-1400 tl maaşla çalışan o insanlar senin sadece 1 parçaya 1500 tl vermeni tiksinerek izliyor ve kasıtlı bir süründürme de yaşatabiliyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• alipamukcu kullanıcısına yanıt
    Dilekçeyi daha yeni verdim. 15-20 gün içerisinde bana döneceklerini söylediler. Henüz bekleme aşamasındayım yani anlayacağın. Ama olumlu olacağını düşünüyorum, çünkü goldun bana gönderdiği herhangi bişi yok gold hesabımdan siparşin iptal olduğuna dair ss aldım ve kanıt olarak sundum dilekçenin yanında. Sende dilekçeni doldur herhangi bir şubeye ver gitsin.

Dilekçe örneği

http://www.vakifbank.com.tr/documents/Kart_hamili_itiraz_dilekcesi.pdf

Link çalışmazsa; vakıfbank sss ler içerisinde kredi kartı harcama itirazi altında var.

• Bende gold un web sitesinden telefon alma talihsizliginde bulundum. Siparişim gelmeyince iptal işlemi yaptım. 1 ay oldu iade yapılmadı. Sanırım forumda bi goldzedeler diye grup acsak olur. Hele sikayetvar.com da millet kan ağlıyor. Halimiz harap vessalam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gold şu an kayyum yönetiminde alacaklılara paralarını ödeyip kapatma niyetinde bildiğim kadarıyla.
  • Bankaya vermiş olduğum harcama itirazı dilekçesine 03.07.2017 tarihinde para iadesinin gerçekleşeceğine dair bilgilendirme mesajı geldi ve 04.07.2017 tarihinde para iademi aldım. Süreç biraz uzun sürdü ama neyseki bi sıkıntı çıkmadı. Bilginize.
  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum hocam size söylediklerinde çok haklısın. Ancak bu söylediklerin arada istisnalar çıkabiliyor. Bir iki kişi falan baskı yapmazsanız işi halletmiyorlar. Bu sadece vatan değil tüm alış veriş mağazalarında geçerli satın alabileceğiniz şeylerde. Bir şey soruyorsun işlemci mesala o yok diyor bak bunu bende kullanıyorum çok iyi diyor sorduğun işlemci ryzen 1600 mü neydi bana önerdiği fx serisinden 8 küsürlü bir şey " olsun buda amd oda" diyor. Hani o cam tezgahın arkasında kare ekranın arkasında ürün sorguluyorya o cam masaya enseden tutup lapp diye vurasım geliyor hareketleri çok şey böyle ne bilim sen kimsin ki o işlemciyi soruyorsun sana ne gerek var ki gibisinden. Bazı kişilerde çok iyi samimi şekilde alışveriş yapıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.