Şimdi Ara

Gökyüzündeki garip cisim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çeşitli şekillerde tanımlayamadığım bir sürü cisim gördüm ama asıl ilginç olan iki tanesini anlatayım. Ayrıca ben bunlar uzaylıdır demiyorum. Uydu, veya casus bir hava aracı olduklarını düşünüyorum.

Ben ara ara yıldızdan hiç bir farkı olmayan ve gitgide sönerek ilerleyen cisimler görüyorum. En az on beş kere görmüşümdür.

Bundan dört beş yıl önce kuzenle dışarıdayken yine yıldız şeklinde ağır ağır giden bir cisim gördüm. Kuzene gösterdim, klasik olarak uçak cevabını verdi. Uçağın başka ışıkları olur ama bu sadece beyaz bi nokta. Neyse üç beş dakika kadar ağır ağır gitti. Ben tabi önceki deneyimlerime dayanarak sönüp gidecek sanıyorum. İzlemeye devam ettik kuzenle. Bir süre sonra aniden durdu havada. Bildiğin yıldız yani diğerlerinden hiç farkı yok. Kuzen bayağı bir şaşırdı. Eve döndük sabah gün ağırana kadar izledik ve tıpkı diğer yıldızlar gibi ışıkla beraner kayboldu.

Geçen gün arkadaşla gidiyorduk. Yine ağır ağır giden o cisimden gördüm. Bak birazdan sönecek o uçak değil dedim. O uçak falan dedi. Tam o sırada kuzenle gördüğümüz cismi anlatıyordum. Havada durmuştu falan dedim. 10 saniye sonra bu cisim de havada durdu ve yıldız konumunu aldı. Arkadaş da şok oldu ve bir tanım getiremedi.

Siz benzer bir şey gördünüz mü ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• evet bende gordum bunlardan sonra arastirinca dunyanin yorungesinde olan uydularin oldugunu ogrenmistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal şu mezuniyetlerde falan uçurdukları balonlardan, ağır ağır süzülür gökyüzünde, ışık dediğin şey de onun alevi olsa gerek. Kapadokya'daki balonların oldukça küçük versiyonu gibi ismi aklıma gelmiyor

Düzenleme, adı 'Dilek Feneri'ymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 18 Temmuz 2016; 18:54:35 >
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Bizim burada dilek feneri çok uçurulur hocam. Dilek feneri olmadığına eminim. Uydu sanırım

• Alo muhittin,amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun , uzaylılar tarafından kaçırıldım!!!
  • Dünyadan çoğu uydu gözükebiliyor. Sabit bir hızda noktasal bir ışık hareket ediyorsa ve yıldızlardan daha parlaksa büyük ihtimalle uydudur.

Uluslararası Uzay İstasyonu, yörüngede dolanan en büyük uydu. İstasyon, çıplak gözle gözlenebiliyor.

Alacakaranlığın bitiminden bir saat sonrasına değin yapabileceğimiz bir gözlem, yapay uydu gözlemleridir. Dünya'mızın yörüngesinde dolanan cisimlerin sayısı oldukça çoktur. Bunların yaklaşık 8000'i yeryüzünden radarla görülebilmektedir. Bunun yanında, çıplak gözle bile görebileceğimiz uydular vardır. Bu uyduları gözlemek için doğru zamanı seçmek önemlidir. Ayrıca, bakacağınız yeri de bilmelisiniz. Yapay uydu gözlemleri için en uygun zaman, alacakaranlığın sonlarından, yaklaşık bir saat sonrasına değin olan dönemdir. Çünkü, çok alçak yörüngelerde dolanan bu cisimleri görebilmemiz için onların güneş ışığını yansıtması gerekir. Bir süre sonra, Dünya'nın gölgesi uyduların üzerine düşeceğinden, gözlenmeleri olanaksızlaşır. Yapay uydular için bakmamız gereken yerse, gökyüzünün Güneş'e yakın yarısıdır.

Görebileceğimiz uydular, yakınlıklarından dolayı çoğunlukla keşif (ya da casus!) uydularıdır. Bu uydular, genellikle kutuplardan geçen bir yörüngede dolanırlar. Yani, onları kuzey-güney ya da güney-kuzey doğrultusunda ilerleyen, 3-4 kadir parlaklıkta noktalar olarak görebilirsiniz. Eğer, herhangi bir yıldızdan çok daha parlak, hareketli bir cisim görürseniz, onun İridium haberleşme uydularından biri olduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca, Uluslararası Uzay İstasyonu da belli dönemlerde oldukça parlak görünebiliyor. İstasyonun ve yüzlerce uydunun yörüngesi, yörüngedeki konumu ve ne zaman nereden gözlenebilecekleriyle ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://liftoff.msfc.nasa.gov adresinden ulaşabilirsiniz.

İkinci paragraf ALINTIDIR.

• Yayin uydulari veya arastirma amacli uzay araclari olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havada uçuşan cisimler ne olacak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.