arkadaşlar merhaba...iç filtremin ucuna hortum bağladım ve dış filtre malzemelerini koyduğum bir sistemden süzülen suyu yine akvaryuma vererek filtrasyonunu sağladım.buraya kadar herşey normal.ancak sürekli uçşan birşeyler var.beyaz tozlar gibi vs.ne yapsam gideremiyorum.örneğin iki gün önce değiştirdim tüm suyu yine aynısı.ne zaman kristal berraklığa ulaşacağım artık gına geldi yani.
bi çare sunacak arkadaş yok mu
İlk akvaryum kurulumunda bir hafta sabretmek lazım bulanıklık vs şeyler normal. Veya Filtre malzemelerinde salınım yapan birşey vardır.Filtreleme sisteminide anlamadım iç filtreyi kullanarak ev yapımı bir dış filtremi yaptın ? Böyle birşey varsa eğer filtre suyu ittiği için iç filtre malzemelerinden birşeyler suya salınım yapması normal. Tam yaptıklarını ve filtre malzemelerini yazarsan daha kolay cevaplarız. Akvaryum suyunu komple değiştirmeni önermem biyolojik oluşumu bozarsın.Ayrıca balıklar yeni suya hemen uyum sağlamaz hastalıklar ölümler olur. Bunun yerine parçacıkları iç filtre vasıtasıyla veya dip çekimi yaparak temizleyebilirsin.
filtreleme olayı şöyle.sırasıyla bir şişenin içine sünger seramik elyaf lav taşı ve karbon var.iç filtrenin hava verdiği yere hortum bağladım direk şişenin içine veriyor ve süzülen su dışardan gelen hortum ile akvaryuma akıyor.yemleme olayında sorunum var gibi geliyor bana.ben yemi un gibi yapana kadar ufak ufak ediyorum.bundan kaynaklanabilir mi?
Yemi un gibi yapmandaki sebep neki yeni doğan yavrumu balıklar ? Değilse balıkların yiyebileceği parçalarda verebilirsin pul yemse zaten sorun olmadan yerler. Fazla verilmiş yem olabilir.Elyafta salınım yapıyor olabilir.Bence elyafın üzerine ve altına komple kapatacak şekilde sünger koy. Yemleme balığın ağzına sığacak kadar yemi (Pul yem ise sorun değil yerler) yem dibe düşmeden yenecek kadar yemleme olmalıdır. Sık ve az yemleme iyidir.Haftada bir gün aç bırakmak lazım sindirim sistemi için iyidir. Fazla yem suyun dibini boylayacağından su değerlerin bozulur çoğu balık dipte yem aramaz.
ya ben senelerdir yanlış yemleme yapmışım kardeş.iki gündür dediğin gibi yapmaya başladım şimdilik sorun yok.sen de saol yine de verdiğin bilgiler için.