Şimdi Ara

Göktürk alfabesi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler göktürk alfebesi ve tükrçe alfabesi karşılığı lazım dövme yapacağım kendime

• Bana sorcağına googleye sorsaydın daha hızlı cevap alırdın.

Göktürk alfabesi lazım
  • dövmede talha yazacak ama h harfini bulamadım nasıl yapacağız onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

dövmede talha yazacak ama h harfini bulamadım nasıl yapacağız onu

f,h,j harfleri Türkçe değildir.Dolayısıyla tabloda yok.Nasıl yaparsın bilmem.Sana kolay gelsin.Olmazsa abuk sabuk bir şey salla nasıl olsa kimse anlamıycak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

f,h,j harfleri Türkçe değildir.Dolayısıyla tabloda yok.Nasıl yaparsın bilmem.Sana kolay gelsin.Olmazsa abuk sabuk bir şey salla nasıl olsa kimse anlamıycak.

neyce
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooooincedentıktık

quote:

quote:

neyce

Neyse derken çoğu dilde karşılığı vardır ama bizim dilimizde yok.(Onlardan aldığımız kelimeler haricinde)

• ''k'' ile yazılıyormuş o zaman talka yazacaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

''k'' ile yazılıyormuş o zaman talka yazacaz

"g" daha uygun gibi geldi bana.Yüksek sesle okursan bir g daha yakın geliyor.

"k" geldiğini nerden öğrendin?
  • arkadaşım sen göktürk alfabesini latin alfabesimi sandın talha 5 harfli diye göktürk alfabesinde 5 harf kullanacağınımı sanıyorsun örneğin ATSIZ ismi göktürkçede 3 harf ile yazılıyor bunun için göktürkçe bilmen gerekicek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: genc_fb_can

arkadaşım sen göktürk alfabesini latin alfabesimi sandın talha 5 harfli diye göktürk alfabesinde 5 harf kullanacağınımı sanıyorsun örneğin ATSIZ ismi göktürkçede 3 harf ile yazılıyor bunun için göktürkçe bilmen gerekicek :)

Kürtçeye özgürlük vereceklerine okullarda göktürkçe eğitimi versinler atamızın yazdıklarını daha iyi okuruz ben napayım internetten anca bu kadar bilgi edinebiliyorum

@nuterx
    bir web sayfasında böyle yazıyordu

kan
    katun
    gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Ressam -- 9 Ocak 2011; 1:32:40 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: genc_fb_can

arkadaşım sen göktürk alfabesini latin alfabesimi sandın talha 5 harfli diye göktürk alfabesinde 5 harf kullanacağınımı sanıyorsun örneğin ATSIZ ismi göktürkçede 3 harf ile yazılıyor bunun için göktürkçe bilmen gerekicek :)

Kürtçeye özgürlük vereceklerine okullarda göktürkçe eğitimi versinler atamızın yazdıklarını daha iyi okuruz ben napayım internetten anca bu kadar bilgi edinebiliyorum

@nuterx
    bir web sayfasında böyle yazıyordu

kan
    katun
    gibi

arkadaşım sende git eski türk tarihi oku göktürk alfabesi öğrenirsin bi okulda 30 tane dil mi olucak tek dil latin türkçesi sen osmanlıca okudunda sana ingilizcemi öğrettiler :D

• Q harfi daha yatkın. Khan , Qan gibi yazılır. Khagan Qagan gibi mesela. Hun aslında tam çevrisi Qun (khun) gibi. Khazakh = Qazaq gibi

Göktürk alfabesi lazım

götürkçeden de eski yazı tipi khazarlara ait.
  • Verdiğin çeviri doğru değil gibi?
    hoqurüm, (hoqûrüm ?)
    ince K zamanla, kalın K'ya dönüşmüş olmalı :
    hokurüm -> sesli uyumu -> hokurum -> okurum -> I (do) read
  • Çok karizmatik duruyor harfler
  • Yaptırınca resim at.
  • quote:

Yaptırınca resim at.

kendim yapacağım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.