Şimdi Ara

GÖKÇE ADA TATİLİ HAKKINDA BİLGİ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben geçen yıllar içinde tam 3 yaz Gökçe adaya ailece tatile gittim..Gitmek isteyenler için çok açık ve gerçek bilgiler vereceğim..Çok ayrıntılı konaklama bilgileri nette çok var...Ben ayrıntıya giriyorum..Okuyunuz..
    Gökçe Adaya ulaşım İst- Çanakkale yolunda Saros körfesinin hemen ötesi Milli parktan KABATEPE lmanından devamlı çalışan feribot ve arabalı vapurları ile sağlanıyor.. Otobüsle gelenler için İst dan TRUVA şirketinin adanın merkezine çarşıya kadar otobüs seferleri var....Bu ada oldukça büyük..Bir ucundan diğer ucu 35 km var.. İçinde kendi tatlı su kaynağı var..Eski bir Rum adası... 1915 çanakkale savaşında İngiliz ve fransız gemilerine, askerlerine jolistik destek buradan verilmiş..Yemek, içmek, itirahat, dinlenme, hasta yaralı tedavileri v.s.. Savaş bitip İngilizler , bütün ortakları hezimete uğrayınca Türkler bizi kesecekler.....Korkusuyla ada sakinleri onlarla birlikte adayı terketmişler...Daha sonra buraya Anadolu dan tek tük göçmenler yerleştirilmiş...Çok tenha eski bir çok dağ köyleri boş harabe evleri varken 1930 - 40 larda .....Sonradan birileri sahiplenip onarmışlar...Şu anki hali sessiz sakin kafa dinlenecek denizi temiz bir ada...BOZCA ADA zengin varlıklı sosyete kesimini kollama fiyatlarla ağırlıyor....Burası Gökçe Ada ise orta direk ailelerin tercihi..Bir çok kiralık, ev, pansiyon, mevcut...Otelleri var..Bahçeler, dağlar, üzüm bağları, ceviz ağaçları, zeytin ağaçları çok bol..Pansiyon ve kiralık evler çok tuzlama değil.. 1 aylık 1500 Liraya iki katlı ev kiralanıyor...En az 6 kişi kalınır... Pansiyonlar , apartlar günlük 100 - 150 lira arasında... Adanın dört tarafı plaj....Nerede isteseniz orada gidip denize giriliyor...Günlük rüzgar durumına göre insanlar tam tersi yöne gidip çok temiz plajlarda denize giriyorlar...SUYU ÇOK TEMİZ....EGE DENİZİ....Cam gibi parlıyor..Adaya yük taşımayın..yiyecek getirmeyin...BİM ve 101 Mevcut....ne isterseniz çok uygun satın alabilirsiniz...Korsan olarak bir çok emlakçılar Kiralık araba işi yapıyorlar...Biz orad kuzuluk limanında gemiden inerken sağda beyaz evler olan bir site var...orada ALMANCI MEHMET Bey var..Evinde kaldık....30 gün 1500 Lira...iki katlı, bahçeli ev...Adada günlük gazete saat 11 de geliyor...İnterment cafelr bol... İntenet sorunlu TURKCELL normal çekiyor...Avea nın adı var....Vodefon bazı yerlerde var, bazı yerlerde yok....Ben her gün internet kafeye gidip 2 saat vakit geçiriyordum...Çarşıdan ekmek sebze v.s. alıp dönüyordum.. Ulaşım sıkıntılı...belediye otobüzleri var...Ancak çok az yetersiz....Sıcakta otobüs beklemek zor...Adada taksiler çalışıyor...Paraya kıyarsan bütün plajlara gidip geliniyor...Uçak seferi var..Gökçe Adaya .ARABALI GİTMEK EN GÜZELİ...Aile işi sakin sessiz temiz deniz arayanlar için güzel bir yer..Yemek, yatak fiyatları BOZCA ADADAN uygun..Lokantaları var...genel bilgiler nette çok.... Forumda arayanlar için bilgi olsun diyerek yazacaklarım bunlar...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Temmuz 2015; 14:13:30 >

• Gökçeada harika bir yer arka tarafta tamamen temiz kum olan bir plaj var ismi simdi gelmedi aklıma hep yabancılar kamp kuruyor. Mutlaka gitmişsinizdir. Gerçekten Gökçeada tatil için stresten uzak harika bir yer.
  • Orada İngiliz limanı diye bir körfez var..Savaştan ara verip dinlenmeye gelen İngiliz gemileri orada demirlermiş..Orada bir otel, güzel bir plaj ve devamlı esen rüzgarda sörf yapan yabancılar var....Yazmayı unuttum.....Gidecek olanlar oraya varınca BİM - 101 veya eczaneden fişe takılan sivrisinek kovucu alın Evde, gece , gündüz rahat edin... Belediye ilaçlama yapıyor , ancak ada çok büyük.... Ek... Yazıyı tekrar okudum eksikler var....Adada kavun, karpuz, gerçek tarla domatesi yetişiyor..( Bir eliniz büyüklüğünde, çekirdek dolu, kabuğu ince ve çok lezzetli..Yamru yumru gerçek organik domatesler.) Birde pembe domatesleri var...Çok lezzetli...Haftada 2 gün pazar var..Köylerden getirip satıyorlar...Bedavadan biraz pahalı satıyorlar..Kocaman kavun karpuz tane işi 5 Lira..Seç beğen al...Üzümleri çok güzel..Keçi sütü, koyun sütü, inek sütü mevcut...Akşam 19 da gidip sağımda sıcak sıcak alıp geliyorsunuz..Lt si 2 Lira...Dan alıp şahane yoğurt yapıyorduk..Bu yıl 2,5 - 3 Lira vardır..Adada organik tarım yapılıyor...Çarşıda belli yerlerde ürünleri kollama fiyatla satılıyor...Zeytin, zeytinyağı ve her türlü organik ürün mevcut..Aynı fiyata aynı markalar İST. da 5 M Migrosta satılıyor..Eşe dosta, kendimize, komşulara 25 kg kadar hediye keçi peyniri, zeytin, zeytinyağı, v.s. yükledim geldim...Bahçeşehir Migrosta aynı fiyat aynı markalar..Taşıdığıma yüz defa pişman oldum...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Temmuz 2015; 17:16:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.