Şimdi Ara

Göğüs ve kol için neler yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Hemen hemen 6 aydır spor yapıyorum. Boy 181 kilo 69.8(spora başladığımda 63.4'tü) 6 ayda kilo aldım ama göğüs ve kollar bir türlü hacim kazanmadı. Yemeyle pek fazla aram yok hamur ve ette sınır tanımam bulduğumu yerim ama bu kadar, uyku düzenimde yok gece 3-4 yatarım öğlen 1-2 uyanırım yaş 19. Ek besin(sanırım supplement bu oluyor) kullanmaya ihtiyacım var gibi duruyor ne kullanmalıyım nasıl kullanmalıyım? Göğüs aynada bakınca neredeyse 0 göbek nasıl geliyorsa öyle devam ediyor. Ama güç artışı var spora başlamadan 8-10 şınav zor çekerdim. Şimdi 40 rahat oluyor 50yi zorluyorum. Bir yerde yalnışım var ama nerede?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam Arkadaşım ,

Whey proteini kesin olmalı ki kaslarını beslemen gerek.

maddi durumun var ise , benim önerebileceğim : protein - amino - Kreatin ve bcaa .

Bunun haricinde daha bir sürü supplement var alabileceğimiz ama biz ne profesyoneliz ne de müsabık..ayrıca olayın maddi boyutu var :)

protein kaslarını besleyecek tir . Amino ölçü aldıracaktır . Kreatin bi nevi güç verecektir ayrıca kasların daha dolgun gözükmesini sağlar (su toplar denmekte doğrumudur bilemiyorum), 2 aylık bir kullanım yeterli kreatinde sonra ara vermen gerek ki vücut tekrar dan kendi üretebilsin .. . Bcaa da kas kaybını indirgeyecektir,kasların daha çabuk toparlanmasını sağlayacaktır .

hatalı bilgi var ise düzeltiniz lütfen,ben kendi bildiğimi paylaşıyorum :)
  • hocam haftada kaç gün gidiyosun nasıl çalışıyosun genel olarak ve kilo almak için neler yaptın anlatır mısın kısaca pmden ya da burdan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasha-TR

Selam Arkadaşım ,

maddi durumun var ise , benim önerebileceğim : protein - amino - Kreatin ve bcaa .

Bunun haricinde daha bir sürü supplement var alabileceğimiz ama biz ne profesyoneliz ne de müsabık..ayrıca olayın maddi boyutu var :)

protein kaslarını besleyecek tir . Amino ölçü aldıracaktır . Kreatin bi nevi güç verecektir ayrıca kasların daha dolgun gözükmesini sağlar (su toplar denmekte doğrumudur bilemiyorum), 2 aylık bir kullanım yeterli kreatinde sonra ara vermen gerek ki vücut tekrar dan kendi üretebilsin .. . Bcaa da kas kaybını indirgeyecektir,kasların daha çabuk toparlanmasını sağlayacaktır .

-.-

BCAA dediğiniz şey zaten amino asittir. Amino asit dediğimiz şey proteinin parçalanmış halidir. Yani hiç bir farkı yoktur. BCAA 3 farklı amino asiti simgeler. Bu 3 amino asit bir nevi VIP dir karaciğerde beklemez direk kana karışır. Bu yüzden antrenman sonrası ve antrenman sırasında kullanabilir. Günlük protein ihtiyacını karşlayan birine etkisi %5 ten fazla değildir. BCAA dışında amino asit ürünü almak para kaybıdır. Oda belli bir seviyeye gelmiş kişilere ekstra destek olur zaten.

Creatine enerji döngüsünü devam ettirmeye yarar. Creatine kullanırken ara verilmez. Alınıcaksa sürekli alınmalı. Ara verdiğiniz zaman etkisini kaybeder uzun süreli bi supplementtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentus -- 21 Ağustos 2014; 5:21:03 >

• Düzenli beslenmezsen iyi dinlenmez isen istediğin supplementi kullan hiç işe yaramaz.

İlkj önce hayatınızı düzene sokun yaşam tarzınızı düzenleyin gerisi gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadimbisey

hocam haftada kaç gün gidiyosun nasıl çalışıyosun genel olarak ve kilo almak için neler yaptın anlatır mısın kısaca pmden ya da burdan?

Hepinize cevabınız için teşekkürler. Kilo almak için özel bir çabam olmadı kendi kendine oldu. Haftada 3 gün gidiyorum. Pazartesi-Çarşamba-Cuma keyfi olarak hafta sonuda yüzmeye gidiyorum belki. Programıma göre çalışıyorum. Hergün ayrı bölge değil de, sürekli aynı programı yapıyorum yani bütün vücudu çalıştırıyorum her gittiğimde.

• Beyler cevap için teşekkürler. Hangi ürünü nasıl kullanmam lazım bana marka model olarak söyleyebilir misiniz? Birde bu tür ürünleri nereden temin edebilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patience

Düzenli beslenmezsen iyi dinlenmez isen istediğin supplementi kullan hiç işe yaramaz.

İlkj önce hayatınızı düzene sokun yaşam tarzınızı düzenleyin gerisi gelir.

Demek eksiklerden biri buydu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

quote:

Selam Arkadaşım ,

-.-

BCAA dediğiniz şey zaten amino asittir. Amino asit dediğimiz şey proteinin parçalanmış halidir. Yani hiç bir farkı yoktur. BCAA 3 farklı amino asiti simgeler. Bu 3 amino asit bir nevi VIP dir karaciğerde beklemez direk kana karışır. Bu yüzden antrenman sonrası ve antrenman sırasında kullanabilir. Günlük protein ihtiyacını karşlayan birine etkisi %5 ten fazla değildir. BCAA dışında amino asit ürünü almak para kaybıdır. Oda belli bir seviyeye gelmiş kişilere ekstra destek olur zaten.

Creatine enerji döngüsünü devam ettirmeye yarar. Creatine kullanırken ara verilmez. Alınıcaksa sürekli alınmalı. Ara verdiğiniz zaman etkisini kaybeder uzun süreli bi supplementtir.

Teşekkürler Lentus ,

eksik bilgilerim olabilir :) ancak kreatin hakkındaki bilgilendirme forumlardan okudugum kadarı ile genelde hep 2 aylık bir period dan sonra ara verilmesi yönünde dir.Vücudun tekrardan kendi kreatin üretebilmesi için ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

quote:

Selam Arkadaşım ,

-.-

Teşekkürler Lentus ,

eksik bilgilerim olabilir :) ancak kreatin hakkındaki bilgilendirme forumlardan okudugum kadarı ile genelde hep 2 aylık bir period dan sonra ara verilmesi yönünde dir.Vücudun tekrardan kendi kreatin üretebilmesi için ..

Vücut sen creatine alsanda almasanda kendi üretiyo. Okuduğun forumlar muhtemelen türkçe kaynaklı. Malesef ki body buildingle ilgili tüm türkçe kaynaklar broscience. Hiç bir düzgün kaynak yok. Özellikle body**rumtr den uzak durmanızı tavsiye ederim şiddetle.

• Tamam dır , genelde de ordayım dım :)

siz ne zaman dır bb yapıyorsunuz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.