Şimdi Ara

GÖĞÜS KAFESİME DARBE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
24.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 5 gün önce göğüs kafesime bir darbe aldım ilk anda ağrıdı ama daha sonra çok bastırmadıkça ağrımıyordu 2 gün önce de esnerken birazcık gerindim ve kaburgamdan bir ses geldi ilk basta çok rahatladım hiç ağrı kalmadı ama daha sonra biraz yüklendim ağır bişe filan kaldırdım şimdi tekrar bastırınca ağrı oluyor sizce kırık varmıdır ne yapmalıyım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göğüs Kafesine Darbe Aldığında Ne Olur?

Göğüs kafesine alınan bir darbe ciddi yaralanmalara neden olabilir. Göğsüne yumruk yedin veya göğüs kafesine başka bir şekilde darbe aldıysan, aşağıdaki belirtilere dikkat etmelisin:

• Ağrı
    • Şişlik
    • Morarma
    • Nefes darlığı
    • Öksürme
    • Bulantı veya kusma
    • Baş dönmesi veya bayılma

Göğüs kafesine alınan sert bir darbe, kaburgalarında çatlağa, kırığa veya delinmeye neden olabilir. Bu durum, akciğerlerin, kalbin veya diğer iç organların hasar görmesine yol açabilir.

Göğüs kafesinin üst kısmına alınan bir darbe, göğüs kemiğinde kırığa veya çıkığa neden olabilir. Bu da nefes almada güçlüğe ve göğüs ağrısına neden olabilir.

Göğüs kafesinin alt kısmına alınan bir darbe, diyaframda yırtığa neden olabilir. Bu durum da nefes almakta zorluğa neden olur.

Göğüs kafesine darbe aldıktan sonra, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısın. Doktor, darbenin ciddiyetini değerlendirmek için fizik muayene yapacak ve gerekirse görüntüleme testleri isteyecektir. Tedavi darbenin türüne ve ciddiyetine bağlıdır.

Göğüs kafesine darbe almaktan kaynaklanan yaralanmalar ciddi olabilir. Bu nedenle, darbe aldığında tıbbi yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kırık değildir o çıkıktır.Kırık olsa yerinde duramazsın.
  • EĞER ÇIKIKSA DEDİĞİM GİBİ GEÇEN ESNERKEN Bİ SES GELDİ ONDAN SONRA DAHA RAHATIM DÜZELMİŞMİDİR ?
  • Çıkık değildir o çatlaktır.Çıkık olsa yerinde duramazsın.
  • Çıkık değildir o kırıktır.
  • kırık mı çıkık mı anlamadım , belkide kıçık
  • Çatlak değildir o incilmedir. Çatlak olsa yerinde duramazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adam gibi cevap vericek yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırık olsa oturduğun yerde duramazsın sende bahar nezlesi olmuş.
  • nezle falan olmuşsundur kaburgan kırılsa çatlasa bir şey olsa yerinden kalkamazsın ağrıdan
  • Mübarek tip mezun lari gelmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüreğin burkulmuş
  • hocam ciddiyim amuda kalkın iyi gelir
  • bence bir doktara gidin.sert bir yere yaslandığı için göğüs kafesi kırılmış olan bilirim.Ayrıca yerinde duramassın olayı yalan kendimden bilirim gayet duruluyor

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaburgalarmı yoksa tam göğüs kafesinin ortasımı ? Tam ortasıysa bişey olmaz ben oraya katır tekmesi yemiştim ilk başta nefes alırken boğazımdan hırıltılar geliyordu sonra geçti.Orası kolay kolay kırılıp çatlamaz.Ama kaburgalarsa bilemeyecem kardeş
  • buraya yazana kadar doktora gideydin kardeş
  • O kemikte nasıl çıkık olsun acaba?Oradaki kemikler zarar görse bile çok çabuk iyileşiyorlar diye biliyorum ama doktora gitmekte fayda var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırık değildir o çıkıktır kırık olsa oho öbür tarafa gitmiştin...
  • Çatlak olabilir.Göğüs kafesindeki çatlaklar önemlidir.Alçıya alınamazlar ve ameliyat da olmaz.Mümkün oldukça dinlenmen gerekir

İç organlarını parçalama ihtimali de var.Dikkat etmen gerekiyor git film çektir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.