Şimdi Ara

GOD OF WAR: RAGNAROK | PS4/PS5 EXCLUSIVE | TÜRKÇE DİL DESTEĞİ | 9 KASIM 2022 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.253
Cevap
117
Favori
450.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cümleyi tekrar yazayım, God of War serisi basit bir seri, marka "değil", sektöre kendi alanında yön verecek potansiyele sahip.


    Cümleyi bitirmeden anlayıp yorumlamışsınız.

    God of War'a basit demiyorum, tam tersini söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 19 Eylül 2020; 20:23:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende diyorumki God of War serisi basit değil. Marka dır. Burda anlaşipmayak birşey yok. İyi oyunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be, nereden nereye daha düne kadar ascension çıkışı için gün sayar teori üretirdik. God of War 5 çıkacak... yaşlanıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada şeyi gözden kaçırmış olabilirim sağlam bir kanyak varmı gowun 2019da geliştirilmeye başlandığına dair cory falan yada santa monicadan yüksek rütbeli biri demediği sürece pek güvenilir olmaya bilir çünkü.
  • KishouArima kullanıcısına yanıt
    God of War ilkbahar 2018’de çıktı. Bu tarz oyunlardan sonra yapımcılar birkaç ay ara verip yeni oyun için çalışmalara başlıyor diye biliyorum. 2018 sonu 2019 başı gibi yeni oyuna başlamış olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuomir kullanıcısına yanıt
    Ben 2017 de bile başlanmış olabilme ihtimalini düşünüyorum sıkıntıdan bir ara bayağı bir santa monicaya alınan çalışanları incelemiştim 2017de bayağı bir combat geliştiricisi almışlar. Şimdi son gow için olduğunu düşünmüyorum çünkü cory barlog oyunun 2017 başlarında tamamen bittiğini söylemişti ki 2017 e3 gördüğümzüde Kratos her comboyu yapıyordu. Yani son yılda daha çok bugları falan arındırdıklarını düşünürsek eğer yeni gowa 2017 sonlarında bile başlanmış olabilir. Cory barlog çünkü bir çok roportajında çoktan devam projeleri hakkında senaryo yazdığını belirtmişti. Ki zaten Gow gibi bir markadan umudu yüksek olduğundan Sony firmasının durun yeni gow azcık satsın düzgün satarsa yeni oyunu yaparsınız diyeceğini sanmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Press a Key

    Cümleyi tekrar yazayım, God of War serisi basit bir seri, marka "değil", sektöre kendi alanında yön verecek potansiyele sahip.


    Cümleyi bitirmeden anlayıp yorumlamışsınız.

    God of War'a basit demiyorum, tam tersini söylüyorum.
    Cümleyi bitirincede ters mana çıkıyor hocam vurguyu yanlış yapmışsın bizde yanlış anladık
  • NECO ksk kullanıcısına yanıt
    God of War serisi basit bir seri/marka değil deseymişim daha doğru olabilirmiş evet :)

    Ama aynı cümlenin devamında, "Sektöre yön veren potansiyele sahip" demişim, yani oyunu aynı cümlede hem övüp hem de nasıl basite indirgeyebilirim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KishouArima kullanıcısına yanıt
    O kadar araştırdım, 2019'da başlandığına dair bir kaynak bulamadım, sadece söylenti galiba bu, söylentinin çıktığı noktada Cory Barlog'un Nisan'da, "Ragnarok Is Coming" kelimeleri çıkacak şekilde Tweet zinciri oluşturması ve yine God of War temasında "Ragnarok Is Coming" yazması. (2019 Nisan ayı teması)

    Sizde araştırın bakalım, bir şey bulursanız bana da haber edin.

    Bu konu üzerine o kadar konuşup 2021'de çıkması mümkün değil dedik :) Eğer şimdi 2017/2018'den beri geliştiriliyorsa, ki o zaman canavar tasarlayacak kişiler aranıyordu, 2021 tarihi gayet makul olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 19 Eylül 2020; 22:56:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ps almamın başlıca sebeplerinden. Fiyat kaç olacak kim bilir?O zamana kur alacak başını gidecek fiyat zaten 80 euro. Kardeşlikle bile kurtarmayacak bu gidişle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o twitt atılma olayı Gowun birinci yılını kutlama amaçlıydı aslında tema yayınlanmıştı temada sandal daki rünlerde ragnarok is coming yazıyordu. hani Gow 2018 bile gow ascensiondan 3 ay sonra geliştirilmeye başlanmış. Yani adamlar bilim kurgu oyunu yapıyordu onu iptal edip bu oyuna başlamışlar peki 3 ayda ne ara bilim kurgu oyununa başladılar iptal ettiler. Muhtemelen gow ascension bitmedne öncende başlamışlardı bilim kurgu oyununa falna o yüzden o mantıkla düşünürsek yep yeni gowa bile eski tarz daki gowdan 3 ay sonra başlamışlarsa bu ragnarok gowa 2018 bitmeden bile başladıklarını düşünüyorum. çünkü bu tarz yüksek bütçeli oyunlar genelde son bir yıl kala aslında yüzde yüz bitiyor heri kalan son bir yıl teknik kısımlar optimizasyon bug arındırma oluyor ps 5 donanımını hesap edersek daha güçlü olduğundan teknik kısımdan kolaylaşıp daha kısa sürecektir bir yıl yerine 4 5 ay tabi gowun sadece ps 5 konsoluna geleceğini düşünürek diyorum ps 4 falan işin içine girerse orası ayrı bir durum.

    Tlou 2 2018 de gameplay yayınladı 2 yıl sonra oyun çıktı aynısı muhtemelen 2018 de oyunun çoğu bitmişti teknik olarak sıkıntı yaşadılar ve bu süreç çok uzadı ps 4 de çünkü oyunun sızıntılarında bug doluydu 2019 halinde bile bayağı bir kasmışlar erteleyip teknik olarak oyunu iyi hale getirmek için ps 4 de müthiş oyunlar çıkarıyor diyoruz ama aslında arka planda bayağı can çekişip vakit kaybediyorlar donanım özellike işlemcide sıkıntlı olduğundan. Ps 5 de bu sorun azalacaktır muhtemelen o yüzden ben Gowun 2017 ortalarında tamamlandığını ve ekibin büyük çoğunluğunun yavaştan yeni oyunun temelini attığını bir kısım ekibinde oyunu teknik olarak hazırladığını düşünüyorm sonuçta bugları temizleyeme 300 kişlik ekibin hepsini koyacak değiller. Yani şirkette ki karakter tasarımcısı ne yapsın değil mi bug sorununu veya optmizasyon sorununu o direkt devam gow da ki Karakterleri hazırlamaya başlamıştır.




  • KishouArima kullanıcısına yanıt
    Evet dostum dediklerine katılıyorum, bu söylentiler çıkmadan öncesine kadar oyunun 2018 ortalarından beri geliştirildiğini düşünüyordum ben de.

    God of War'ın yapım süreci bitmeye yakın, bir grubu yeni oyun hakkında taslak ve konseptler oluşturulması için çoktan bir sonraki God of War projesine başlatmışlardır diye tahmin ediyorum.

    Eğer tahminlerimiz doğruysa, God of War: Ragnarok 2021'de gelecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kafamızı kurcalayan bütün soruların cevaplarnı ilk fragmanı izlediğimizde daha net anlayacağız.Dedikleri gibi oyun 2021 de çıkacaksa oyun içi bir şeyler görmemiz yakındır.
  • Thor kapismasi efsane olucak😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Foundry ekibinden Richard Leadbetter, PS5'i bekleyenler için bazı iyi haberler paylaştı. "PS5 oyunları hakkında geliştirmek üzere konuştuğum her geliştirici, çalışmanın ne kadar kolay olduğunu müjdeliyor" dedi. Geliştiricilerin bu durumdan ne kadar mutlu göründüğünü kelimelerle yeterince vurgulayamıyorum" diyor.
    Yani şunu da anlayabiliriz o zaman? Oyunlar daha detaylı veya yükleme ekranları olmaksızın, normal yapım süreci de daha kısa sürebilir.

    Bunu da demin gördüm ki Foundry ekibi aşırı güvenilir ve prof bir ekip işinde genelde dedikleri doğru oluyor eğer Gow sadece ps 5 konsoluna gelecekse ps 4 yerine nasıl bu kadar kısa sürede geliştirildiğinide açıklar. Umarım sony fazla aç gözlü davranıp ps 4 konsoluanda çıkartmaz çünkü Ratcher ps 4 konsoluna gelmeyeceğim çünkü ssd gerekli oyunda dakka başı dünya değiştirdiğimizden. Ratcherı getirmeyip Gow gibi bir markayı getirmek komik olur. Horizon desek hiç bir zaman o kadarda önemli bir marka olmadı miles morales zaten ek paket Gow ps 5 de olmalı sadece. Demon souls pc taraflarıan geleceği kesin sony yalanlasa bile bir kere gösterdiler video da ama o bile ps 5 ve pc diyor ps 4 yerine.




  • KishouArima kullanıcısına yanıt
    Miles morales zaten ek paket gibi birşey olduğu için ps4 de gelmesi normal. Horizon 2 ise ilk olarak ps4 geliştirilmiş, sonra ps5 de geliştirilmeye başlanma kararı alınmış. Horizon zaten konsol sattıran oyun değil.

    Gran Turismo 7
    Ratchet and Clank
    Demon Souls gibi oyunlar tam olarak nextgen oyunlar olacak.

    Böyle bir durumda God of War gibi sınirları zorlayan ve konsol sattıran bir oyun ps4 gelmez bence. Gelirse aptallık olur. Santa Monicayı sinirlamış olurlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiko999 -- 20 Eylül 2020; 14:14:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KishouArima kullanıcısına yanıt
    Ps5 için Mart'ta düzenlenen geliştirici konferansında cihazın ana mimarı Mark Cerny Ps5'de oyun geliştirmenin daha kolay olduğunu açıklamıştı, eskiden yapımcıların oyunları tasarlarken çıkartacakları cihaza alışma, adapte olma zamanları vardı, bu Series X'te de hâla devam edecek gibi fakat Ps5 bu konuda farklı bir konuma oturuyor, Ps5'e oyun geliştiren stüdyolar artık alışma, sistemi keşfetme faslını kolayca geçip oyunlarının gelişim aşamalarına daha hızlı ulaşabilecekler. Kodlamak daha kolay ve hızlı olacak.

    İlk bu açıklamalar yapıldığında Ps5 konusunda da söylemiştim, stüdyolar/firmalar Sony ile yeni nesilde daha çok anlaşma yapacaklar, oyun geliştirmek hem daha hızlı, hem de Xbox yerine Ps5'e oyun çıkartmak mantıken daha kârlı.

    Dediklerine katılıyorum, God of War: Ragnarok'un sadece Ps5'e gelme ihtimali bu şekilde daha çok güçleniyor, ek olarak God of War gibi bir oyun zaten Ps4'e gelirse, Ps4'de oyun satar ama bu seferde ana hedefleri Ps5'i bir nevi yarı yolda bırakmış olurlar çünkü insanların bir kısmı da Ps5 almaktan vazgeçer, daha Ps4'e çıkartmalarının bir çok dezavantajı var, oyun kısıtlanır, kısıtlanmış bir oyunda milyonlar satamaz, Ragnarok, God of War'ın laciverti olur, Fiziklerde, Işıklandırma ve Grafik detaylarında hiçbir sıçrama olmaz, yükleme süreleri aynı kalır, kısacası rezil bir karar olur.

    Horizon ise daha yeni bir seri ve henüz konsol sattıracak konuma gelemedi, Ps4'e getirme kararı bunun için de verilmiş olabilir, diğeri de zaten ana oyun değil, Uncharted: Lost Legacy kıvamında, temel konudan biraz daha uzak oynanış süresi olarak kısa sürecek bir yapım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 20 Eylül 2020; 15:7:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • PS5 almaktan vazgeçmez kimse. Yeni nesil oyunlarını oynamak isteyen herkes seve seve next gen konsol almak zorunda. God of War II PS2 neslinin sonunda çıktı ve kimse rezil bir karar diye eleştirmedi. Hala çoğu insana göre gelmiş geçmiş en iyi God of War oyunu. Ha sizin için bir oyunun iyi olma derecesi sunmuş olduğu grafiksel üstünlük ise o zaman gidip o açığı tatmin edecek oyunlara yönelin. Alete TLOU2 gibi oyun çıkmış hala rezil karar olur vs olur yorumları yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuomir kullanıcısına yanıt
    Gow 2018 boss konusunda yetersizdi bunun en büyük sebebide teknoloji sıkıntısıydı çünkü cihazın gücü komple grafiğe gitmşiti resmen. Thor fightı kaldıramazdı gow 2018 çok net belli bence. Dünya yılanı oradan oraya sıçrayamzdı misal Cory üstüne basa basa ps 4 de dünya yılanını ucu ucuna yapabildik diyordu. Thor ile olan savaşında dümdüz yuvarlak dairede olmasını kimse istemez bayağı bir yıkılabilir çevre etkileişim falan ister en azından ben isterim ps 4 de de bunun pek mümkün olacağını düşünmüyorum. ps 4 de ki ilk boss fight 18 ay civarı sürmüş Cory'nin dediklerine göre aynı fight ps 5 de geliştirilse kim bilir ne kadar kısa sürede yapılıırdı diğer insanları bilmem de benim gow ps 5 konsoluna gelsin deme sebebim gene 3 bosslu gow görmek istememem.

    Ki Tlou 2 de devasa olaylar yok sonuçta oyun oldukça minimalize bir oyun hani animasyonlar ve grafikleri falan zaten konsolun gücünü komple tüketmiştir. Koyalım üstüne bir bol efektli devasa boss bakalım ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KishouArima -- 20 Eylül 2020; 15:10:26 >




  • Benim 3 yada 4 senede ps5 in gucunu ne kadar zorlayabilecekler idi. Yani isin icinde sadece grafik degil fizik (psyhx) gibi faktorler var bunlari tum haritaya yedirmek biraz zaman alir. Yoksa sen fizikten psyhx ten yoksun ps4 teki gibi bir oyun cikaracaksan sadece ray tracing ve kaplama kalitesini arttiracaksan 3 senede yine yaparlar.

    Ornek vereyim bir oyun grafik gelistiricisi diyor ki sadece belinizdeki kilicin ucunun karakter duvara sirtini verdiginde kilicin ucunun tepki vermesini ve bunu tum haritadaki duvarlara uygulamak bir senemizi aliyor diyordu. isin ozu su anda dedigim ornegi ki sadece bunla kalmiyor baska etkilesimlerde var eger bunlarida yeni teknolojiyle kisalttilarsa yani 1ay surede yapabiliyorlarsa o zaman herseyiyle eksiksiz bir oyun bizi bekliyor.

    Ama yinede benim gorusum ps4 ten cok iyi olacagi kesin ama oyle elbisesi olan dusmana vurdugunuzda gercekci fizik hesaplamalariyla yirtilmasi yipranmasi, baltayi surekli agaca vurdugunuzda agacin yipranmasi vs.gibi bir cok ornegin olacagini sanmiyorum. Grafikte gercek sicrama boyle olur. Yoksa koy ray traycing kaplama kalitesinide arttirla bu is olmaz.

    Benim beklentim biraz abarti ama crysis'in 13 sene once yaptigi tum haritadaki agaclarin her noktasina kadar kirilmasini bile dahi cogu firma gunumuzde bile usengecliginden yapmazken gow da her agac kirilsin demiyorum orayi ornek verdim zaten sacma olur buna benzer fiziklerle hele ki 4k denen olay ile ne kadar cikacak tartisilir.

    Hele bunun daha sanatsal harita tasarimlari, senaryosu, seslendirmesi, dusman cesitliligini arttirma, ve bunlara uygulanacak animasyonlari yapma gibi vs. varken bu kadar kisa surede cok buyuk bir is ortaya koymalari imkansiz gibi geliyor. Ben bundan bahsediyorum. Umarim yanilirim.

    Kardesim bende amma abartiyorum ya haksizmiyim ama ps4 icin dedik fizikler filan manyak olacak bari ps5 te olsun yine olmassa gozumuz acik gidecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.