< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 23 Mayıs 2020; 1:47:19 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 23 Mayıs 2020; 1:47:19 > |
Loki mitolojide de Baldur un ökseotuna karşı zaafını ögrenip bir dart oku yaptırıp kör tanrı hodr a oyunla karışık öldürtüyor, ucundan yakalamaya çalışmışlar sanırım. Loki dönek bir tanrı olduğu için muhtemelen kratos u satıp Odin in yanında yer alacak ve ölümüde istemden de olsa Kratos un elinden olacak diye düşünüyorum, zaten oyun sonunda baldurun geldiği sahnede sinirlenince kratos doğru yayı kaldırıp oku çaktı düşünmedi bile, ayrıca god of war evreninde mutlu son yoktur, kratos daha fazla ne yaşayabilir ki diye düşünürken evlat katili olma dramasıda oyuna yakışır. gelelim ikinci oyun ve üçüncü oyun senaryo tahminlerime;
2. Oyun ; Thor un geleceğini zaten oyunun sonunda gördük baldur kapışmasıyla başlayan birinci oyun gibi ikinci oyunada epik bir thor kapışması ile başlar thor uzun bir dövüş sonrasında kratos u öldürüp arteus u kaçırır, kratos helheim da bulur kenndini , burdan kurtulmak için yardım alır , helheim daki boss u keserek burdan kurtulur ve oğlunu kurtarmak için öfkeyle önüne gelen herkesi biçerek yoluna devam eder oyunun sonunda thor u öldürür ama arteus un artık odin le birlite kalmak istediğini öğrenir . 3. Oyun ; Kratos 3. oyunun başında öfkeyle olimposa tırmandığı gibi bu seferde odin odin nağralarıyla asgard a yol alır , bifrost köprüsünün üzerinde heimdall karşılar bizi, epik giriş dövüşü bu sefer heimdall ile gerçekleşir, kendisini indirip yolumuza devam ederiz oyunun sonunda odin dövüşüne loki de dahil olur istemeden de olsa loki yide öldürüp bir babanın yaşayabileceği en büyük dramla Kratos u başbaşa bırakırız. |
Atreus hastalandığında kratos ilerlerken yılan borusuna birisi ufuruyor. Oyunda zaman yolculuğu oldugu icin bu kisinin atreus oldugu soyleniyor. Bana kalirsa oyundaki en buyuk gizemlerden birisi bu.
Yine dunya yılanı gelecekten geldiği icin hala atreus/lokiye ait olma durumu mevcut. Hatta bana kalirsa kratosun duvarda gordugu resimde atreus bence kratosun olu bedeninden dunya yilanini yaratiyor. Diger bir seyisle dunya yilani aslinda kratos. :) |
Başkaları önemsemiyor ama İçimde ukte kaldı ben köprü bekçesinin o Troll değil de arkadaki devasa yaratık olmasını bekliyordum hatta son ana kadar bekledim Mimir’in “Kardeşim o yalnızca bekçinin yaveri kalbi gereken ilerideki yaratık “ gibi bir şey demesini ama olmadı
![]() Hatta o yaratıktan hiç bahsedilmedi bile ![]() Mimir 2 kelam etsin diye çok bekledim ama yok ![]() Neyse Benimde aklıma ilginç olduğunu düşündüğüm bazı fikirler geldi sizlerle paylaşmak istiyorum. 1- Acaba Faye’in küllerini diyarın en tepesinden serpmemiz eski bir sihirsel rituelin veya kehanetin parçası olabilir mi? Sonuçta bu evrende ölüleri uyandırmak imkansız değil.( Mimir örneği) Öldüler diye yorumlanan jotunheim daki devler Faye’in küllerinin serpilmesi ile yeniden uyanabilirler mi? Çünkü sadece duvar yazılarını görelim diye Faye tarafından oraya yönlendirilmemiz biraz mantıksız geliyor. Devler bütün maceramızı önceden görmüş, biliyorlarmış. Tamam da ee? Ne bileyim Bunun pek bir anlamı yok gibi geliyor bana. Hikaye ve sonraki oyunlar açısından. Ha birde Loki ismi meselesi var tabi o ayrı ![]() 2-Atreus final boss için yılanı çağırırken gözleri parlıyor. Muhtemelen tanrısal gücü bir çeşit transa geçip her türlü yaratıkla iletişim kurabilmek ,kontrol etmek ,her dili anlamak ve belki de kılık değiştirebilmek. |
Bildiğim tek teori var . Bizim keltoş bir şekilde yolunu bulup alayına kibrit suyunu dökecektir. Kendisini ölüm bile durduramadı biliyoruz
![]() |
Dün gece internette gezerken yahu bu Faye neden öldü diye merak edip biraz bakınayım dedim yazılan bir şeyler var mı diye ve reddit sayfası gözüme çarptı.
Açıklamadan önce oyunda Faye’in yakıldığı sahneyi hatırlayalım. Kratos üzgün ve çaresiz Atreus ise hüzünlü görünüyorlar. Bildiğimiz üzere Kratos intikamcı birisi şayet Faye’i biri öldürmüş olsaydı ne yapıp yapar intikamını alırdı ama burada gördüğümüz Kratos değil öfkeli tamamen çaresiz görünüyor. Faye bilindiği üzere bir dev ve bilindiği üzere devler sadece uzun yaşam süreleri sonunda ölmekteler. Ve bize yansıtılan Faye hemen hemen Kratos ile aynı yaşta. Zaten Atreus’a hamile kalan bir devden fazla yaşlı olmasını da bekleyemeyiz :) Peki bu Faye neden öldü? Redditteki teoriye göre Faye’i öldüren kişi yine günün birinde hatırlamadığı öfke nöbetlerinden birisini geçiren Atreus’tan başkası değil. Bilindiği üzere Atreus hasta ve Kratos oyunda ona tanrı olduklarını söylemesinin ardından Helheim’a kadar olan sekansta tamamen farklı birisi gibi davranıyor hatta bir bölümde düşmanın Baldur olmasına rağmen yaşanan olaylar neticesinde Kratos’u okluyor. Helheim’da normale döndüğünde ise yaptıklarının hiçbirisini hatırlamadığını söylüyor. Atreus maalesef hasta ve bu durum tanrı olduğunu ogrenmesine rağmen değişmedi. Kratos karısını oğlunun öldürmesi sebebiyle çaresiz ve intikam peşinde değil ama oğlunu da belli ki affetmiş. Lakin oyun boyunca Atreus’a kötü davranmasının sebebi muhtemelen bundan kaynaklı ve bu durumun bir kez daha yaşanmaması için oglunu doğru yola sokabilmek için elinden geleni yapıyor. Kratos oyun boyunca Atreus’a güvenmiyor ve Faye’in külleri olsun başka bir şey olsun pek emanet etme taraftarı değil. Oyunun sonunda ise tamamen Atreus’u affettiğini görüyoruz. Teorinin kaynağı aşağıdaki linkte ben anladığım kadarıyla yorumlamaya çalıştım. Özellikle comicsausage nickli üyenin yorumunu okumanızı tavsiye ederim. https://www.reddit.com/r/GodofWar/comments/8kdoy6/theory_of_fayes_death/ |
Kratos'u dirilten kişi Loki/Atreus'tur. Loki, Tyr'ın diğer dünyaları gezmesini çözmüş ve bu gezi sıralarından birini Kratos'un tanrılarını öldürebildiğini görmüştür. Bu sebeple Kratos'u diriltip İskandinavya'ya getiren Loki'dir. Daha sonra Loki kadın kılığına girerek Kratos ile ilişkiye girer. Anne olarak Kratos'un güvenini kazanır. Fakat bebek doğmaz veya Loki öldürür. Loki çocuk yerine geçer. (İskandinav mitolojisinde Loki attan hamile kalarak 8 ayaklı Sleipnir'i doğurmuştur.)
Kratos'un karısı, Atreus hepsi Loki aldatmacasıdır ve Loki bunu Ragnarok'u başlatmak için yapar. |
Bloodborne'u platinledim Dark Souls serisine aşinayım böyle illet Boss görmedim. Level 8'im en iyi zırhlar var, zamanı durduran tılsım var, dirilme taşı var var oğlu var ama geçemedim namussuzu...
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuomir -- 23 Nisan 2018; 14:22:18 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gertize -- 23 Nisan 2018; 14:53:9 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 23 Nisan 2018; 16:56:11 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northerion -- 25 Nisan 2018; 0:13:51 > |
|
|