Şimdi Ara

God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.083
Cevap
24
Favori
92.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    PS3'te GOW 1-2-3 serisini bitirmiştim. PS3'ü yıllar önce sattım.

    Bu oyunu oynayamadığım için içimde uhde kalmıştı.

    Gerçi PS5 aldım sırf bu oyun ve Last Of Us serisi için ama hala kutusunu açmadım. :)


    Velhasıl kelam sistemim şu şekilde;


    İşlemci :Ryzen 5950X

    Anakart : MSI X570 Godlike

    Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ 6900XT

    Ram : Corsair Dominatör 4000Mhz

    SSD : 980 Pro 1 TB

    Monitör : 32'' Samsung 4K



    Oyunu 4K'da oynuyorum grafik ayarları full sonda. VSNC'yi açıp stabil 60 fps de oynuyorum. Hiç bir sorun yok gayet stabil.


    Ancak VSNC'yi kapatınca oyun içinden fps 100 civarlarında ama bu seferde oyunda sert yırtılma yok ama hafif dalgalanmalar oluyor. Böyle bir durum yaşayan ve çözüm üreten oldu mu?

  • Valla ryzen 5 cpu ,6600xt -16gb ram ile pek akıcı değil anlamadım ,1080p de oynuyorum ,ayrıca 2k ekran var onla denemedim muhtemelen daha kötü olur,


    Fakat ps5 te açtığım zaman çok daha akıcı ve iyi görünüyor...1080p de..

  • Oyunu orijinal alanlara laf edenler olmuş. Orijinal alan büyük bir kesimin oyuna 329 TL veya 289 TL verdiği sanmayın çünkü Vodafone+fastpay+huewi kampanyaları sayesinde oyunun steam sürümü %55 daha ucuza geldi hatta kampanyalardan daha fazla yararlanabilenlere oyun bedava bile gelmiştir.


    UNCHARTED™: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu da bu fiyatlara çıkarsa iki oyun çoğu kişiye tek oyun parasına hatta belki ondan da ucuza gelmiş olacak.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    1000 liraya bile alınmış olsa burada gelip konuşmaları yersiz. Kendilerini avutmaya çalışıyorlar işte.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Beni korsan oynayanlardan daha çok rahatsız eden PS 4 oynamış ufak bir kesimin gelip PC sürüme para verip alınmasına ve alanlara laf etmesi. Bir de böyleleri var. Anlamadıkları nokta oyun konsolu oymayıp PC de oynamak isteyenler için çıktı. Bunu daha anlamıyorlar. 2 yorum gördüm başka sayfalarda. PS 4 oynayıp bitiren biri Pc sürüme bu para verilmez demiş ama bunu derken verenlere laf atan bir de iması vardı.


    Korsan oyun oynarsın, film izlersin ama en azından bunla gururlanmazsın. Ben hayatımda hiç korsan oyun oynamadım, yazılım kullanmadım ve film izlemedim diyecek adam çıkmaz ama kalkıp da bunu yazıp çizmeleri gerçekten garip.

  • Bende PS4 PRO da var ona da God of War satın alıp oynayıp bitirmiştim şimdi PC'ye geldi Steam hesabıma da satın aldım tekrar oynuyorum. Yani aynı oyunu 2 kere satın almış oldum. Eee bu durumda en enayi ben mi oluyorum? Bu para verilmez de bilmem ne. Sanane kardeşim?

  • AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt

    O laf edenler bu yorumda yeni türediler galiba. Daha parasını verip oyun alan bizlere bu kadar kolay sallamazlardı. RDR2 ve Horizon gibi oyunlarda PS4 den sonra PC geldi o zaman böyle muhabbetler olmamıştı diye biliyorum.


    God of War da böyle muhabbetler dönünce o insanlar acaba foruma son 1 yılda mı geldiler diye düşünüyorum.

  • Konu epey dağılmış. Şöyle canı can çekmiş bi Kratos ekleyelim sayfaya God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı 



    God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Şu an Outer Worlds oynamasam ve üstüne de DL2 geliyor olmasa direkt 265 TL'ye alacaktım GOW'u. Millete ne parayı nereye harcadığımızdan.


    Hatta ben daha da artırayım: PS4'üm var, oyun da var elimde. Ancak açıp oynamak nasip olmadı şu vakte kadar ama şimdi PC'de alıp baştan PC'de mi oynasam diyorum. God of War (Çıktı) [PC ANA KONU] - TR Altyazılı 

  • orjinal oyun alanların korsan çıktı dendiğinde aaa hırsızsın deyip karalamasına bütün tepkiler geldi. parayla alana laf söylemediğimiz halde direk korsan oynayanlara laf atarlarsa cevaplarını da enayi olarak alırlar. kampanya kovalayın o bu şu. şu anda oyun ne kadar 300.. bitti. bir oyuna 300 vermem veremem de zaten. herşeyden önce oyunu aldığında laf edilmediyse korsan alana da laf edemezsin. bunu bir anlayın sonra şunu dediler bunu dediler diye konunun geçmişini bilmeden yargılamayın. parası olan alır olmayan korsan indirir oynar.

    Not: fosil üye grubunun başlarına yazılacak üyelik tarihim vardır... yeni gelenler sahte hesapla yazanlar zaten ortada..!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 18 Ocak 2022; 15:39:31 >
  • fightingtheworld F kullanıcısına yanıt

    amd tarafında bir sorun var oyunda.bendede aynı sistem aynı şekilde

  • arkadaşlar oyunda tam ekran ayarlanması neden yok ki, ilk gün update ide yaptım ama yine yok

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    Her iki taraf da birbirini gaza getirip, benzer düşüncelere sahip kişilerle kommün oluyor; "Benim gibileri de var, ne de güzel sosyalleştim, demek ki normal biriyim ve sosyalliği yalnızca imajiner dünyada yakalamış bile olsam aslında yalnızlıkla prangalanmamışım \o/" deyip var olduğunu hissediyor. Bu konuda diyecek iki çift sözü olmayan, konu üzerine daha önceden düşünmemiş tipler madem konu popüler, ben de daha önceden onlarca kez söylenmiş olanı yeniden dile getirip tarafımı göstereyim, popüler olandan uzak kalmayayım diyor. Arabesk kültürü; arkadaşların çoğu uç noktalarda olmadan fikir beyan edemiyor. Fikir beyanı da zaten aslında kendisine ait orijinal fikir değil, okuduklarından aklında kaldığını yazıyorlar. Bunun bir sonraki evresi cicikuş babacık şampiyon Cimbom (Küme düşmeye oynuyorlar bu sene gerçi). Birbirini örgütleyip çığ etkisi yaratıyor.


    Benim fikrim ne? Alıntı yaptığım arkadaşın fikriyle paralel. Ne orijinal alan zaten yapılması gerekeni yaptığı için bununla böbürlenmeli, kopya kullananı ölesiye gömmeli; ne de kopya kullanan bunu legalize etmeye, yani meşrulaştırmaya çalışmalı/bununla gurur duymalı/aslında olması gerekeni yaparak parasını verip ürünü alan, hırsızlık yapmayan arkadaşlarla alay etmeli. Yav anladık orijinal aldın tamam. Da ikide bir konuyu alevlendirmenin ne mânâsı var? Hayır, iyi bir konu değil bu, güzel bir şey olsa her sayfaya taşımazsınız. Aramızdakilerin çoğu pirüpak değil, herkes ahlâkı ve bütçesi yettiğince orijinale yönelmiş durumda. Her şeyini orijinal alacak kadar hakka ve hukuka dikkat eden, bütçesi buna elveren kişi de olması gerekeni yapıyordur, yine diğerlerine hakarete varacak sözler etme hakkına sahip değil. Sonra bir gün bir densize denk gelirsiniz, tartışmanın ederi hakaret ya da küfür olmamasına rağmen ağır bir söz söyler, gururunuza yediremezsiniz, cevap verir düşman edinirsiniz, deliliğin sıradanlaştığı bu çağda adama asfaltı ısırtıp hayallerini yıkarlar. Kaybedecek bir şeyi olmayan birine denk gelirseniz sizi kaybeder, üzülen siz ve sevdikleriniz olur.


    Daha önceden verdiğim bir örnek vardı, müteahhit bir arkadaşım boş zamanlarını oyun oynayarak geçirmesine rağmen orijinal oyun almaz. Bunun doğru olmadığını söylediğimizde oyuna para mı verilir malsınız siz hehheh diyor. Ama bu kişi diğer tüm konularda iyi anlaşıyoruz ve diğer konulardaki ahlâk ve etik anlayışımız benzeşiyor diye benim samimi arkadaşım. Bu kişi konu korsan olunca orijinal alana enayi gözüyle bakıyor ve korsanı övüyor. Ben de aramız bozulmasın diye bu konuları onunla tartış(a)mıyorum. Çünkü diğer ikircikli konulara sirayet etmiş bir ahlâksızlığı yok. Meselâ benim arkadaş en kötüsü. Durumu var, hobisini finanse etmiyor.


    Ancak bir kesim de korsana yönelmekten rahatsız olmasına rağmen bütçesi elvermediği için ya da öncelikleri sebebiyle fasona yöneliyor. Buna kimse bir şey diyemez, hakkı yok. Ne hırsız diyebilirsin, ne aşağılayabilirsin, ne de hücresiyle övünen mahkûm gibi olması gerekeni yaptın diye kendini bu arkadaşla mukayese edebilirsin. Belki 14'ünde PC'ye gelen bu oyunu maaşı ayın başında aldığı için orijinal alamayıp fasona yönelen, ayrıca oyunun parasına değip değmediğine karar veremediği için denemeden eyleme geçemeyen birinden bahsediyorsunuz. O RGB'li güzel oyuncu koltuklarınızdan rahat rahat saydırmak kolay, hepimiz biliyoruz çoğunuz resimsiz kitap okuyamayan şişman ve çirkin arkadaşlarsınız. Aldığınız tepki kadar var olabiliyorsunuz.


    Sanki her ay ekran kartı alınıyormuş gibi 3050 almış biri kopya oynayamaz falan, bu söylemler akıllı ve mantıklı adam işi değil. Adam taksitle harçla borçla almıştır, aldığı ürünleri ömür boyu orijinal ürün kullanacağım diye sözleşme imzalayarak mı almış? 3050'si varmış, o hâlde parası vardır, o hâlde orijinal ürün kullanmalıdır tümevarımı argüman hatasıdır ve safsatadır. Tartışma adabını bilelim, sapır saçma temellerle kimseye saldırmayalım.


    Önceliklerime göre, gücüm yettiğince, beğendiğim ürünleri orijinal alan 3080 Ti ekran kartlı biriyim. Çoğunlukla kopyaya yönelmiyorum, çünkü artık oyunlar sürpriz değil. İnternette anında bulunabilen incelemeler, oyun içi videolar var. Kopyasını bitirdiğim bir oyunu beğendiysem ve takdir edersem orijinal alıp oynamayabiliyorum. Ben burada yazdığım kelimelerden ibaretim, fazlası değil. Bence siz de olduğunuz kişiyi o kadar abartmayın, tarafsız bir gözle aciz gözüküyor. Dünyanın en zor şeyi kendini bilmektir. Düşünce sırf sizden çıkıyor diye bu kadar sahiplenmeyin. Fikirler canlıdır, sürekli değişir. Bugün ak dediğinize yarın kara diyebilirsiniz. Abartıyorsunuz, abartmayın. Abartmadığınızı düşünüyorsunuz çünkü fikir sizin fikriniz, haklı olmak sizin için çok önemli. Aynı fikirleri birkaç farklı kelime dışında dile getirdiğiniz arkadaşlarınız da abarttığınızı düşünmüyor, çünkü sizi tarafsız gözle değerlendiremiyor, hemfikir olduğunuz bir konuda fikirlerinizi aynı tornadan çıkmış gibi yazıyorsunuz.


    Uzun lâfın kısası: ul.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 18 Ocak 2022; 16:52:51 >




  • evohan kullanıcısına yanıt

    Tam ekran ayarlanmasından kasıt nedir? Bende de oyun pencere modunda açılmıştı ama tam ekran kullanabiliyorum şu an. Hatta 2560*1080 çözünürlükte geniş ekranda oynuyorum, Sekiro'da olduğu gibi sorun olacak gözüyle bakıyordum ama direkt tam ekranda sorunsuz oynamaya devam edebiliyorum. Verilebilecek bir bilgi varsa bakıp vereyim.

  • S A M C R O kullanıcısına yanıt

    Noctivagant gibi peş peşe yazmış olacağım, kusura bakılmasın ama bir önceki mesajımı düzenleyip bu mesajı alıntılayamadım. Komşum benim hesaptan 1650 Ti, i7 4770k ile Original ayarlarda oynuyor, 55-75 FPS alıyor. Kâfi ise gönül rahatlığıyla, insan hak ve hürriyetlerini hiçe sayarmışçasına oyunu satın alabilirsiniz.

  • evohan kullanıcısına yanıt

    İsim olarak yok ama aslında var. Çerçevesiz olarak ayarlarsanız oyun tam ekran açılıyor yani tam ekrandan bir farkı olmuyor. Ben 1050 ekran kartlı bilgisayarıma kurduğum an direk çerçevesiz olarak açıldı hatta ayarlara bakmasan ben tam ekran açıldığını düşünecektim.

  • amd sistemlerde biraz optimizasyon sıkıntısı var gibi. konsollarda da amd chipler kullanılıyor halbuki. bir driverle iş çözülür inşallah. not: benim 30 fps altına düşmüyor 60-30 gibi büyük bir yelpazede dalgalanıyor.


    @Nicholai Hel güzel yorumlamışsınız teşekkürler.

  • hulusi kullanıcısına yanıt

    Monitörün Freesync yada G-Sync desteklemesi gerek yoksa yırtılma olur.

  • speedycihan kullanıcısına yanıt

    Monitörün G-Sync desteği var.

    Monitörden açık hocam.

  • hulusi kullanıcısına yanıt

    ekran 60 hz ise üstünde yırtılma olur


    fast sync gibi bir şey açmanız lazım ya da rivatuner scanline sync araştırın

  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.