Şimdi Ara

go-kart yapalım (682. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 680681682683684
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaptığımız araçla trafiğe çıkmak imkansız yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendin yap

Hepimiz bir yerlerden bir çeşit aracın motorunu alıp kullanıyoruz zaten.Fakat kimse de bu araca ruhsat almaya kalkışmıyor . Aldığın motorun ve şasenin çalıntı kaydı varsa ! seni hırsız sayarlar , başın belaya girer. Aldığın şahıstan sana hurda olarak yedek parça olarak kullanmak üzere sattığına dair bir yazı almaya bak . Sen bu şase numarasını kendi şasene vurup da ruhsat almaya kalktığında ise "10 numara sahtekar" sayılırsın .Girer paşa paşa yatarsın içerde.... Aldığın şaseyi tadil ederek kullanırsan bir şansın olur tabii ama yaptığın tadilatları "Mühendisler Odasından"onaylatıp aracı muayeneden geçirip ruhsat alman ise inanılmaz masraflı olacaktır .Git yeni ATV al daha iyi.

Çok haklısınız. Ama zaten bu bizim yaptığımız araçları trafikte kullanmak veya trafiğe çıkarmak zaten mümkün değil. Hele hele her geçen gün sıkılaşan trafik kuralları ve denetimleri işi tamamen imkansızlaştırıyor. Eğer bulunduğunuz bölgelerdeki trafik görevlileri ile ahbaplığınız varsa bir kaç sefer affederler ama ona da güven olmaz. Ben şahsen köy yollarında bile kullanmanın sıkıntılı olabileceğini düşünüyorum. Açık arazide bir şey olmaz.
    Evet özellikle resmi kayıtlı parçaları temin ederken çok dikkat etmek lazım. Piyasa tabiri caizse 'çakal' dolu. Mutlaka resmi evraklı almak lazım.
    Bizim bu yaptığımız araçlara zaten hiçbir resmi kurum belge vermeyecektir. Çünkü ilk önce üretim ruhsatı, arkasından çeşitli yetkili resmi makamlardan onaylı proje, yaptıktan sonrada onay için muayene ki, bu devlet bürokrasisi mantığının olduğu ülkemizde kafadan engel koyarlar. Zaten konmasaydı bu zamana kadar nice babayiğitler çıkardı bu güzelim ülkede.
    Git yapılmışı al derler. Bunu ilk etapta sanayideki usta kılıklı adamlar söylüyor ki ben bu mantığa çok sinir oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem.Prof. -- 2 Mart 2016; 10:39:13 >

• Sistem.Prof. S kullanıcısına yanıt
    150 CC İLE 125 ARASINDA PEK BİR FARK YOK PİSTON GÖLEĞNDE YAZAR 125 YADA 150 DİYE MARŞ MOTORUNUN ORDA YAZMASI GEREK ÖYLE HATIRLIYORUM AYNI MOTORDAN BENDEDE VARDI COK PERFORMANSLI MOTOR FAKAT CABUK ISINIYOR YADAN FAN TAKMANI TEFSİYE EDERIM
  • kutty K kullanıcısına yanıt
    ARAÇ ÇOK GUZEL OLMUS AMA ARKADA SUSPANSIYON YOK SÜRÜCÜYÜ BAYAĞI HIRPALAR DIYE DÜŞÜNÜYORUM ?
  • Arkadaşlar merhaba bnde yazın bi drift trike yapacam bugun gittim ilk parçamı aldım sanayiden ama yurda gelincw farkettğiğim bi.olay kafama takıldı aldığım ucp tipi yakalı rulman larsan biri yatağında biraz ser bi baskıyla oynaya biliyo bu aletler normaldemi.böyle tyoksa hatamı var aldığım rulmanıda diğerinede aymı baskıyı yaptım ama oynamadı yerinden rica etsem acil cevap verebilirmisiniz geç olmadan iade edebiliyim
    Bu mesaja eklenen görseller:

go-kart yapalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle merhaba arkadaşlar bu konuyu ta fi tarihinde okumuştum o zamanlar aklımda bir go kart yapma fikri vardı ama araştırmalarımla kalmıştı hep 2 ay öncesinde 3 arkadaş aklımıza gene böyle bir fikir geldi onlar yeni bir furya olan drift trike yapmak istediler bense hala tutkum olan 4 teker go kart neyse benim için vakit var öncelikle onlar için başladık ve bir tane drift trike yapmaya başladık tabi bu meret normalde dağ yolundan aşağıya motorsuz biniliyor ama bizde o kadar eğim olmadığı için mecbur motorlusunu yapıyoruz buda resimleri :)
    bisiklet bulmayla başladık :)
     go-kart yapalım go-kart yapalım

sonra cizim çalıştık fikirsel olarak :)
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

sonra başladık kesmeye biçmeye :)
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

boyadık :)

ve montajj :)

go-kart yapalım

geriye motor ve lastiğin üzerine geçirilen plastik kaldı motor tamam elimizde ama plastik yok nerdeyse ikitellideki tüm sanayiyi gezdik ama istediğimiz ürün ölçüleri yok arka tekerlek bildiğimiz go kart tekeri ve 10 inç yaklaşık 260mm ve böyle bir plastik boru ne yazıkki yok özel kesim düşündük çok pahalı bir tek son bulduğumuz pe 100 yani hdpe boru oda 280mm iç kalınlığı ile işimizi görüyor ama oda parça olarak değil 6m olarak satılıyor ve 6m çok pahalı :) bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar :) bu arada bisiklet ile her türlü soruyu sorabilirsiniz :)

herkese iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuff2 -- 4 Mart 2016; 22:01:32 >

• CyberShooter kullanıcısına yanıt
    normalde belli bir açıya kadar oynuyor ama seninki burdan biraz fazla oynamış gibi belkide normaldir bizde yaptık ve bu tip rulman kullandık
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

normalde belli bir açıya kadar oynuyor ama seninki burdan biraz fazla oynamış gibi belkide normaldir bizde yaptık ve bu tip rulman kullandık

Bana da fazla geldi oyüzden bugun iade edip başak bi marka alacam sn kullandıklarında iç çap 30 mm galiba bn öyle aldım

Kardeş eline sağlık güzel proje çıkarmmışınız bi.üstteki mesajımda bn de belrttim bn yapacam yazın geçen yaz motorsuzunu yaptım bzşm oralardada eğim fazla olmyanıca tat alamadım motorluyu yapacam ama bulmak ta zorlamdığım parçalar var mesela arka jantlar ve porye ler aen nerden buldun sna parasını göndersem banada bulup kargolayabilşrmisin?

• Ve kardeş iatediğün plastik boruyu beeldiyelerin su işleri depolarından parça olarak bulabilirsin yada dsi den ama omların içini tornada genişletmen lazım

• stuff2 kullanıcısına yanıt
    bunu da ben malzeme yokluğundan öylesıne yaptım yaklaşık malıyetı 250 lira senın araca benzemiş :D :D
    Bu mesaja eklenen görseller:

go-kart yapalım
    herhangi bir go kartcıda bulabilirsin milinide sanayide yaptırırsın sana bulmasına buluyim ama kargo parası kiloyla olduğundan baya masraf çıkarırlar :( evet iç çap 30mm bu arada
  • evet aklıma geldi gelmedi değil ama verirlermi vermezlermi muamma :)
  • m.cemal57 M kullanıcısına yanıt
    valla bizimki ortalma 600 700 tutuyor :) ama elinize sağlık :) el yapımı olması başka bişey bizimkinide gören herkes abi drift trikemi yapıyorsunuz diyolar evet diyince woooww diye tepki alıyoruz :)
  • quote:

herhangi bir go kartcıda bulabilirsin milinide sanayide yaptırırsın sana bulmasına buluyim ama kargo parası kiloyla olduğundan baya masraf çıkarırlar :( evet iç çap 30mm bu arada

Kardeş eyvallah ta buralarda gokatrçıda yok sıfır alsam yine kargo olacak sen tanedini kaça aldın uygun fiyatlu olursa kargo önmli değil ptt ile ucuz olur diğerleri ne göre

300 arka tekerler tekerin mile bağlantı poryaları ve mil tekerler bitmişe yakın ama üzerine plastik geçirceğim için önemli değildi çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuff2 -- 5 Mart 2016; 22:55:13 >
  • quote:

300 arka tekerler tekerin mile bağlantı poryaları ve mil tekerler bitmişe yakın ama üzerine plastik geçirceğim için önemli değildi çok

Kardeş bana sadece arka jant lar ve poryeleri lazım lastik aks onlar başka yerden geliyo sen bu parçLarı aldığım adamın numarası nı özelden atsan ya bi konuşyum

• stuff2 kullanıcısına yanıt
    Ne motoru kullaniyosunuz

• mavi_korku_08 kullanıcısına yanıt
    yok cok sıkıntı ben zevk alıyorum hatta
  • beyler ben cg motorumu 125 modifiye ettim ancak dikkat edilmesi gerekenler var
    1: silindir petek boyu
    2: karbüratör memesi
    3: krank
    4 :piston özellikleri
    5: piston pernosu
    6: kullandığınız parçanın kalitesi
    125 cc mi 150 cc silindir piston ile modifiye ettim hatta subapları filanda değiştirmedim üst kapakta 125 cc kaldığı için yanma odası küçüldü normail bir 150 cc den daha fazla tork elde ettim silindir 56.5 dan 62 ye yükseldi şu farketmez diyen aptal ustalara soluyorum bunu yılda milyonlarca üreten fabrikadaki adamlar malda sen mi akıllısın aptal adam çıldırtmayın beni adam malmıda 125 ve 150 cc diye 2 seçenek sunmuş aptal herifler
    herneyse modifiye yapcaksanız parçaları kaliteli olsunnnnnn
    benim aracım suan 95 km saat hız görüyor ve 2.viteste teker yakıyor
    bu arada torku nerde ölçtürdün diyen olursa orta doğu teknik üniversitesinde dinamometreye bağlandı

mavi korku sözüm meclisten dışarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutty -- 6 Mart 2016; 22:28:08 >

• m.cemal57 M kullanıcısına yanıt
    gx200 kullanıcaz yada loncin 200 cc lik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuff2 -- 7 Mart 2016; 11:31:35 >
  • 
Sayfa: önceki 680681682683684
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.