Şimdi Ara

go-kart yapalım (566. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.mynet.com/sebastiyan/dw-izle-ev-yapimi-araba-vid-1890658/

Aracın kendi web sitesi

http://www.osvehicle.com/tabby-info/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 5 Şubat 2014; 18:36:31 >
  • karakura006 K kullanıcısına yanıt
    Hocam koltugu sol tarafa yanastirip scooter motoru kullanilabilcekmis gibi geldi orda kucuk bi bosluk var ama orasimi donuyo yoksa icinde milmi var tam anlayamadim orayi bir dusunun derim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rot ta dana gözlü rulman kullananlar, porya ya bağlanan demiri nasıl ayarladınız aydınlatırsanız süper olur. forumu baştan sona okudum 3 farklı dana gözlü rulman bağlanışı var (dikey yatay sadece üst rot a bağlama) ne yapacağımı şaşırdım. birde bu rulmanı nasıl bir yuvaya oturtmam gerek açıklar mısınız

• arkadaslar civatalar için kontra fiber somun kullanın. sarsıntıları engeller ve civatalar hiçbir şekilde düşmez

• alibulut42 A kullanıcısına yanıt
    hocam peki sağlam bi kuru kawrama biliyormusnuz alabileceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: niyazix

Sizin gösterdiğiniz şekilde her motorun ucuna dişli koyulması gerekir ama benim dediğim sistemde motorların billerini kablo klemensi veya başka birşeyle birleştirerek tek dişli ile daha mantıklı değilmi ?
     go-kart yapalım

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-go-kart-elektrikli-go-kart-motoru-kargo-bedava-141977057/detay/
    bu işine yarayabilir

• Yağmur Tanrısı Y kullanıcısına yanıt
    Dogalgazci oldugum icin biliyorum bizim kullandigimiz ilclar var onlardan kullanmayi dusunuyorum somun asla dusmez loxel marka bi ilac mavisi kirmizisi falan var ama sarsinti ine bisey diyemeyecegim

• şubat tatilinde elimden geldiği kadar bişey yapmaya çalıştım.
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım
     go-kart yapalım go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenclk -- 7 Şubat 2014; 23:30:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erenclk

şubat tatilinde elimden geldiği kadar bişey yapmaya çalıştım.

eline sağlık çok iyi gidiyorsun.

umarım motor soğutma sıkıntısı çekmez.
    birde önerim ; defransyelin boştaki ayna dişlisini traşlayıp disk gibi tornalar , birde caliper yerleştirirsen fren işinide kestirmeden çözebilirsin.

kolay gelsin. başarılar diliyorum. paylaşımlarını bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

Orijinalden alıntı: erenclk

şubat tatilinde elimden geldiği kadar bişey yapmaya çalıştım.

eline sağlık çok iyi gidiyorsun.

umarım motor soğutma sıkıntısı çekmez.
    birde önerim ; defransyelin boştaki ayna dişlisini traşlayıp disk gibi tornalar , birde caliper yerleştirirsen fren işinide kestirmeden çözebilirsin.

kolay gelsin. başarılar diliyorum. paylaşımlarını bekleyeceğim.

abim şase tamamlandıktan sonra koltugun yanlarından hava kanalları yapıcam motoru sogutmak ıcın. fren işi tamam zaten, brodway poryelerı kullandıgım ııcın fren dısklerı ve kalıperler porye uzerınde zaten. ama takıldıgım yerde yardımına başvurucam.

• Foruma değerli projeleri ve bilgileri ile katkıda bulunan herkese selamlar.

Seni tebrik ediyorum erenclk çok başarılı ,sabırlı ve sistemli gidişinin devamını inşallah bu forum aracılığı ile göreceğiz.

Uzun süredir takip edipte bir türlü başlayamadığım projem için bende bir 125cc lik scooter motoru (sadece motor ve tesisatını) aldım.Uzun bir sürede malzeme temini ile geçecek sanırım. Bir yandan iş bir yandan okul bir yandan da ailemle uğraşırken ancak forumda yapılanlara bir iç çekebiliyorum :D Bir fırsat bulabilirsem bende projemi sizlerden aldığım ilhamla hayata geçireceğim inşallah.
  • Arkadaslar! 3 tekerden 4 tekere gecmeye karar verdik. Cogu parcamiz hazir. Fren konusunda yardiminiza ihtiyacim olacak.

Fren icin aksa 4 tane boru kelepcelerinden takmayi dusunuyorum. 1 kelepcede 2 fren teli olacak ve bu kelepcelerin bir tarafinin ucunda bir yay olacak. Freni sıktigimizda alttaki toplu uç aksı sıkıstirarak frenleme yapacak diye umuyorum. Bu sistemden 4 tane koyacagiz aksa. (Bu arada kelepcelerin icinde kalin bir plastik tabaka var. )

İs gorur mu sizce?
     go-kart yapalım

Kelepçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 9 Şubat 2014; 21:28:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Arkadaslar! 3 tekerden 4 tekere gecmeye karar verdik. Cogu parcamiz hazir. Fren konusunda yardiminiza ihtiyacim olacak.

Fren icin aksa 4 tane boru kelepcelerinden takmayi dusunuyorum. 1 kelepcede 2 fren teli olacak ve bu kelepcelerin bir tarafinin ucunda bir yay olacak. Freni sıktigimizda alttaki toplu uç aksı sıkıstirarak frenleme yapacak diye umuyorum. Bu sistemden 4 tane koyacagiz aksa. (Bu arada kelepcelerin icinde kalin bir plastik tabaka var. )

İs gorur mu sizce?
     go-kart yapalım

Kelepçe

Hocam denemek lazım bence :) ilklerden olacak yine :)

• İNDİRİM DEVAM EDİYOR....

HONDA GC160-5HP (yatay şaft)-(hava soğutmalı)-(benzinli) - 510.TL son motor
    HONDA GX160-5,5HP (yatay şaft)-(hava soğutmalı)-(benzinli) - 500.TL son motor pazarlıksız
    SUBARU EH64-21HP (yatay şaft)-(hava soğutmalı)-(benzinli) - 2175.TL son motor
    LOMBARDINI 15LD225 4,8HP (yatay şaft)-(hava soğutmalı)-(diesel) - 2075.TL son motor
  • quote:

Arkadaslar! 3 tekerden 4 tekere gecmeye karar verdik. Cogu parcamiz hazir. Fren konusunda yardiminiza ihtiyacim olacak.

İs gorur mu sizce?
     go-kart yapalım

Kelepçe

4 değil 10 tane koysan olmaz. mümkünse fren ve frenleme konusunda biraz araştırma yapın.

kolay gelsin.

• Scooterlarda olan disk frenimiz var ama onun için aksı kestirmek istemiyoruz. Alternatif fikirlere ihtiyacımız var.

@m.ismet
  • quote:

Scooterlarda olan disk frenimiz var ama onun için aksı kestirmek istemiyoruz. Alternatif fikirlere ihtiyacımız var.

@m.ismet

anlaşılır şekilde resimleri paylaşırsan bizlerde fikrilerimizi paylaşırız elbet.

güzel net anlaşılır resim bekliyoruz.
  • Fren sorununu hallettik sonunda. Akstaki 2 flanşın arasına fren diskini yerleştirdik. Flanşlar da janta bağlı zaten. Gayet sağlam oldu.

Kısmetse yarın yola çıkartıyoruz. Bol bol resim çekmeye çalışacağım.
  • Kolay gelsin herkese
    bende bişey danışmak istiyorum bilenlere benzer bir araç yapmayı bende planlıyorum bir miktar bütçe ayırdım ön araştırmamı ve tasarımımıda tamamladım sayılır motor araştırmasındayımda 15hp motorun yeterli gelcegini düsünmekteyim yalnız bunun yerine 2 adet aynı yeri tahrik eden 6.5hp motor kullansam nasıl olur diye dusunuyorum bu sekilde alırsam fiyatı daha uygun oluyor yalnız aktarmalardaki güç kaybının farkındayım ve buna karşın tork 2 motor olunca 15hp motorunkinden daha yuksek oluyor hangi durum daha avantajlı olur bilenlere danışalım varmı daha once benzer sekilde bişey kullanan? yada sistemin bu sekilde kuruldugunda problem cıkacagını dusunen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ma5rf5

Kolay gelsin herkese
    bende bişey danışmak istiyorum bilenlere benzer bir araç yapmayı bende planlıyorum bir miktar bütçe ayırdım ön araştırmamı ve tasarımımıda tamamladım sayılır motor araştırmasındayımda 15hp motorun yeterli gelcegini düsünmekteyim yalnız bunun yerine 2 adet aynı yeri tahrik eden 6.5hp motor kullansam nasıl olur diye dusunuyorum bu sekilde alırsam fiyatı daha uygun oluyor yalnız aktarmalardaki güç kaybının farkındayım ve buna karşın tork 2 motor olunca 15hp motorunkinden daha yuksek oluyor hangi durum daha avantajlı olur bilenlere danışalım varmı daha once benzer sekilde bişey kullanan? yada sistemin bu sekilde kuruldugunda problem cıkacagını dusunen?

öncelikle 2 motor 2 problem demek. imkanın , yeterli teknolojin ve yeterli bilgin olup ; motorların kranklarını birleştirebilsen olabilir.
    ama bunu yapmak semerinden pahalıya gelir.

• 
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.