Şimdi Ara

go-kart yapalım (536. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çünkü tahtanın sağlam olabilmesi için baya bi tahta kullanmam gerekiyoartı mutlaka bir yerde kaynak yapman gerekecek
  • kartifor K kullanıcısına yanıt
    bu adam çok kullanmamış ama kaynak işi gerçekten az olacak
  • nihayet ben de malzeme toplamaya bu gün başladım. Utv tarzı bişi düşünüyorum.
    Aldığım malzemeleri yazayım fikir olsun.

150 cc motor= 150 tl karbüratörlü ve depolu
    4 adet jant ve lastik 30 x4= 120 tl
    4 adet disk: 40 tl
    4 adet fren merkezi: 40 tl
    4 adet scoter amortisör = 20 tl
    2 adet zencir= 10 tl
    1 adet diferansiyel ve akslar:50 tl
    2 adet şaft 35x2= 70 tl
    6 adet yataklı rulman 6x5= 30 tl
    1 adet direksiyon kutusu ve mili 30 tl

yalnız kafama takılan bi sorun var. Scoter jantı alırken 2 ön iki arka aldım. Önlerin ortasında rulman olduğundan içinden geçen mil 10 milimlik. Bunu kullanırsam ağırlığı kaldırmaz gibi geliyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhero

bende var reno 4 motoru sanzumanıda var ıstersen

sağolun beyler de benim araç okadr buyuk deil reno motoru buyuk gelir ama scooter uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Orijinalden alıntı: emircezaxxd

beyler lütfen yardım edin motor arıyorum bayrama kadar bulmam lazım . elinde olan mesaj atsın

Bende var ama Tranzondayım ben 125lik scooter motoru ama bayadır yatıyor bir bskmam.lazım.dırumu nedir diye.

ne kadr bi fiyat istiyosun ve tahminen kargo ne tutar ben kocaelideyim
  • emircezaxxd E kullanıcısına yanıt
    kargoyu bılmıyom soracan motor 500 olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknhc

nihayet ben de malzeme toplamaya bu gün başladım. Utv tarzı bişi düşünüyorum.

2 adet zencir= 10 tl
    2 adet şaft 35x2= 70 tl

yalnız kafama takılan bi sorun var. Scoter jantı alırken 2 ön iki arka aldım. Önlerin ortasında rulman olduğundan içinden geçen mil 10 milimlik. Bunu kullanırsam ağırlığı kaldırmaz gibi geliyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum..

ford transit minibüsün salıncağında 12 mm lik mil kullanılıyor. transit e 2 ton yük atıp yol alıyor adam. bir şey olmaz. taşır.

• quote:

2 adet zencir= 10 tl
    2 adet şaft 35x2= 70 tl

:)
    transitin salıncağındaki civata 2 kulağa bağlıdır. sen 10 mm mili tek taraflı yani tek kulaklı tutturaraksan , ki başka yolu yok, kesinlikle kaldırmaz haberin olsun. rulman yatakları tornada biraz genişletilip geniş çaplı rulmanlar geçirilirmi , onuda ölçmek bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

2 adet zencir= 10 tl
    2 adet şaft 35x2= 70 tl

transitin salıncağındaki civata 2 kulağa bağlıdır. sen 10 mm mili tek taraflı yani tek kulaklı tutturaraksan , ki başka yolu yok, kesinlikle kaldırmaz haberin olsun. rulman yatakları tornada biraz genişletilip geniş çaplı rulmanlar geçirilirmi , onuda ölçmek bakmak lazım.

sayın balcının mesajının ilk cümlesini okuyunca oh bee dedim. Devamı gelince suratım düştü. Mustafa Usta'nın mesajını okuyunca işler sarpa sardı.. Neyse yolda kalmaktan iyidir diyelim..
    Rulmanın içini oyup mili büyütmek yada rulmanın yatağını büyütüp rulmanı değiştirmek aklıma geldi. Bulunduğum ilçedeki tornacılar yapamayız dediler . :(
    Freze bile yapamıyorlarmış...
    Bu tür bir çözüm bulamazsam tek çözüm önleri de scoterin arka jantından yapmak mı olacak? En tırstığım durum.
    resimdeki parçanın adı ne? Ve göbeğinde rulman oluyor mu? Kısacası scoterin arka tekerini bununla nasıl kullanacağız?
    (Malzemecilere 10 dakika anlatmak zorunda kalıyorum adını bilmediğim için parçaların . Bu arada meraklılarda geliyor. Abi ne yapacaksın? Uğraşma abi, motoru var mı abi? )
     go-kart yapalım

• quote:

quote:

quote:

2 adet zencir= 10 tl
    2 adet şaft 35x2= 70 tl

sayın balcının mesajının ilk cümlesini okuyunca oh bee dedim. Devamı gelince suratım düştü. Mustafa Usta'nın mesajını okuyunca işler sarpa sardı.. Neyse yolda kalmaktan iyidir diyelim..
    Rulmanın içini oyup mili büyütmek yada rulmanın yatağını büyütüp rulmanı değiştirmek aklıma geldi. Bulunduğum ilçedeki tornacılar yapamayız dediler . :(
    Freze bile yapamıyorlarmış...
    Bu tür bir çözüm bulamazsam tek çözüm önleri de scoterin arka jantından yapmak mı olacak? En tırstığım durum.
    resimdeki parçanın adı ne? Ve göbeğinde rulman oluyor mu? Kısacası scoterin arka tekerini bununla nasıl kullanacağız?
    (Malzemecilere 10 dakika anlatmak zorunda kalıyorum adını bilmediğim için parçaların . Bu arada meraklılarda geliyor. Abi ne yapacaksın? Uğraşma abi, motoru var mı abi? )
     go-kart yapalım

üzgünüm ama arka jantları önde kullanabilmen içinde tornacıya ihtiyacın olacaktır. zira arka jantta rulman olmaz , sadece frezeli bir delik var. iyi bir tornacı her iki jantıda önler için kullanılabilir hale getirebilir bence.

resimde işaretlediğin parçanın ismi Akson dur. aksona bağlı akson mili vardır . Rulmanlar jantların bijonlar ile bağlandığı Porya denilen parçanın içerisindeler. Porya akson miline geçirilir ve uçta görünen somun ile tutturulur.

selamlar.

go-kart yapalım go-kart yapalım

• resimdeki jant saçtan preste yapılmış scooter jantı. 10" ve 12" lik olanları var. hangi marka scooterlerde kullanıldığını bilemiyorum. ortasındaki boşluğa tekerleğe ve poryaya monte edilebilecek şekilde kalın bir sac dan parça işletebilirsin ; ki basit bir işlemdir , ilçendeki tornacılar rahatlıkla işleyebilirler.

https://store.donanimhaber.com/e6/49/a9/e649a91b7c0d7c15a4ff2f0ada1c38fa.jpghttps://store.donanimhaber.com/f5/c8/6a/f5c86a4cde6293a8fac8333a57ccd0ea.jpg
     go-kart yapalım go-kart yapalımundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ismet -- 3 Ağustos 2013; 1:09:08 >

• quote:

resimdeki jant saçtan preste yapılmış scooter jantı. 10" ve 12" lik olanları var. hangi marka scooterlerde kullanıldığını bilemiyorum. ortasındaki boşluğa tekerleğe ve poryaya monte edilebilecek şekilde kalın bir sac dan parça işletebilirsin ; ki basit bir işlemdir , ilçendeki tornacılar rahatlıkla işleyebilirler.

https://store.donanimhaber.com/e6/49/a9/e649a91b7c0d7c15a4ff2f0ada1c38fa.jpghttps://store.donanimhaber.com/f5/c8/6a/f5c86a4cde6293a8fac8333a57ccd0ea.jpg
     go-kart yapalım go-kart yapalımundefined

teşekkürler.

• quote:

ismet bey, transitin her salıncak kolundaki mil tek kulakla bağlıdır. "V" şeklinde bir salıncağı her koluna bağlı 1'er kulakla sabitlemişlerdir. market sahibi komşumuzun transitiyle fotoğraflı olarak test ettik. siz de çevrenizde varsa transit, bakabilirsiniz. kendileri köylerde çerçilik yaparlar ve artık transitlerine şüpheli olarak bakıyorlar.
  • babamların 1994 de yaptıkları arac
     go-kart yapalım
  • selamunaleykümm
  • ramço_37 R kullanıcısına yanıt
    yapıma devam direksiyon kutusunu da taktım
     go-kart yapalım
  • emircezaxxd E kullanıcısına yanıt
    devam şimdilik bitti sayılır bir tek motor bekliyo .arka mil hazır ama ben şimdilik el arabası tekerlerini serbest yaptım yokuştan saldım falan herşeyi iyi daha para harcıcam AMA MOTOR YOK BEYLER ELİNDE UCUZ MOTOR OLAN YOKMU
     go-kart yapalım
  • 6.5 hp motoru 180 ve kavramayı 100 liraya aldım toplam motor masrafı 300 lira oldu sıfır nasıl ??
  • ben de tahtadan vazgeçtim aşağıdaki gibi bir şey yapıyorum ama tekerler daha iyi jantlar döküm
    -Tekerler 55 lira
    -Arka mil 5 lira çelik bir boru
    -Motor 180 lira 6.5 beygir kaan
    -Kavrama 100 lira
    -Direksiyon simidi direksiyon sistemi 30 lira ( kutusuz)
    -Zincir dişli 20 lira
    -Kaynak demir işleri 50 - 100 tl arası çünkü tek kalan onlar
    çok çok basit bir şey oluyor tam istediğim gibi fiyatlar da tanıdık fiyatı

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-I5ZV1HRX6IITHD_m7zhIPKb8C8u0gNJ1KAQZi91LjhWGvSE0

• quote:

Orijinalden alıntı: emircezaxxd

devam şimdilik bitti sayılır bir tek motor bekliyo .arka mil hazır ama ben şimdilik el arabası tekerlerini serbest yaptım yokuştan saldım falan herşeyi iyi daha para harcıcam AMA MOTOR YOK BEYLER ELİNDE UCUZ MOTOR OLAN YOKMU
     go-kart yapalım

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-go-kart-6.5-hp-gucunde-go-kart-motoru-129943877/detay/

ucundaki ve dışındakı parçayı sokunce kargo sendden 180 e bırakırım malum forumun emeği var üzerimizde

• 
Sayfa: önceki 534535536537538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.