Şimdi Ara

go-kart yapalım (534. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 532533534535536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

yavaş ilerliyorum ama yapacak bir şey yok
    farın kesimi bitmiş ve siyaha boyanmış hali
     go-kart yapalım

lambaların yerleştirilmiş hali, led angel parklar, içindeki led spot uzunlar, uzun olanı led kısalar, üçgen olanı led sinyal
     go-kart yapalım

kolay gelsin mecnun abi senin araç suyada girecekti bunlara nasıl bi koruma yapacaksın merak ettimde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet-ayvalik
    kolay gelsin mecnun abi senin araç suyada girecekti bunlara nasıl bi koruma yapacaksın merak ettimde :)

sac kaplama, tekne macunu, sıvı kauçuk, pütür boya, normal boya dış için. boya, silikon, sprey köpük iç tarafı için.
  • high_volume H kullanıcısına yanıt
    makaslı mı aracın poryaları yolla yaparız
  • the__ottoman kullanıcısına yanıt
    slm şasenin ölçülerini verme imkanın varmı uzunluk genişlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

MOBİLET MOTORU KULLANMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARA .....

1. Mobilet kavraması motor milinin üzerindedir. Bu nedenle mobilet krank mili çapıyla işiniz yok.
    2. Mobilet motorları kavramayı sağlamak için arkaya doğru 3-4 cm esnemek zorundadır.
    motor ile çatı arasında bir susta (yay)vardır.
    (çalışan bir mobilete gaz verdiğinizde motorun verdiğiniz gaz oranında yayı yenerek geriye doğru hareket ettiğini görürsünüz. gazı kestiğinizde motor tekrar eski yerini bulur.
    motoru mobilete bağlandığı şekilde hareket edebilecek şekilde monte edebilir ve sustasınıda aynı şeklde yerleştirebilirseniz küçük bir go kartta kullanabilirsiniz.
    ancak güçlü olmayacaktır. 2 zamanlı olması ndeniyle 50cc lik olmasına karşın 125-150 cclik 4 zamanlı bir scooter kadar yakıt yakacaktır.

herkese kolay gelsin.

mustafa bey aracınızın işaretlediğim yerde kaynak izi gözükmüyor. Dana gözünü nasıl sabitlediniz?
    Ayrıca şaftlarınız ilk mesajlarda kayıcılı idi, sonra kaynatmışsınız. Salıncak sallanınca aks ların mesafesi artıp azalmıyor mu? Bu durumu nasıl çözdünüz?
    akslar ve tekerlek milleri yekpare mi? kullandığınız şaftlar ne şaftı?
    Bi soru daha; Scoterlerin ön ve arka tekerlekleri göbekleri aynı mı?

https://store.donanimhaber.com/1b/6d/44/1b6d44e5317694c53e4647c4989212e4.jpg
     go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknhc -- 24 Temmuz 2013; 10:26:12 >

• 1-) Arkadaşlar bu ikisinden birini türkiyede satan var mı ( yabancı sitelerde kargo dahil 30 dolara var ) bütün forumu okudum bir cevap bulamadım (özellikle siyah olan??)
     go-kart yapalım go-kart yapalım
    2-) Benim tekerler el arabası tekeri içi de bilyalı onu nasıl tekere sabitlerim ve mile (porya kullanmadan ) yoksa dişliyi direk tekere monte edip tek tekerden mi hareket vereyim ?? şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high_volume -- 24 Temmuz 2013; 12:52:59 >

• hknhc H kullanıcısına yanıt
    resmi göremedim ama ne sorduğunuzu tahmin edebiliyorum.

salıncakların uç kısımlarına tornada içine M12 diş çekilmiş (bir nevi somun gibi) parçalar yapıp kaynattım. danagözleri de M12 ve salıncakların uçlarına vidaladım. Böylece porya eksenlerinide danagözlerini yükseltip alçaltarak ayarladım.

Şaftlar da değişiklik yok aslında , yine hareket ediyorlar. birleşen yere üstten bisiklet iç lastiği geçirdim , toz vs girmesin kayarken diye :)

Akslar ve miller tornada işlenip yine tornada eksenlerini kaçırmadan kaynatıldılar.

Şaftları bir hurdacıdan almıştım ne şaftı olduklarını bilemiyorum.

Son olarak ; scooter ön ve arka tekerlek göbekleri aynı değiller.

selamlar. @hknhc
  • güçlü Türk hızı 50 km yaparmı tam bilemiycem ama ana şasi yi alt tarafı 40x40x2mm yap ama üst tarafını 30x30x2mm yam ne kadar hafif o kadar daha iyi olur ama ön tarafa biraz ağırlık ver sağlamda olsun çünki tekerlerde yol tutuş nasıl olur tam bilemiycem sen tekerleri sağa doğru çevirirsin tekerler döndüğü halde aracın kaymaya başlayabilir bide benzerini yapıcağın aracın resmin atmışsın süspansiyon amortisör koymayı düşünüyomusun projende bi değişiklik yapıcakmısın (şunun için sordum )

eğer araca süspansiyon koymaz san çukura felan girdiğinde azda olsa aracın esneme yapar bide yüksek bi yere çıktığında çukurada girdiğinde illaki ya önden yada arkadan 1 tekerin havada kalır ama ön 2 bağımsız arkalar 2 bağımlı süspansiyon yaparsan çukurada girsen hem etkisi az olur hemde şasi n için daha sağlıklı olur bence

bunun la ilgili bağzı videolar var youtubede süspansiyonun nasıl esnediğini ve önemini görüceksin youtube ye homemade go kart- buggy- off road go kart -homemade sidewinder buggy yazarsan çoğu kişinin yaptığı go kartlar buggy lerin videolarını görürsün

• 88plymouthvoyageryoutube
    Homemade Mini buggy 250cc... Testing the new suspension
    http://www.youtube.com/watch?v=kYVufWX3oLs
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunes55

güçlü Türk hızı 50 km yaparmı tam bilemiycem ama ana şasi yi alt tarafı 40x40x2mm yap ama üst tarafını 30x30x2mm yam ne kadar hafif o kadar daha iyi olur ama ön tarafa biraz ağırlık ver sağlamda olsun çünki tekerlerde yol tutuş nasıl olur tam bilemiycem sen tekerleri sağa doğru çevirirsin tekerler döndüğü halde aracın kaymaya başlayabilir bide benzerini yapıcağın aracın resmin atmışsın süspansiyon amortisör koymayı düşünüyomusun projende bi değişiklik yapıcakmısın (şunun için sordum )

eğer araca süspansiyon koymaz san çukura felan girdiğinde azda olsa aracın esneme yapar bide yüksek bi yere çıktığında çukurada girdiğinde illaki ya önden yada arkadan 1 tekerin havada kalır ama ön 2 bağımsız arkalar 2 bağımlı süspansiyon yaparsan çukurada girsen hem etkisi az olur hemde şasi n için daha sağlıklı olur bence

bunun la ilgili bağzı videolar var youtubede süspansiyonun nasıl esnediğini ve önemini görüceksin youtube ye homemade go kart- buggy- off road go kart -homemade sidewinder buggy yazarsan çoğu kişinin yaptığı go kartlar buggy lerin videolarını görürsün

önlere bende düşündüm ama arkayı bilemiyorum yapayımmı bide scooter motorunun askıları yukarda diye duydum şansıma bende gideyim bi bit pazarına orda motorlar varmış olmazsa 6.5 hp mi alayım bide şanzıman olayı olcak .s

• quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

resmi göremedim ama ne sorduğunuzu tahmin edebiliyorum.

salıncakların uç kısımlarına tornada içine M12 diş çekilmiş (bir nevi somun gibi) parçalar yapıp kaynattım. danagözleri de M12 ve salıncakların uçlarına vidaladım. Böylece porya eksenlerinide danagözlerini yükseltip alçaltarak ayarladım.

Şaftlar da değişiklik yok aslında , yine hareket ediyorlar. birleşen yere üstten bisiklet iç lastiği geçirdim , toz vs girmesin kayarken diye :)

Akslar ve miller tornada işlenip yine tornada eksenlerini kaçırmadan kaynatıldılar.

Şaftları bir hurdacıdan almıştım ne şaftı olduklarını bilemiyorum.

Son olarak ; scooter ön ve arka tekerlek göbekleri aynı değiller.

selamlar. @hknhc

teşekkürler..

• merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır sizleri takip ediyorum çok güzel çalışmalarınız var baya hevesliyim gokart yapmaya 6.5 hp motor kullanacağım bir kaç sorum olacak aktarmayı zincirlimi yoksa varyatör mü kullanarak yapsamdaha iyi olur birde polislerin bu konuda ne yaptıklarından fikri olan var mı yakalanırsak cezası felan var mı yardım ederseniz 1 hafta içinde bitirmeyi düşünüyorum yardım edermisiniz
  • merhaba arkadaşlar bu forumu uzun zamandır takip ediyorum forumda yeniyim ben bir kaç arkadaşa go kart satimmi diye cevap yazmışsınız varsa arkadaşlar elinizde buna benzer almayı düşünüyorum motorlu yada motorsuz kömürlükte 7.5 hp lik jeneratör var ondan takabilirim
    http://resim.donanimhaber.com/upfiles/260078/8BB9BB847A734BF891ADF3DC84A42D8B.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: high_volume

1-) Arkadaşlar bu ikisinden birini türkiyede satan var mı ( yabancı sitelerde kargo dahil 30 dolara var ) bütün forumu okudum bir cevap bulamadım (özellikle siyah olan??)
    2-) Benim tekerler el arabası tekeri içi de bilyalı onu nasıl tekere sabitlerim ve mile (porya kullanmadan ) yoksa dişliyi direk tekere monte edip tek tekerden mi hareket vereyim ?? şimdiden teşekkürler

bi baksanız ??

• high_volume H kullanıcısına yanıt
    buradan
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    benim motor 3.5 hp olacak en az 5 diyor bir de mobilet kavraması kullansam olur mu teşekkürler (çok tuzluymuş)
  • quote:

quote:

1-) Arkadaşlar bu ikisinden birini türkiyede satan var mı ( yabancı sitelerde kargo dahil 30 dolara var ) bütün forumu okudum bir cevap bulamadım (özellikle siyah olan??)

bi baksanız ??

Forumu gerçekten okusaydın bu parça hakkında en az 10 tane yazı , adres , resim ve hatta satıcının blgilerini dahi bulabilirdin.

Linkini aşağıda ekliyorum. mağazasını incelersen daha birçok buggy ve gokart ile ilgili ürün bulabilirsin.

selamlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-go-kart-go-kart,atv,utv-buugy-icin-otomatik-sanzuman-130719073/detay/

• AKINCO A kullanıcısına yanıt
    Bunu gerçekten bu fiyata yaptığına emin misin?
  • fatihhero F kullanıcısına yanıt
    satılık buggy
  • yeni buggy yaptım satılık ısterseniz bir kac tane yaparım fiyat 2 milyar pazarlık payı vardır

go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

• 
Sayfa: önceki 532533534535536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.