Şimdi Ara

go-kart yapalım (310. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar elinde 150cc lik schoter arka jant göbeği olan varmı bir yardımcı olursa memnun olacam

kardes ne yapoacan yada neyı soracan soyle yardımcı olalım elımde var

------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT_ MAVİ OLAN YERLERI BIRLESDIR VE AMARSUTORLERIN BAGLANDIGI YERDEN ASARIYA DOGRU BIR BASKA DEMIRLE KAYNATKI ASNEME YAPMASIN MAVI CIZGILERE DIKAT ET VE UYGULA

kardesim aracının saglam bır amarsutor ve arka sısteme sahıp olması ıcın bence kırmızı olan yerı kesıp mavıyle ısaretledıgım sekılde yapman hem aracının şasesıne guc verecekdır amarsutorler daha dayanıklı ve guclu bır sekılde baglantı saglamıs olursun
    amarsutor yerlerıne oval bır demır parcası yap ve amarsutor delıklerını ayarlı yapkı amarsutor sertlıgını de ayarlamıs olursun

bu sekılde bınersen ılk 200 metre arazı kulanımında aracının arkası zarar gorecekdır sımdıden yapman senın ıcın daha ıyı olacakdır basarılarının devamını beklerız kardes

go-kart yapalım

• verdiğiniz fikirler için teşekkürler ... aracın şasesinde sağlamlaştırmalar yapıcam ama önce motoru ve ileri geri şanzumanı yerleştirmem lazım ... ondan sonra gerekli güçlendirmeler şase üzerinde yapılacaktır ... o konuda merak etmeyin ...

bi kardeşim zincir dişlisini senmi yaptın diye sordu....
    ben sadece dişlinin içine flanşh yaptım fren diskine olduğu gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rc_car

uzunymw .........

arkadaşlar elinde 150cc lik schoter arka jant göbeği olan varmı bir yardımcı olursa memnun olacam

------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT_ MAVİ OLAN YERLERI BIRLESDIR VE AMARSUTORLERIN BAGLANDIGI YERDEN ASARIYA DOGRU BIR BASKA DEMIRLE KAYNATKI ASNEME YAPMASIN MAVI CIZGILERE DIKAT ET VE UYGULA

kardesim aracının saglam bır amarsutor ve arka sısteme sahıp olması ıcın bence kırmızı olan yerı kesıp mavıyle ısaretledıgım sekılde yapman hem aracının şasesıne guc verecekdır amarsutorler daha dayanıklı ve guclu bır sekılde baglantı saglamıs olursun
    amarsutor yerlerıne oval bır demır parcası yap ve amarsutor delıklerını ayarlı yapkı amarsutor sertlıgını de ayarlamıs olursun

bu sekılde bınersen ılk 200 metre arazı kulanımında aracının arkası zarar gorecekdır sımdıden yapman senın ıcın daha ıyı olacakdır basarılarının devamını beklerız kardes

go-kart yapalım

kardeş mavi yeri birleştir dediğin yeri ben sonradan kestim zaten çünkü motor üst kısmı sığmadı... ama diğer bağlantı yerleri aynı şekilde düşünüyorum fakat arka tesisatı motor ve şanzumanı yerleştirdikten sonra şaseyi sağlamlaştırmak daha mantıklı deil mi...

• quote:

Orijinalden alıntı: rc_car

uzunymw .........

go-kart yapalım

RC_CAR Kardeş üzerine zincir dişlisini adepte edip yerine takacam burda bulamadım da soracağım birşey yok firezeli kısım lazım bana ok.

• Yusuf arka amortisörleri bağlama şeklin doğru değil, diğer arkadaşlarında altnkrtl mctbs ve rc_kar dediklerine kulak ver.Amortisörlerin yukarıdaki yerini oradan yaparsan hem kuvvet kolunun momentinden dolayı üst şaseyi burmaya çalışacak hemde tekerler yukarı açısal hareket yapacağından amortisörlerde dik konumda olduğundan amortisörlere yanal yüklerde gelecek, dolayısıyle amortisör işlevini tam olarak yerine getiremeyecek, bozuk arazide uzun süre kullanımındada sorun çıkaracaktır. Şu resimde mavi ve eğik şekilde bağlama varya arkadaş erinmemiş çizmiş sağolsun, amortisörleri öyle bağlaman en doğrusu. Senin yaptığın şekilde olmaz demiyoruz ama dediğim sakıncalardan dolayı sıkıntı çıkacak.Şuan iyi görünür üzerine motor ve yük binince birde bozuk yollara çıkarsan işler değişir.Kulak vermende fayda var.

Altınkrtl seni tebrik ediyorum, formu takip ede ede soru sora sora, baağı bir bilgi sahibi oldun ve doğru tesbitlerde bulunuyorsun. İmkanın olursa çok güzel bir aracı rahatça yapabileceğine inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

quote:

Orijinalden alıntı: mctbs

...

go-kart yapalım

tam aksine olması lazım amortisörlere açı verdikçe gücü azalıyor... amortisörler ne kadar dik olursa o kadar sert oluyor...

Sen bilirsin kardeş.

• abiler aksın boyu sabit oduğundan dolayı araba yaylandığı zaman aks zorlanmmıyor mu ?
  • burdaki gibi

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 31 Ocak 2011; 15:01:09 >
  • altnkrtl senin dediğini Citroen 1930' larda düşünmüş.

go-kart yapalım
  • arkadaslar ben bu yorumları hatim etme yolunda emin adımalrla yürürken size sormak istedigim bi kaç soru var ben buggy yapmak istiyorum elimde alet edevat mevcuttur ilk iş olarak bi scoter motoru bulucam okey ama nasıl bi motor olmalı ne özellikler isteniyo motordan bunları bilmiyorum!! ayrıca işe illk olarak nerden başlamalıyım ?? ve son olarak elinde projesi olan var mııı ?? TEŞEKKÜRLER
  • abi nasıl bir motor kullanacaksın ona sen karar ver düz yoolda mı süreceksin yoksa off road mı yapacan ona göre mtor seçeceksin .motora karar verdikten sonra şaseyi ona göre yapacaksın. abi sen aracı nerede kullanmayı düşünüyorsun birde kaç kişilik yapacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

abi nasıl bir motor kullanacaksın ona sen karar ver düz yoolda mı süreceksin yoksa off road mı yapacan ona göre mtor seçeceksin .motora karar verdikten sonra şaseyi ona göre yapacaksın. abi sen aracı nerede kullanmayı düşünüyorsun birde kaç kişilik yapacaksın

hocam ben tek kişilik yapmak istiyorum off road düşünüyorum bunun için motor tavsiyenize ihtiyacım var ve biraz güçlü olmasını istiyorum motorun çünkü şasim biraz agır olabiir
  • abi sen bana hoca demede ben biraz küçüğüm ve de o kadar fazla bir bilgim yok bilgim olduğu kadar yardım ederim.bence 250 cclik vitesli bir motor işini görür. ama tabiki elinde imkan varda bulabiliyorsan daha güçlü bir motor daha iyi olur hem daha çok zevk alırsın. şase işinide abi sen bulabildiğin kadar güçlü motor bul motora göre şaseyi yaparsın. ama ilk önce motoru bul
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmechanical

quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

abi nasıl bir motor kullanacaksın ona sen karar ver düz yoolda mı süreceksin yoksa off road mı yapacan ona göre mtor seçeceksin .motora karar verdikten sonra şaseyi ona göre yapacaksın. abi sen aracı nerede kullanmayı düşünüyorsun birde kaç kişilik yapacaksın

hocam ben tek kişilik yapmak istiyorum off road düşünüyorum bunun için motor tavsiyenize ihtiyacım var ve biraz güçlü olmasını istiyorum motorun çünkü şasim biraz agır olabiir

canım kardeşim öncelikle hoşgeldin, 125 cc. bir scooter motoru fazla, fazla işini görür,yeterki sağlıklı bir motor olsun.bu işte ölçüleri ve hacimleri ne kadar büyük tutarsan, bir okadar da zorlukla ve maddi problemle karşı karşıya kalırsın.bu şuna benzer, ilk kez araba sahibi olan birinin, merrcedes veya bmv, ye sahip olması gibidir.

• arkadaşlar 125 cc, motor çok sağlıklı, ihtiyacı olan olur ise, yardımcı olurum.saygılar...
  • boş zamanlarda yaptıgım arac
    110cc 8 beygır honda kinetic motorlu
    max hız 50 km/h
    kontaktan calıstırma,sarz sıstemı ve aydınlatma mevcut..
    arac yurur durumdadır sadece bıraz aksesuar boya faln gerekmektedir..
    ısteyen arkadaslara uygun fıyatlı verebılırım...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• uzunymv abi senin çalışmalr nasıl gidiyor yha resim koysana çok merak ediyorum
  • iş yoğun luğundan dolayı yavaş ilerliyorum yakın zaman da resimleri yükleyecem herkese kolay gelsin
  • Merhaba arkadaşlar bende forumu okuyunca merak sardım bu işe yalnız aklıma takılan bir kaç sorum var forumun 1. sayfasındaki sarı buggy hoşuma gitti onun gibi birşey yapmayı düşünüyorum.Motor olarak scooter motorumu kullanmalıyım yoksa katana tarzı su motorumu hangisi daha karlı olur?
  • Satılık murayev diferansiyel varmı? Varsa fiyatınız nedir?
  • 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.