Şimdi Ara

go-kart yapalım (312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hoşgeldin.
  • Özelden mesaj atıp Varyatörün ne olduğunu soran arkadaşa cevap (isim vermeyeyim özelden sormuş)

Varyatörün en kısa tanımı arabalardaki otomatik vitesin en basit halidir diyebiliriz.Hem kavrama görevi görür hemde motor devrine göre aracın hız güç oranını ayarlar.Otomobillerdeki otomatik vites olayı gibi.
    2 adet özel kasnak ve kayıştan oluşur, ayrıca arkadaki kasnakta kavrama vardır, motor belli bir devirin altındayken 1500 devir civarı arka kasnakta merkezkaç az olacağı için o kasnağın içindeki balatalar yay gücünü yenemeyince kavrama yapamazlar.
    Öndeki kasnakta 2 parçadır rölantide kasnak açık olduğundan ön kasnak küçük, arka kasnak büyük konumda çalışmaktadır ve kavrama yoktur, yani aracımız rölantide çalışır ama gitmez.Gaza bastığımızda devir artar ve arka kasnak içindeki balatalar merkezkaç kuvvetiyle kavrama yapmaya başlar ve arabamızın tekerlerine bağlı zincire güç iletmeye başlar ve araç hareket eder. Motor devri arttıkça bu sefer ön kasnaktaki özel yuvarlak rulolar merkezkaçtan dolayı yuvasında baskı yaparak kasnağı sıkıştırır ve kasnak üzerindeki kayışı yukarı iter böylelikle ön kasnak çapı büyür, bu arada arka kasnakta açılarak çapı küçülür.Büyük kasnak küçük kasnağı çevirdiği için arka kasnak hızı artar ve böylelikle aracımızında hızı artmış olur,ancak hız artınca güç kaybımız olur, araçlardaki büyük vites gibi.Motor devri biraz azalınca bu sefer ön kasnak açılır çap küçülür arka kasnak kapanır çap büyür yani ;küçük kasnak büyüğü çevirir, böylece güç artarken araç teker devride azalmış olur.
    Konuyla ilgili resimler geçmiş konularda var.Daha detaylı video görmek için youtubede variator kelimesini arattırırsan izlersin.Videolarda dikkat et ön çap nasıl büyürken arka küçülüyo hız oranları değişiyor.
    örnek link
    Jiří Žákyoutube
    Scooter variator - operation principle
    http://www.youtube.com/watch?v=9TnkUIecRE4

kareo80youtube
    Weight change in Courier (GY6) CVT
    http://www.youtube.com/watch?v=hyb9NyR-Sjs&NR=1

umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

bilal menevşe kardesım hosgeldın turkıye sartlarında CVTECH-IBC markasını bulman cok zor turkıyede satılmıyor,ancak yurtdısından getırmıs ve elınde olan bırını bulursan alabılırsın.. benım tavsıyem tek gectıgım varyator setı MALOSSİ dir,

Teşekkür ederim Abuzer Kardeş;

Verdiğin bilgi ve tavsiyeleri değerlendireceğim, ayrıca
    forumda daha önce yapmış olduğun çalışmalarla ilgili,
    vermiş olduğun bilgilerlerden ilham aldık,birşeyler öğrendik,
    tekrar teşekkürler, çalışmalarında başarılar.
  • arkadaşlar herkese kolay gelsin yapmak istediğiniz araçlarla ilgili parça sorunları olan varsa aşağıdaki ling te istediğin tüm parçalar mevcut mekanik kısımlarla ilgili
    herkese şimdiden çalışmalarınızda başarılar dilerim
    http://www.aizonamechanic.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptangezgin -- 9 Şubat 2011; 14:11:56 >
  • arkadaşlar kaç yıldır yazıyoruz bu başlık altında bu çok karıştı yeni yapacak arkadaşlarımıza kolaylık sağlasakda bilgilerimizi bir başlık altında toplasak

http://oyundream.net/forum_topics.asp?FID=141 benim sitem konuya özel kategori açtım yardıme edecek arkadaşları beklyiroum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sitem-kar -- 12 Şubat 2011; 11:39:40 >
  • Ebay ve benzeri sitelerden nasıl ürün getirtiyoruz bilgisi olan varmı forumla alakalı olarak parça temini sağlamamız açısından soruyorum bi kaç başka forum daha inceledim ama satıcıyla irtibata geçmemiz gerekiyormuş tabi ama ingilizcemiz yok nasıl oluyor bilen arkadaşlar gümrükle ilgilide bilgi lazım kolay gelsin.
  • arkadaşlar resimdeki projeyi inş. bugunllerde hayata geçiricem acaba bu aracın tekelerni havalı el arabası tekeri takılabilir mi? eger öneryiorsanız tekerler için önerilerinizi rica ediyorum

• arkadaşlarrrr lütfen cevapp !!
  • Merhaba Onur Kardeşim;

Gokart araçında el arabası tekeri elbette kullanabilirsin, fakat bu tekerleği kullanırken
    aracın toplam yüklü ağırlığı ve kullanacağın motor gücünüde hesaba katman lazım.

Şahsi düşüncem, bu tekerleri kullanmaman yönünde, fakat imkanların ölçüsünde en iyi
    durum değerlendirmesini senin yapacağına inanıyorum.

Forumun 50. sayfasında el arabası tekeri kullanan bir arkadaşımızın aracının fotoğrafı var.
    Bu sayfaya bakarsan sana bir fikir verebilir.

Çalışmanda başarılar.
  • Allah aşkına !! Çizdiğin resme bak konuştuğun şeye bak
    Ne el arabası tekeri yaa? kum mu taşıyacaksın yoksa insan mı?
    Bir de makina mühendisliğinden bahsediyorsun bizden cevap bekliyorsun biraz mantık lütfen, ne olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mctbs

Allah aşkına !! Çizdiğin resme bak konuştuğun şeye bak
    Bir de makina mühendisliğinden bahsediyorsun bizden cevap bekliyorsun biraz mantık lütfen, ne olur.

Merhaba Mücteba Kardeşim;

Onur'un çizmiş olduğu resim üzerinden değerlendirme yapacak olursak, doğru
    söylüyorsun, elbette el arabası tekeri kullanması mümkün değil, resimdeki
    teker boyutları ile sormuş olduğu tekerlerin uzaktan yakından alakası yok.

Fakat mühtemelen arkadaşımız, çok basit kendini taşıyabilecek bir araç yapma niyetinde,
    Cassano_11 arkadaşımızın yaptığı araç gibi, ancak düşündüğü tekeri bu araca benzer bir araçta
    kullanabilir düşüncesindeyim. ( Sayfa 50 )

• kardes el arabası tekerını saka olarak soyledın sanırım,benım sana tavsıyem 10 jant scooter tekerı kullan,hem arka jantlar frezelı kolaylıkla baglantı yapabılırsın,on tekerlerde bılyalı,lastık omrude gayet ıyı gıder kolay kolay bıtıremezsın,sanırım ufak bırsey yapıcaksın scooter motorunun boyu 70 cm rahatlıkla buluyor,cup motorru kullan otomatık 4 vitesli elden ve ayaktan marslı yakıtıda gayet ıyı 70 ve 125cc olarak degısıyor guclerıde gayet ıyı 6,5 ıla 8 beygır arası,
  • oncekı sayfada yapmıs oldugum go kartın vıdeosu arkadaslar,dıslı oranları degıstırdım 44 e 40 yaptıom yaklasık 85 kmh

abuzercan34youtube
    Video0009.mp4
    http://www.youtube.com/watch?v=s5tuMC_y92I

• quote:

oncekı sayfada yapmıs oldugum go kartın vıdeosu arkadaslar,dıslı oranları degıstırdım 44 e 40 yaptıom yaklasık 85 kmh

abuzercan34youtube
    Video0009.mp4

Eline sağlık Abuzer Kardeş;

Çok güzel bir gokart yapmışsın, eminim ki piyasada sıfır satılan
    gokartlardan daha iyi ve kaliteli gokart yapmışsındır.

Birde fiberden bir gövde tasarlasan, daha al benisi olur gibime geliyor.

• sağol kardeş..fiberle uğraşak vaktim olmadığından dolayı bu halde makuL bir fiyatta vericem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilal menevşe

quote:

Orijinalden alıntı: mctbs

Allah aşkına !! Çizdiğin resme bak konuştuğun şeye bak

Merhaba Mücteba Kardeşim;

Onur'un çizmiş olduğu resim üzerinden değerlendirme yapacak olursak, doğru
    söylüyorsun, elbette el arabası tekeri kullanması mümkün değil, resimdeki
    teker boyutları ile sormuş olduğu tekerlerin uzaktan yakından alakası yok.

Fakat mühtemelen arkadaşımız, çok basit kendini taşıyabilecek bir araç yapma niyetinde,
    Cassano_11 arkadaşımızın yaptığı araç gibi, ancak düşündüğü tekeri bu araca benzer bir araçta
    kullanabilir düşüncesindeyim. ( Sayfa 50 )

Arkadaşlar;
    Söz konusu olan insan hayatıdır, felaket tellallığı yapıyor diyebilirsiniz dolayısı ile benim canım kadar, herkesin can güvenliği de benim için çok ama çok kıymetlidir.
    Bu kişi muhtemelen yirmili yaşların ortalarındadır, onun bu lastikler ile ilgili fikrini değiştirebilmem benim için önemlidir!! Umarım o da bunun farkına varır ve fikrini değiştirir.

• Can güvenliği konusundaki düşüncelerinde haklısın Mücteba Kardeşim;
    Hassasiyetin ve uyarın için teşekkürler, Bazen çalışmalarımızda göz ardı
    ettiğimiz bir konuyu hatırlattın.

Bu arada lastikler ile ilgili güzel bir site var, lastik çeşitleri ve fiyatları
    konusunda bilgi bulabilirsiniz. Forumdaki arkadaşlara faydalı olacağı
    düşüncesindeyim. Site:

www.motorturklastik.com
  • quote:

oncekı sayfada yapmıs oldugum go kartın vıdeosu arkadaslar,dıslı oranları degıstırdım 44 e 40 yaptıom yaklasık 85 kmh

abuzercan34youtube
    Video0009.mp4

85km hızı videodakine göre söylüyorsan görünen 85/2 km gibi görünüyor, kullandığın motor 2 zamanlımı, duman atıyor bayağı,

• kardeşim onur, el arabası tekerleği kullanabilirsin, olur, GAYETTE GÜZEL OLUR! piyasada bulabileceğin en kaliteli teker, YAPARLAR marka jant ve lastik (havalı) göbeği rulmanlıdır, jant iki parçadan oluşur, cıvatalar ile biraraya getirilmiştir. arka taraf için bu cıvataları kullanıp rahatça montaj yapabilirsin, arkadaşların tavsiye ettiği lastik ve jantlar tabiki çok daha iyidir, ( 1 çifti 30 tl.civarı)fakat fiyat sözkonusu ise ve de projelerimiz hayal olarak kalmaktansa,!...bu jantlar ve lastikleri kullanabilirsin mükemmel olur! ben bugün 2 adet arka tekerler için rulman aldım 60 tl. ödedim!....iki adet porya aldım 70 tl ödedim.GERÇEKLEŞMİŞ EN BASİT PROJE, HİÇ GERÇEKLEŞMEMİŞ EN SÜPER PROJE'DEN İYİDİR!....
  • Arkadaşlar;

24 - 27 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da fuar düzenlenmektedir.
    Fuarda motorsikletlerin yanısıra ATV, UTV, TRIKE araçlarda sergilenmektedir.

İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

Fuarın internet sitesi:www.motoplus.org
  • 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.