Şimdi Ara

go-kart yapalım (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altnkrtl

abiler kırmızıyla çizdiğim parçanın ismi nedir bileniniz varsa söyliyebilirmi

go-kart yapalım

altnkrtl kardeş ömründe direksiyon kutusu görmeyen arkadaşları bi kenara bırakıp beni dinle işaretlediğin parça iki ucu mafsallı aks yalnız o parçayı kullanıcam deme çünkü o parçayı kullanabilmen için salınımlarda ileri geri oynayabilemesi için yuva açtırman gerek bu yuva yüzünden mafsalın boşa döner hem sağlıksız hemde pahalı olur arkayı salıncak sistemli yapan arkadaşlarında kullandığı gibi reno 12 ve yha o modelli önden çekişli renoların komple aksını alıcaksın defransiyel göbeği sağ sol akslar poryeler(4bijonlu olan modeli toroslarda 3 bijonludur bu yüzden jantını deldirmen gerekir jant uyduramassın ) bu parçaları alıp buna salıncak yapıcaksın salıncak yapamıyorsan zaten arkayı bağımsız süspansiyon yapmayı unut bi kaç resim koyabilirsem yerli canavar aracı üreten punkersan(gökhan)kardeşimizin aracından esinlenebilirsin

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• Ruffle ( Hamza ) kardeş eğer benimle uğraşmaya niyetin varsa gel msnden sataş ben burda aramızdaki kırgınlığı sona erdirmek istiyorum sen gelmiş tartışma üstüne tartışma açmaya çalışıyosun... Ben seninle uğraşamıyacam..

Ayrıca emre abi ben ön salıncak zannettim o yüzden öyle söyledim dikkatlice bakınca arka salıncak olduğu belli oluyor şimdi farkettim özür dilerim..
    Emre abinin dediği gibi altnkrtl kardeşş tekerleklerin hareket etmesini sağlayan kısım.... O sistem biraz pahalı olabiliyor... bir ara araştırmıştım..

Emre abi yanlışımı düzeltiğin için teşekkür ederim.. Herkese kolay gelsin..
  • aracımın son halinden bi kaç fotoğraf ön takımı en sona bırakmaya karar verdim ön takımı a dan z ye yeniden yapacağım...

emre abi bu arada amortisörleri sen kaç paraya yaptırmıştın ... benim ön amortisörlerde çok yumuşak geldi bende çok uygun fiyata yenisini yaptırdım...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• bunlarda motor koyulduktan sonrakı halleri... motoru ve ileri geri şanzumanı arkaya yerleştirmek motor bağlantılarını yapmak epey zamanımı aldı bu gün... motor bağlantı yerlerine motorun titremesini kesmek için özel yapım kauçuklar yerleştirdim... direksiyon kutusunu yerleştirdim sayılır... bu arada çok şanslıyım direksiyon kutusunun mafsalını bu gün tesadüfen garajda buldum... frexeleri bire bir aynı geçiyor...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

bu arada fark ettimki amortisörler ne kadar eğik bağlanırsa o kadar yumuşak hale geliyor...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf1984 -- 23 Ocak 2011; 20:34:08 >

• benim bildiğim amörtisörlerin sert olması için amörtisörü tekerleklere yakın bağlamak gerekiyor
  • taşıyıcı dediğiniz parçadaki borunun çapı neye göre belirleniyor
  • Evet amortisörlerin sertliğini tecrübe ederek bulabilirsin benim gibi.

Ön amortisör kulaklarını salıncaklara bir güzel kaynattım, üst bağlantılarda sorun yoktu zaten onların yeri belliydi. Daha sonra amortisörleri yerlerine taktım civatalarını sıktıktan sonra şasinin altındaki sehpaları çektim aracın altından, elimi bıraktıktan sonra ne mi oldu??? Bir baktım aracın burnu yerlerde geziyor hadi bakalıııım sana bir sürü iş çıktı. salıncak kollarını söktüm, çatır, çatır kaynattığım amortisör kulaklarını bir güzel kestim (tabi bu arada 3 saatim de havaya gitti) bir daha da işimi garantiye almadan hiç bir yeri tamamen kaynatmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

aracımın son halinden bi kaç fotoğraf ön takımı en sona bırakmaya karar verdim ön takımı a dan z ye yeniden yapacağım...

emre abi bu arada amortisörleri sen kaç paraya yaptırmıştın ... benim ön amortisörlerde çok yumuşak geldi bende çok uygun fiyata yenisini yaptırdım...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Yusuf ben sana en baştan amortisörlerin yumuşak gelebilir diye, sen yapıp gördükten sonra dikkate aldın, ön takımıda aynı şekilde söyledim değiştirdin.Amotisörleri bağlama yerlerini ve şeklinide beğenmedim haberin olsun,
    aracın hem hoplayıp zıplayacak hemde amortisörleri eğmeye çalışacak.Üzerine yük bindirdiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın.İyi çalışmalar ,kolay gelsin.

• uzunymw
    abi senin çalışmalar nasıl gidiyor gelişme varsa resim koyar mısın
  • abuzerden aldığım,
    scoter motorunu, su motoru ile takas yapmak isteyen var ise takas yapabiliriz
  • quote:

taşıyıcı dediğiniz parçadaki borunun çapı neye göre belirleniyor

taşıyıcının içinde rulman var, rulmanın iç çapı+rulmanın dış çapı+kulanmak istediğin aks'ın çapının bileşenleri bu ölçüleri belirliyor...
  • araç güzel olmuş lamborghini ye benziyor biraz yaylar biraz daha açılı olsa iyi olurdu
  • ...

go-kart yapalım
  • teşekkürler. peki muravey difransiyeli dediğiniz difransiyel sağlam mıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mctbs

...

go-kart yapalım

tam aksine olması lazım amortisörlere açı verdikçe gücü azalıyor... amortisörler ne kadar dik olursa o kadar sert oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

aracımın son halinden bi kaç fotoğraf ön takımı en sona bırakmaya karar verdim ön takımı a dan z ye yeniden yapacağım...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Yusuf ben sana en baştan amortisörlerin yumuşak gelebilir diye, sen yapıp gördükten sonra dikkate aldın, ön takımıda aynı şekilde söyledim değiştirdin.Amotisörleri bağlama yerlerini ve şeklinide beğenmedim haberin olsun,
    aracın hem hoplayıp zıplayacak hemde amortisörleri eğmeye çalışacak.Üzerine yük bindirdiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın.İyi çalışmalar ,kolay gelsin.

arka amortisörlerden mi bahsediyorsun...
    arka amortisörler sandığın gibi deil ... normalde resimde bakıldığı zaman çok zorlanacak gibi duruyor ama arka amortisörlerden memnunum ön amortisörleride yeniden yaptırdım zaten göze almıştım yeniden yaptırmayı... ben çiftini 20 liraya yaptırdım amortisörleri... cnc tezgahta ön takımı yapmayı düşünüyorum 3 lük kalın lamalardan... bağlantı yerlerine derlin kullanıp hem sürtünmeyi azaltacağım hemde direksiyon daha rahat kullanılır hale gelicek... aracın asıl işlerini fikirlerini ustam yapıyor ve veriyor bende tecrübesine güveniyorum... benim için en büyük avantaj ise a-dan z ye her türlü tezgah olması...

• quote:

uzunymw
    abi senin çalışmalar nasıl gidiyor gelişme varsa resim koyar mısın

altnkrtl kardeş çalışmalar devam ediyor ama resim çekmedim ilk fırsatta yükleyecem resimleri . Kolay gelsin
  • profezor abinin dediği gibi bencede profiller kırmızıyla çizdiğim yerden yavaş yavaş eğilmeye başlıyacak. maviyle çizdiğim yerden bir profil atarsan sorunu halledersin diye düşünüyorum.

go-kart yapalım
  • arkadaşlar elinde 150cc lik schoter arka jant göbeği olan varmı bir yardımcı olursa memnun olacam
  • Yusuf, kardeşim zincir dişlisini kendin mi yaptın. ?
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.