Şimdi Ara

go-kart yapalım (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lique

yab birak allaşkına kimle konuşuyoruz biz.. örneklerini yesinler. emin ol bu kadar kıt değilsin. sen de hatani anladin. ama tükürdügünü yalayamiyorsun. ama ben yalatacam o tükürügü sana.. buraya yaziom. konu kapansin. bahara tükürügünü yalamaya hazir ol.. konu kapansin lutfen.. bilimden zerre kadar nasibini almamişsin.. az biraz bilimsel konuş sonra çık karşima... (baharı bekle...)

Bilimsel konuşuyoruzda anlamadığın için konu dağılıyor ,yada sen konuyu dağıtıyorsun.Yaptığın aracın çekme gücüyle, motor gücünü birbirine karıştırıyorsun.aracının arkasına yaylı bir kilo ölçer bağla, diğer ucunuda sabitle, oradaki çekme gücünü bana söyle, 30 kilo 40 kilo 50 kilo sen o rakamı bir söyle, buyur sana bilimsellik.
    Sana göre konuşuyorum; 10 beygir 10x75=750kg mı 1 saniyede 1metre havaya kaldırması lazım.
    Havaya kaldırmayla yana çekme farklı olacağından, 9.8 kat fark edecektir, yuvarlak 10 kat desek 7500 kilo, bunun 2500ünü sana sürtünmeler için veriyorum, 5 tonluk bir aracı saniyede 1 metre yana doğru çek bakalım aracınla, herkeste izlesin.Ha buna itiraz ediyorsan 750 kiloyu 1 saniyede 1 metre havaya kaldır, o motorla görmek istiyoruz.Al sana bilimsellik.

Aşağıdaki videoyu izle öncede sana kapak olsun, bak adam yaklaşık 93.000 kiloluk uçağı çekiyor.İnsan gücünü küçümezsin bir daha belki.
    Sürtünmeyi yenmeyle araç gücünün ölçü olamayacağının kanıtı aşağıda.Araba çekmeyle araç güçlü demek olmuyor anlayacağın.O adamın arkasına aynı güçte bir adam bağlansaydı adam adamı çekemeyecekti ama uçağı çekebiliyor.Adamı çekebilmekle araba çekme arasındaki mantığı ve farkı anladın.Dahada anlamadıysan birşey yapamam.
    Bu adamın gücünüde bana bilimsellikle açıkla
    İYİ İZLE:
    Planepullyoutube
    World's Strongest Man - In History - Heaviest Plane Pull - 1/3 Million lbs. Boeing 767
    http://www.youtube.com/watch?v=tls-Jli6eQE

NOT: Tükürüklerede başladın, seviye meselesidir ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 11 Aralık 2010; 22:32:40 >

• senin bilimine emi :))) dengelenmiş kuvvetler altindaki durgun ve tekerlekli bir araci cekmek ile, belli bir güç ile hareketlenmeye çalişan araci durdurmaya çalışmak ayni şeymidir?? süper bilimsel insan.. komediliginin haddi hesabi yok.. daha fazla batma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lique

senin bilimine emi :))) dengelenmiş kuvvetler altindaki durgun ve tekerlekli bir araci cekmek ile, belli bir güç ile hareketlenmeye çalişan araci durdurmaya çalışmak ayni şeymidir?? süper bilimsel insan.. komediliginin haddi hesabi yok.. daha fazla batma..

Senin araç bu uçağıda çekebiliyomu bu haliyle :))), aracını durdurmaya çalışan adamda durgun olmayacak zaten.
    Yavaş yavaş anlamaya başladın, boş araba çekmenin güç gösterisi olamayacağını :)))).Bende zaten güç gösterisi öyle olmaz demiştim.

Aracının çekme gücünü ölç, bir el kantarı filan gibi bişi bul veya yay gücüyle çalışan benzeri bir alet. onu duvara sabitleyip çek, okuduğun rakamı bana söyle yeter.Sonrada o aleti bir insan çeksin onu ölç.Ondan sonrada o güce bir insan karşı koyarmı koyamazmı onu konuşalım.Elimizde veriler olsun.OK

Videodaki aracın seninkinden daha iyi gittiği kesin :))) (arkadaşlara tasarım fikri olsun)
    http://www.ilgincvideogoruntu.com/insan-gucu-ile-calisan-araba/
    http://www.youtube.com/watch?v=dBD2zRWLViU
    Bayağı güzel ve hızlıymış bu arabalar arkadaşlar.Benim hoşuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 11 Aralık 2010; 23:09:25 >

• adam uçak çekiyor :D:D::D
  • abiler bunu yeni çizdim ne çizmeye çalıştığımı anlayan varsa ismini söyleyebilir mi? birde bunlar nasıl satılıyor fiyatı ne ?

go-kart yapalım
  • bu senin çizdigin aks gibi bişeye benziyor :)
  • abi şeyi çizmeye çalştım hani buggylerde arka amörtisörün olduğu yerde çarktaki dönüşü tekere iletirken amörtisör yaylandığında sorun olmaması için bir parça var. amörtisörlü sisitemin olmassa olmazı anlamadınız mı
  • profezor abi onlinesin şuraya bir el atsana
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR; Buraya birkaç yazı yazdım sohbet amaçlı yeni dostlar ve hobidaşlar edinmek için arada sizlerin fikirlerinizden faydalanmak,projelerinizi görmek , araçlarınız izlemek,tasarımlarınızı değerlendirmek idi...Ben 92-98 corollada uzun süre yazdım...O kadar iyi dostluk ortamı oluşmuştuki arkadaşlar arasında,,,KARDEŞLİKTEN FARKSIZ......!!! Dilerim bu GO KART YAPALIM da aynısıdır ve hep böyle olur .....!!!Yarın bir video çekimi yapmaya niyetim var dilerim hava şartları uygun olur...Tüm site kullanıcılarını SAYGI ile SELAMLIYORUMMM.....!!!

• Sevgili altnkrtl; Yapmış olduğunuz çizim mafsal adıyla tabir edelir...Hareketi belli açıda 360 derece transfer eder...
  • makamcı abi çok teşekkürler bilgi verdiğin için birde abilerim aklımda tek bir soru kaldı emre abinin satmak istedği buggye koyulabilecek fren sistemlerinin resmini koyabilir misiniz
  • Çizmeye çalıştığın şey T Mafsaldır, nerede kullanmayı düşünüyorsun, direksiyon millerinde yada arka akslarda vardır, ayrıca araçların şaftlarındada.Daha birçok yerde kullanılır.Lokma takımlarında mesela.
    Biryere açılı şekilde dairesel hareket iletmek istediğin yerlerde kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 11 Aralık 2010; 23:43:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

makamcı abi çok teşekkürler bilgi verdiğin için birde abilerim aklımda tek bir soru kaldı emre abinin satmak istedği buggye koyulabilecek fren sistemlerinin resmini koyabilir misiniz

Genelde hidrolik ,diskli scooter yada motorsiklet frenleri kullanılıyor, googleden yada form eski sayfalardan bilgi resim bulabilirsin.Mondial yedek parçalarına internetten arattır.Orada detayları ve fiyatını bulursun.Sıfırı 120TL civarında olması lazım.Diskte 20 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 11 Aralık 2010; 23:48:33 >
  • profezor abi şuan elimde hiçbirşeey yok buggy yapmak için . Ama ne kadardır bilgi topluyorum . Şu anki bilgilerimle buggy yapabilirim bgynin sadece fren sistemini yapamam :). Birde mafsalı arkada ve direksiyonda kullanacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makamcı SW

SEVGİLİ ARKADAŞLAR; Buraya birkaç yazı yazdım sohbet amaçlı yeni dostlar ve hobidaşlar edinmek için arada sizlerin fikirlerinizden faydalanmak,projelerinizi görmek , araçlarınız izlemek,tasarımlarınızı değerlendirmek idi...Ben 92-98 corollada uzun süre yazdım...O kadar iyi dostluk ortamı oluşmuştuki arkadaşlar arasında,,,KARDEŞLİKTEN FARKSIZ......!!! Dilerim bu GO KART YAPALIM da aynısıdır ve hep böyle olur .....!!!Yarın bir video çekimi yapmaya niyetim var dilerim hava şartları uygun olur...Tüm site kullanıcılarını SAYGI ile SELAMLIYORUMMM.....!!!

Sizde tecrübelisiniz, bizlerde sizden faydalanırız inşallah, fikir alışverişinde bulunuruz.Videoları bekleriz, Bizdende saygılar ve selamlar.

• profezor abi ben fren sistemini buggye nasıl yerleştireceğimi soruyom . Profezor abi sen kaç yaşındasın?
  • quote:

profezor abi şuan elimde hiçbirşeey yok buggy yapmak için . Ama ne kadardır bilgi topluyorum . Şu anki bilgilerimle buggy yapabilirim bgynin sadece fren sistemini yapamam :). Birde mafsalı arkada ve direksiyonda kullanacam.

Zaten fren sistemini kendimiz yapamıyoruz, satın alıp monte ediyoruz.Herşeyi kendimiz yapamayız.Bizim yapabileceğimiz, şasi, aks milleri,direksiyon sistemi,rot kolları, kaporta ve bunun gibi işler.
    Tekerlekler,motor,mafsallar,fren sistemi,akü,farlar vb kısımlarıda hazır alırız.

Burada senin yapman gereken, tasarımını yapman ve gerçekleştirmen.Azami derecedede yapabildiğin tüm parçaları kendin yapman, yapamayacağın parçalarıda bulup uygun şekilde aracına monte etmen ve projeni tamamlamandır.

Buggy yapman için bugün işçilik hariç 3000 TL gibi ortalama bir maliyet gerekiyor.Bu fiyat senin yapacağın özelliklere göre artar yada azalır.Bunu göze alıyorsan zamanında varsa bu işe giriş.
    Bu rakam çok fazlaysa daha basit araçları bunun yarı fiyatına mal edebilirsin.

• quote:

profezor abi ben fren sistemini buggye nasıl yerleştireceğimi soruyom . Profezor abi sen kaç yaşındasın?

Bak mesela aşağıdaki resimde sol arka tekere yakın olan kısımda fren sistemi var.Bu araçta bu şekilde yerleştirilmiş, frene basınca mil duruyor ve dolayısıyle mile bağlı tekerler duruyor.

go-kart yapalım

Buradada sağ arkada, nasıl istersen öyle yerleştir, arzu edersen ön tekerlerede fren takabilirsin.

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 12 Aralık 2010; 0:08:36 >

• emre abi senin arabanın şasesinin çizilmiş hali var mı varsa bana gösterebilir misin yoksa ölçülerini verebilir misn?
  • chicmauseyoutube
    besham nissan
    http://www.youtube.com/watch?v=A10hfxoJhIM

aracın videosu nisann primerayı zor şartlarda (çamurda) çekiyoruz
  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.