Şimdi Ara

go-kart yapalım (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abiler aklıma birşey aytmadı. yaptığınız buggyler arkadan çekişili. virajlarda arka iki tekerde eşit miktarda dönüyor mu yoksa arabalarda ki gibi bir sistemmi var. siz daha ii bilirsiniz ama bence virajda iki teker dönerse bir tekerin daha çok bir tekerin daha az dönmesi lazım bu durumdada: iki aks tan biri ya çok zorlanır yada kırılır. yanlış mı düşünüyorum. bu konudada bilgi verirseniz memnun olurum?
  • Arkadaslar iyi günler hepinize öncelikle, bayağıdır foruma girmiyordum yavas yavas ilerlettiğim aracımı bu ay itibarı ile bitirdim.resimleri eleştirilerinize sunuyorum.bu arada satmaya da karar verdim aracla alakalı olmayan bir sürü sebeplerden dolayı.sahibinden de ilanım var.(el yapımı go kart aratın) mümkünse fiyat konusunda eleştiri yapmayalım buradaki herkes eminim biliyordur bu işin ne kadar maliyetli olduğunu. iyi çalışmalar dilerim :)

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• ..

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

abiler aklıma birşey aytmadı. yaptığınız buggyler arkadan çekişili. virajlarda arka iki tekerde eşit miktarda dönüyor mu yoksa arabalarda ki gibi bir sistemmi var. siz daha ii bilirsiniz ama bence virajda iki teker dönerse bir tekerin daha çok bir tekerin daha az dönmesi lazım bu durumdada: iki aks tan biri ya çok zorlanır yada kırılır. yanlış mı düşünüyorum. bu konudada bilgi verirseniz memnun olurum?

Evet dönüşlerde diferansiyel yoksa ve 2 tekerde aksa sabitse, iki tekerde eşit dönecektir.Dolayısıyle dönüşlerde bir zorlanma olacaktır ancak aks kırılmaz tekerler kaymaya başlar ve aracı düz gitmeye zorladığından ön tekerleride zorlar, dönüş çapı büyür, lastiklerde dağa fazla aşınmalar olur.Bu nedenle genelde küçük araçlarda yani gokart diferansiyel kullanmayabiliyoruz, veyahut çekişi tek tekerden veriyoruz.
    Küçük araçlar spin atarakta rahayça dönebilirler.Buggy ve daha büyük araçlarda ise diferansiyel kullanmak gerekiyor, kullanmayıp direk bağlarsan araç geniş olduğu için daha çok sorunlar yaşarsın.Bunu diferansiyelsiz halletmenin bir yoluda arka tekerleri birleştirip 3 tekerkli türünde araçlar yapılabilir.

• ...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• ...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• ...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• tesekkurler profezor abi.pekı ben tek ceker mı yoksa çift ceker mi yapiyim. çift çeker yapan abilerim arabalarından memnun mu.birde ben bu arabayı asfaltta topraklı araziden iki kat daha fazla sürecem. Ama karda sürersen çift çeker daha mantıki değilmi.
  • birde difransiyelin boyutu ve fiyatı ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

tesekkurler profezor abi.pekı ben tek ceker mı yoksa çift ceker mi yapiyim. çift çeker yapan abilerim arabalarından memnun mu.birde ben bu arabayı asfaltta topraklı araziden iki kat daha fazla sürecem. Ama karda sürersen çift çeker daha mantıki değilmi.

Bunun mantığını anlayabilmen için aşşağıdaki videoyu izle. İki teker karda belki kalkışlarda iyi olabilir ama dönüşlerde spin attırır büyük ihtimalle defransiyel en iyisi.

Snotr.com
    How a differential gear works
    http://www.snotr.com/video/4643

• Çoğumuzun aracında diferansiyel olmadığı gibi geri vites de yok. Bu yüzden geri geri gidemediğimiz için, direksiyonu çevirip gazı köklediğimizde spin atarak olduğu yerde dönmesi lazım ki geri gitmeye yada itmeye gerek kalmasın.
  • aksı tekere bağlamak için bu sistemlerden hangisini kullanıyim.1.yi mi 2.yi mi? omur abi çok teşekkürler koyduğun video çok güzel bir videoydu.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• 1. resimdeki, torna imalatı ister pahalı olur.
    2. resimdeki bilya yataklarının tanesi 8-10 TL arasında.
  • peki ikiside aynı işi görür mü görmesse bilya yataklarınn dez avantajı ne olur?
  • altınkartal bu konuda tecrübesiz olduğun belli ayrıca yeterli teknik bilgin yok teknik bilgiyi toplasan bile torna işi pahalı olur arkaya salıncak yerine sabit amartisöylü sistem kullanmalısın tecrübe kazandıkça bazı şeyleri yaapbilirsin. En azından ben öyle düşünüyorum benim teknik bilgim yeterli olduğu halde zesaret edemiyorum arkada salıncağa çünkü çok sorunlu uğraş istiyen bir iş. Yinede karar senin sana yardımcı olabilecek birisi olamadan bu işe kalkışma kalkışsan bile dediğim sisteme bir bak akınco abinin

go-kart yapalım

bu resmine bakarak birşeyler planlamalısın. Yada değişik rek eksenli sistemler var arkada salıncağa en azından bir 100 lira fazladan mafraf gerekir ki 100 liraya torna işine girersen çıkmazsın. Ben sana örnek eklerim.Ben bu forumu 2 yıldır takip ediyorum elim anca bolladı bu sene kısmetse yapacağım birşeyler tek kilit nokta ailem.

• omur abi tecrübesiz olmam normaldir çünkü 2 aydır buggy le ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum hatta daha da kısa süredir birde omur abi o resimleri açamadım. tornacılardan öyle bahsediliyorki sanki bütün paraayı alacaklar gibi benim tornacıyla bir tek işim arka amortisördeki çarkın, frendiskinin ve mafsalların yapılması bunları tornacıya yaptırsam ne kadar tutar?
  • Arkada çift salıncak yapmak için babamızın tornacı olması lazım. Benim tercihim şu resimdeki gibi oldu bilya yatakları, dediğim gibi 10 TL. 32 mm kalınlığında mil işlenip kafalarına porya yapılacak. Zincir dişlisinin ve fren diskinin bağlanacağı flanşları da tornada yaptırıp bu mile geçireceğim ve yerleri netleştikten sonra kaynatacağım. motoru da resimdeki 50x50X5 mm. ebadındaki kutu profilin üstüne kaynatacağım 6 mm. sac plakanın üstüne koymayı planlıyorum

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• ....

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• tornacılar 5 10 liraya iş yapmazlar. Sırf torna masrafın tanıdık değilse 200 lira tuttar diye düşünüyorum.
  • ....

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.