Şimdi Ara

go-kart yapalım (295. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oh be bir kişi doğru birşey söyledi araç yap abi ara yapmayıda ii biliyosun:D bende geliyim mi siteye yaş sınırı yok değilmi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 7 Aralık 2010; 12:44:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aracyap

profezor ve Lique Siz napıyosunuz abicim siz bu bölümün en bilgili en tecrubeli en güzel buggylerini yapmış adamlarsınız.. siz böyle yaparsanız birbirinize düşerseniz bu foruma illk defa giren birisi kaçıp gider ve siz o giren kişinin belki de en güzel aracı yapacak kişinin ön yargı göstermesine sebep olacaksınız....

Siz de olmasanız biz neden burdayız... Tartışma olmasın bu konu kapansın artık.. Siz Akınco ( Akın ) abiden iyavuz25 ( yavuz ) abiden daha sayamadığım bir çok abimden sonra gelen şu an ki en bilinçli kişilersiniz.. nefret ettirmeyin bu bölümden ki ülkemize faydalı birer birey olarak burda bişeler yapma keyfine varalım.. Tadımıızı hiç kaçırmayalım...

Size Bir Müjde Vermek iSterim Bari biraz canlannalım bu vesileyle Aracyap.Tk Adında Arac Yapımı İle İlgilli Her Türlü Bilgiyi Paylaşımı Parçaları vs. bulabileceğiniz platform oluşturuyorum şu an yapım aşamasında yakında hizmetinize sunacam artık orda devam edicez yapacağımız araçlara... hepinizden rica ediyorum açtığım site hepimizin sitesi her türlü paylaşıma açık olacaktır.. ilginizi alakanızı bekliyorum... Hepinize Mutlu ve Yaratıcı GünLer Diliyorum.. Kolay gelsin...

Haklısın kardeşim, uyarını dikkate almaya çalışacağım, kusura bakmayasın.Yeni açmış olduğun platformda hayırlı olsun.Beklentilerini karşılar inşallah.Yardımcı olmamızı istediğin şeyler olursa ,forma yazarsın elimizden geleni yapmaya çalışırız.Başarılar dilerim.

• quote:

Hepinizden Fikir Almak İstiyorum ben bu aracı buggye çevireceğim araç 1000 cc motorlu tekerlekler F1 Tekerleğinin asfalt tipi olanı.. cantlar özel yapım vs.. ben bunu şase ile oynayarak 4 tekerlekli bir buggy haline dönüştüreceğim... Aizona ( Rüstem ) abi ile görüştük büyük ihtimalle onun ile beraber yapacağız buggye çevirme işlemini... onun tecrubeleri bilgileri doğrultusunda yapmayı düşünüyorum elimde bolca malzeme var bunları değerlendirmek için bir tane scooter motoru sağlam bi şekilde elimde var binilmelik olarak var motor halinde değil herşeyi tam onun önünü keserek ona da bir buggy şasesi giydireceğiz sadece kabloları uzatsak yeter motor çalışıyor herşeyi tam zaten.. daha sonra yaptığımızda ben bu 2 aracı ticari amaçla kullanacağım buggy yada go kartı olanlar atv si vs. düşünsün bence 1 turu 2 veya 3 tl olarak tur bindiriyorlar büyük gelir elde ediyorlar.. bende bizim buralarda arazi çok olduğundan büyük forum ankaranın yanında bir boş arazi var tam buggy yeri dağlık gibi olan yokuşları fln da var öyle bir platform oluşturup gelir etmeyi planlıyorum... inşallah aizona ( rustem ) abi de çok güvenilir kişilikli biri onunla iyi bişey yapmayı planlıyoruz... çalışmalarımızın hepsini resimlerle size sunacam büyük bir albüm yapacam... yeni yapcak arkadaşlara da rehber olmuş olur ... AizonaMechanic.Com ' dan her türlü alışverişinizi yapabilirsiniz boşuna uğraşmayın gerçekten bişey yapmak istiyorsan herşey hazır çok ucuz fiyata satıyor arama derdi yok bişey yok siparişini ver gelsin.. başka yerde bulamıyorsun zaten...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

1000 cc araç büyük bir güç, güzel bir buggy yapmanızı diliyorum.Motor çok güçlü olduğu için yüksek süratlere çıkacaktır.Yeterli güvenlik tedbirleri almanızda fayda var.Ticari olarak çalıştıracaksan, gerekli izin ve tedbirleride almalısın.Olabilecek tüm riskler sana ait.Allah korusun birisi kaza yapsa sakatlansa yada daha kötüsü olsa kendini mahkemelerde bulursun ayrıca vicdani olarak sıkıntı verir.
    2 araç yaptım, bunu belli bir arazide kiraya verip para kazanırım düşüncesi yeterli değil.Yinede girişimci olmanız güzel.Hadi ilk müşterinizde ben olayım, araçları bitirin ilk turu atmaya gelirim.Her iki aracınızıda denerim.Şimdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 7 Aralık 2010; 15:33:03 >

• bu motordan güzel bir araba olur aslında
  • Profezor abicim tartışmalarınızın bittiğine çok sevindim beni mutlu ettiniz.. önerilerin için çok teşekkür ederim.. 2 motorumun da plaka ruhsatı mevcut.. 2 teker olarak var ama yaptığım araştırmalara göre 4 teker olarak ruhsata işlettirebiliyorsun çok cüzi bir miktar vererek... ayrıca plakası benim işime yaramaz zaten ben dağ bayır gezmek ve ticari amaçla kullanacam dolayısıyla bizim burasıda bilirsiniz belki sen de ankaradasın forum ankara var ovacık tarafında bende esertepedeyim hemen dibimizde forum ankara var her tarafı arazi orada tur bindirmeyi düşünüyorum ve gerekli izinler de varsa tabiki alırız..

Profezor abi benim msn adresimi eklermsiin ankarada olduğun için seninle daha yakından görüşmek istiyorum...

cometube@musap.com

info@musapweb.com

• bende çok sevindim tartışmanızın bitmesine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 7 Aralık 2010; 18:33:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestam

bu da başka bi tane :)

go-kart yapalım

Bunu nasıl ve nekadara yaptın acaba deşhet olmuş gerçekden :)
  • Mrb Arkadaşlar; Daha önce leri sitenizde dolaştım ve bir kaç kez de ben yazmıştım...Aslında 2001 yılında bende bu araçlardan yaptım hala da kullanmaktayım...Benim araç daha çok bağ-bahçede yük amaçlı aynı zamanda da çocukların gezip eğlenmeleri içindi... Üç motor çeşidi kullandım.. İlki HONDA 50cc scuter..2. Alman 50cc 3vites ZUNDAPP, son olarakta Amerikan brigss 127 cc 4 T 3Hp varyator sistem kayıslı + rediksiyonlu .... İki oğlum araba kullanmayı bunda öğrendiler,Allah kısmet ederse bahara ilk ev yapımı QUATRO 4X4 arabayı yapmak için çalışmalara başlıcam.... Şu anda 2 adet difransiyele bakıyorum... 4 çeker sistemini kendi bilgilerim sistem tasarısını tamamladım tamamen kendime ait... Sistem normalde 4X2 çeker olarak çalışıyor arka tekerleklerin patinaja tutulması halinde güç transferi ön tekerleklerede aktarılacak sonuçta araç 4X4 olarak çalışıcak.. Sürücü herhangi bir işlem yamıyacak... Biraz zamana ihtiyacım var... Araçlarınıza bakıyorum çok hoş olanlar var -emek ve çaba gösteren bişiler yamaya çalışanlar var - Güzel şeyler sistemler yapanlar var.. Güzel bir hobi lakin aranılan malzemeyi bulmak ve işlemek bazen sorun... Memurum asıl mesleğim motor tamirciliği .... Yaş 48 -Araç resimlerini çekip yayınlarım hazırda yok..KOLAY GELSİN SELAMLAR..

• HOŞGELDİNİZ, PROJENİZ ÇOK GÜZEL İNŞALLAH HAYATA GEÇER...SANIRIM 2 ADET MURAVEY DİDRANSİYEL+ ŞANZIMANI BU İŞİ ÇÖZER..KOLAY GELSİN, HANGİ ŞEHİRDESİNİZ?
  • 4 çeker sistemi çok güzel olur hatta bence otomatik sistem dışında yapması basit diye düşünüyorum.Ama şaft falan bayağı uğraşmanız gerekecek ve bayağı ağır bir sistem olacaktır.Zincirle de yapılabilir ama o kadar büyük zincir ne kadar sağlıklı olur bilemem.
  • Orijinalden alıntı: merve watches

HOŞGELDİNİZ, PROJENİZ ÇOK GÜZEL İNŞALLAH HAYATA GEÇER...SANIRIM 2 ADET MURAVEY DİDRANSİYEL+ ŞANZIMANI BU İŞİ ÇÖZER..KOLAY GELSİN, HANGİ ŞEHİRDESİNİZ?
    [/qu
    Sevgili merve watchs; Muravey difransiyellerini çok iyi biliyorum,geri vites transmisyonu içinde olan sistem...Lakin ben zincir aktarmalı değil saft kullanacağımdan malesef zinzir olmayacak ...Hatırlarmısınız bilemiyorum belki çok gençsiniz eskiden 3 tekerlekli triptorler vardı , şehir içi kısa mesafe yük taşıyıcıları,moto guzzi ve arçelik marka onların difransiyellerini kullanmak istiyorum ,tabiki biraz boylarını kısaltarak... Zincir de kullanmayacağım değil,sadece difransiyelin flanşı üzerine zincir dişlisine monte edilmiş ek flanşıda bağlıyarak varyator kavrama sisteminden aldığı gücü hareketi iki difransiyele şaft ile aktaracak aktarmak olacak....Unutmadan QUATRO sistemide şaft üzerinde olacaktır... dönüşlerde biraz kasıntı haliyle olacak... İsterseniz youtube den QUATRO SISTYM yazarak bu konuda bilgiyi görsel olarak animasyonlu biçimde izleyebilirsiniz.... Bu yaz işim bir hayli çok ,Haziranda oğlumu evlendiriyorum,,,,sonbahara insallah arabayı bitiririm.... 92-98 corolla donanım da 156.157 sayfalarda resimlerim vardır... Euro civic sitesinde de yazılarım vardır... NİĞDE'den katılıyorum arkadaşlar ...Sizlerede neşeli uğraşlar diliyorum....Selam ve saygılarımla Hasan..

• Herkese Merhaba...

Hocam 4 çeker için bence tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bir fikir vermek isterim nacizane... Hocam hurdalıktan vs. böyle yerlerden lada niva, suzuki sj, vitara gibi araçların hurdalarına bakın şasesini çıkarın aracı en hafif hale getirene kadar uğraşın kesip biçin zaten 4x4 olduğu için şanzıman vs derdi olmaz maksimum zaten 4 bin tl ye mal edersiniz... motoru çalışan sağlam bi 4x4 araba bulun plakasız kaporta dağılmış olan üstüne profillerden bi şase uydurup güzel bi jeep haline getirebilirsiniz.. polyesterden kaplayabilirsiniz..... bence daha ucuza gelir ve daha zahmetsiz olur... her şekle sokarsınız öyle bi aracı gayet de güzel olur gerçekten...

Bu benim şahsi düşüncem ama bence herkes de böyle düşünür daha zahmetsiz ve maliyeti düşük olduğu için..

Herkese Kolay Gelsin...
  • Muravey defransiyeliyle acayip sistem yapılabilir aklıma süper fikirler geldi ama ben bir tanesini alamıyorum kaldı ki 2 tanesini koyayım :D
  • quote:

Herkese Merhaba...

Hocam 4 çeker için bence tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bir fikir vermek isterim nacizane... Hocam hurdalıktan vs. böyle yerlerden lada niva, suzuki sj, vitara gibi araçların hurdalarına bakın şasesini çıkarın aracı en hafif hale getirene kadar uğraşın kesip biçin zaten 4x4 olduğu için şanzıman vs derdi olmaz maksimum zaten 4 bin tl ye mal edersiniz... motoru çalışan sağlam bi 4x4 araba bulun plakasız kaporta dağılmış olan üstüne profillerden bi şase uydurup güzel bi jeep haline getirebilirsiniz.. polyesterden kaplayabilirsiniz..... bence daha ucuza gelir ve daha zahmetsiz olur... her şekle sokarsınız öyle bi aracı gayet de güzel olur gerçekten...

Bu benim şahsi düşüncem ama bence herkes de böyle düşünür daha zahmetsiz ve maliyeti düşük olduğu için..

Herkese Kolay Gelsin...

Sevgili aracyap; Size aslında katılmıyor değilim.........!Lakin sitemizin adı go kart yapalım, amacımız burada değişik malzemelerden farklı ürünleri mekanizmaları kullanıp bu tür araçları yaparak hobimize ulaşmak..4.000 tl ye aracın kendisini alırız go kart yapmayızda modifiyecilik yapmış olmazmıyız... Ben yazında belirtmiştim aracımı 2001 yılında yaptım hala kullanmaktayım en ağır şartlarda ,yük kullanımlarında,kendi arabam NİSSAN PRİMERA yı arkasına bağladımmı km.lerce çekerek götürecek güçte ,,ayrıca bağ-bahçede kullanımlarımda yağmur çamurda çok battık saplandık malzemelerimi taşırken....! Bildiğiniz üzere burada hobi maksatlı bulunuyoruz ve araçlar yapmaya çalışıyoruz.Benimde maksadım sizlerden farksız ama go kartı 4x4 yapıp yağmur çamur engelini daha kolay aşmak ve bunu başarmanın zevkine ulaşmaktır...Bazende İLKLERE imzadır... 4.000 tl yi daha gerekli yerlere harcamayı isterim...!!SELAMLARIMLA...

• 97 oktan kurşunsuz benzin 4 lira 01 kuruş oldu hayde gezelim :S
  • haklısınız hocam... fakat modifiye etmiş olmayız aslında hurdacıdan bi tane 4x4 araç aldınız diyelim onun parçalarını kullanarak fiyatı daha makul bir hale getirmekten kastettim ben ... mesela aldığınız araç motoru önde olucaktır siz onu arka tarafa monte ederek mekanizma değiştirebilirsiniz... yani kastettiğim sizin dediğiniz gibi bir araç maliyeti yüksek bir maliyet gerektirir.. ona uygun motor bulmak zordur vs.. onun yerine 4x4 alın hurdadan onun parçalarını kullanarak yapın demek istedim...
  • sevgili, Hasan bey tanıştığımıza çok memnun oldum.benim adım Alev, bende Fethiyeden katılıyorum.yaşım 45.cocukluğum İzmir'de, gençliğim İst'da geçti. motoguzzi'yi, arçeliği, çok iyi bilirim.çocukluğumdan beri, tekerleği olan veya motoru olan herşeye tab.caizse hastayım.
    muravey difransiyelini elime alıp inceleyene kadar, bunun ne kadar muhteşem olduğunu bilmiyordum...(tekniğini bilmeme rağmen)
    bunun dışında, gokart, yada bugy, bu tür araçların hepsine birden (avrupa'lılar) kısaca *kart* diyorlar...kart yapmak konusundaki fikirlerinize , tüm içtenliğimle katılıyorum.
    amacımız modifikasyon değil, fakat bazı arkadaşlar neyi neye uyduracaklarını, bilemediklerinden amacın dışına çıkma eğilimi gösteriyorlar.bununda başlıca sebebi ülkemizde yeterli malzeme olmayışı veya bizlerin bulunabilecek malzemelere dahi ulaşamıyor olmamızdan kaynaklanıyor.
    örnek olarak, benim elimde muravey difransiyeli var ama 1.5 senedir adaptör flanş, istavroz haçı, mafsal,şaft peşinde koşuyordum, bunun için arabamla 1700km. yol katettim.gençlerimizde iştah çok ama; malesef bütçeler kısıtlı...
    şimdilik, herkese saygılar....

• quote:

haklısınız hocam... fakat modifiye etmiş olmayız aslında hurdacıdan bi tane 4x4 araç aldınız diyelim onun parçalarını kullanarak fiyatı daha makul bir hale getirmekten kastettim ben ... mesela aldığınız araç motoru önde olucaktır siz onu arka tarafa monte ederek mekanizma değiştirebilirsiniz... yani kastettiğim sizin dediğiniz gibi bir araç maliyeti yüksek bir maliyet gerektirir.. ona uygun motor bulmak zordur vs.. onun yerine 4x4 alın hurdadan onun parçalarını kullanarak yapın demek istedim...

Sevgili aracyap; Size vermiş olduğum cevapta lütfen olumsuz anladığımı ve anlatımımın olduğunu sanmayın...Tabiki burada fikirlerimizi paylaşmak için yazıyoruz... Nihayetinde go kartlarımız basit bir şase, 4 teker , motor ve aktarma sistemlerinden oluşmakta...Memur olduğumdan bahsetmiştim,ama asıl mesleğim motor,elektrik,bobinaj..Sanayiden bir çok usta arkadaşım olduğundan bazı işlemleri kolaylıkla arkadaşlar arasında fikir birliği içinde yapıyoruz...Bu işler yaparken gırgır şaka şamata içinde yapıyoruz ...Çok ince hassas bazen de kıl işler deriz ya , kendi işimizde böyle olanları aramızda hallederiz.. Tornacı - motorsiklet tamircisi - kaynakçı - motor tamircisi birde ben ,,,,şu ana kadar elimizden kurtulan bir iş olmadı...Tabiki insanın ruhunda da yaratıcılığın olması,,, tabiki yaratıcılık Allah'a mahsus bi şey... BAKICAZ ARKADAŞLAR BİŞİLER YAPARIZ BECERİRİZ inşallah...SELAMLARIMLA...

• quote:

Orijinalden alıntı: makamcı SW

quote:

Herkese Merhaba...

Herkese Kolay Gelsin...

Sevgili aracyap; Size aslında katılmıyor değilim.........!Lakin sitemizin adı go kart yapalım, amacımız burada değişik malzemelerden farklı ürünleri mekanizmaları kullanıp bu tür araçları yaparak hobimize ulaşmak..4.000 tl ye aracın kendisini alırız go kart yapmayızda modifiyecilik yapmış olmazmıyız... Ben yazında belirtmiştim aracımı 2001 yılında yaptım hala kullanmaktayım en ağır şartlarda ,yük kullanımlarında,kendi arabam NİSSAN PRİMERA yı arkasına bağladımmı km.lerce çekerek götürecek güçte ,,ayrıca bağ-bahçede kullanımlarımda yağmur çamurda çok battık saplandık malzemelerimi taşırken....! Bildiğiniz üzere burada hobi maksatlı bulunuyoruz ve araçlar yapmaya çalışıyoruz.Benimde maksadım sizlerden farksız ama go kartı 4x4 yapıp yağmur çamur engelini daha kolay aşmak ve bunu başarmanın zevkine ulaşmaktır...Bazende İLKLERE imzadır... 4.000 tl yi daha gerekli yerlere harcamayı isterim...!!SELAMLARIMLA...

2001 de yapmış olduğunuz aracınızla ilgili videolar eklerseniz seviniriz.nissan arabanızı çekerkenki videolar ilgimizi çekecektir.

• Sevgili Arkadaşlar; Bu resimde sevdiğimiz bir arkadaşımızın aracının motoru iflas etti... Araç Peugeot Partner dizel motor ...Sanayideki motorcu ustalar 3.800 tl istediler motor yenilemeye her şey onlara ait... Ekonomik sıkıntısı olan bu arkadaşımızın aracının motorunu motorsiklet tamircisi olan arkadaşımın iş yerinde indirip yenilenmesi gereken piston, segman,yatak,yağ pomp,triger,sibop takımı,conta takımı,devirdaym ve baskı balata değişimi bizler yaptık sadece rektefiye için 200tl kapak taşlama 100 tl verip toplamda 1.530 tl ye yol +yemek masrafları ile mal ettik... 2.270 + avantaj arkadaşımızın oldu..Resimden yarım saat sonrada sehba üzeri ilk calışmasını yaptık ,ertesi günde araç üzeri montajın yaptık......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makamcı SW -- 9 Aralık 2010; 21:18:07 >
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.