Şimdi Ara

go-kart yapalım (293. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde java motorbisiklet var motorunu satıyorum ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim...

ankara yenimahallede oturuyorum...

elimde çalışır yürür durumda honda kınetıx motor var bi tanede hurda belgeli... motoru çok iyi durumda motoru kullanılabilinir...
  • yani motordan çıkan dişlinin diş sayısı 10 tekerdeki dişlinin diş sayısı 30 olursa 1/3 Rediksiyon yapmış olursunuz. Bu oran 3 Kat şeklindedir motordan çıkan dişlinin diş sayısı 20 ise lastikteki dişli'nin diş sayısı 60 gibi atıyoum bu oranları o şekilde ;)
  • peki omur abianladım içinden çıkamadığım iki şey var biri amörtisörlere nasıl bir sistem uygularıım ikicisid direksiyona nasıl bir sistem uygularım yani demek istediğim bu ikisini çözsem kafamda soru kalmıycak
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

peki omur abianladım içinden çıkamadığım iki şey var biri amörtisörlere nasıl bir sistem uygularıım ikicisid direksiyona nasıl bir sistem uygularım yani demek istediğim bu ikisini çözsem kafamda soru kalmıycak

eğer arka tekerlere birbirinden bagımsız amortisör koymak istiyorsan salıncak kullanman gerekiyor güç aktarımınıd aks ile yapacaksın teker yaylandıgı zaman mil rahatca dönebilsin diye
  • yusuf abi motorların fiyatı ne kadar? birdekasım abi söylediklerinle ilgili resim var mı ? Birde forumda herkese abi diyom 15 yaşından küçük veya 15 yaşında olan var mı
  • herkes nerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lique

quote:

Orijinalden alıntı: omuryavuz

Bilemiyeceğim ama rediksiyon kurtarır olmazsa bir 250 cc vitesli bir motor almak gerekecek.
    Aşşağıdaki videoya bakarak düz yolda ve hafif eğimli yollarda kolayca çeker diye ümit ediyorum. Emre abinin buggy'inin Videosu.

Arkadaşım, scooter motoru yeterde artar bile.. denenmiş test edilmiştir. yaptiğim araç (200kg araç + 2 kişi) , normal araçlarin bile zorlandiği İZMİR homeros vadisine (izmirli olanlar bilir) defalarca çıkıp indi.. güçten yana tereddütün olmasin.. makul bi redüksiyon ile her yokuşu cikarsin.. arkadaş engin bilgileri ile, halatı insan tutsa o buggy cekemez diyerek yarim beygirlik insanin 10 beygirlik buggy ye karşi koyabilecegini iddea ede dursun. sen yapanlari dinle. scooter motoru kullananlari dinle.. benim araç 200 kg neredeyse kafa kaldiracak kalkişta.. scooterlari kucumsemeyin. cok ciddi güçleri var..

Sen vitessiz scuter motorlu buggyi birine tuttur halatla sonrada yürümeyi dene ondan sonra ben senin gücünü göreyim çekebiliyomu çekemiyomu adamı.Vites olayından bahsedilmiyo, direk scuter sistemi ve buggy 2 kişi ama senin gibi boş biri olursa ozaman çekebilir, yarım beygirde yeterli seni çekmeye boş olduğun için.
    Sürtünmeyle yuvarlanma direnci arasındaki farkı göremeyecek kadar boşsun işte.Ha sen yuvarlaksan o ayrı,seni çekebilir, beni çekemez.
    Sporcu güçlü bir insan 10 beygirlik aracın viteslisinede karşı koyar sen kafanı yorma, insan gücünüde küçümseme herkesi kendin gibi zayıf ,bu konularda aciz güçsüz sanma, çok güçlü insanlar var, birkaç beygir gücünde insanlarda var,
    Zaten olay beyir gücü meselesi değil, yuvarlanma direnci ve sürtünme, aracının arkasına 100 kiloluk beton blok bağlayıp sürüklemeye dene birde 1 tonluk arabayı çekmeyi dene, hangisi kolay oluyo.
    Yaptığın araç neredeyse kafa kaldıracak ha? Bence kıçını zor kaldırıyo giderken, kafa kaldırma görmesek yutacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 6 Aralık 2010; 2:12:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omuryavuz

Adamın biri ne demiş herkezin fikirlerini al en makul geleni kanıtlanabilir olanı al demiş. Linque ye katılıyorum. En basitinden o motorsiklet 150 kilogram üstüne 120 kilodan 2 kişi bense 240 kilo eder toplam etti 370 kilo birde rediksiyonsuz çekiyor bu ağırlığı. Rediksiyon 1/2 olduğunda 2 katına çıkar bu güç ayrıca o aracı düz yolda çeker anca denilen araç 4 kişi dağa tırmanıyor ve videosu var. Kanıtlanmış yani.

Motorsiklet redüksiyonsuzmu çekiyor? eminmisin bu konuda? 4 kişi dağa tırmanıyor derken hangi dağa tırmanıyor, göremedim ben erciyese filan mı? aracınızla gerçek bir dağa çıktınızmı hiç dağ yolundan?
    Sen buggyi 10 beygir vitessiz scuterle yap, ben yapmazdım.Buggy yapacaksam hem vitesli hemde 200-250 cc 15-25 beygir arası bir güç tercih ederdim.Hiç değilse vitesli yap bari, keşke daha güçlü olsaydı deme sonra.Sadece asfaltta binip dik yokuş çıkmayacaksan, sana birşey diyemem, istersen 5 beygir yap :)

• profezor aabi ağır konuşmuşsun . Birde dağa tormanıyor dediğiniZ arabnın videosu var mı? Sonra o araba rampaya devirlimi giriyor birde rampaada durup kakmayı denesin
  • birde üstte sorduğum sorulara cevap verir miisiniz ?
  • profezor abi haklı bilende konusuyor bilmeyende burada bide herkes birşey bildigini zannediyor!!
  • peki abiler elinizde 400 800 cc arası motor varmı varsa söyler misiniz?
  • quote:

profezor aabi ağır konuşmuşsun . Birde dağa tormanıyor dediğiniZ arabnın videosu var mı? Sonra o araba rampaya devirlimi giriyor birde rampaada durup kakmayı denesin

Kusura bakma ama bilmediği konular hakkında ahkam kesenlere ağır konuşuyorum.Atıp tutuyorlar, insan gücü 10 beygirlik scooter motoru ve aktarma sistemiyle yapılmış aracı durduramazmışta çok güçlüymüşte, oturduğu yerden konuşanlara ağır konuşuyorum.Üstelik ukelalık yapıyorlar.Bu tür şeyleri denedimki konuşuyorum, hadi mesleğimi bir kenara bırakayım, eski bir motorsiklet ve uzun yol kullanıcısı olarakta hangi motor neyi çeker götürür nekadar hız yapar, kalkışlarda nekadar zorlanır zorlanmaz bilirim.
    Dağa aracıyla 4 kişi ile 10 beygirlik scooter motoruyla 200 kiloluk aracıyla çıkıyorum diye adam zırvalarsa buradan cevabını alır, dağ nedir, tepe nedir önce bunu bir öğrensin sonra dağa çıkıyorum desin.%5 lik %10 luk kısa rampalara tırmanmayı dağa çıkmak sanıyorlar. Senin dediğin gibi birde durkalk yapsın 4 kişiyle rampada araç kalkıyormu bakalım.

• profezor abi mesleğin neki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

profezor aabi ağır konuşmuşsun . Birde dağa tormanıyor dediğiniZ arabnın videosu var mı? Sonra o araba rampaya devirlimi giriyor birde rampaada durup kakmayı denesin

Kusura bakma ama bilmediği konular hakkında ahkam kesenlere ağır konuşuyorum.Atıp tutuyorlar, insan gücü 10 beygirlik scooter motoru ve aktarma sistemiyle yapılmış aracı durduramazmışta çok güçlüymüşte, oturduğu yerden konuşanlara ağır konuşuyorum.Üstelik ukelalık yapıyorlar.Bu tür şeyleri denedimki konuşuyorum, hadi mesleğimi bir kenara bırakayım, eski bir motorsiklet ve uzun yol kullanıcısı olarakta hangi motor neyi çeker götürür nekadar hız yapar, kalkışlarda nekadar zorlanır zorlanmaz bilirim.
    Dağa aracıyla 4 kişi ile 10 beygirlik scooter motoruyla 200 kiloluk aracıyla çıkıyorum diye adam zırvalarsa buradan cevabını alır, dağ nedir, tepe nedir önce bunu bir öğrensin sonra dağa çıkıyorum desin.%5 lik %10 luk kısa rampalara tırmanmayı dağa çıkmak sanıyorlar. Senin dediğin gibi birde durkalk yapsın 4 kişiyle rampada araç kalkıyormu bakalım.

Yazık sana.. bize de yazık ki bizi de kendi seviyene cekmene izin veriyoruz.. dikkat edersen seni muhattap almadigim için senin yazina degil soruyu sorana alinti yaptim.. keza senin gibi cehalet dolu ve seviyesi belli biri ile tartişmaya niyetim yok. insan bir hatayi bir kez yapmalı..

o yuzden seviyene inmeden agzının payını verip kapatmak en iyisi..

oturdugu yerden ahkam kesenler mi?? benmiyim o? güleyim bari.. bahsettigimiz motor sistemi ve aktarimi ile araç yapmiş bir kişi var karşinda unutma bunu... peki ya sen?? 3 boy profil, 2 el arabasi tekeri ve suspansiyonsuz bir alişveriş arabasi gibi arac yapmakla olmuyor bu işler.. :))) ha birde 12v 90 amper akü ile 2000 watt lık motoru 5 saat çalıştırmakla :))

ha unutmadan, burada kaç kişi scooter motoru ile araç yapmiştir bilmiom farkındamisin.. benim gibi onlarin da şu an sana biyerleri ile güldüklerinden eminim...

seni tekrar kendi haline birakiyorum...

• quote:

birde 1/3 reaksiyon nedir çok soru soruyom ama
    ne yappıyım merak ediyom
    aörtisörüne şöyle bir sistem uygulasam olur mu

go-kart yapalım

Bu sistem on numara.. ki zaten bazı araçlarda kullanilan sistemde asagi yukari boyledir. amaaa, bunu kullanabilmen için diferansiyel kullanmalı ve aktarimi ise şaft ise yapmalısın. zincir aktarma ile çalışmaz bu sistem..

zincir aktarmalı sistemde kullanabilecegin suspansiyon sistemi ilk bakışta iki çeşit..

1-sabit arka sistem ( tekerler - arka aks-diferansiyel-arka dişli - motor - motor çıkış dişlisi bunların hepsi sabit bir sisteme monte edilmiş ve o sistem de aracin gövdesine suspansiyon ile baglanmiş..)

2- diferansiyel gobegi sabit, diferansiyel dişlisi sabit, motor ve motor dişlisi sabit.. sabit olan diferansiyel gobeginden cikan sag ve sol akslar şaseye amortisor ile bagli, akslara da dogal olarak tekerler baglı .. (forumda var bahsettigim diferansiyel - muravey diferansiyeli kullanilarak yapilabilir)

aslında bir 3. sistem daha var, (aslında bunlarla sınırlı degil ama ben akla ilk gelenleri soyluyorum) zincir aktarma ve bagimsiz suspansiyon. ama o biraz daha karişik. diferansiyelden çıkan iki aksin ucunda dişli, onlardan zincir ile , amortisor sistemine bagli iki tekere iki ayri zincir ile aktarim.. ama bu sistem biraz karişik ve masrafli.. yapmasi da cok kolay degil. cunku diferansiyelin cıkış akslarinin merkezi ile tekerlerdeki suspansiyon sisteminin dairesel hareket eksenleri ayni olmalı, zincirin gerilme ve boşalmaması için..

uzun lafin kısasi. forumu baştan sona dogru oku. her turlu bilgi ve foto bulacaksin. kafana gore en uygununu seçip kullan.. ya da tamamen kendine ozgu bişeyler de yapabilirsin..ki bu işin en guzel tarafi da bu zaten.. "nasıl yaparsam olur?" sorusunu kendine sorup cevap bulmaya çalişmak... daha da güzel tarafi ise, cevabı bulup uygulamak :)

• Lique abi inş yanlış anlamazsın ama dediklerinden pek birşey anlamdım burdada kırmızı amörtisörün durduğu sşekil mavide yapmak istediğim eğim dediğimden bende birşey anlamdm şimdi lique abi amörtisörü içe doğru 45 derece yatırsam olmazmı? içe doğru yattığında yana doğru kırılma şansı olmaz nasıl fikir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lique

quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Yazık sana.. bize de yazık ki bizi de kendi seviyene cekmene izin veriyoruz.. dikkat edersen seni muhattap almadigim için senin yazina degil soruyu sorana alinti yaptim.. keza senin gibi cehalet dolu ve seviyesi belli biri ile tartişmaya niyetim yok. insan bir hatayi bir kez yapmalı..

o yuzden seviyene inmeden agzının payını verip kapatmak en iyisi..

oturdugu yerden ahkam kesenler mi?? benmiyim o? güleyim bari.. bahsettigimiz motor sistemi ve aktarimi ile araç yapmiş bir kişi var karşinda unutma bunu... peki ya sen?? 3 boy profil, 2 el arabasi tekeri ve suspansiyonsuz bir alişveriş arabasi gibi arac yapmakla olmuyor bu işler.. :))) ha birde 12v 90 amper akü ile 2000 watt lık motoru 5 saat çalıştırmakla :))

ha unutmadan, burada kaç kişi scooter motoru ile araç yapmiştir bilmiom farkındamisin.. benim gibi onlarin da şu an sana biyerleri ile güldüklerinden eminim...

seni tekrar kendi haline birakiyorum...

Alıntı yapmadım muhatap almadım diye ağlıyorsun ama direk bana laf atıyorsun, kendi yazdığına iyi bak.Kullandığım motor gücü ve aktarma sistemine iyi bak, ayrıca kendi yaptığım araç üzerinden konuşmuyorum ben.Burada scooter motorcusu arkadaş var, gelir bakarsın.Benim kullandığım sistemdede scooter parçaları olduğunu görürsün.Yaptığım araç mükkemel diye övünüpte asla senin gibi ukelalık yapmadım, sadece jet taşı ve kaynak makinası kullanılarak atelye olmayan bir yerde çok kısa bi sürede ve sadece eğlence amacıyla yapıldı,O el arabası tekeri dediğin tekerlerde 700km yol yaptı ve hala üzerinde duruyor.Hiçbir problemde çıkarmadı.Bükümleri kesimlerinde hiçbir makina ve pres kullanılmadı.Nasıl büküldüğünü eskiler bilir sen bilemezsin.Kafan basmaz.
    Burada 2 profil kullanıpta araç yapanlar ,emek verenler, birşeyler yapmaya çalışan gençler sana göre cahil ve birşey bilmeyen kötü kişiler öylemi? Haddini aşıp iyice ukelalaştın sen. Burada 4 tekeri 2 profille birbirine bağlayıp direksiyon takıp motorlu yada motorsuz yürüten arkadaşlarada saygı duyacaksın, gücü yetmeyip sadece fikirleriyle yada çizimleriyle forma katılan hevesli insanlarada saygı duyacaksın,kendi yaptığım dediğin aracından çok daha iyisini yapan arkadaşlarada saygı duyacaksın.
    Burada bundan sonrada çok basit yada çok mükemmel araçlar yapanlar olacaktır, hepsinede saygı duyacaksın, kimsenin aracıyla alay edipte kimseyi küçük görmeyeceksin.Herkesin kendine göre maddi gücü, zamanı,parası,bilgisi,imkanı var veyahut yok.Herkes canının istediği gibi araç yapar, sen kişileri buradaki araçlarıylamı kişiliklerini ölçüyorsun?Ölçü bumudur? Yoksa senin koyduğun bu ölçü düzeni kişiliksizlikmidir, kibirmidir?
    Neyse ben yaptığım araç üzerinden konu açmıyorum, eğlence amacıyla yapıldı ve amacına uygun çalışıyor,
    Aracta süspansiyon yok demişsin, 2 tane amatisörü gözün görmemiş madem söküp sana yollayayım, uygun bir yere takarsın, mademki benim araçta yok.Sökeyim bari.
    Sanki her araçta süspansiyon koyma şartı varmış gibi? Sen hiç Gokartada binmemişsin anlaşılan. Onlardada süspansiyon yok, 2 tane profil ve direksiyon var, onlarda sana göre alışveriş arabasıdır.Burada formun adı bile gokart yapalım, önce gokartın ne olduğunu bir öğren.Yaptım dediğin aracında dışarıdan hazır aldığın parçaların listesinide bir dökü ver, nekadarında senin emeğin geçti onlarıda bir ortaya koy.
    Akü konusunda takılıp kalmışsın. Sen takılıp kala dur ben geçenlerde turna avına gittim ve motor yine 5 saat çalıştı.Motor burada aküde burada gel ankaraya yol paranıda verecem diyorum.Gelemiyorsun ki.(Ki konumuz buda değil,bu konuda tatmin olamıyorsan gel ben seni ankarada tatmin ederim, gözünle görürsün,ne nasıl çalışıyor.)
    Benimle tartışmak istemiyorsan tartışma ve benim yazdıklarıma yorum yapma, zaten tartışamazsın.Ne türev bilirsin ne integral ne redoks denkleminden anlarsın nede aerodinamikten, ne vizkoziteden anlarsın nede yağ basıncından, ne SAe den anlarsın neden DIN dan, ne toleranstan anlasın nede metal yorulmasından.Benim seninle tartışacak konum yok, sadece senin buradan öğreneceklerin var.
    Oturduğun yerden çene yapmana gerek yok, aracına bindirirsin 2 kişi arkadanda birisi aracına asılır adamı sürükler götürürsün videosunu çeker koyarsın, herkesde görür.Tabi tiyatro oynamadan adam gibi.
    Birde şu aracının neredeyse ön kaldırma durumunuda videoya koyda herkes izlesin, önümü havaya kalkıyo yoksa popusumu havada görülsün.
    SONUÇ: Burada araç yapan yada yapmayan, aracı nekadar kötü yada nekadar iyi olursa olsun herkese değer verip saygı duyacaksın.Bu formda insanlara yaptıkları işlere göre değer vermiyoruz, kişilik, karakter ve adamlığıyla değer veriyoruz.Bunlarda senin anlayabileceğin değerler değil, yada senin sonradan kazanabileceğin şeyler değil.İsrailde ne araçlar yapıyor ama adamlıkları yok, kıssadan hisse işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 6 Aralık 2010; 22:17:07 >

• quote:

Lique abi inş yanlış anlamazsın ama dediklerinden pek birşey anlamdım burdada kırmızı amörtisörün durduğu sşekil mavide yapmak istediğim eğim dediğimden bende birşey anlamdm şimdi lique abi amörtisörü içe doğru 45 derece yatırsam olmazmı? içe doğru yattığında yana doğru kırılma şansı olmaz nasıl fikir

O kendi dediğindende pek birşey anlamış değil sen kafanı yorma, bahsettiği sistemlerin dışındada sistemler var, o sadece bildiklerini yada duyduklarını yazmış.Biraz araştırsan onlarıda bulursun.Sadece zincir dişli ve diferansiyel bunlara bağlı kalma.

• altn kardeş yapabilirsen bu sistem den ben çok memnunum en iyisi bu demiyorum
    ama ben son derece memnunum3 yıldır kullanıyorum hiç problem çıkarmadı

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.