Merhaba bu arada benim araç yavaş yavaş ilerliyor.
slm beyler ben sizin yazdıklarınızı 1. sayfadan beri okuyorum akınco cok fazla ilgimi cekti.bende yapmayı planlıyorum fakat seneye yaz baslıycam.yalnız akınconun videolarını izledim yaptığı araclar pek fazla hızlı gitmio. ben honda 10-15 hp lik motor kullanmak istiyorum. sizce nasıl olur(özellikle akınco senden bekliyorum)
arsipel ELİNİZE SAGLIK Arac mutiş olmuş. Ben bişe sormak istiyorum aracın lasdiklerini jantlarını nerden aldın ve maliyeti nedir sana zahmet olmasa cevaplersan sevinirim. Arac mütiş güle güle kullanın.
quote:
Orjinalden alıntı: the__ottoman
Merhaba bu arada benim araç yavaş yavaş ilerliyor.
Gayet başarılı görünüyor ama çomak sokmadan edemiycem . -Direksiyon kutusunu şasenin altına değil de salıncakların ortasına gelecek şekilde yerleştirirsen daha iyi olur kanaatindeyim.Hem darbeye maruz kalmaz, hemde salınımdan çok fazla etkilenip zorlanmaz. -Tekerlekler ile rot kollarını birleştiren parça (adını hatırlayamadım, tekerlekten uzanan lama)ne kadar kısa olursa direksiyon turun o kadar azalır.Bu haliyle tam sağa kırmak için 1.5 tur çevirmen gerekebilir ki sürüşü çok olumsuz etkiler. Kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: janyazgan
slm beyler ben sizin yazdıklarınızı 1. sayfadan beri okuyorum akınco cok fazla ilgimi cekti.bende yapmayı planlıyorum fakat seneye yaz baslıycam.yalnız akınconun videolarını izledim yaptığı araclar pek fazla hızlı gitmio. ben honda 10-15 hp lik motor kullanmak istiyorum. sizce nasıl olur(özellikle akınco senden bekliyorum)
Hız yeterliliği kişiye göre değişir.Kendi imkanlarınla yaptığın bir araç için 50km hız bana göre oldukça iyidir.Ben aracımdan hem asfalt hem de offroad performansı alabiliyorum.9 Hp motor gücünü 1/4 oranında redükte ettim, tork converterle gücü dengeledim.Şu an 30 derece rampayı çıkabiliyorum, 50km hız yapabiliyorum.İlla da hız istiyorsan motor gücünü yüksek, aktarma oranını büyük tutarsın.Aracın teorik olarak 120km lere ulaşır.Ancak o aracı nerede kullanırsın, nasıl durdurursun o da sana kalmış.Yere yakın kullanımda hız hissi zaten artıyor.Amatör kulanımda araç hızını artırmayı hiçbir arkadaşıma tavsiye etmiyorum.Video sitelerinde "gokart crash" diye aratın ve kazaları izleyin.Tedbirinizi ona göre alın.Kolay gelsin.
Arkadaşlar Hız işi ciddi, Lütfen hepimiz bu konuda duyarlı olalım.bu sitede olumsuz bir olay hiç birimiz duymak istemeyiz. Özellikle bu araçları izleyen bir çok çocuk etrafımızda oluyor ve hepsi heyecanla izlemek istiyor,en ufak bir kontrolsuzluk,unutulmaz acılara sebep olabilir.Burada en hızlı gittiğinden sözeden hiç bir arkadaşımı (kendi adıma)kutlamayacağım.güclü olamakla hızlı olmak farklı şeyler evet araçlarımıza güçlü motorlar takalım ama torku güçlü olsun. iyi kalkış iyi patinaj iyi drift, ama bence max 60km.
Sabridede kardeş Lastikler Agromak Hobimak Yunus bey Lütfen forumun baş sayfalarını okuyun. en az 3 yada 4 kez adı sanı telefonlarını yazıldı.
Boya bitti montaja devam, işte son durum. Herkese kolay gelsin.
2
3
Arsipel abicim seni harbiden yürekten tebrik ediyorum.Çok şekil çok güzel olmuş.İşte bunları yapan bizim insanımız gerçek bir otomobili nasıl yapardı? ama işte malesef bir tane yerli markamız yoq buda çok üzücü .
Bu arada ben şase için demirleri direksiyonu koltuğu tedarik ettim nasipse temmuz başlarına doğru başlıcak çünkü okul var teker için de el arabası şişme lastik kullanıcağım sizce iyimi ?*
Kenan24 Kardeşim, Akın Bey el arabası tekeri kullanmıştı ilk önceleri,sert bir drifte dayanamıyor dağılıyor, taşa değse yarılıyor,demişti.Benim fikrim ise lastik bulamasam bu resimdeki dizaynı yapacaktım.Halada aklım orada kaldı, tekrar düşünsem,resimdekini motosilet lastiği ve jantı kullanarak yapardım. çok extrem bir makine.Adı balistik.
akınco ben fren olarak disk fren kullanmayı düsünüyorum.dediğin gibi off-road tarzı bişi yapıcam ama benim için hızdan ziyade kalkıs ve toprak yolda yokus cıkmak yani tork ta önemli sence 15 hp lik motorla yüksek tork yaparsam kaç km yi bulurum
arsipel araç çok mükemmel olmus seni tebrik ediyorum. kaç hp lik motor kullandın ve yanlıs görmediysem 2 ibre var biri hız diğeride devir olması lazımdevir koyduğuna göre araç vitesli mi?
Arşipel dostum, Efes bira nelere kadir! Helal olsun, çok güzel iş çıkarmışsın. Ellerine sağlık. Bu arada şimdiye kadarki alınanlar yapılanlar listesini fiyatlarıyla beraber verirmisin. Tabi müsait bi zamanında. Sağol şimdiden..
teşekkurler sagolasın
Janyazgan Kardeş Birisi hız birisi devir,ancak hızı çalıştıramadım 250cm.kilometre teli bulamıyorum, arka tekerden almak zorundayım dizayn gereği. Fikri olan herkesten öneri bekliyorum. Motor yamaha BVS 100 Scoter motoru 100cc otomatik.
Nartuko Abicim alınanlar listesi 82 kalem şu anda, tutarını hiç sorma zaten. listeyi bilgisayara döktüğümde e mail atarım daha sonra. haa Efes'e gelince; Efes bu işin en az 20 gün uzamasına sebep oldu.Sorunlara tosladıkça hadi bitane falan derken... Herkese kolay gelsin.
Hakkı abi çok teessüf ettim yani.Yav bi civata da biz sıkalım dedik, sen arabayı bitirmişsin haber vermiyosun Motoru çalıştırınca bari haber ver nooooluuuurr. Neyse şaka bir yana.Abi olay budur.İnşallah motor kelek yapmaz da keyifle kullanırsın.Yeni aracın şaseye başlıycam ama seni bekliyorum.Ön düzen, arka düzen,direksiyon kutusu, poryolar, lastikler hazır.Motor konusunda kararı senin aracın performansına göre vericem.Olmadı marşlı 13 Hp gokart motoru takıcaz artık.
arsipel abicim tekerin resmini koyuyorum senin bahsettiğin tekerleri biliyorum ben bu tarz bişi kullancam fiyatlarını araştırıyorum...
Bu arada önceden koymuştum linki bir daha veriyorum bakmanızı tavsiye edrim çok güzel makinalar yapmışlar bakın derim
arsipel abicim tekerin resmini koyuyorum senin bahsettiğin tekerleri biliyorum ben bu tarz bişi kullancam fiyatlarını araştırıyorum...
Arkadaşım, bunlar şişme elarabası tekeri.İlk olarak ben de bu tip tekerler kullandım.Ömürleri (kullanımına göre değişir) 2 yada 4 saattir.Hamurları çok yumuşak olduğu için viraj dönerken bile aşınır, aşınmayı da bir kenara bırak göbekleri ilk virajda yamulur.Bu tekerler, yapım amaçları doğrultusunda hıza ve merkezkaç kuvvetine dayanamıyorlar. Ben kullandım ve tavsiye etmiyorum.Tabi karar senin.
Bir de, ne anlama geliyor.Açıklarsan sevinirim.Neyi protesto ettiğini çok merak ettim doğrusu.
quote:
Orjinalden alıntı: janyazgan
akınco ben fren olarak disk fren kullanmayı düsünüyorum.dediğin gibi off-road tarzı bişi yapıcam ama benim için hızdan ziyade kalkıs ve toprak yolda yokus cıkmak yani tork ta önemli sence 15 hp lik motorla yüksek tork yaparsam kaç km yi bulurum