Şimdi Ara

go-kart yapalım (262. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DonIVX

hocam niye öyle gereksiz bişey yapayım? almamak için bahane arıyormuşum.. ne amacım olabilir sence?

bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum, yapılan araçların çoğunu begeniyorum.. bende yapmayı düşündüm bi ara ama imkanlar el vermedi (Maddi açıdan deil, Uğraşacak zamanım yok).

Araçlara hayranlığım halâ devam ediyor, Bi ara sanayiden yaptırmayı düşündümde ondanda vazgeçtim, bunların fabrika çıkışlılarının oldğunu duydum gelip danışayım dedim..
    bi soru soruyoruz illah ters cevap lazım yani... Nedir bu memnuniyetsizlik..

Dikkat edersen cümlemin sonunda gülme işareti vardı.
    Klasik tipte hazır araç bulamazsın, bunun dışında gokart yada buggy tipi fabrikasyon araçlar bulabilirsin.
    Tekzendekilerin adresini verdim ,pek işe yarar görünmüyorlar, buggy tip araç istersen, ruhsatlı plakalı,trafiğe çıkacak şekilde satılıyor, fiyatlarını bilmiyorum, bunlardan alırsan istersen şehirlerarası yolculuk yap kimse karışmaz.

• DonIVX, sana sifirini yapayim ayip ettin. ama fiyati 2 ile çarp hemen :) ee nede olsa SIFIR KM klasik araç :) Tercih meselesi :)

Profezor, uçan araç için bende vaktiyle çok kafa yordum planlar çizdim hesaplar yaptim.. araç + piot ağirliğini kaldiracak motoru temin etmek oldukça pahali gelmişti o zamanlar.. rotax motor araştiriyordum.. vel hasıl kelam fiyat korkunç ve de uçurabilecek yer sorunu, can güvenliği , ve en son olarakta onla uğraşacak zaman ve mekan olmayişi nedeniyle askıya almiştim.. aradan yillar geçti :) şimdi bakiyorum oldukca ekonomik ve hava araçlarinda kullanmaya müsait (özel karbüratör sisitemi olmali, motor ve karbiratör her pozisyonda çalişabilmeli vs vs) motorlar mevcut.. sebebi ise artik paramotorlarin , delta kanat ve trike lerin artik bir piyasasinin oluşmuş olmasi.. sahibinden.com da hava araçlarini detayli inceleyin derim.. yani bütce aşilmayacak bir durumda değil şu an için.. ama peki ya can güvenliği?? :) o his uğruna insan her türlü riski alabilir diye düşünüyorum amaaaa.... o koltuğa oturup 80-120 km hıza ulaşinca o levyeyi çekebilecekmisin?? :) bu soruya şimdi ben bu koltukta otururken "evet" diyorum.... :) bu yüzden de o projem halen ASKIDA.. yani çöpe gitmiş değil.. belki bir gün kısmet olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lique -- 19 Temmuz 2010; 22:54:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

hocam niye öyle gereksiz bişey yapayım? almamak için bahane arıyormuşum.. ne amacım olabilir sence?

bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum, yapılan araçların çoğunu begeniyorum.. bende yapmayı düşündüm bi ara ama imkanlar el vermedi (Maddi açıdan deil, Uğraşacak zamanım yok).

Araçlara hayranlığım halâ devam ediyor, Bi ara sanayiden yaptırmayı düşündümde ondanda vazgeçtim, bunların fabrika çıkışlılarının oldğunu duydum gelip danışayım dedim..
    bi soru soruyoruz illah ters cevap lazım yani... Nedir bu memnuniyetsizlik..

Dikkat edersen cümlemin sonunda gülme işareti vardı.
    Klasik tipte hazır araç bulamazsın, bunun dışında gokart yada buggy tipi fabrikasyon araçlar bulabilirsin.
    Tekzendekilerin adresini verdim ,pek işe yarar görünmüyorlar, buggy tip araç istersen, ruhsatlı plakalı,trafiğe çıkacak şekilde satılıyor, fiyatlarını bilmiyorum, bunlardan alırsan istersen şehirlerarası yolculuk yap kimse karışmaz.

hmm. evet gülücük varda sonraki lafa biraz takıldım ben neyse..
    İşin aslı, benim kardeşim böyle şeylerle uğraştıgımı biliyor, ve yazlıktaki komşularımızdan birinde görmüş bu araçlara benzer bişey, fabrika çıkışlı tasarımı felan güzel bişey görmüşte bana söyledi, onun önerisi üzerine hazır araçları incelemeye başladım. Fabrika çıkışlıyı tercih etmemin asıl nedenide, el yapımı araçların içinde bi profesyonellik olmadığından dolayı bi sorun felan çıkarması üzerine aracı çöpe atmak zorunda kalacağımızdır. Ama fabrika çıkışlı araçta kolay kolay sorunda yaşayacağımı düşünmüyorum birde hazır kaportalı herşeyiyle düzeni kurulmuş bi araç almak daha mantıklı geliyor. Birde bu araçlara sadece zevk için bakıyorum ben. Trafiğe felanda çıkaracağımı düşünmüyorum. Araba zaten var altımda yani sadece hobi amaçlı bakıyorum bunlara birde yazlık için felan güzel olur diye düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Lique

DonIVX, sana sifirini yapayim ayip ettin. ama fiyati 2 ile çarp hemen :) ee nede olsa SIFIR KM klasik araç :) Tercih meselesi :)

Profezor, uçan araç için bende vaktiyle çok kafa yordum planlar çizdim hesaplar yaptim.. araç + piot ağirliğini kaldiracak motoru temin etmek oldukça pahali gelmişti o zamanlar.. rotax motor araştiriyordum.. vel hasıl kelam fiyat korkunç ve de uçurabilecek yer sorunu, can güvenliği , ve en son olarakta onla uğraşacak zaman ve mekan olmayişi nedeniyle askıya almiştim.. aradan yillar geçti :) şimdi bakiyorum oldukca ekonomik ve hava araçlarinda kullanmaya müsait (özel karbüratör sisitemi olmali, motor ve karbiratör her pozisyonda çalişabilmeli vs vs) motorlar mevcut.. sebebi ise artik paramotorlarin , delta kanat ve trike lerin artik bir piyasasinin oluşmuş olmasi.. sahibinden.com da hava araçlarini detayli inceleyin derim.. yani bütce aşilmayacak bir durumda değil şu an için.. ama peki ya can güvenliği?? :) o his uğruna insan her türlü riski alabilir diye düşünüyorum amaaaa.... o koltuğa oturup 80-120 km hıza ulaşinca o levyeyi çekebilecekmisin?? :) bu soruya şimdi ben bu koltukta otururken "evet" diyorum.... :) bu yüzden de o projem halen ASKIDA.. yani çöpe gitmiş değil.. belki bir gün kısmet olur...

Hocam sana çok bahsettim msnde felan konuşmalarımızda aracını çok begendigimi, benimde klasik tip bi araç yapmak istedigimi, plastikten kaporta yaptırmak istedigimi felan belki hatırlarsın...

İstedigim tip aracı sanayidende yaptırabilirim ama hazırını duyunca daha bi cazip geldi bana.. yoksa kesinlikle senin araç elle yapılabilecek en güzel araçların içindedir...

hem fabrikasyon olan herşey çok daha ucuza geliyor. bugün normal bir araba yapmaya kalksak, sıfırı 20-21 milyar olan aracı mâl etmemiz bile en az 30 milyara patlayacaktır. hem fabrikasyon araç kadar kaliteli olmayacak hemde yüksel rakamlara mâl olacak. Bu yüzden fabrikasyon olmasını istiyorum. Ama şu an için maddi açıdan değilde diğer açıdan yani kalite ve estetik açısından fabrikasyon kadar güzel yapamayacağımı düşündügüm için araştırma yapıyorum. yanlış anlaşılmasın işin maddi boyutuda çoık önemli ama ztn alınacak araç en fazla 3-5 milyar para, e yapmaya kalksam oda 3-4 milyar tutacak... üstüne el emeği..

• DonIVX , tabiki hatirliyorum, o yüzden şaka mahiyetinde söyledim onu ;)

şaka bir yana.. şöyle birşey; yazlıkta bineyim zevkini çıkarayim , kısacasi "SATIN ALAYIM" demek farkli birşey... Araci YAPAYIM / Başarayım da .. isterse binemeyeyim :) demek ap ayri bişey.. bizimki ikinci söylediğime giriyor. yani amaç YAPMAK.. misal benim bu araci kullanacak yerim bile yok.. şehir içinde ikamet.. acak mahalle arasinda bir iki sokakta deneme amaçli sürülebilir.. daha fazlasi olmaz.. yani binebilecek bile yer yokken , UĞRAŞMAK için yapilmiş birşey.. üstüne aylar süren emek ve harcanan bol miktarda para.. bunlarin tek bir amaci var.. ZEVK ve hobi..

msn den konuştugumuz için, aklinda ne tür bir araç oldugunu biliyorum.. derli toplu bir görüntüsü, polyester de olsa bir kaportasi ve ufak tefek ama içine insan sigabilen birşey ariyorsun.. şayet bulabilirsen fabrika üretimi olanlari alman , yaptirmaktan çok daha mantikli.. ki msn de de söylüyordum sana. "kendin yapman zor, başkasina yaptirman imkansiz" diye.. haziri varsa ne ala... ama istediğin türde olduklarini sanmiyorum hazirlarinin.. oldukça küçük ve çocuklar için üretilen tipleri vardir... akülü araçlar gibi. plastik değil. biraz daha buyük yaş gurubu için.. ama akülü.. aradiğin boyuttan küçük yani.. yine de araştirmaya devam et.. belki vardir..

• quote:

DonIVX , tabiki hatirliyorum, o yüzden şaka mahiyetinde söyledim onu ;)

şaka bir yana.. şöyle birşey; yazlıkta bineyim zevkini çıkarayim , kısacasi "SATIN ALAYIM" demek farkli birşey... Araci YAPAYIM / Başarayım da .. isterse binemeyeyim :) demek ap ayri bişey.. bizimki ikinci söylediğime giriyor. yani amaç YAPMAK.. misal benim bu araci kullanacak yerim bile yok.. şehir içinde ikamet.. acak mahalle arasinda bir iki sokakta deneme amaçli sürülebilir.. daha fazlasi olmaz.. yani binebilecek bile yer yokken , UĞRAŞMAK için yapilmiş birşey.. üstüne aylar süren emek ve harcanan bol miktarda para.. bunlarin tek bir amaci var.. ZEVK ve hobi..

msn den konuştugumuz için, aklinda ne tür bir araç oldugunu biliyorum.. derli toplu bir görüntüsü, polyester de olsa bir kaportasi ve ufak tefek ama içine insan sigabilen birşey ariyorsun.. şayet bulabilirsen fabrika üretimi olanlari alman , yaptirmaktan çok daha mantikli.. ki msn de de söylüyordum sana. "kendin yapman zor, başkasina yaptirman imkansiz" diye.. haziri varsa ne ala... ama istediğin türde olduklarini sanmiyorum hazirlarinin.. oldukça küçük ve çocuklar için üretilen tipleri vardir... akülü araçlar gibi. plastik değil. biraz daha buyük yaş gurubu için.. ama akülü.. aradiğin boyuttan küçük yani.. yine de araştirmaya devam et.. belki vardir..

doğru diyorsun Lique hocam. Benim bu araçları yapmak için hem mekanik bilgim eksik, hemde ben yaptım diye zevk alacağımı pek düşünmüyorum. alınmaz demiyorum mutlaka alınırda o kadar uğraşa degecek kadar zevk vermez diye düşünüyorum. siz işin herşeyini bilmenize rağmen 3-5 ay zamanınızı alıyor. ben başlasam 3-5 yılda ancak bitiririm : ) işin uğraşısı felan çok zaman alır..

Bide benim araca bakış açım farklı. Ben kullanırm bu aracı.. gerek yazlıkta olsun gerek günlükte.. trafikte olmasada yaşadığım site içinde kullanabilirim bunu.. O yüzden estetik ve kaliteye bu kadar önem veriyorum...

istedigim şeyi tam olarak anlatmışsın zaten : ). Şu anda öyle bi araç arayışı içindeyim, ararken bu site gözüme takıldı. özellikle en alttaki 5-6 tane sarı araç varya onları çok begendim : ) onların çift kişiligi felan yada benzeri bişey istiyorum.

-- Şu araçta tercihlerim arasında.. bu görünen fiyatlara bulsam türkiyede düşnmden alırdım ama şu an için ne bulacağım yer nede fiyatları hakkında en ufak bilgi sahibi değilim..

İşte sormak istedigim şeyde buydu : )

• lkink verdiğin sitedeki jeep t 125 modeli, buggy satişi yapan yerlerde o tarz araç bulabilirsin Turkiyede de.. her ne kadar orda go kart kategorisine koymuşsalar da buggy tarzi bi araç o. ve bulunabilir diye düşünüyorum..
  • quote:

DonIVX, sana sifirini yapayim ayip ettin. ama fiyati 2 ile çarp hemen :) ee nede olsa SIFIR KM klasik araç :) Tercih meselesi :)

Bu iş için 301 mz motoru yeterli ayrıca kalkış ve iniş için 50-100 metrelik alan yeterli, özel karbüratör sistemi olmadan bu mz motoruyla 2300 metreye kadar çıkabilirsin, sonrasında motor stop eder, zaten o yükseklikler benim için çok fazla 500 metre max benim için yeterli.o yüksekliktede sorun çıkmaz.Bu motor uçarken yapabileceğimiz tüm pozisyonlarda çalışır, baş aşağı ters dönüpte akrobasi yapmayacağız zaten.Benim uçuş süratim 50-60km hızda olacak, delta kanat kullanırsam 100km civarı olur ama kullanmayacağım.Ayrıca son derece güvenilir olacak, motor stop etse dahi, yere güvenli iniş olacak, o konularda endişem yok.Ayrıca yanımda yedek paraşütte bulunduracağım.Yapacağım araçtaki yerdeki arabalardan daha fazla risk olmayacak eminim.Şuan sadece sıkıntı maliyetlerin 8000 TL leri bulması, başka hiçbir problem yok.

• quote:

quote:

DonIVX , tabiki hatirliyorum, o yüzden şaka mahiyetinde söyledim onu ;)

doğru diyorsun Lique hocam. Benim bu araçları yapmak için hem mekanik bilgim eksik, hemde ben yaptım diye zevk alacağımı pek düşünmüyorum. alınmaz demiyorum mutlaka alınırda o kadar uğraşa degecek kadar zevk vermez diye düşünüyorum. siz işin herşeyini bilmenize rağmen 3-5 ay zamanınızı alıyor. ben başlasam 3-5 yılda ancak bitiririm : ) işin uğraşısı felan çok zaman alır..

Bide benim araca bakış açım farklı. Ben kullanırm bu aracı.. gerek yazlıkta olsun gerek günlükte.. trafikte olmasada yaşadığım site içinde kullanabilirim bunu.. O yüzden estetik ve kaliteye bu kadar önem veriyorum...

istedigim şeyi tam olarak anlatmışsın zaten : ). Şu anda öyle bi araç arayışı içindeyim, ararken bu site gözüme takıldı. özellikle en alttaki 5-6 tane sarı araç varya onları çok begendim : ) onların çift kişiligi felan yada benzeri bişey istiyorum.

-- Şu araçta tercihlerim arasında.. bu görünen fiyatlara bulsam türkiyede düşnmden alırdım ama şu an için ne bulacağım yer nede fiyatları hakkında en ufak bilgi sahibi değilim..

İşte sormak istedigim şeyde buydu : )

Kimseye karşı kötü niyetimiz olamayacağı gibi sana karşıda kötü niyetimiz olmaz, espri mahiyetinde anlamalısın (önceki yazdığım şeyler)

Bu linkte olan buggylerden türkiyede var, turistik yerlerde dolaşıyorlar, hatta kiraya verenlerde var, bunlara baktım, kanuni firması zamanında getirtmiş ancak şuan ürünleri arasında yok.Yalnız fiyatları senin düşündüğün 3-5 bin liralar, değil 9-10 bin TL aralığında yani 2.el temiz bir araç fiyatına.
    Kendin böyle bir araç yaparsan 5 bin liraya mal edebilirsin diye düşünmekteyim.

• quote:

lkink verdiğin sitedeki jeep t 125 modeli, buggy satişi yapan yerlerde o tarz araç bulabilirsin Turkiyede de.. her ne kadar orda go kart kategorisine koymuşsalar da buggy tarzi bi araç o. ve bulunabilir diye düşünüyorum..

bide nerde bulabileceğimi bilsem : ) ...

quote:

Kimseye karşı kötü niyetimiz olamayacağı gibi sana karşıda kötü niyetimiz olmaz, espri mahiyetinde anlamalısın (önceki yazdığım şeyler)

Bu linkte olan buggylerden türkiyede var, turistik yerlerde dolaşıyorlar, hatta kiraya verenlerde var, bunlara baktım, kanuni firması zamanında getirtmiş ancak şuan ürünleri arasında yok.Yalnız fiyatları senin düşündüğün 3-5 bin liralar, değil 9-10 bin TL aralığında yani 2.el temiz bir araç fiyatına.
    Kendin böyle bir araç yaparsan 5 bin liraya mal edebilirsin diye düşünmekteyim.

9-10 olacağını tahmin etmiyorum. seri üretimdeki şeyler her zaman el yapımından ucuz olması lazım...

Kendim öyle bi aracı mal etmem ortalama 5 milyara mal olacaktır bencede ama bunun yanında uzun bir süre uğraşı + eksik mekanik bilgim ve el emeği..
    Benim için önemli olan aracın kullanılışı olduğu için çok fazla yapma taraftarı değilim ama hazırını bulmazsam yapmayı düşünebilirim...

Aslında yapmak için herşeyimde hazır, Kaynak, kesme vb. birçok malzeme mevcut. şu araştırmaya devam edeyimde bulamazsam yine yardımlarınızı isteyerek yapmaya çalışırm : )

• profezor 350 cc mz motoru istemişin ama benim bildiğim tüm mzlerin şanzımanı motor bloğuna dahil yani şanzıman istemiyorsan sanırım motoru alıp kendin şanzımanı iptal ediceksin ve krank milinden hareketi direk olarak dışarı verecek bi mekanizma kurman gerek... bi de ben hiç 350 cc mz duymadım :S bilgine... umarım bulursun
  • merhaba ben bu işe başlıyacam ama rot hakkında fazla bir bilgim yok rot çizimlerine ve yakın çekim rot fotolarına ihtiyacım var yardım edermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestam

profezor 350 cc mz motoru istemişin ama benim bildiğim tüm mzlerin şanzımanı motor bloğuna dahil yani şanzıman istemiyorsan sanırım motoru alıp kendin şanzımanı iptal ediceksin ve krank milinden hareketi direk olarak dışarı verecek bi mekanizma kurman gerek... bi de ben hiç 350 cc mz duymadım :S bilgine... umarım bulursun

350CC YANLIŞ YAZMIŞIM, 301CC OLACAK, evet şanzuman hava aracında lazım olmayacak, şanzumanın içi boşta olsa olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigking32

merhaba ben bu işe başlıyacam ama rot hakkında fazla bir bilgim yok rot çizimlerine ve yakın çekim rot fotolarına ihtiyacım var yardım edermisiniz?

konuya 1.sayfadan itibaren bakacak olursan aradığını bulabilirsin.
  • DonIVX, buggy fiyatını 9-10 bin olacağını tahmin etmiyorum diyorsun ama ben bu fiyatları 2006 senesinde bu araçların fiyatı 7200TL , buna göre verdim. Yıllık yaklaşık %10 civarı fiyat artışı oluyor,2005 fiyatı ise 6600 TL

5000 e sıfır bulursan, ruhsatlı filan, haber ver bende alayım bir tane.
  • quote:

quote:

merhaba ben bu işe başlıyacam ama rot hakkında fazla bir bilgim yok rot çizimlerine ve yakın çekim rot fotolarına ihtiyacım var yardım edermisiniz?

tüm sayfaları inceledim fakat benim anlayacağım kadar kolay değil şemalar
  • şanzımnın içini kendin boşaltıcaksın sanırım :( bursada bi tane 250 cc bulmuştum ben 23 beygir motosikletti komple o sadece motora 450 istedi çok dedim almadım :D anlaşabilseydik ben 150 cc komple motosiklet verip 250 cc motoru almaya razıydım vermedi hala duruyo mudur bilmem 2 ay kdar oluyo
  • quote:

quote:

quote:

tüm sayfaları inceledim fakat benim anlayacağım kadar kolay değil şemalar

Tüm sayfaları inceledin ve anlayamadıysan bu işlere hiç bulaşma çok zorlanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestam

şanzımnın içini kendin boşaltıcaksın sanırım :( bursada bi tane 250 cc bulmuştum ben 23 beygir motosikletti komple o sadece motora 450 istedi çok dedim almadım :D anlaşabilseydik ben 150 cc komple motosiklet verip 250 cc motoru almaya razıydım vermedi hala duruyo mudur bilmem 2 ay kdar oluyo

301cc mz motoru lazım, 250cc motor işimi görmüyor.
  • quote:

DonIVX, buggy fiyatını 9-10 bin olacağını tahmin etmiyorum diyorsun ama ben bu fiyatları 2006 senesinde bu araçların fiyatı 7200TL , buna göre verdim. Yıllık yaklaşık %10 civarı fiyat artışı oluyor,2005 fiyatı ise 6600 TL

5000 e sıfır bulursan, ruhsatlı filan, haber ver bende alayım bir tane.

bu tür şyler gün geçtikçe ucuzluyor zaten, ben zamanında bir milyar verip motorlu schooter almıştım, 2004 yılı felandı, yani simdinin parasıyla 1.5milyardan fazlaydı... şu an aynı araçlar 150-200e bulunuyor...

sen nerden görmüştün hocam 7200 tl ye?
  • ya tam istedigim gibi arabalar buldum ama tr de nerde bulabilecegimi bilmiyorum :S

aşşağıdaki araçlar tam istedigim modeller işte.. özellikle şu ilk baştaki beyaz modeli çok begendim...

http://www.tangsunmotor.com/home/tangsunmotor.asp?mod=prddtl&id=8205&pcls=10609

• 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.