Şimdi Ara

go-kart yapalım (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abuzer arkadaşım teşekkür ederim... yapmayı deneyecem...
  • SLM ARKADASLAR YER SIKINTISI YUZUNDEN SATILIK DIR BILGI ALMAK CIN LUTFEN TLF. DEN ARAYINIZ 0533 399 40 18
    ARAC FAL CALISIR DURUMDA USTUNDE ILERI GERI TRAPOTOR ARACININ DEFRANSYELI VARDIR KIS NEDENI ILE ARACA ARA VERILMISDI LAKIN SIMDI YER SIKINTISI NEDENI ILE YAPIMINI TAMAMLIYAMIYORUM O YUZDEN SATILIKTIR

LUTFEN GERCEK ALICILER ARASIN VIDEOSUNU DAN IZLEYE BILIRSINIZ GAYET GUCLU VE SERI BIR ARACDIR LAKIN YARIM KALDI

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rc_car -- 12 Nisan 2010; 1:57:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: technology

Herkese kolay gelsin. Elektrikli çekiş sistemleri üzerine çalışmaktayız. Şu anda ithal etmekte olduğumuz 8HP 48V 11kg ağırlıktaki elektrik motorumuz yaptığınız çalışmalarda kullanıma son derece uygundur. yanında golf aracı motor kontrol devreleri, dc malzemeler, aküler ve şarj cihazları sağlamaktayız. çıkma scooter motorlarının aksine sistem yüksek maliyetli olsada sessiz, temiz, neredeyse bakımsızdır. Ayrıca Türkiyede satılan dünyanın en pahalı akaryakıtını da yakmıyor. Prizden şarj oluyor. Dolayısıyla özellikle akaryakıt masrafı yüksek olan ticari çalışmalara yada sessizlik ihtiyacı olan yerlerde kullanıma oldukça uygundur.

Yüksek bütçeli projeler yürüten arkadaşları, 40HP den daha düşük motor kullanıp da yakıt masrafından şikayet edenlerin iletişim kurup bilgi almalarını öneririm.

0537 669 6271
    Evrim

Motorların teknik özelliklerini biraz açıklarmısınız.Fırçalı mı fırçasız mı, tork ve amper bilgileri nelerdir?
    Motor +sürücü+akü+şarj nekadar istiyorsunuz?Motorlar çıkma mı, sıfır mı?
    (İyi olacak hastanın ayağına gelmiş doktor gibisiniz, umarım fiyatlarınız da ilaç gibidir.)

• akın abi cep numaranı burda paylaşabılırsen veya ozelden atabılır mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: androit_kardesler

selam arkadaslar ne zamandır sızı takıp edıyorum bende bırseyler yapmaya karar verdım ozellıkle akın abıyı kutluyorum cok guzel calısmaları var ve ınternettrkı butun arastırmalarımdas karsıma akın abı cıkıyor
    ve sımdı bende yapmıs oldugum sası resımlerını gonderıorum umarım begenırsınız sadece sasi ama sımdılık

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

arkadaşlar acil bu şasenin ölçüleri lazım bana....

lütfen bi yardımcı olun hafta sonuna bitirmem lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: rc_car

Orijinalden alıntı: technology

Herkese kolay gelsin. Elektrikli çekiş sistemleri üzerine çalışmaktayız. Şu anda ithal etmekte olduğumuz 8HP 48V 11kg ağırlıktaki elektrik motorumuz yaptığınız çalışmalarda kullanıma son derece uygundur. yanında golf aracı motor kontrol devreleri, dc malzemeler, aküler ve şarj cihazları sağlamaktayız. çıkma scooter motorlarının aksine sistem yüksek maliyetli olsada sessiz, temiz, neredeyse bakımsızdır. Ayrıca Türkiyede satılan dünyanın en pahalı akaryakıtını da yakmıyor. Prizden şarj oluyor. Dolayısıyla özellikle akaryakıt masrafı yüksek olan ticari çalışmalara yada sessizlik ihtiyacı olan yerlerde kullanıma oldukça uygundur.

Yüksek bütçeli projeler yürüten arkadaşları, 40HP den daha düşük motor kullanıp da yakıt masrafından şikayet edenlerin iletişim kurup bilgi almalarını öneririm.

0537 669 6271
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SLM AKINCO BENCE BU DEVRELER OLDUKCA YUKSEK FIYATLARDADIR EN BASIT SU ELEKTIRIKLI SUKUTUR DEVRELERINE OKADARCOK PARA ISTIYORLAR KI SORMAAA LAKIN BEN INTERNEDDE BIR SITEDE SU CARPISAN ARACLARIN VE ELEKTIRIKLI BOTLARIN DEVRESINI YAPAN BIR FIRMA BULDUM 24 VOLT LUK ADAMLARLA KONUSMADIM LAKIN YAZIN GELMESINI BEKLIYORUM OAZMANLAR KONUSACAM BAKALIM NE FIYAT CEKECEKLER 24 VOLT 4 KADEMELEI HIZ DEVRESI VARMIS LAKIN BUNLARIN AKUSU BILE EN UCUZU 150 TL BEN BIZAT SORDUM VAALA KIM NEDERSE DESIN YINE EN IYISI BENZINLI MOTORLAR GUC SURESI UZUN VE SUREKLI AYNI GUCDE BESLEME VAR ELEKTIRIKLIDE O YOK BELI BIR ZMANAN SONRA BESLEME YANI ELEKTIRIK GUCU ZAYIFLIYOR VE MOTOR HEP AYNI TORKDA BEYGIRDE DONMUYOR VE CEKISDEN HIZDAN DUSUYOR SONRASIMI VAHIMM LAKIN HIZLI MOTOR DUSUK AMPERLI MOTORLAR BULMAN LAZIM MESELA BENIM ELIMDE 3 TANE VAR 24 VOLT 3800RPM BISIKLETE TAKMAYI DUSUNUYORUM SONKEZ BIR SEYDAHA DENIYECEM OLDU OLDU OLMADI ELEKTIRIKLI DEN VAZ GECECEM TAMAMEN NEYSE HERKESE KOLAY GELSIN ..

technology ........ KARDES FIYAT LARINI YADA RESIMLERINI SITE ADI VERIRISEN BIZAT INCELEYELIM BI BAKALIM OK BEKLERIZ

Selam,

elektrikli çekiş sistemini bilinçli şekilde uygularsanız bahsettiğiniz sonuçlar oluşmaz. 5 yıldır elektrikli araçlar ile uğraşıyorum bahsettiğiniz gibi vahim sonuçlar yaşayan arkadaşlar gördüm. Bunlar bilinçsiz kullanım nedeniyle oluşuyor. bağlarım gider mantığı doğru değil malesef. İyi hesap kitap yapılması lazım. Örnek vermek gerekirse bahsettiğim motorun sürekli gücü 6kW(8hp) dır. 10sn için 15kW alabilirsiniz. Ama 15kW çekerek bir dakika çalıştırırsanız vahim sonuç alırsınız. Doğru motor seçimi ve aktarım oranları alacağınız sonucu doğrudan etkiler. Dolayısıyla iyi bilenlerle çalışmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINCO

SATILIK MİNİ BUGGY

Evet yanlış duymadınız aracımı satıyorum.Yeni araç yapabilmem için garajda yer açmam lazım.Bu aracı
    parçalamak istemiyorum.Yapmak isteyip de imkan bulamayan arkadaşlar faydalansın diye sadece burada haber verdim, öncelik foruma katılanların.Kar etmek amacım yok,forumu takip eden arkadaşlar maliyetleri az çok biliyorlar; ilgilenen arkadaşlar fiyatı kendileri belirlesinler.Fiyat teklifi vermek isteyen arkadaşlar PM den mesaj atarlarsa iyi olur, forumu gereksiz doldurmamış oluruz.Aracın özelliklerini hatırlatayım:
    -9 Hp Katana motor
    -Aktarma Comet 40 Tork Converter üzerinden zincir ile
    -Hidrolik disk fren
    -Önler bağımsız, arkada tek amortisör
    -Spor tip koltuk
    -Ön lastikler 45cm, arka lastikler 65cm
    -Genişlik 1.3m, uzunluk 2.5m
    Aracın videoları bu linkte:

video.google.com
    Error 404 (Not Found)!!1
    http://video.google.com/videosearch?q=AKINCO

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/260078/075D342F86AB44E1802B709791EF10B4.jpg

kaça satıon abi?

• quote:

Orijinalden alıntı: fast-furis-fot-yahe

quote:

Orijinalden alıntı: AKINCO

SATILIK MİNİ BUGGY

Evet yanlış duymadınız aracımı satıyorum.Yeni araç yapabilmem için garajda yer açmam lazım.Bu aracı
    parçalamak istemiyorum.Yapmak isteyip de imkan bulamayan arkadaşlar faydalansın diye sadece burada haber verdim, öncelik foruma katılanların.Kar etmek amacım yok,forumu takip eden arkadaşlar maliyetleri az çok biliyorlar; ilgilenen arkadaşlar fiyatı kendileri belirlesinler.Fiyat teklifi vermek isteyen arkadaşlar PM den mesaj atarlarsa iyi olur, forumu gereksiz doldurmamış oluruz.Aracın özelliklerini hatırlatayım:
    -9 Hp Katana motor
    -Aktarma Comet 40 Tork Converter üzerinden zincir ile
    -Hidrolik disk fren
    -Önler bağımsız, arkada tek amortisör
    -Spor tip koltuk
    -Ön lastikler 45cm, arka lastikler 65cm
    -Genişlik 1.3m, uzunluk 2.5m
    Aracın videoları bu linkte:

video.google.com
    Error 404 (Not Found)!!1
    http://video.google.com/videosearch?q=AKINCO

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/260078/075D342F86AB44E1802B709791EF10B4.jpg

kaça satıon abi?

Mesajın tarihine bakarmısın kardeş?
    Şuan elimde hiç araç yok.

• akınco abi sana bir sorum var:
    ben aracıma 150cc scooter motoru taktım ve 1/2 oran yaptım. ancak; orta gazla giderken bile yarım saatte 2litre benzin yakıyor. bunun nedeni neler olabilir? benim aklıma sibop ayarı geliyor: motorcuya götürdüm o da motor zorlanmasın diye sibopları boşluklu yapıyorum dedi. özellikle egsoz sibobunu baya boşluklu yaptı. ama öyle sibop sesi felan da gelmiyor. arabanın çok yakıt yakması bundan olabilirmi??
    bir de araba düz yoldayken bile motor son devrine gelemiyor. orta gazdan sonra daha çok bassam bile gazı yemiyor. yardım edersen çok sevinirim.... başka bilen arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum...
  • abuzercan arkadaşım sen de motor hakkında bilgi verirsen sevirim. ben hiç oynamadım motoru. senden aldım karbüratör memelerini büyütmüşsün onları orjinalleriyle deiştirdim. ancak motor dediğim gibi yarım saat orta gazla 2litre yakıyor. düz yolda son devire gelemiyor. son gazı yemiyor yani. bu neyden olabilir???
  • motoru calıstıramadın tarıf etmıstım yok mars motoru bozuk yok surası sole dedın motorcuya goturdun motor tek mars calıstı.sıbop ayarı bozuk olsa motor zaten calısmaz yakıtına bırsey dıyemem son devire gelmemesının nedenı sıbop ayarında hava ayarından kaynaklanabılır egzos patlaksa cekıste %20 farkeder...
  • AKINCO bana ulaşırsan sevınırım mert-ortakci@hotmail.com
  • arkadaslar ayrıca bız 3 arkadas buggy tarzı guzel bısey yapmak ıstyrz (daha dgrusu pek bı bılgmz olmadgı ıcın yaptrcaz yada hzır alcaz)cc si yuksek olsun ve bıraz hoş şekıllı bısey olsun ıstyrz yardım edersenız ıyı olur sonucta bu işte bı tıcaret sayılır;):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

motoru calıstıramadın tarıf etmıstım yok mars motoru bozuk yok surası sole dedın motorcuya goturdun motor tek mars calıstı.sıbop ayarı bozuk olsa motor zaten calısmaz yakıtına bırsey dıyemem son devire gelmemesının nedenı sıbop ayarında hava ayarından kaynaklanabılır egzos patlaksa cekıste %20 farkeder...

yakıtına bişey diyemem derken?? benzini kokluyor demiştin. bu motor hep böyle mi olcak yoksa bi ayarından dolayı felan mı böyle yakıyor??
  • bilemem o motor bndeyken karburatoru doluyken 10 dk rolantıde calısıyordu 2,5lıtre kola sısesıyle 3-4 saat dolasıyordu.
  • AKINCO hocam, öncelikle tebrik ediyorum çok güzel işler çıkarmışsınız...

Bende bu işe girmeye çalıştım, Bikaç sormak istediğim soru var, rica etsem msnimi ekleyebilirmisiniz ?

adresim: DonIVX@hotmail.com teşekkürler.
  • cassano11,

karbiratörün üst yan kısmında otmatik jikle denilen siyah bi parça var.. onun elektrik kablosunu bagladinmi tesisata? o parça tesisata bagli değilse, ya da sorunlu ise, jikle hep devrede kalacaktir ve yuksek yakit tuketimi olacaktir.. ayrica düz yolda fazla gaz yemeyişi de ondan olabilir..

sen onu bi kontrol et. verdiğim linklte ayrintili bilgi mevcut.. jiklenin devreye girmesi ve çıkmasi konumunu iyi anla yanliz.. ilk konumda devrede.. ikinci konumda devreden cıkıyor.. devreden cıkmasi için elektrik almasi gerekiyor..

• akıncoo ßişi sorcam sana ßen mini buggy yaptırcam on 6.5 hp motor koysam yetermi bana
  • arkadaşlar bu işle uğraşan ve yardımcı olabilecek herkese soruyorum,

Öncelikle eğer soracağım sorular önceden sorulmış ve cevaplanmışsa (mutlaka cevaplanmıştır) özür diliyorum herkesten. ilk 30 sayfaya yakın hepsini okudum ;ancak gittikçe kafam daha çok karıştı ve şimdi buraya tek tek yazmaya karar verdim, sade bir dille anlatılırsa çok sevinirim.

Bir araç yapmaya karar verdim. Henüz kafamda çizdigim projeler var. ancak şasi veya benzeri bişey henüz yaptırmadım.
    Yapmayı düşündüğüm araç Pistte kullanılmayacak ve Gerektiği zamanlarda arazilerde bile kullanılacak...
    Şimdiye kadar sadece 1 kere Go Kart sürdüm, 10dk sürüş için 25tl vermek gerçekten çok gözüme geldi ancak çok eğlendim. Bu araçlarda en çok beğendigim şeyler ise birincisi araçların hiç takla atmaması, ikinci beğendiğim olay ise çok güzel şekilde drift yapması. Yani fren almadan virajlara girebilebilinmesi oldu... Ancak düşündüğüm offorad araçta acaba bunları yaşama şansım olacakmı bi fikrim yok..?
    AKINCO hocamızın yaptığı aracı gördüm, çok güzel kayıyordu arkası.. ( )

Yapmayı istedigim araca en yakın olarak gösterebilecegim örnek;
     go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Kafamdaki sorular:
    - İlk olarak soracağım soru, Araç drifte girebilecekmi ? Yani pistlerde kullandığımız araçlardan farklı olurmu? Son hızda frensiz virajlara girmek felan.. Takla atmaması çok önemli bu araçların.
    - Aracın şekli ve görünüşüyle ilgili projeyi tamamladım diyelim; ilk olarak nerden başlamam gerekecek? Düşündüğüm kadarıyla şasiyi yaptırıp tekerleri bağlamak. ve sonrasında motoru tekerlerle ilişkilendirmek. ama tekerleri ve motoru nasıl bağlayacam? Yaşım 16, acaba bunu yapabilecek kadar kafam çalısırmı? :)
    - Motor olarak aracın erken hızlanması iyi olurdu ancak 40-50tl den fazlasını vermem erken hızlanması için, hız olarak 90 km hız yeterli diye düşünüyorum ancak bunun sadece düz zeminde degil; yokuş, dağlık arazi vb. yollardada çıkabilmesini istiyorum. okuduğum kadarıyla vitesli motor tavsiye ediliyor ancak vitesli motorun ne olduğunu bilmiyorum. Kaç beygir olması gerekir bu motorun? Ayrıca takılacak motorun, Jenerator motoru, Su Motoru, Schooter motoru , Araba Motoru veya Motosiklet motoru olmasının çok önemi varmı ? ve bu motorun fiyatı ne olur? Takmam gereken motorun sıfırı varsa ne kadardır veya ikinci el olarak ne kadara takabilirim? Ayrıca Motoru nasıl yerleştirmeliyim? Bir diğer sorum ise aracı nasıl çalıştıracam? ipi çekerekmi olacak..?

yardım edebilecek arkadaşlardan rica ediyorum, msnimi eklerseniz daha kolay konuşuruz. mail adresim: DonIVX@hotmail.com lütüfen ekleyin..

• ßenim istediğim araçta DonIVX < adlı arkadaşımızın aynı özellikle o baştaki ve ensondaki siyah araca 6.5 hp yetermi ve ben arazi için degil gerektiği zaman kullanıcam
  • 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.