ateşleme ile ilgili bir problem değil. bujiye elektrik geliyor ve kıvılcım atıyor..
oysa sorunsuz çalişiyordu, kablo tesisatini düzene sokayım dedim. düzenledim felan. sonra çalişmadi.. Elektriksel olarak tüm baglantilar sorunsuz.. marş basıyor, ateşleme yapıyor.. Geriye sadece yakıtla ilgili şeyler kaliyor.. karburatore benzin gelmeme ihtimaline karşi şırıngayla meme ucundan yakit verdim. ama çalişmadi yine. acaba bogdum mu .. bogulmuşsa yarin sabah çalişir :) ama hiçbirşey olmadani sadece kablolari kurcaladiktan sonra neden çalişmamaya başladi onu anlayamadim..
Slm, bujini temizle veyahut tırnakları bozulmuşsa yenisini tak, karbüratörede şırıngayla benzin attığın halde yinede çalışmazsa ateşleme sistemini komple elden geçir, benim başıma geldi, normalde bujiye baktığımda ateşlemeyi görüyordum ancak motor bir türlü çalışmıyordu, denemediğim şey kalmadı, karbüratörü ve pistonu söküp elden geçirdim,pistonda çizilme filan yoktu karbüratör havada almıyordu, enson elektronik ateşlemeyi komple değiştirince motor çalıştı, söktüğümüz parça ateşleme yapıyor ama çok zayıf olduğu için, sıkıştırma sırasında basınç altında iş görmüyordu. Senin problemin büyük ihtimal ateşlemeyle ilgili olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: ysf1984
selam arkadaşlar çalışmaalarınız gördüm ve çok başarılı olduğunuz kanısındayım...
26 yaşında ankaralıyım ...
iş makinaları yedek parça imalatı işi yapmaktayım...
hoby amaçlı bunun gibi bir araç yapmak istiyoruz...
ufak tefek malzemeleri teymin ettik...
yalnız kafamıza takılan bir şey var...
elimde süper temiz motora sahip bir honda kınetic var ...
bu motoru yapacağımız araçda kullanabilir miyiz ....
Bende ankaradayım yardıma ihtiyacın olursa görüşelim.
aynen ben ilk denemede kırdım daha sonra destekledim şimdi ise çok sağlam, hiç korkmadan kullanıyorum :)
Herkese kolay gelsin. Elektrikli çekiş sistemleri üzerine çalışmaktayız. Şu anda ithal etmekte olduğumuz 8HP 48V 11kg ağırlıktaki elektrik motorumuz yaptığınız çalışmalarda kullanıma son derece uygundur. yanında golf aracı motor kontrol devreleri, dc malzemeler, aküler ve şarj cihazları sağlamaktayız. çıkma scooter motorlarının aksine sistem yüksek maliyetli olsada sessiz, temiz, neredeyse bakımsızdır. Ayrıca Türkiyede satılan dünyanın en pahalı akaryakıtını da yakmıyor. Prizden şarj oluyor. Dolayısıyla özellikle akaryakıt masrafı yüksek olan ticari çalışmalara yada sessizlik ihtiyacı olan yerlerde kullanıma oldukça uygundur.
Yüksek bütçeli projeler yürüten arkadaşları, 40HP den daha düşük motor kullanıp da yakıt masrafından şikayet edenlerin iletişim kurup bilgi almalarını öneririm.
0537 669 6271 Evrim
herkese kolay gelsın arkadaslar. ruffle hocam suzukının durumu nedır? ne ıstıyorsun? pm atarsan sevinirim..
Arkadaşlar teşekkürler.. öneri ve tavsiyeleriniz için.. ama benim sorunum sabah kendiliğinden çözülmüştü.. sanirim fazla benzin şırınga etmişim.. kötü bogulmuş motor.. bunu tahmin ederekten akşamdan bujiyi sökmüş ve takmamiştim.. içerdeki yakıt buharlaşabilsin diye, ayni şekilde karbiratöre de giren hortumlari sokup öyle birakmiştim.. sabah 2-3 marşta sorunsuz çalişti..
punkersan,
fren kaliperine desteği yaptim.. artik ilk denemede kırılma şansı kalmadi.. bugun denedim freni araci ittirerek. gayet iyi gibi duruyor herşey.. kazıklıyor resmen..
Resmini koyuyorum..
bir de motor dişli kısmının resmini ekliyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: technology
Herkese kolay gelsin. Elektrikli çekiş sistemleri üzerine çalışmaktayız. Şu anda ithal etmekte olduğumuz 8HP 48V 11kg ağırlıktaki elektrik motorumuz yaptığınız çalışmalarda kullanıma son derece uygundur. yanında golf aracı motor kontrol devreleri, dc malzemeler, aküler ve şarj cihazları sağlamaktayız. çıkma scooter motorlarının aksine sistem yüksek maliyetli olsada sessiz, temiz, neredeyse bakımsızdır. Ayrıca Türkiyede satılan dünyanın en pahalı akaryakıtını da yakmıyor. Prizden şarj oluyor. Dolayısıyla özellikle akaryakıt masrafı yüksek olan ticari çalışmalara yada sessizlik ihtiyacı olan yerlerde kullanıma oldukça uygundur.
Yüksek bütçeli projeler yürüten arkadaşları, 40HP den daha düşük motor kullanıp da yakıt masrafından şikayet edenlerin iletişim kurup bilgi almalarını öneririm.
0537 669 6271 Evrim
merhaba,
8HP lik motorun fiyatini öğrenebilirmiyim?? ek olarak diger 40 hp ye kadar olanlarin fiyatlarini nedir acaba.. Elimdeki projeyi bitirdikten sonra bir de elektrikli bir araç yapma düşüncesindeyim.. fiyatlari öğrenebilirsem sevinirim...
buda mini motorum yapım asamasında suan biraz abarttım ama gercekden ınanılmaz derece seri oldu
lastik jant bulmakta sıkıntı çekenler... ben buradan aldım istanbuldan kredi kartı ile 62 liralık lastiklerden aldım beklediğimin 10 kat üzerinde bi kalite çıktı....
Ysf1984 arkadaşımm tekerin fotografını veyaaa arabadaki halini eklebilirmisinnn sitede resimleri var ama ebat olarakkk tamm kestirilmiyorrr senin fotograf yükleme imkanın varsa fikir verme açısından faydalı olacagını umuyorummm tekerler çok hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim...
tamam kardeş akşam eklemeye çalışırım fakat benim aracın üzerinde deil henüz ... ben cumartesi günü torna makinasında 4 adet menteşe yaptım ön salıncaklarda kullanmak için ve arka mil ile ön akslarıda yaptım en kısa zamanda fotolarını eklerim...
bana profil konusunda yardımcı olabililecek kimse yokmu...
quote:
Orijinalden alıntı: Lique
mrb..
dogrusu pas konusunu pek sorun etmiyorum, çünkü mevcut pas, derine işlemiş ciddi bir pas değil. Yüzeysel ve çok çok ince bi tabaka halinde.. Benim de düşüncem ya benzin / tiner ya da hidrolik yagina batirilmiş bez parçası ile silip sonra anti pas ve boya yapmakti..
Fren konusunda da, umarim dediğin gibi sorun cıkmaz.. Bakalım bugun yarin ilk test sürüşünü yapmayi düşünüyorum. dün akşam motoru yerleştirdim şaseye.. elektrik tesisat kablolarini da halledersem, sürüşe hazır hale gelecek..
kardeş önce cam sile tineri dolduruyorsun ve komple fısfıslıyorsun sonrada sprey buya ile boyuyorsun ...
ama kademe kademe yap çünkü tiner uçmasın...
gokan motor işini gormezse bi haber ver gsxr 1100 var onu denerız
go kartcı hangi gökhan bende gökhanım ve banada öyle bir motor lazım aslında bana pm den fiyat mesajı atabilirmisin acaba?
lique arkadasım freni güzel desteklemişsin sanırım birdaha birşey olmaz. senden defransiyel konusunda bilgi alıcaktım sen o defransiyeldeki dişli ve diski nasıl monte ettin daha detaylı fotoprafları varmı acaba? varsa burdan atabilirmisin ve sen defransiyeli o işçilikleri ile beraber kaça maal ettin?
TECHNOLOGY HOCAM ELEKTRİKLİ MOTORLARLA ALAKALI MESAJINI GÖRDÜMM BENİMDE ELEKTRİKLİ GO KART PROJEM VAR ADRESİMİ VERİYİM EKLERSEN DETAYLICA KONUŞURUZ HARDBOY_58@HOTMAİL.COM EKLERSEN MEMNUN OLURUM...
Detayli resimlerini çekmiştim. lazim olur diye :)
ilk iki resim; tornada yaptirdiğim parçaya diskin yerleştirilmiş hali.. (parçanın tek fotosunu cekmemişim. ama önden ve arkadan görüntüsü oldugu için nasil bişey oldugu kolay anlaşilir.) Tabiki diskin göbeği de tornada alindi. yapilan parçayanin çapi kadar delik açildi diskin göbeğine...
Sonra diferansiyelde bulunan civata delikleriyle ayni hizaya gelecek şekilde, parçaya, diske ve dişliye civata delikleri açildi (M10).
Parçanın torna işciliği 100 YTL (bana özel fiyat :) ), parçanın malzeme fiyati 20 YTL , Diferansiyel ve kollar 100 YTL... bu fiyata rulmanlar civatalar segmanlar yağ keçeleri vs dahil değil.. rulmanlari, civatalari , segmanlari iviri ziviri dersen 300 e yakın bir fiyat çıkıyor..
bunlar da sisteme eklenmiş halleri
s.a herkese akınco abim sana bi sorum olucak yüksek müsadenle benimde bi planım var ama sıvı yakıtlı araç motoru kullanmak istemiyorum yapacağım araçta çevreyi kirletmek istemiyorum yani elektrikli motor kullanmak istiyorum araçta elktrik motorları hakkında bilgin varsa yardımcı olursan kardeşine çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
go kart araci icin uygun bir motor onerirseniz cok sevinirim tesekkurler
lique arkadasım defransiyel fotoğrafları için teşekkür edrim.. bu tarz bir defransiyel tekrar yapman gerekse ne kadara yaparsın acaba? bende bu şekilde yaptım defransiyeli fakat benimki biraz dandik oldu motor kuvvetli birşey olsa koparabilirdi. ve motorun jantını kesmek birtek benim aklıma gelmemiş sanırım sende jantı kesip dilik açmışsın ve dişliyi monte etmişsin :D çok iyi olmuş bende aynısını yapmıştım. gayet de iyi oldu. böylece kampana frenide el freni olarak kullanabiliriz ... kolay gelsin
Fiyatlari yazdim yukarida. Ne kadar yaparsin derken? :) bana mi sipariş vereceksin?? :)
Evet elfreni olacak ordaki fren, bugun elfreninin koluyla ugraştim ben de :) Araçlardaki sistem gibi yapıyorum kolu.. bakalim bitince nasıl olacak..
yaparsan belki spariş veririm :) neden olmasın el freni yaparsan iyi olur yaa ben daha yapmadım :D