Şimdi Ara

go-kart yapalım (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karbüratör memesini ufaltmak motora giden benzini azaltacağından gücünü düşürmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cassano_11

Karbüratör memesini ufaltmak motora giden benzini azaltacağından gücünü düşürmez mi?

sen bi dene denemekten zarar gelmez bu işler deneye deneye olur
  • merhaba arkadaşlar

uzun zamandır foruma uzak kaldım yaz sezonu nedeniyle işler biraz yoğun

aracımla uğraşamıyorum şanzuman arızası nedeniyle malesef umut yok o yüzden rafa kaldırdım

forumda çok güzel çalışmalar yapılmış özellikle (trike) modelleri süper olmus emeğinize sağlık

bazı arkadaşlar sıkıntı yaratmış ama (sözüm meclisten dışarı ) sonuçta bu işte el emeği biz nasıl go kart veya off road yapıyorsak arkadaşlarda trike yapmış

bunu bir sorun olarak görmüyorum ( bence ) başka arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum yorum yok

aracımı yeniden yapmayı planlıyorum daha ufak daha detaylı kesin birşey yok bu sefer daha güçlü olması için uğraşıcam 250 cc motorsiklet motoru kullanmaya çalışacam

neyse fazla laf kalabalığı yapmayayım fırsat bulmuşken yazyayım dedim

herkese iyi çalışmalar ve sabır diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cassano_11

selam arkadaşlar uzun süredir foruma giremiyorum aracımı kaporta dış güzellik hariç yeni bitirdim.fotoğraflarını tamamen bittikten sonra koyacağım.teknik bir arızadan dolayı şu an koyamıyorum.
    Ama kafama takılan bir soru var.Ben aracımı 4vitesli minsk marka motorsikletin şanzumanını kullanarak 163cc 5.5hp benzinli bir motorla yaptım.Aktarmayı bilerek yüksek tuttum güçlü olsun diye. 4.viteste araba 45le felan gidiyor ama 1.viteste çok çok güçlü.Kafama takılan 2sorun var:
    1)Bu aktarmaya rağmen motor 3. ve 4.viteslerde 2kişi rampa çıkarken bayılıyor.
    2)Bu motor 163 cc. Fakat 150-200cclik motorsikletlerin 3-4 katı benzin yakıyor.Bunun nedeni çok merak ediyorum.Bazı arkadaşlar o motorlarda beyin var felan dedi;ama beyin dedikleri elektronik ateşleme değilmi? O benim motorda da var.
    Bilgi sahibi arkadaşalar yardım ederse çok memnun olurum.Hepinize kolay gelsin.

cassano_11

sen daha yakıtlamı uğraşıyon yakıtı hesaplarsan o araca binemessin yine söylüyorum

şimdi senin jeneratör (su) motoru 163 cc 5.5 hp sen bu motoru diğer motorsiklet motorlarıya kıyaslama yapman yanlış

senin motorun 163 cc 5.5 hp - 110 cc motorsiklet motoru 8 veya 10 hp arası güç üretiyor e gerisini sen düşün (örnek olarak verdim yanlış biliyor olabilirim )

gelelim çok yakma meselesine sen aracına 12 hp veya üzeri bir motor takarsan daha az yakacaktır

bizim milletimizin anlayışı şudur (lütfen yanlış anlaşılmasın) düşük güçteki motor az yakar aslında büyük motor daha az yakar

bir örnek vereyim araba motorları ile ilgili 1300 cc araba ile 1600 cc araba arasındaki fark ikiside aynı model

1300 cc ye göre 1600 daha az yakıyor neden?

çünkü 1600 cc kasayı rahat hiç zorlanmadan kaldırdığı için

1300 cc kasayı kaldırmak için biraz zorlanıcaktır doğru değilmi kaldırmak için tabiki yakıta yüklenecek

umarım anlamışsındır benden bu kadar daha önceleride seninle bu konuyu konuşmustuk sanırım

aklıma geldi birde o motorla sanzumandan bir performans bekleme ben hiç bir sonuç alamadım o kadar uğraşmam rağmen en sonunda olacagını söylüyeyim

1. vites dişlisin kıracak yada sıyıracak(hiçbir şeyde olayabilir) sadece 1. ve 2. vitesleri kullanabilirsin 3. - 4. vites ağır geliyor motor zorlanıyor haberin olsun

büyük motor takarsan senin bütün problemlerin çözülür

• umutcan11 ..... kardes bak sana bırsey soyleyeyım bana aracın motor baglantı resımlerını yakın olarak eklersen sorunu cozerım sımdı soyle soyleyeyım ben bugun cok dıkatlı bır ınceleme yaparak surus yapdım benım aracda sımdı motorumuzun baglantı aynen ben sukuturdakı baglantı demırını kulandım yanı onden tek demır dogrumuu ve altan bır destek demır atım arkadan amarsotor baglantısındanda bır demır baglantı atık dımııı sımdı egerkı sende onden tek demırle motoru saseye bagladıysan motor gaz verdıgın anda dıslının cekme anında saga dogru hafıfden bır yatma yapıyor ve buda zıncırde gevseme ve zıncırın dıslıden atlamasına sebeb yapıyor yanıı one 2 demırle baglama yapmamız lazım anlata bıldımıı umarım yardımcı ola bılmısımdır kardes ... .....arkaadslar hayırlısıyla herhalde buyuk ıhtımal aracımın resımlerını ve vıdeosunu yarın aksam sızlerle paylasma ımkanım olacak kameramı bula bılırsem bugun bındık 3 kısı vala gayet rahat bır hızalnma ve gayet guclu bır cekıs var normal rampaları ve dık rampaları cok dıkdegıldı tabıkınee gayet rahat bır sekılde 2 kısı dur kalk yapmak suretıyle kalkıs lar yapdık ve gaz yıyısıde gayet guzel bır sekılde ıdı ve tam gaz basamadım cunku bır tekerden fıren vardı obur tekerleklere fıren baglamdan deneme surusu yapdım ve herhalde 40 ... 50 km hıza cok rahat ulasa bılıyor ve dahasıda ola bılır obur fırenlerıde bagladımı tam gaz kamıl denemesı yapacam he tek fırenle 2 .ş..4 km yol yapdık vaal yolda goren araclar manyak manyak bakıyorlar o yetebee neyse herkese kolay gelsın gorusmek uzeree herkese kolay gelsın

• Orijinalden alıntı: cassano_11 kardes san oncelıkle soyle soyleyeyım sen 163cc 5.5hp motor kulanman yanlıs neden dersen motor hacmı cc buyuk lakın guc yok yanı senın motorun devrı yuksek ola bılır lakın gucu yok vede sen bunun ustune sanzıman kulanmısın herhalde buda motorun zorlanmasına ve daha cok yakıt yakmasına sebeb olur senın arac kac kg bır arac onu bılmıyorum lakın ben 150cc lık bır mondılal sukutur motorunu yapmıs oldgum takrıben 250kg yada 300kg lık bır araca takdım ve gayet rahat bır kalkısı ve gıdısı var yakıta durumuna bakrsanda herhalde bır atv kadar anca yakacak tam denemedım san tavsıyem o motoru cıkar ve yerıne bıldıgımız sukutur yada 4 zamanlı vıteslı motor koy kardes ve denemedende arka tekerdekı dıslıyı kafana gore ne kucult nede buyult yanı dene bırıncı vıtesde gucu ne ve vıtes atıkca hızlanmasına bak he bu arada devrını tam almadan vıtes atarsan yıne zorlar en ıyısı sukutur motoru kardes
  • Bu foruma çoktandır üyeyim. Çoğunlukla " Rüzgar türbini yapıyorum " başlıklı konuya yazıyorum. Başta konuyu başlatan AKINCO arkadaşımı ve devam edip, birşeyler yapan herkesi takdir ediyorum. Amatörce de olsa Türk insanına imkan verildiğinde neler yapabileceğinin en iyi göstergesidir.

Arkadaşlarım !
    Rüzgar türbininde kullanmak üzere dc. motor aramak için gittiğim hurdacıda aşağıda resmi bulunan zımbırtıyı buldum. Küçük çaplı elektrik motorlu, adını tam bilmiyorum, herhalde elektrikli go-kart diyeceğiz, bunu buldum.
    Sadece arka tekerlekleri, 24 v. 250 w. dc. motoru var. Ayrıca diferansiyel de var içinde. Tekerleklerin dıştan dışa ölçüsü 60 cm. Tekerlek çapı 25 cm. Ben de bunu kullanılır hale getirmeye çalışacağım. Gerçi küçük bir şey olacak ama olsun, maksat değerlendirmek ve yavaş da olsa kullanmak.
    Çalışmalarımda, daha önce tecrübe etmiş arkadaşların yardımlarını isteyeceğim. Mesleğim elektrikçilik ama her türlü mekanikten de iyi anlarım.

Herkese başarılar diliyorum.

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 27 Temmuz 2009; 2:36:36 >

• Bu da diğer resim.

go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Bu da diğer resim.

go-kart yapalım

Resimdekine benzer bir aracın parçası tahminimce.
     go-kart yapalım

• markus nerelerdeydin yaa mesajını gören cennetlikdedim herhalde düştü kafasını kaldırıma filan vurdu sesi soluğu çıkmıyo neyse tekrar hoşgeldin bu arada bende hoş geldim

bu arada akın abi saygılar

arkadaşlar benim rc araç küçük (dediğime bakmayın sadece motor kaldı geriye) bi kaza geçirdi, araç kumanda menzilinden çıktı, tam gaz yola devamkoşmayı denedim ama nerde en az 60 la gidiyo :) arabaya binip peşinden gittim direksiyonu önüne kırdım oda sasırıp tahta telefon direğine çarptı. ön takım nanay, servo kolu alçıda, lastikler patlak (niye patladı anamadım) sasede de az bi yamulma var (kendi kendime demiştim ama biraz daha sağlam yap diye)ama yok ağır olur hızlı gitmez diye :) neyse yine resmini çekemedik zati ne zaman o niyetle gitsem 1-2 tur atım sonra çekerim diyorum sonra dalıp unutuyorum .
    kazalı halini çekerim, exper felan çağırcam gelsin çeksin fotolarını

• HERKESE SLM DİREK KONUYA GİREYİM. 100 TL YE 150 CC SCOOTOR VAR KOMPLE AMA MOTOR KRANKI YEMİŞ SİZCE NASIL ÇOK MASRAF OLURMU YADA MOTOR ADAM OLURMU?MOTOR OLMAZSADA PARÇALARINI KULLANICAM 100 TL YE PARÇALARI BULAMAM.PARÇA AÇISINDAN FİYAT GÜSEL AMA MOTORU MERAK EDİYORUM....
  • casanova89

yaz sezonu dolayısıyla işler baya bir yoğun

kendimi kaybettim ama sonra buldum

rc aracına üzüldüm gecmiş olsun

kasko karşılar merak etme

benim aracı kasko karşılamadı ben de direk perte ayırdım
  • casanova89 kardes senın su rc aracın resımlerını korsan sevınırım ben de bay merak etım bende yapmayı dusunuyorum bendede rc arac lar ve ucak tekne var hastasıyım eserını paylasırsan sevınırım elımde 6 adet dc motor var 24 volt calısan bende belkı yaparım senın aracı baya merak etım dogrusu kolaygelsın
  • kaça vercen söyle bakalım
  • Arkadaşlar biri bana anlatsın...şindi ben katananın6.5 hp motoru alcam -şanzımanlı mı alayım yoksa sadace şaflımı alayım burda benim kafam karışık şanzımanlı olan motor rolantıde dönermi dönmezmi yani kayrama işi bu iş nasıl oluyor baya forumları okudum ama kafam karışık ben sadece motorda takıldım ....
  • arkadaşım kavrama motor belli bı devıre geldımı doner anlıcan rolantıdeyken motor bosa doner eger sanzumanlı alırsan kavramaya gerek duymassın çünkü vitesli olur.yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.mıllet bı de benım aeon 180 ın on tampon grenajına ıhtıyacım var.elınde olan varsa cok memnun olurum ve yha sıberden yapıcaz.
  • motor u alacağım kişi katanaın bayisi o bana dedi yada oda bilmiyor şin katananın200e mdeli varmarşlı -şanzimanlı. bu motoru alsam rolantide hareket almaz öylemi.başka bişe gerekmiyor dimi?yani alayımmı...
  • şuan cıtıyy diye bi scotur motor buldum komle motoru 250 tl veriyor motorcuda arkadaş motor duşmuşler her tarafı kırık dökük motor çalışıyor 125cclik yani motoru alıp parçalasak disk fren vs vs vs malzemeler sağlam nasıl alınmı...
  • aloooo nerde bu millet arkadaşlar 2 senelik 100 sayfayı okuduk heveslendik şindi kimse bulamıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: simson

motor u alacağım kişi katanaın bayisi o bana dedi yada oda bilmiyor şin katananın200e mdeli varmarşlı -şanzimanlı. bu motoru alsam rolantide hareket almaz öylemi.başka bişe gerekmiyor dimi?yani alayımmı...

merhaba arkadaşım

su veya jenaratör motoru yerine motorsiklet motoru tercih edersen daha sağlıklı olur sıkıntı yaşamassın (aklını çelmek gibi değil karar senin)

bende jenaratör motorundan yapmıştım aracımı görmüşsündür motor yeterli gelmiyor onu söylemek isterim

sonradan pişman olmakta var

sana tavsiyem sağlam bir scooter motoru bul 125-150 cc işini görür

ama bir problem var nasıl bir araç yapacaksın

go kart mı yoksa off road mı

2 kişilikmi yoksa tek kişilikmi baştan bunları açıklarsan daha iyi yardımcı olabiliriz

şimdiden iii çalışmalar

• 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.