Şimdi Ara

go-kart yapalım (200. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rc_car

quote:

Orijinalden alıntı: AKINCO

quote:

Orijinalden alıntı: rc_car

kardes sen bu trx de kulandıgın defrans yelde kac zıncır klulandın bendede aynı defransyel var ve arac yapdım lakın gel gelelım zıncırı koparıyor herhalde ınce gelıyor galıba yada defransyel uzerındekı dıslıyı degısdır dınmı kalın dıslımı takdın yoksa bu motoru cekmez bıle oyle sanıyorum zıncırı cok zorluyor bır fıkır verırısen sevınrım ben zıncırı kalınlasdırıp dıslılerıde kalın dıslı takacam bırde oyle demeyecem haftaya herhalde resımlerı ve vıdeoyu yuklerım

rc_car kardeşim zincir kopmasının bir kaç nedeni vardır:
    1-Aracın yaylanması sırasında motor dişlisi ve diferansiyel dişlisi arasındaki mesafe değişiyorsa zincirin kopar.
    2-Motor ve diferansiyel dişlileri birbirine paralel değilse zincirin atar ya da kopar.
    3-Dişlilerden birisi ve ikisi zincir dişine uygun değilse zincirin kopar yada dişli sıyırır.

Çözüm:
    -Öncelikle dişli ve zincir ölçüleri birbiriyle aynı olmalı (örneğin:1/2" dişliler ve 1/2" zincir)
    -Zincir sıkı bile bağlansa zamanla gevşeyecektir, bunun önüne geçmek için araya yaylı bir dişli gerdirmesi koymak çok faydalı olur.Bu işlem
    özellikle motorun sabit, diferansiyelin hareketli olduğu durumlarda zorunludur.

...................................................................................................................................................................................................... y.s.f.trikes ...
    kardes bende de senın motor sikletin arkasına takdıgın defrans yelden var muayer defransyelımı ne dıyorlar bak sımdı ben san soyle dıyeyım resımlerı ekleyemedım makına bozuk pazar gunu falan eklerım motoru dıslının tam ıstune yerlesdırdım yanı dıslıler tam denk mılımetrık olarak ayarladım tabıkıne elımden geldıgınce ve hıc gacur gucur otme yok atmada yok sadece benım demek ıstedıgım olay sudur ben araca bındıgım zaman gaza bastıgımda zıncır bolanıyor bu motorun esnemesıyle alakalı degıl motoru sabıtledım ve gergı yapdım yanı zıncır gevsedıgınde gerdıre bılmek ıcın yanıı ben gerıyorum zıncır yıne uzuyor ya zıncır dandık yada zıncıre arac agır gelıyor benım demek ıstedıgım senın kulanmıs oldugun zıncır kaclık zıncır vala ne yapdıysam uzamayı kesemedım lakın soyled ıyeyım defransyeldekı dıslı sayısı .. 27. motorun mılınden aldıgım dıslı herhalde 22 dıs olması lazım yanlıs hatırlamıyorsam super bır cekısı var dımdık rampada dur kalk lakın kalkarken zıncırı katur kutur zorluyor ve uzatıyor durmadan zıncır uzuyor neyse yapdıgı hızda cok rahat tam gaz basamadım tabıkıne 50 ..60 gaza basmaya korkuyorm bırıncısı fıren lerı yapmadım 2 ıncısı zıncır uzarsa defransyelde sıkısa bılır dıyee bu hafta hem resım eklerım hemde su zıncır ısını coz mem lazım senın zıncır kac lık zıncır

herkese slm ve kolay gelsin öncelikle latif beyin bana yazdığı mesaja verdiğiniz cevaplardan dolayı hepinize teşekkür ederim, rc_car arkadaşım ben diferansiyelin üstündeki dişliyi hiç değiştirmedim motordan aktarma dişlisine gelen zincir yanılmıyorsam 5.35 ama aktarma dişlisinden diferansiyele giden zincirin numarasını bilmiyorum ama zaten senin zincirin diferansiyel dişlisine rahat oturuyorsa zincir aynı demektir diferansiyel dişlisi 27 diş eğer senin motor sabit,diferansiyel tekerleklerle beraber oynuyorsa kasma yapabilir benim motorumda esneme sadece tekerleklerde olduğu için bollaşıp gerilmesi yok ama resim yükleyebilirsen daha çok yardımcı olabiliriz sanırım

• evet arkadaşlar aracı boyadım hala birkaç eksiği var farları takılı değil. yorumlarınızı bekliyorum....

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• akınco konun saptıgının farkın olabilirsin.bu forum go kart forumu.bagzı arkadaşlar elinde olan magzemeleri satıyor.bagzısı trike yapmış.bu forum bilgi paylaşım forumu.biliyorum bana bu tavırım bana yakışmıyor ama aynı gün hemen hemen aynı dakikalarda çekilmiş.aynı yapım aşamasını anlatan fotografların da koyulmasına karşıyım. AYRICA BEN ÜYENİN MESAJ SAYISINA DEYİL BECERİSİNE VE DÜŞÜNME YETENEGİNE BAKARIM.
    ya sen?????

Bak sevgili kardeşim, yaşım itibari ile seninle laf yarıştıracak zamanları çoktan geçtim ben.
    Malzeme satışı veya el yapımı motorlu arçlar tam da bizim konumuz. 2 sene önce tırım tırım
    diferansiyel, motor,lastik arandığı dönemleri sen hatırlamazsın herhalde.
    Aynı dediğin fotoğraflar, mesajdan alıntılandığı için tekrar tekrar çıkıyor, yapacak bir şey yok.
    Trikenin aktarma sisteminin buggy'den farklı olmadığını görüyorsun, sen buggy yapacaksan, sadece
    atarma sistemini incele.
    Yaptığın işleri burada sen de paylaş, fazla değil 2 tekeri de olsa yeter.Yeter ki bunu da ben yaptım
    diye paylaş bizimle.Bakalım yaptığın işler, ettiğin laflar kadar büyük mü?

• umutcan11
    KARDES GERCEKDEN GORULDUGU GIBII GUZEL BIR CALISMA YAPMISIN KUTLARIN SENI VE HAYIRLI SURUSLER DILERIM DARISI BASIMIZA
  • bende bir tane aypmak istiyorumda cok para hartcayamam burda 6-7 tane go kart var benzıncıde bosbos duruyo onu alım 4 teker atıp moru degıstırp vıtes eklemek ıstıyorum ılerleyen zamanlardada amasor felan eklerım olurmu lutfen cevap verın ona gore yapacagım cevap beklıyom herkezden :D
  • benzıncıde bos bos duruyo olabılır ama o sneın gozunde benzıncıye sorsan onlar onun gozunde cok onemlıdır ama yanı anlıcan benzıncı bos duruor dıye sana onları uygun fıyata vermes kardesım ama verırse amortısor atamassın belkı ama tekelerını degıstırırsın belkı.sen hele bı al gerısı hallorlurinş.
  • hallolcak ınslah onu nasıl adam edebılırım okuda bılgı verrırmısınızz ve4 kaca patlarrr :D
  • Buyrun arkadaşlar yeni videom,Yaklaşık 20 km lik ve sonrasında dönüş için yine bir 20 km lik çok inişli çııkışlı bir parkur için başlangıç sürüşüydü,oldukça zevkliydi...Yorumlarınızı bekliyorum.Umutcan bu arada aracın hoş olmuş tebrikler.Herkese kolay gelsin.

İsrafil Kurbanyoutube
    El yapımı Utv tipi aracımızın yeni videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=CPd9VNQdLlM

izlesene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suett -- 24 Temmuz 2009; 3:15:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dj_david

bende bir tane aypmak istiyorumda cok para hartcayamam burda 6-7 tane go kart var benzıncıde bosbos duruyo onu alım 4 teker atıp moru degıstırp vıtes eklemek ıstıyorum ılerleyen zamanlardada amasor felan eklerım olurmu lutfen cevap verın ona gore yapacagım cevap beklıyom herkezden :D

arkadasım aramıza hosgeldın oncelıkle onları adam vercegını zannetmıorum ama verırse ustunde cok oynaman gerekı duz yolda onlara bınemezsın nedenı yere cok alcak olmaları ve tekerlerıde pek uygun degıldır motoruda degıstırcem dıyorsun sadece anladgım kadarıyla sana sasesı lazım olıcak bnce bu ıs ıcın maddıyat gerelı sen sımdı dıyorsun ıkı tekerı bırlestırım ve bınerım ama ole degıl yaptıkca bırseyler cıkıor benım tavsıyem sana paranı bırıktır parcalarını topla sonra sıtede sana herkes yardımcı olur herkese koaly gelsın bu arada ısrafıl abı aracın on tarafı bmw ye benzemıs yururude oldukca guzel aracının...

• quote:

Orijinalden alıntı: suett

Buyrun arkadaşlar yeni videom,Yaklaşık 20 km lik ve sonrasında dönüş için yine bir 20 km lik çok inişli çııkışlı bir parkur için başlangıç sürüşüydü,oldukça zevkliydi...Yorumlarınızı bekliyorum.Umutcan bu arada aracın hoş olmuş tebrikler.Herkese kolay gelsin.

İsrafil Kurbanyoutube
    El yapımı Utv tipi aracımızın yeni videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=CPd9VNQdLlM

izlesene

Tebrikler araç oldukça başarılı.Yalnız UTV değilde, sanki HTA gibi duruyor.(HTA= Hafif Ticari Araç). Şaka bir yana gerçekten tebrik ederim
    çok iyi bir çalışma olmuş.
    Sivas'ın neresi videodaki yer.Ben de Sivas'lıyım.

• Meraba akın kardeş bılıyorum senınle hemşerıyız,bu ışe ılk başlamamda sızın tecrubelerınızden faydalandım.Burası sivasın verıcı ıstasyonu var merakum tepesı derler bılırsın,orada çektık vıdeoyu.
  • selam arkadaşlar uzun süredir foruma giremiyorum aracımı kaporta dış güzellik hariç yeni bitirdim.fotoğraflarını tamamen bittikten sonra koyacağım.teknik bir arızadan dolayı şu an koyamıyorum.
    Ama kafama takılan bir soru var.Ben aracımı 4vitesli minsk marka motorsikletin şanzumanını kullanarak 163cc 5.5hp benzinli bir motorla yaptım.Aktarmayı bilerek yüksek tuttum güçlü olsun diye. 4.viteste araba 45le felan gidiyor ama 1.viteste çok çok güçlü.Kafama takılan 2sorun var:
    1)Bu aktarmaya rağmen motor 3. ve 4.viteslerde 2kişi rampa çıkarken bayılıyor.
    2)Bu motor 163 cc. Fakat 150-200cclik motorsikletlerin 3-4 katı benzin yakıyor.Bunun nedeni çok merak ediyorum.Bazı arkadaşlar o motorlarda beyin var felan dedi;ama beyin dedikleri elektronik ateşleme değilmi? O benim motorda da var.
    Bilgi sahibi arkadaşalar yardım ederse çok memnun olurum.Hepinize kolay gelsin.
  • cassano arkadasım motorlar 2 zamanlı olanlarıda var 4 zamanlı olanlarıda var..2 zamanlı motorlar benzin sarfiyatıda dört zamanlılara göre iki kat fazladır yani diğer bir değişle 50 cc lik bir iki zamanlı motor aaslında 100 cc dir ve 125 cc(minimum) kadar benzin yakar ve bakım maaliyetleride fazladır ....
  • benim motor zaten 4 zamanlı. ????
  • selam beyler bir sorunum var ve çözüm arıyorum. motorum diferansiyel miline zincirle aktarmayla bağlı yokuş yukarı gazı birden köklediğimde zincir dişlinin üstünden atlıyor ve tak tak diye ses yapıyor önce zincirin gergin olmadığından sandım biraz daha sıktım çözüldü gibi geldi sorun ama yinede araç zorlandıkça zincir atlıyor nedeni çözümü nedir ?
  • slm umutcan kardes benım aracda aynı sorun var bende onu anlatım fazla sorlarsan zıncırı koparırsın gergı koy belkı duzelır anı gaz vermemeye gayret et arac zıncıre agır gelıyor mumkunse zıncır dıslısını kalın dıslı tak yanı zıncır ebatını kalınlasdırırsan bırnevı sorunu cozersın gergı yap yaylı
  • yaylı gergi kesin çözüm oluyor mu peki ?
  • arkadaşlar ben bu yakıta dayanamayacam.Bana bir çözüm yolu söyleyin.
    lpg mi yapsam ne:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cassano_11

arkadaşlar ben bu yakıta dayanamayacam.Bana bir çözüm yolu söyleyin.
    lpg mi yapsam ne:D

slm arkadaşım yakıt çoksa eğer karbiretörle oynamayı dene memesini ufalta bilirsin bi dene
  • trikemin son hali

go-kart yapalım
  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.