Şimdi Ara

go-kart yapalım (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • casano11 ordamısın fiyatı ne kadar?
  • cassona kardeş msn ni ver de konuşalım
  • arkadaşlar lütfen ticaretinizi özelden yani pm den yapınız

bosuna forumu mesajla kirletmeyin lütfen
  • cassono11 cep telefon numaranı ver hemen telefon açayım.
  • simson yahu kardes sen zaten scootur motoru kulanmayacanmı egerkı scootur motoru kulanırsan kavramaya gerek yok zaten motorun ıcınde var senın sadece motorun cant takılan yerıne dıslı yapdırman gerekıyor baska bır sey yok bırde arka mıl yapdıracan okadar bak oncelıkle parcalarını toplaa karde sana tavsıyem budur kafanın takıldıgı yer varsa sıteden msj cek yadaa kibritci-@hotmail.com ekle konusalım ok san yerdımcı olayım kardes
  • quote:

Orijinalden alıntı: rc_car

simson yahu kardes sen zaten scootur motoru kulanmayacanmı egerkı scootur motoru kulanırsan kavramaya gerek yok zaten motorun ıcınde var senın sadece motorun cant takılan yerıne dıslı yapdırman gerekıyor baska bır sey yok bırde arka mıl yapdıracan okadar bak oncelıkle parcalarını toplaa karde sana tavsıyem budur kafanın takıldıgı yer varsa sıteden msj cek yadaa kibritci-@hotmail.com ekle konusalım ok san yerdımcı olayım kardes

TEMAM ŞU MOTORU 2-3GÜN İÇİNDE TESLİM ALAYIM HEMEN BAŞLICAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: markus42

simson

arkadaşım merhaba

şimdi öncelikle bir karar vermelisin ya yapacam diyeceksin yada bırakacaksın

önce kendinden emin olmalısın içinden gelmeli ben bunu yaparım demelisin

yanlış anlama sen biraz kolay yoldan yapmaya çalışıyorsun sanırım

aracı yaparken hiçbir şeyi kolay olmuyor bunu belirteyim

bizden yardım istiyorsun ama bizim yardımlarımızda bir yere kadar

ilk önce önceki konulara göz atarsan zaten gerekli bilgilerin fazlası var

birazda mantığını ve hayal gücünü kullan işe yarıyacaktır

şimdiden kolay gelsin -başarılar

benim içimden geliyor birde kafama koyduğum bi projeyi bikmadan usanmadan ben yaparım ve zevkte alırım o yönden bi sıkıntım yok ben bunu mutlaka yapacam...başta motorda takılmamın sebebi birtarafda sıfır motor(kavramada sıkıntı yaşadım) biryanda kullanılmış eski scootur motoru ilkbaşta çalışır daha sonra fire verir bilemessin o zünden orda biraz durakladım yoksa şindiye kadar başlamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Bu foruma çoktandır üyeyim. Çoğunlukla " Rüzgar türbini yapıyorum " başlıklı konuya yazıyorum. Başta konuyu başlatan AKINCO arkadaşımı ve devam edip, birşeyler yapan herkesi takdir ediyorum. Amatörce de olsa Türk insanına imkan verildiğinde neler yapabileceğinin en iyi göstergesidir.

Arkadaşlarım !
    Rüzgar türbininde kullanmak üzere dc. motor aramak için gittiğim hurdacıda aşağıda resmi bulunan zımbırtıyı buldum. Küçük çaplı elektrik motorlu, adını tam bilmiyorum, herhalde elektrikli go-kart diyeceğiz, bunu buldum.
    Sadece arka tekerlekleri, 24 v. 250 w. dc. motoru var. Ayrıca diferansiyel de var içinde. Tekerleklerin dıştan dışa ölçüsü 60 cm. Tekerlek çapı 25 cm. Ben de bunu kullanılır hale getirmeye çalışacağım. Gerçi küçük bir şey olacak ama olsun, maksat değerlendirmek ve yavaş da olsa kullanmak.
    Çalışmalarımda, daha önce tecrübe etmiş arkadaşların yardımlarını isteyeceğim. Mesleğim elektrikçilik ama her türlü mekanikten de iyi anlarım.

Herkese başarılar diliyorum.

go-kart yapalım

Merhaba arkadaşım, aramıza hoş geldin.
    Öncelikle çok şanslı olduğunu hemen belirteyim, zira aracın yarısı diyebileceğimiz bir parçayı sen grup olarak bulmuşsun.
    Bu aktarma grubu, çok büyük ihtimalle elektrikli özürlü sandalyesine ait.Hızı çok fazla değildir ancak çekişi çok kuvvetlidir.
    Kapalı bir sistem olduğu için hızı ile ilgili yapabileceğin mekanik bir değişiklik çok zor.
    Yanılmıyorsam bu motorlar bir kaç farklı voltajda çalışabiliyorlar 12v-24v-48v gibi.Farklı voltajlarla hız değerlerini denemeni öneririm.
    Elektrikçi olduğun için bahsetmedim ama bir sürücü devreye ihtiyacın olduğunu hatırlatayım .
    Basit ve hafif bir şaseyle bu gruptan güzel bir elektrikli araç yapılır, hatta biraz paraya kıyılırsa 2-3 adet 20watt güneş paneliyle
    akülerini kendi üzerinde şarj edebilir.Ek olarak, ön tekerleklere akuple edeceğin rüzgar trübünleriyle frene bastığında devreye girecek
    bir şarj sistemi de eklemen mümkün.
    Benden tavsiyeler bu kadar, gerisi senin becerine bakar.

Yeri burası değil ancak yakalamışken ben de senden bir şey rica edeceğim:
    Rüzgar türbinleriyle ben de ilgileniyorum ancak yaptığım tüm uygulamalarda çok ufak güçler elde ediyorum.
    Türbin yapısı, neodimum mıknatıslar vs herşey tamam ancak bobin sarımı ile ilgili net bir bilgi elde edemedim.
    Örneğin 100 devirde 12 volt elde edebilmem için 9 bobinli 12 mıknatıslı bir sistemde bobin tel kalınlığı,sarım sayısı ve
    bobin çapı ne olmalı?Yıldız üçgen olarak nasıl bağlamalı ve bu üç fazı nasıl dc'ye çevirmeli?
    Yazdığınız konuyu ben de fırsat buldukça inceliyorum fakat orada da ortaya konulmuş net bir veriye henüz rastlamadım.
    PM den cevaplarsan sevinirim.

• Arkadaşlar aracımda iki dişli bir tane 1e3 bir tanede 1e5 dişli kullanmayı düşünüyorum
    tek kişi bindiğinde 1e3 iki kişi bindiğinde 1e5 dişili kullanmayı düşünüyorum ne dersiniz?
  • 2 kişilik hafif bi araç yapacaksan ve 125 150 cc scooter motoru kullanacaksan gereksiz olur. 1 / 2 var bnm sistemde ve çıkamadığım yokuşa raslamadım şu an 4 kişi ile dağ tepe geziyorum. 1 e 1 yapsan bile sorun yaşamazsın diye düşünüyorum ama illaki oynayacam diyorsan 3/4 tavsiyem sana.
  • akın abi ve arkadaşlar atv yi teslım aldım. ama çok kotu durumda bugun herseyını soktum yarın boyaya sokucam ve beklemeye alıcam motoru gelene kadar.ama bı sorunum var bana komple kazalı bı scooter lazım.
  • sana kac lık sukutur lazım komple derken kople scooter lar pahalı bulursun kac cc lık arıyorsun kardes
  • arkadaşlar merhaba

bana bu resimdeki kuru kavrama lazım

elinde olan varsa veya bulabileceğim yer varsa beni bilgilendirirmisiniz?

ben balıkesirde bulamadım belki vardır ama çok yeri araştırdım bulamadım

ban yardımcı olursanız sevinirim ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

go-kart yapalım
  • benim bu alet şanzuman dağıtığı için rafa kaldırmıştım

tekrar faaliyete geçirmek için kuru kavramayı başka bir şanzuman için kullanacam

scooter varyatör takımını da kullanmak düşüncesindeyim ama çok yer kaplayacak diye düşünüyorum

hangisi daha iyi olur sizce kuru kavramamı yoksa scooter tipimi ?????

• rc_car pekte aradıgım soylenemez sadece secenek olsun dedim.yanı orjınal motorunu buldum sadece motor olarak scooter motorundan sımdılık vaz gectım bana scooter da lazım olan seyler elçıklerı tellerı yanı ufak tefek seyler şu anlık ihtiyacım yok 1 hafta sonrakı ıs o bı hafta sonra bı caresını bulamassam abuzere soylıyecem onunla bakıcaz artık boyıyaycam ama neyle boyıyayım karar veremdım iskleti
  • markus 42 arakadaşım bence scooter tipi yap çünkü herşeyi hazır olur sadece alıp direk takarsın daha uygun
    fiyata halledersin ve aldığın kazalı motorun herşeyini kullanırsın.
  • simson kardeş saol

ama bi sorun var benim aracın arka 155-60 R13 inç araba tekerleri var şuanda

sistemi ona göre uyarlıyacam yani kısaca torg olsun istiyorum oyuzden vitesli tercih ediyorum

ben elimdeki su motorunu degerlendirmek istedim ama yapacak bişi yok sistem kaba olacak beni çok uğraştıracak yani

başka motor deniyecem 150cc veya 250 cc vitesli motor düşüncesindeyim

kısmet olursa birdaha sorun yaşamak istemiyorum artık

kendim araba tamircisi olduğum için diyorum kendime tak bitane 4 silindir kurtul diyorum

onuda nerde kullancan be kardeşim şaka bir yana birtane motor buldum 350 cc çift silindir

java bu motorlada uğraşılmaz yaw kafayı yedirir adama yani oda sarmıyor beni

ancak biz yine yeni nesil motorlara bakacaz artık

• Merhaba arkadaşlar,

Kısaca kendimi tanıtmak isterim:
    Adım Ali, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde anestezi teknikeri olarak çalışmaktayım.
    İki yaşını henüz bitiren bir oğlum var.
    İlgi alanlarım: Elektronik, mekanik, bilgisayar, tamir-tadilat işleri v.b.

Son 10 gündür bu başlığı takip ediyorum. Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Sayenizde edindiğim bilgiler benim için paha biçilemez.
    Oğluma 3. yaş gününde bir araç yapabilmek için internette gezinirken bu siteyi buldum. Gördüklerim ve burada edindiklerim doğru bir yolda
    olduğumun kanıtı gibi. Yapmayı tasarladığım araç için gereken birçok parçayı izlemledim. Fakat Çanakkale hurdalığı açısından kısır ötesi bir şehir. Birkaç birçok motor tamircisini gezdim. Forumdan öğrendiklerim ve öncesinde bildiklerim beni, benzin motorunu kullanmaya yöneltti. Bu doğrultuda araştırmalarıma başladım.
    Motor tamircilerini gezerken kaportası dağılmış ve muhtemelen de perte çıkarılacak 150 cc hacminde shenke marka bir scooter buldum.Bu motordan çıkacak parçalar benim işe başlamam için yeterli gibi. Amacım hız değil; sağlamlık, güvenlik ve estetik. Aracın ne olacağını-neye benzeyeceğini belirtmedim çünki yaptığım yazışmaların yanıtını henüz alamadım. Açıkcası biraz da sır olarak kalmasını istiyorum:))
    Yukarıda da belirtiğim üzere Çanakkale'de parça bulabilmek sıkıntılı. Bakalım, elden geldiğince bir amatör işi yapacağız.

Tüm arkadaşlara bundan önceki mesajlarda yaptıkları paylaşımları ve gelecekte yapacakları yardımları için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla...

• robosapiens17 slm kardes oncelıkle aramıza hosgeldın yapacagın aracda sana basarılar dılerım sımdıden lakın oncelıkle kendı kafandan yapacagın bır arac modelı ve bır sekıl yaratman lazımkı oda sana nasıl bır parcalar toplayacagını anlatır yanı once model dusun sen ıyı olr sonrada ona gore parcaları toplakı en son aracı yapma asamasına gec derım yoksa cok sorunlarla karsılasırsın takıldıgın yer olursa sor anlatır yardımcı olurum gerek parca konusunda da elımden geldıgınce yardımcı olurum oncelıkle parcaları topla arac ıcın gerısı basıt anlamadıgım sımdı sen aracı kendımı yoksa cocugun ıcınmı yapıyorsun onu anlamadım 150cc lık motorlu bır arac senın oglun ıcın baya buyuk bır arac sayılır bılmenı ısterım neyse sana sımdıden kolay gelsın
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.