Şimdi Ara

Go-kart pistinde kaza yapan üniversite öğrencisi genç kızın kafası vücudundan ayrıldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
14.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabahtan beridir haberlerde veriyor ve Tamam çok üzücü çok Feci bi kaza Feci bi ölüm... Ancak kiz aptalliginin kurbani olmuş bunuda göz ardi edemiyorum.... Emniyet kemerini Adam gibi adabinca usulunce takmak yerine Bogazina boynuna dolarken ne düşündü acaba ? Herhalde kopar o kafa durur mu yerinde... Kiz kadar buna izin veren çalişanlarda suçlu... O Şekilde binmesine gitmesine izin verilmemeliydi..

Sonuç olarak hayatinin baharinda, Yaptigi Tüm gelecek planlari düşünceler fikirler Hayaller Hiç oldu gitti.. 1 varsin 1 yoksun.. Belki 70 yaşina kadar huzur dolu bir şekilde yaşayacak cocuklariyla torunlariyla bi yazlik mekanda ömür geçirecekti ama Bi hata bir umursamazlik onu yok etti..

Hayatin Her alaninda dikkatli temkinli olmakta yarar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaattii07 -- 8 Şubat 2013; 0:45:36 >
  • Allah rahmet eylesin düşünmesi bile korkutuyor, go kartlar sinek avlar artık
  • İnanılması çok güç gerçekten ya, hergün önünden geçtiğim yer kanım dondu gerçekten.. Bir daha go-kart'a falan binmem sanırım.. Allah rahmet eylesin en çokta yakınlarına sabır diliyorum..
  • Allah rahmet eylesin,konuya bakmak bile istemiyorum.Of Of.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanım dondu resmen,illa belli ihmallerin ortaya çıkması için birilerin ölmesi gerekiyor bu ülkede.Allah yakınlarına sabır versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blank42 -- 8 Şubat 2013; 1:14:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

boyun omurları yanlış hatırlamıyorsam 60-70 kg gerilime dayanıyorlar çevresindeki kas dokusunun fasyanın vs kuvvetini buradaki kuvvetin gerilim değil kayma yönünde olduğunuda katarsak bu miktar çok artar. buda kabataslak bir hesapla kopmadan en az 15-20 G kuvvetine dayanabilmesi gerek demek go kart aracı ile o kadar yüksek G kuvvetlerine çıkılabilir mi? sanmam (fizikçi arkadaşlar daha iyi hesaplayabilir) muhakkak kemer ya da ona benzer birşey kesmiştir onlan bu korkunç olay gerçekleşmiştir. trafik kazalarında araçlarda önde oturan kemer takılı çocuklarda bu olur ama genç bir kızda olmaması gerekirdi.

Allah rahmet eylesin.

yok hocam formula1 araçları 9.8g fln ancak görüyorlar, redbul air race de yanlış olmasın 13-14g tırmanırken yiyorlardı..bu araçlarda g kuvvetiyle boyun kopması imkansız, hatalı kemer bağlanmasıdır sebep...atkı da boyun kopartmaz kesinlikle....

7-8 g yi yiyen adam genelde bayılıyor. Bu g ler uçaklarda oluyor.

• Valla korkmadım ne yalan söyliyim. Hatta araçları görünce canım bile çekti ama gidip tekbaşıma binmeye üşendim. Kıza Allah rahmet eylesin ihmalsizlik yuzunden oluşan sorunlar yoksa gayet eğlenceli bir olay. Korkmayın beyler binin bişey olmaz. Yolda yürürken ölme ihtimalinizden daha az ihtimal içeriyor.
  • arkadaş son durak filminden çıkma gibi bir ölüm ya kader işte ne yap ne et kurtulamazsın önlemini alırsın bu sefer başka şekilde seni bulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Valla korkmadım ne yalan söyliyim. Hatta araçları görünce canım bile çekti ama gidip tekbaşıma binmeye üşendim. Kıza Allah rahmet eylesin ihmalsizlik yuzunden oluşan sorunlar yoksa gayet eğlenceli bir olay. Korkmayın beyler binin bişey olmaz. Yolda yürürken ölme ihtimalinizden daha az ihtimal içeriyor.

Yok bence kalsın valla gerek yok küçük hatalarda bile oluşturduğu sonuç ortada.Kızada Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin.
  • bi iş var orda çarpma etkisiyle kafa kopmaz burda olmayan bir detay var
  • Çok kötü oldum gece gece. Allah rahmen eylesin ne diyelim. Ben go kart aracına biner binmez görevliden gizlice yandan hız ayarını sona getiriyorum. Ve köprü altından viraj alarak betonu yalayarak geçiyorum. Bi daha çok tedbirli olucam.
  • quote:

quote:

boyun omurları yanlış hatırlamıyorsam 60-70 kg gerilime dayanıyorlar çevresindeki kas dokusunun fasyanın vs kuvvetini buradaki kuvvetin gerilim değil kayma yönünde olduğunuda katarsak bu miktar çok artar. buda kabataslak bir hesapla kopmadan en az 15-20 G kuvvetine dayanabilmesi gerek demek go kart aracı ile o kadar yüksek G kuvvetlerine çıkılabilir mi? sanmam (fizikçi arkadaşlar daha iyi hesaplayabilir) muhakkak kemer ya da ona benzer birşey kesmiştir onlan bu korkunç olay gerçekleşmiştir. trafik kazalarında araçlarda önde oturan kemer takılı çocuklarda bu olur ama genç bir kızda olmaması gerekirdi.

Allah rahmet eylesin.

yok hocam formula1 araçları 9.8g fln ancak görüyorlar, redbul air race de yanlış olmasın 13-14g tırmanırken yiyorlardı..bu araçlarda g kuvvetiyle boyun kopması imkansız, hatalı kemer bağlanmasıdır sebep...atkı da boyun kopartmaz kesinlikle....

Hocam 10 yıldır F1 izliyorum bahsettiğiniz g kuvvetlerine ulaşan bir araç görmedim, genelde sert virajlarda ya da frenlemelerde 4-5 g kuvveti yiyebiliyorlar ama 9.8 falan çok yüksek rakamlar.Pist tanıtımlarında genellikle 4-5 g'nin bilmem kaç kiloluk bir basınç yaptığından ve pilotların bu basınca dayanabilmeleri için ne kadar antreman yaptığından bahsediliyordu.6 beygirlik karting aracılığıyla 4-5 g'lik kuvvet yemesi bile zor, gerçekten çok kafa karıştırıcı bir ölüm.

• 51. foto çok kötü çok
  • Ecele bak :( Allah rahmet eylesin zor bir ölüm

• benim böyle bir ölümü aklım almıyor bir türlü.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tinki vinki

quote:

quote:

Allah rahmet eylesin.

Hocam 10 yıldır F1 izliyorum bahsettiğiniz g kuvvetlerine ulaşan bir araç görmedim, genelde sert virajlarda ya da frenlemelerde 4-5 g kuvveti yiyebiliyorlar ama 9.8 falan çok yüksek rakamlar.Pist tanıtımlarında genellikle 4-5 g'nin bilmem kaç kiloluk bir basınç yaptığından ve pilotların bu basınca dayanabilmeleri için ne kadar antreman yaptığından bahsediliyordu.6 beygirlik karting aracılığıyla 4-5 g'lik kuvvet yemesi bile zor, gerçekten çok kafa karıştırıcı bir ölüm.

4-5g doğrusu olabiri bu galiba uçaklarınkiydi 10-11g en fazla o da öldürüyor zaten..tabi bu savaş uçaklarında ve gösteri uçaklarında oluyor, normal yolcu uçaklarında olmuyor...mynet in videosunda durum açık olarak verilmiş zaten, çok üzücü....

red bull air race te dikey loop yaparken 14-15 e bile cikabiliyor ama nefes bile almak icin inanilmaz zorlaniyor ordaki pilotlar ki dusunun bu adamlar 20 sene savas ucaginda ucup ustune bu ise geciyorlar ki malum sayilari toplasaniz(iyi olanlarinin) 50 yi gecmez.ki malumunuz tinki vinki hocam da demis sert frenaj sonrasi virajlar(monza 1 viraj) spa (oruj) gibi virajlarda 4-5 goruluyor 6 yi hic gormedim 1 sezonda.

go kart literaturune gecersek turkiyede genelde 6 lik bazi yerlerde 9 ve 12 likler mevcut fakat go kart sporu avrupada 40-50 beygire kadar(genelde 20-30 ama herseyin abartisi mevcut) gokartlarla yapiliyor profesyonel anlamda.acikcasi cok uzucu bir kaza fakat bence carpanin sucu degil ihmal veyahut dikkatsizlige baglanir boyle bir kaza cunku deflarca go kartta carpildim cok sukur bir aksilik cikmadi henuz go kartin dogasi bu fakat soyle ornek vermek gerekirse benim carpilmam genelde virajda cizgi disindan iceriyi kapamak icin olur veyahut ben icten zorlarsam carparim.

isin ilginc tarafi gokartlari carpisan araba zanneden el kol disarda binen mumkun olabildigince gaz fren kullanan virajlarda yavaslayan gokarta bodoslama carpan afedersiniz angutlar mevcut ulkemizde ve parayi verdi diye goz yumuyor buna cogu gokart isletmecisi.normalde bunu yapanin gokartini kapatsa uzaktan kovalasa bu mantik zamanla kalkar gokarttan fakat malum para hirsi.

arkadasa allah rahmet eylesin ailesine de dayanacak sabir versin

• Çok kötü ya :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalamarr

neyseki kart'a birşey olmamış sağlam görünüyor. işletmeci ne yapsın cahil insanlar karşısında. insan araştırır önce eşşeğe mi biniyorsun

Kart'a birşey olmamış mı? Bunu ne düşünerek yazıyorsunuz?
  • Arkadaş bu nedir ya bu nasıl bir acıdır nasıl bir talihsizliktir mekanı cennet olsun. Aklım almıyor ya eğlenmeye gidiyorsun böyle bir sonuç çıkıyor. Ailesi nasıl ayakta durur bu durumdan sonra Allah çok çok sabır versin.
  • atkıdan dolayı olmuş Allah rahmet eylesin. Bu go kartlarda kemerlerde gevşek oluyor buna benzer başka kötü olaylarda yaşanmadan denetlemelerin yapılması gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.