Şimdi Ara

GM60 Led Projektör İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  GM60 Led Projektör İnceleme


    Özellikler ;

    Görüntü Teknolojisi: TFT LCD
    Parlaklık: 1000 Lumens
    Kontrast: 1000:1
    Native Çözünürlük: 800x480 RGB
    Işık: LED
    Lamba Ömrü: 30.000 Saat
    Lens: Multichip Coated Lens (F=125)
    Ekran Uzaklığı: 1.5 - 4m
    Ekran Büyüklüğü: 49-130 inç
    Desteklenen Görüntü Oranı: 4:3/16:9
    Renk Üretimi: 16.7K
    Keystone: Manuel Ayarlama Dikey ±15°
    Güç Voltajı: 100V-240V-50/60HZ
    Watt: 50W(Max)
    Girişler: USBx2/SD/VGA/HDMI/AV
    Çıkışlar: Earphone USB(5V-500MA)
    Hoperlör: 8Ω *2W
    Dil Desteği: Türkçe Dahil 23 Dil
    Projektör Boyutu: 188*146.5*54mm
    Atım Oranı: 1.4:1
    Ağırlık: 0.9 Kg

    Kutu İçeriği:

    - Projektor
    - AV-in Kablosu
    - Kumanda
    - Güç Kablosu
    - Kullanma Klavuzu

     GM60 Led Projektör İnceleme

    Önsöz :

    Arkadaşlar 2 aylık bir süre sonunda nihayet GM60 Led Projektör elime ulaştı. Almak isteyen arkadaşlar için detaylı bir inceleme yapmak istiyorum. Ürün aliexpress, gearbest, banggood, geekbuying, dealextreme vs. gibi hemen hemen her çin menşeili alışveriş sitesinde var. Aliexpress fiyatı 65 Dolar + 10 Dolar kargo. Kargosu bedava olan satıcılarda var fakat bana pek güvenilir gelmediler. Ucuz etin yahnisi misali 10 dolar kar edicez derken fazlasından olmayın. Bu 65 dolarlık fiyatı her daim göz önünde bulundurmak ve başka projeksiyonlarla kıyaslama yaparken bu fiyatı aklınızın bi köşesinde tutmakta çok büyük fayda var.

    Bu projektörün markaları aklınızı karıştırmasın, ürünün herhangi bir markası yok. Düz GM60 Projector olarak satılıyor, ithalatçı firmalar üzerine kendi markalarını basıp 10 20 dolar ekleyip satıyorlar. Fastfox, Tronfy, Mileagea, Abdtech, CiBest, Whalestone, Ezapor, Excelvan, iRulu ve GM60 etiketli daha onlarcası aslında birebir aynı projektör.

    Projektörü görmenden denemeden bu oyuncak, rezalet, birşey izlenmez, paranıza yazık, göz bozar diye boşboğazlık yapacaklar parmaklarını yormasınlar onları direk şuraya alalımhttp://www.yumurcak.tv/ ve incelemeye başlayalım...

    Not: Fotoğraf makinem karanlıkta rezalet çektiği için detaylı görüntü örneklerini veremiyorum. İlerde elime düzgün bi makine geçerse bol bol eklerim. Zaten hiçbir şekilde fotolara videolara bakılıp projeksiyon tercih edilmemeli. En kötü projeksiyon bile düzgün bir pozlama yapıldığında fotolarda aşırı derecede güzel gözüküp, çok yanıltıcı olabilir.


    İnceleme :

    - GM60 aslında fiyat performans açısından çok beğenilen Unic UC40 modelinin bir üst modeli. Hemen hemen her özelliği aynı olmasına rağmen Unic UC40 "kağıt üzerinde" 800 Lümen 800:1 Kontrasta Sahipken, GM60 1000 Lumen 1000:1 Kontrasta sahip. Gm60'da ek olarak UC40'da olmayan VGA girişide bulunuyor...

    - Ürünün dış kasası ucuz bir plastikten imal edilmesine rağmen görüntüsü gerçekten çok şık. Bayaa bayaa LG'den Samsung'dan beklenen bir tasarımı var. Prizma şeklindeki yapısı, üzerindeki brushed metal görünümü veren dokusu, alt alta dizilmiş üçgen tuşları ve incecik beyaz power ışığı ile aşırı derecede şık durmakta.

     GM60 Led Projektör İnceleme

     GM60 Led Projektör İnceleme

     GM60 Led Projektör İnceleme

    - Üzerinde bulunan 2 adet USB, HDMI, VGA, Kulaklık, SD Kart ve AV girişleri ile uyumluluk açısından çok yönlü bir yapısı var. İster cep telefonunuzu takın ister playstation. Üzerindeki 2 USB'den bir tanesi 5V destekliyor. Dolayısı ile cep telefonundan film izlerken aynı zamanda telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz.

     GM60 Led Projektör İnceleme

    - Projektörün içinde kendine ait bir işletim sistemi bulunuyor. USB flash belleği takıp direk filmlerinizi izleyebiliyorsunuz. Altyazı desteği var ama malesef çok küçük ve Türkçe karekterlerde problem yaratıyor. Eğer dublajlı veya gömülü altyazılı filmleriniz varsa projektörü fişe takın, usb belleğide projektöre takın tamamdır. Sorunuz sıkınıtısız kablo karmaşası olamdan izleyin. Ben 1 TB USB diskten 9-10 Gb'lık 1080p mkv filmleri dahi sorunsuz bir şekilde oynattım. Aynı işletim sistemi üzerinden fotoğraflarınıza bakıp müzikte dinleyebiliyorsunuz.

    - Üzerinde 2 adet ayarlama düğmesi bulunuyor. Biri Dikey keystone, diğeri ise odaklama... Zoom, yatay keystone, lens shift gibi özellikleri bulunmuyor. Bu yüzden yansıtılacağı yüzeye tam 90 derece açı ile konumlandırılması gerekli. 30 liralık bir tripod ile çözersiniz işi.

     GM60 Led Projektör İnceleme

    - Görüntü boyutundan bahsedersek, GM60 130" gibi çok büyük görüntü boyutlarına erişebiliyor. Benim aldığım görüntünün boyutu fotoğrafın üzerine yazdığım gibi yaklaşık 1.5m x 2.5m (yaklaşık 120"). Bu büyüklükte bir görüntüyü projeksiyonu duvardan yaklaşık 2.5 - 3 metre arası bir uzaklığa koyarak alabiliyorusunuz.

    Loş Işıkta;
     GM60 Led Projektör İnceleme

    Tam Karanlıkta;
     GM60 Led Projektör İnceleme

    - GM60 için her ne kadar 1000 lümen deselerde malesef değil. Özellikle büyük görüntü almak için duvar ile arasında olan mesafeyi arttırdığınızda parlaklık hayli azalıyor. 120" değilde atıyorum 80" 90" görüntü aldığınızda parlaklık bir gömlek daha iyi oluyor ama yinede az. Loş ışıkta izleniyormu? İzleniyor ama kontrast ve parlalık hayli düşük olduğundan hiç mi hiç tat vermiyor. Loş ışıkta izlemeyi düşünüyorsanız ben bu modeli tercih etmenizi önermem. GM60 anca tam karanlıkta izlenebilir bir parlaklık sunuyor. Kontrast ve renklerde iyi değil. Daha doğrusu 65 Dolarlık bir cihaz için normal düzeyde, fazlasını ben zaten beklemiyordum. Genel anlamda bakarsak rezalet denecek bir durumu yok tabiki ama iyide değil. Şöyle canlı, cıvıl cıvıl diyebileceğimiz renkleri yok.

    - Çözünürlük olarak Native 800x480 çözünürlüğe sahip. Kötü bir çözünürlük değil piyasada hala bu çözünürlüğe sahip tonla projeksiyon satılıyor. 1080p görüntüleri upscale yaparak aktarıyor. Bazı yerlerde 3D falan yazıyorlar ama tabiki 3D özelliği yok. 800x480 çözünürlük bildiğimiz dvdrip, hcrip, hdrip tipi filmleri izlemek için gayet yeterli. Diğer 480x240 320x240 çözünürlükteki işe yaramaz projektörler gibi izlenmeyecek derecede piksellenme ve çamurlaşma yapmıyor... 100" ekrandan 2.5 metre uzaklığa oturarak düzgün bir biçimde izleyebiliyorsunuz. Görüntü tabiki çok keskin değil. Hafif yaklaşınca veya dikkatli bakınca çözünürlük kendini belli ediyor ve pixeller yüzünden sanki projeksiyonu kanvas bir kumaşın üzerine yansıtmışsınız gibi duruyor ama rahatsız edici izlemeyi engelleyici bir durum değil. Film ve oyun için iş görüyor ama sunum işleri için ideal bir projektör değil.

    - Oyun performansını Xbox One ile denedim. Herhangi bir input Lag problemi yok. Gayet güzel oynanıyor.

    - Fan sesi biraz fazla. Ses almak için harici bir çift hoperlör kullanacaksanız filmin sesini bastıracak düzeye erişmiyor fakat projeksiyonun üzerindeki dahili ufak hoperlörden ses alıyorsanız fan sesi bi süre sonra rahatsız edici olabilir.

    - Kağıt üzerinde 30.000 saat lamba ömrü olduğu söylenmiş. Bu değer hayli fazla. Günde 6 saat kullansanız bile 13 yıl gidiyor :)


    Sonsöz :

    Sonuç olarak 200 TL'lik fiyatını hak eder mi? Bence eder... 200TL vericem cam gibi görüntü alıcam, kristal renkler görücem, ayna gibi parlaklık verecek diye saçma bir beklentiniz yok ise ve beklentilerinizi minimumda tutuyorsanız sizi memnun edeceğini düşünüyorum. Özellikle öğrenci evleri ve yurtlar için ideal bir ürün. Aynı zamanda çocuklar içinde güzel bir büyük ekran çizgi film deneyimi sunacaktır. Hafif ve taşınabilir olduğundan isterseniz yere dik olarak koyup tavana yansıtıp gece yatarak film dizi falan bile izleyebilirsiniz :) Yani bu projektörü almayı düşünüyorsanız beklentiniz ve kullanım amacınız düzgün bir ev sineması kurmaktan ziyade daha kompakt, daha basit, daha eğlencelik yönde olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 14 Ocak 2016; 16:46:52 >







  • süper bir inceleme almayı düşünüyorum hocam
  • Projeksiyonun kendi fotolarını çekip ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 15 Ocak 2016; 16:27:54 >
  • Parlaklik 1000 lumenmi ? Çinliler lümen degil dümen yapmişlar 200 lira olsada ben hayir diyorum projeksiyon keyif işidir ya duzgun birsey alin yada hic almayin duzgun dedigim cihaz 600 liralik cihazlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 19 Ocak 2016; 8:44:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam promacto x11 konusuna detaylı resim ve video attım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sipariş verdim gearbest ten bakalım nasıl ne zman gelecek
  • arkadaşlar 3 ay önce aynı ürünü gearbestten aldım

    ürün 5. dakikada kendi kendini kapatıyor, içini açtım kendim modifiye yaptım fan kısmını daha iyi ayarladım bu şekilde 5-6 saat üstüste film izledim haftasonları
    ancak şu an gene kapanıyor

    gearbest ile dispute açtım sorun çözülmedi yarı para iadesini kabul ettim

    öncelikle film izlemek için güzel cihaz idare eder, ısınma problemi olabilir bana fan yetersiz geldi

    bunun dışında taktığım herşeyi oynattı,

    size tavsiyem gearbestten alışveriş yapmayın, başka sitelerden alın 5 dolar fazla olsun ama başka olsun

    son aldığım 5 alışverişimde hep arızalı sorunlu ürünler geldi,
  • Hocam gm60 mı uc40 mı almalıyız?
  • Gm60 a versiyon cikmis.Neler değişti acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı hâlâ kullanıyor musunuz ? Ayrıca sormak istediklerim cihaz şuan sağlam durumda mı ? lâmbâ parlaklığında bir düşme var mı , ve son olarak bu ürünü almak istiyorum , sizce bu ürünü almalı mıyım yoksa başka bir model önerir misiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.