Aracım 100 bin km de manuel şanzıman ve lpgli, fakat ben aracı uzun zamandır benzinde kullanıyorum.Bakımları opel yetkili servisinde yapıldı, yaklaşık 3bin km önce üst kapak contası, eksantrik dişlileri, triger kayışı, termostat, akü vs. herşeyi yeni takıldı.Yağı suyu filtreleri herşeyi yenilendi.Bu kadar bakım yapılan bir araçta üç bin km sonra kaçakla karşılaşmak biraz canımı sıktı açıkcası.Aracıda ayda yılda bir kullanırım zaten, bakım yapılalı 3bin km oldu evet ama ben o kilometreyi 2 senede yaptım.Dediğim gibi çok az kullanıyorum aracı ve çalıştırdığım zamanda en az 40 50km yol yapıyorum, motoruda öyle zorlamıyorum devir felan çevirmiyorum sakin şekilde kullanıyorum.Neden ve nereden böyle bir kaçak olmuş olabilir konu hakkında fikirlerinizi duymak isterim. Geçen gün aracı çalıştırdığımda park yerinden çıkarken hafif gaz verince motor bölümünden su sesi gibi bir ses geldi, bende kıllandım kaputu açıp baktım sonuç bu.Karter yağ seviye sensörünün contasından şüphelendim önce, fakat o sensörden daha yukarıda ki seviyede de ıslaklık var.Özellikle 51. saniyede alternatörün altına doğru giden o hortumda ıslaklık görünüyor, ama o hortum nereye bağlı göremedim. Motorun ön tarafında görünen birşey yok, arka taraftan akıyor aşşağıya doğru ama öyle çok fazla bir kaçak yok.Sizce zaruri durumlarda araç böyle kullanılır mı bir tehlikesi olur mu ? Birde bu motorlarda nerelerden kaçak yapabilir öngörüsü olan varsa yorum olarak paylaşırsa sevinirim. x < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C9B63C59 -- 25 Nisan 2021; 18:51:22 > |
Bildirim