Şimdi Ara

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022) | Daniel Craig - Edward Norton

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aralık'ta geliyor diyor.

    Netflix Türkiyeyoutube
    Şimdi bulmacanın parçalarını birleştirme zamanı! Rian Johnson imzalı 2018 yapımı Bıçaklar Çekildi'nin devam filminde Dedektif Benoit Blanc, renkli şüphelilerden oluşan yeni bir kadronun dâhil olduğu bir gizemi adım adım aydınlığa kavuşturmak için Yunanistan'a gidiyor. Başrollerde Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson ve Dave Bautista yer alıyor. Netflix Türkiye kanalına abone ol: https://bit.ly/NetflixTRAboneOl ➡️ INSTAGRAM: https://bit.ly/NetflixTR-IG ➡️ TWITTER: https://bit.ly/NetflixTR-TW ➡️ FACEBOOK: https://bit.ly/NetflixTR-FB Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven | Resmi Tanıtım Fragmanı | Netflix https://www.youtube.com/NetflixTürkiyeOfficial
    https://www.youtube.com/watch?v=1L-xfK5_hO0&feature=youtu.be

    Oyuncu Kadrosu: Dave Bautista, Edward Norton, Ethan Hawke, Janelle Monae, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 8 Eylül 2022; 23:17:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Filmi, filmsiz kaldığımız herhangi bir günde izleyeceğiz o ayrı. Ancak böyle filmlere devam filmi çekmek çok da iyi sonuç vermiyor bence. Çünkü sanki aynı olayları tekrar tekrar farklı oyuncularla izliyormuşuz gibi geliyor. Kaldı ki bu tarz kapalı ortamlarda geçen dedektif hikayeleri olan birçok yapım mevcut. Yani bu artık kalıplaşmış. O yüzden bu tarz filmlerde devam filmleri ilkinin başarısına yetişemiyor, zorlama duruyor biraz. 3. filmi de geliyormuş ancak bunun için başlık açmayı düşünmüyorum şahsen. 2024 yılında izleriz onu da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 10 dk sinda hata var. Dublaj varken altyazı kapalı iken altyazı çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çerezlik. İzle geç.

    Puanım 10/7.3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • final aşırı basit, çok amatörce.

  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    İlk filmle kıyaslarsanız nasıl buldunuz hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    ilk film daha iyiydi bence.

    ikincinin final gereksiz dramatize. son 10dk falan bomboştu.

    ilk film geçtiği ortam filmin hikayesine daha uygun.

    zengin iş adamı, teknolojik ada, şirket kurucuları çatışması bu tip filmlere uymuyor bence.

  • ilk 1 saat neredeyse çöp

    finali de iyi değildi.

    bence ilk film de iyi değildi ya... oyuncu kadrosu sayesinde izletiyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk filme göre çok daha basitti senaryo olarak açıkcası.Yine beğendim güzeldi sadece ilk filmin altındaydı.Onun dışında sanırım seri devam edecek ama senaryo anlamında daha da zayıflayacaklar ve saçmalayacaklar gibi geliyor ileride ama umarım çok daha iyi filmler çıkar.Sürekli aynı şekilde devam etmemek için daha farklı senaryolar üzerinde gidebilirler ama bana kalırsa filmin orjinal işleyişi çok daha güzel.Bilim Kurgu vs. çok saçma sapan şeylere girmezler umarım sonraki filmlerde.

  • Film beni resmen uyuttu. İlk 1 saati komple boş. Yani filmden rahatlıkla 1 saat atılabilirmiş, anlamsız bir şekilde uzun yapmışlar. Sonrasında da zaten izleyemedim. Yapım hiçbir şekilde beni kendisine çekemedi. İlk filminin yarısı kadar bile olamamış ki ilk filme de muazzam diyemezdim ama idare ederdi. Muhtemelen devamının yüzüne bakmam bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam seni uyutan film rotten tomatoes'ta eleştirmenlerden %94 beğeni almış :D Bullet Train ise %54 almış. ikisi arasında bu kadar büyük fark var mıdır acaba gerçekten :D ya da glass onion cidden bu kadar süper miydi :D sadece yıkıklar bu filme süper der. işte böyle yıkıklar ABD'de gazetelerde, dergilerde veya webte uyumak için alınan haplarla benzer özellik gösteren filmlere yüksek puan veriyor. sonra böyle yıkık filmleri daha çok çıkıyor :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melanie Thierry -- 31 Aralık 2022; 17:57:40 >
  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    Ben Bullet Train'i de pek sevmedim ama bu filmin yanında Bullet Train başyapıt gibi duruyor. Bence bu torpilin sebebi Netflix'in yapımı yeni diye şişirmesi ve yine içinde önemli rollerde siyah oyuncular barındırdığı için yine şişirilmesi. Önceki filmin sevilmesi ve Edward Norton ile Daniel Craig gibi önemli ağır isimlerden dolayı da filmi şişirmiş olabilirler ama isterseniz tüm Holywood'u yığın film yine kötü, gene kötü aga.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Ocak 2023; 2:19:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün izledim ve benim baya hoşuma gitti. Tavsiye ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcan402

    ilk 1 saat neredeyse çöp

    finali de iyi değildi.

    bence ilk film de iyi değildi ya... oyuncu kadrosu sayesinde izletiyordu
    Ya evet aslında oyuncu kadrosunun etkisi var sanırım başka oyuncular olsa bu kadar izlemezdim herhalde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk film daha güzeldi bence. Bunu pek sevemedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokluktan seyrettim ama dedektiflik veya gizem adına çok az şey vardı. Memnun olmadım.

  • Kadro güzel ,izlemeye değer fazla beklentiye girmeyin. İlk film daha güzeldi tabi. 7/10

  • çöp

  • İlki filme nazaran idare edecek ve ilk yapımın kalibresine az çok yakınsayabilecek bir yapım olarak bitecekken bence sonunda iyi bağlayamamışlar. Ortalama altı bir yapım olarak kalmış.


    Filmin sonunda Norton'ın karakteri Miles'ın fırsatçı bir katil olduğu tescillenmişken bu noktada bitirmelilerdi. Miles'ın piyonları olan diğerleri bu noktada Miles'a - delili gözleri önünde çakmakla yok etmesine rağmen - artık sırtlarını çevirmelilerdi ve o anda dürüst tanıklar olmalılardı. Böylece ilgili ahlaksız karakterlerin karakter gelişimi tamamlanmış olacak ve Miles'ın öldürdüğü Andi'ye ve vücutçu youtuber'a manevi kefaretlerini ödemiş olacaklardı.

    Ama film bunun yerine Andi'nin kardeşi Helen'in sözde Miles'ı tahrik etmek ve diğerlerini Miles'a karşı kışkırtmak için yol açtığı anlamsız bir yıkımla bitiyor. Bu yıkımda Helen bildiğimiz orijinal Mona Lisa'yı bile yok ediyor. Helen'in o an yaptığı her şey Miles'ın elini kendisine karşı - hukuki anlamda - tekrardan güçlendiren ve bilakis diğer karakterleri kendisine yabancılaştırarak tekrardan Miles'ın tarafına çekebilecek işlerdi. Halbuki dediğim gibi Miles'ın Craig ve Helen tarafından katil olduğunun keşfedilip diğerlerinin bunu görmesi kafi olmalıydı. Daniel Craig'in dedektif karakteri delil yok olduğu için umudunu tam yitirmişken diğerleri Craig cinayetlerin zanlısını tamamen ikna edici biçimde ortaya koyduğu için canlı tanık olarak ayağa kalkıp gerçeği söylemelilerdi. Belki bu gene jenerik bir son olurdu ama en yozlaşmış, hem kukla hem de asalak görünen bir insanın bile içinde bir yerlerde bir vicdan ve hakkaniyet duygusu taşıdığı ve sonunda uygun koşullar altında bunun ortaya çıktığı gibi incelikli bir mesajı vermiş olacaktı. Saf kötü adam da böylece yenilecekti. Ama öbür türlü son hem esas kötü karaktere hizmet ettiği için oldukça mantıksız hem de kırıp dökerek yıkmanın bir şeyleri çözeceği ve bunu fırsata çevirmeyi akıl edemeyecek kötü adamı zavallılaştıracağı (?) mesajını veriyor. Odak karakterlerin ahlaki gelişiminden / olgunlaşmasından ziyade kötü adamın sözde kırılgan zavallılığında kalıyor.

    Miles Helen'den mahkemede alacağı tazminat bile olmaksızın o mavi arabasından yüz tane daha alabilecek bir tip. Orijinal Mona Lisa'yı yok etti diye Helen'in hayatını mahkemelerde, hapislerde süründürüp yok edecek ve bunu yaparken havuzunda kokteylini yudumlayacak, tüm cinayetlerini gene farklı olaylar karşısında hemencecik tavır deviştiren piyonlarını manipüle edebilecek kişisel nüfuzu ve delilsizlik sayesinde örtbas edecek bir eleman. En azından malum hidrojen kristalleri sonunda gümleyene kadar rahatına bakacak bir figür. O her fırsatı kollayarak ve birilerinin fikirlerini çalıp onları araçsallaştırarak zengin olmuş, ahlak ve vicdandan arınmış bir milyarder olarak kurgulanmış. Öyle bir karakter Helen mülkünü zarar vermeye başladığı andan itibaren elime koz geçiyor diyerek elini ovuşturmaya başlardı. Bence senaristler hiç insan tanımıyor. Normal seviyede hoşça vakit geçirtebilecek diyebileceğim bir film sonunda yaptığı 1) karakter dışı 2) mantıksız 3) hatalı mesajlar veren tercihlerle son derece vasat bir filme dönüşmüş. Filmin ilk yarısının durgunluğuyla beraber değerlendirirsem bu filme ancak 6/10 verebilirim. Sonu dediğim gibi olsaydı 7/10 hatta 8/10 verirdim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.