Şimdi Ara

Gladyatörler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu adamların yaşam tarzı hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi merak ettiğim şeyler var da öncelikle bu adamlar ne kadar antrenman yapıyor, filmlerde gördüğümüz gibi zayıf ama kaslı sixpack falan gibi yani define olmuş bir vücut tipi mi var yoksa geniş hacimli son derece kuvvetli bir vücut tipi var bunu merak ediyorum.Filmlerde gördüğüm kadarıyla çok iyi beslenmiyorlar pis şeyler ve az çok vücut geliştirmeyle ilgilenen biriai vücut yapmanın %60-70 inin beslenme olduğunu bilir. Ayrıca ne ile motive olurlar sürekli dövüşe hazırlar falan filan diye uzar bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam bir belgeselde izlemiştim.Gladyatörler aslında bizim Spartaküsdeki elemanlar gibi üçgen değilmiş.Hafif kilolu olurlarmış ve çok iyi bakılırlarmış.Ayrıca her karşılaşmada çatur çutur adam kesilmezmiş.Karar anı geldiğinde çoğu zaman yaşamalarına izin verilirmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AK KUZGUN

    Hocam bir belgeselde izlemiştim.Gladyatörler aslında bizim Spartaküsdeki elemanlar gibi üçgen değilmiş.Hafif kilolu olurlarmış ve çok iyi bakılırlarmış.Ayrıca her karşılaşmada çatur çutur adam kesilmezmiş.Karar anı geldiğinde çoğu zaman yaşamalarına izin verilirmiş.

    Gerçek bu. Dizilerdekiler şov.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl yaşarlar bilmem.
    ancak bir gladyatör olarak olsam define, parça parça kaslı bir vücut yerine yağ oranı daha yüksek iri ve güçlü bir vücut isterim. örneğin boksörlere bakarsan genelde üçgen vücuda dilim dilim baklavalara sahip değillerdir..
    dizilere göre değerlendirme. araştırırsan çok ayrıntılı bilgi bulabileceğin bir konu . bizi de aydınlatırsın.
  • Filimlerin, çizgi filimlerin beynimize kazıdığı imaj, süper kahramanlarını büyük çoğunluğunun vücut şekli, gerçekte güç ile vücut çeklinin hiç bir bağlantısı yoktur.
  • Türk kası diyorsun :)
  • İyi bir ingilizcen varsan eğerhttp://en.wikipedia.org/wiki/Gladiator
  • Gladyatör dövüşlerinin hepsinde denildiği gibi ölüm olmuyor genelde bir kaybeden oluyor ve o bölgenin hükümdarı, valisi her neyse yaşamasına izin verirse yaşıyor hane şu meşhur bir el hareketi var baş parmak aşağı veya yukarı o harekete göre ölüp ölmeyeceği belli oluyor
    İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gladyatorler kölelikten geliyor .Dövüş galipleri genelde güçlü olur yani üçken olmasada iriyari. kalıplı olsalar gerek . Zaten böyle büyük halkin izleyecegi gösterilerde öyle sıska adam cikarilmaz .Çıkarilan gladyatörlerde hali ile filmlerdeki kadar olmasada öyle ufak tefek deildir zaten eski zamanin insani genelde guclü ve kaslidir bide kölelikten alt yapisi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bane

    Gladyatör dövüşlerinin hepsinde denildiği gibi ölüm olmuyor genelde bir kaybeden oluyor ve o bölgenin hükümdarı, valisi her neyse yaşamasına izin verirse yaşıyor hane şu meşhur bir el hareketi var baş parmak aşağı veya yukarı o harekete göre ölüp ölmeyeceği belli oluyor
    İyi forumlar

    Sanırım tam olarak böyle değil, şöyle, baş parmak yukarıda gösterim, kılıcın kınından dışarıda oluşunu simgeleyip dövüşü kaybedenin öldürülmesini işaret eder.Baş parmağın aşağıda olması diye bir durum da yok galiba, onun yerine baş parmak yumruğun içinde kalır ki bu da dövüşü kaybedenin yaşamasına izin verildiğini gösterir.Bir yerde de hiç bir zaman dövüşü kaybedenin öldürülmediğini yazıyordu, pek mantıklı gelmemişti bana ama.




  • O zamanların kahramanları
     Gladyatörler hakkında
  • Sorduğunuz soruların cevapları burada var ;
    http://www.tribunesandtriumphs.org/gladiators/life-of-a-gladiator.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela gladyatörler et yemezlermiş. Tahıl ile beslenirlermiş. Protein ihtiyaclarını bitkisel protein ile karşılarlarmış. Birde gladyatörler sosyal statü olarak infamia(şerefsiz) sıfatını taşırlar ama çok zengin gladyatörler de varmış. Sonuçta o zamanını Show sektörü olarak düşünün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.