|
Gizli Numara İle Arayanları Öğrenme: Adım Adım Kılavuz
Özel ya da gizli numardan gelen aramalar, kimin aradığını merak etmene neden olabilir. Neyse ki, arayanın kimliğini ortaya çıkarmanın birkaç yolu vardır.
1. Çeşitli Mobil Uygulamaların Kullanımı:
- Truecaller: Kişilerine kayıtlı olmayan numaraları tanımlayan popüler bir uygulamadır.
- Showcaller: Özel numaradan arayanları belirlemenin yanı sıra dolandırıcılık aramaları hakkında uyarılar da verir.
- Caller ID & Block: Gizli arayanların numaralarını tespit eder ve engeller.
2. Operatör Hizmetlerinden Yararlanma:
- Turkcell: Arayanın SMS ile kimlik bilgisini ve adresini içeren bir mesaj gönderir.
- Vodafone: Arayanın bilgilerini sesli mesaj ile iletir.
- Türk Telekom: Özel numaradan gelen aramaları ücretli olarak tespit etme hizmeti sunar.
3. Google Asistan'dan Yardım Alma:
- Android telefonlarda Google Asistan'ı aç ve "Kim aradı?" diye sor.
- Asistan, gizli numaradan gelen son aramaların bir listesini sağlayacaktır.
4. Manuel Yöntemler:
- Numarayı Geri Ara: Özel numaradan gelen aramayı cevapsız bırakarak geri aramayı deneyebilirsin. Bazı durumlarda arayanın numarası görüntülenecektir.
- Rastgele Numaralarla Ara: Özel numaradan gelen aramayı cevapsız bıraktıktan sonra, rastgele birkaç sayı ekleyerek aynı numarayı ara. Arayan kişi numarasını kaydettiyse, aramanı cevaplayabilir ve kendini ifşa edebilir.
Önemli Not: Bazı gizli numaralar, arama kimliği gizleme hizmetleri tarafından korunabilir. Bu durumlarda, arayanın kimliğini öğrenmek mümkün olmayabilir.