mahkemelik olmuştu bu gizli numaralar,yasaklanacaktı sözde...
Arkadaşlar konu 2 yıl önce açılmış Turkcell hâlâ beceremedimi
quote:
Orjinalden alıntı: THESHUCK
Arkadaşlar konu 2 yıl önce açılmış Turkcell hâlâ beceremedimi
demek ki forumla yeterince ilgili değilsin turkcell bugüne dek neyi halletmiş ki?
Böyle birşey olamaz ki...
Şayet bu uygulama olursa -ki gizli numarayı istemeyenlerin çağrıyı açıp dinlemedikleri biliniyor-, GSM operatörleri çok çok büyük zarar ederler. Böyle bir şeyi asla hayata geçirmezler; inanmayın.
Bir diğer şey: Dikkat ettiniz mi Türk Telekom özelleştikten sonra, ev telefonundan biri sizin evi aradığında KARŞI TARAF telefonu açık bırakırsa (avize yerine oturmazsa vs.) hat kapanmıyor ve karşı tarafa para yazıyor...
İŞTE OPERATÖRLER BU KONULAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR...
Avantajlarından çok dezavatajları var.
Eskisi gibi kalmadı hem telefon sapıklığı?
En azından beni rahatsız etmiyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: NoNp@Ré!L
quote:
Orjinalden alıntı: patesi
turkcell böyle bi uygulama üzerinde bi senedir çalışıyo ama bu uygulamanında şöyle bi kaosu var...bildiğimiz gibi şirketler güvenlik açısından dış aramalarında genelde gizli numara kullanırlar ve siz eğer gizli numaralara telefonunuzu kapatırsanız bu sizin için bazı extrem mdurumlarda kötü sonuçlar yaratabilir...
örneğin düşünsenize bi iş başvurusu yaptınız adamlar sizi arıycaklar ama sizin telefonunuz gizli çağrıları almadığı için size ulaşamıyorlar ve siz bu işi alamıyosunuz gibi....şimdi diyebilrisiniz şirketler mailden de ulaşabiliyo insdanlara ama genelde bildiimiz gibi şirketler genelde her zaman çalışanlara telefon aracılığıyla ulaşırlar...
ben insan kaynaklarında çalışıyorum bende özel numaradan arayınca açmayan iş arayanlara gıcık oluyorum direk kırmızı kalemi çekiyorum.şansına küssün
bide şöyle bi durum var madem işe baş vurdun ve biliyosun özelden aradıklarını açıver özeli ne olacak ki...
quote:
Orjinalden alıntı: Noxco
O dediğin program, benim bildiklerim gibi, gelen çağrıyı gösterip, karşı tarafa mesgul tonumu veriyor, eğer öyleyse hava gazı. Ben hiç ulaşılmasın istiyorum. Umarım Trcell bunu yapar.
quote:
Orjinalden alıntı: Darbeli_Matkap
Tcell bu konu üzerinde çalışa dursun, ben CallControl Programı ile sadece gizli numaralara değil, aramasını istemediğim kişilere de kısıtlama getirebiliyorum. Bunun tam tersi olarak ta sadece aramasını istediğim kişileri belirleyip, bunların haricinde gelen bütün aramalarıda engelleyebiliyorum
gercekten varmı boyle bırsey yada olacakmı
amerikan filmlerinde görüyoruz ya, adam evi arıyo karşı taraf açmadan kapatıyo. sonra hatun açıyo telefonu bi numara giriyo telefonuna gelen en son çağrıyo kodluyo operatör ben , bunada razıyım aslında
quote:
Orjinalden alıntı: hakanalcin
amerikan filmlerinde görüyoruz ya, adam evi arıyo karşı taraf açmadan kapatıyo. sonra hatun açıyo telefonu bi numara giriyo telefonuna gelen en son çağrıyo kodluyo operatör ben , bunada razıyım aslında
ne ekşın olur ama
O erkekligi yapamazlar nedenini söyleyeyim Türkiyedeki bütün Askeriyelerin içindeki telefonlar gizli numaradırlar yani askeriyenin numarsını kimse bilmez örnek verecek olursak benim arkadasım Manisa'da Askerlik yapıyordu beni aradında gizli numara yazıyodu yani bu servisi devreye sokarsalar askeriyedeki numaralar hiç bi cep telefonu arayamaz yada ararda numaraları gözükür buda olmuyacagına göre SERVİS İPTAL
artık türkcel kullanıcıları gizli numarayı arabnayı engelleyebilecek numarasını vereyim *253# bende bu gün başka bir siteden buldum sizinle paylaşmak istedim
Evet , Serdem kardeş sağolasın Valla,
Sonunda oldu,
*253# yaptım ve artık aradığınız numara gizli numaralara kapalıdır mesajı alıyorum , süper ya
Yav yaptıkta bunu nasıl geri alacağız.
Serdem kardeş hangi siteden öğrendin bu haberi , çok merak ettim, bizde erkenden öğrenip faydalanalım ,
Rica etsem sitenin adını verirmisin.
aşağıdaki linkten hattınız üzerinden gizli numarayı nasıl engellerseniz onun bilgisini alabilirsiniz..
Merhabalar herkesin dört gözle beklediği özellik ,
TK'dan gelen taleple ilgili olarak, "arayan hattın numarasının gizlendiği durumlarda çağrının müşteriye ulaşmasını engelleyecek özellik" olan ACR (Anonymous Call Rejection) tüm şebekede abonelerin kullanımına açıldı.
Aboneler telefonlarından *253# tuşlayarak (USSD ile) kendilerine gizli numaradan çağrı gelmesini engelleyebiliyorlar. USSD *253# aktivasyon işlemiyle HLR da ACR-2 yapılmakta. Bu durumda gizli numarayla arayan aboneye "Aradağınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz" anonsu verilmektedir. Çağrı anons sonrasında çıkmamakta ve aranan kişiye herhangi bir mesaj gitmemektedir. Diğer çağrılar aboneye normal olarak ulaşmaktadır. Aboneler telefonlarından #253# tuşlayarak (USSD ile) kendilerine gizli numaradan da çağrı gelmesini sağlayabilirler. USSD #253# deaktivasyon işlemiyle HLR da abonende ACR-1 yapılmaktadır. Ayrıca müşteri hizmetleri kanalıyla da aynı işlemler (aktivasyon ve deaktivasyon) yapılabilecektir.
BEN BİLGİ PASAJINA KAYITLIYIM ORADA HER TÜRR KONUYU BULABİLİRSİN .. Bİ İŞE YARADIYSA NE MUTLU BANA
FaaLiyete GeçSe çok iyi oLurdu. Nefret ettiĞim 1 Durum.
Bilgiler için çok sağolun, iptalide öğrendik iyi oldu, ancak hemen tekrar aktif hale getirdim ,arayan adam gibi arasın, gizliden aramayacaksa aramasın, artık bu resmiyete dökülmüş oldu.