Şimdi Ara

gizli klasör sorunu devam ediyor... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
90.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: doganays

Yaklaşık 6 saattir bende bu sorunla uğraşıyorum.
    1- Aşağıdaki işlemleri yapınız.
    Başlat - Çalıştır - Regedit

Şu Dizine Git;

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advenced

Anahtarına gel ve sağ tarafta ;

"Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap.

Eğer ShowSuperHidden veya SuperHidden yoksa Sap tarafta boşluğa Sağ Tıkla, Yeni - Dword Değeri de. Adlarını Hangisi yoksa o yaz. Ve sonra değerlerini 1 yapıp oturumu yeniden başlat. Olacaktır.

2-) Dosyalarını göründükten sonra gizli seçeneği pasif olarak geliyor ve değiştiremiyorsunuz bunun için ise
    komut satırına düşün (başlat-çalıştır-cmd)

C:\> attrib -h -r -s /s /d *.*

komutlarını uygulayın, gizli dosyalarınız görünüyormu bir kontrol edin..

Yukardaki komut usb hdd için denenmiştir. windows system dosyalarında bir sorun çıkartırmı tam bilmiyorum.
    Onunda çözümü *.* yerine hangi klasörü görünür hale getirmek istiyorsanız o dosyanın ismini yazın

Oldu ancak bir sorun var..
    Bilgisayarıma girip D:/ ye tıkladığımda birlikte aç penceresi çıkıyor..Fakat sağ tıklayıp D sürücüsüne girebiliyorum
    Bunun da nedeni sanırım
    D:\> attrib -h -r -s /s /d *.* komutunu yazmam sanırım..

Kolay gelsin

• merhabalar

konuyu bende merak ettim ve araştırdım ve [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
    "CheckedValue"=dword:00000001
    "DefaultValue"=dword:00000002 olarak yapılınca düzeliyor. fakat sistemiznizde virüs var ise önce virüsü temilemek gerekli.

alıntı:www.hardwaremania.com mcyber den
  • Klasör seçeneklerinden "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğini kaldır öyle dene. Eğer gizli dosyalar görünüyorsa (sistem dosyaları değil senin dosyaların) virüs vardır. Tüm yazılanları okumadım ancak bir arkadaşımızın başına böyle birşey gelmişti.
  • bunu da denedim. onu da tekrar işaretliyor.tekrar baktığımda gitmiş klasör seçeneklerinden "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneği işaretlenmiş oluyor
    quote:

Orjinalden alıntı: stealth

Klasör seçeneklerinden "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğini kaldır öyle dene. Eğer gizli dosyalar görünüyorsa (sistem dosyaları değil senin dosyaların) virüs vardır. Tüm yazılanları okumadım ancak bir arkadaşımızın başına böyle birşey gelmişti.
  • arkadaşlar üstteki yazıyı yazdıktan sonra format attım. msn yüklemedim. biraz bekledim. virüs programı yükledi. yükleyene kadar sorun olmadı. güncelledim virüs programını. o arada hiçbirşey yapmadım. harici harddiskimde virüs olduğunu düşünüyordum. taktım tarattım virüs bulamıyor. bu arada gene msn'i yüklemedim. formattan önce birşey dikkatimi çekiyordu. harddisklerde bi rar dosyası açıç üst dizine çıkınca dosyalar çıkıyor ya,orda d.com diye birşey var ve autorun var. ikisinden şüpheleniyordum. siliyorum gene geliyor gitmiyor. formattan hemen rar yükledim.bir sorun yoktu ve gizli dosya seçeneğini seçebiliyordum. ama şimdi gene sorun başladı ve d.com gene çıktı piyasaya.... sorun galiba d.com... internette aradım öyle birşey yok. birsürü dolaştım bulamadım... düşman galiba d.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akruban -- 10 Ocak 2008; 14:43:26 >

• Arkadaslar bu sorunun muhtemel kaynagi xp'nin otomatik guncellestirmeleri.
    kacak olan windowslari bulmak icin son donemde bir guncellestirme cikti. Ben de bu sorunu yasadigim icin arkadasin bilgisayarina indirdim ve ilk restart'ta onda da oldu aynisi.

windows'u orjinal hale getiren bir yontem vardi. onu denemekte fayda olabilir.

Bir bilen varsa anlatabilir mi yontemini?
  • benim windows orjinal zaten....
  • o zaman beni aştı
  • d.com kayboldu. system32'nin içinde amvo1 diye birşey vardı onu sildim kayboldu.... ama autorun duruyor... gizli dosyalar aynen kayıp
  • çözüm fdisk askerdeyken basıma geldı berbat bir vürüs
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ado

sırf denemek için makinaya yeniden format attım hiç bir şey yüklemeden denedim verdiğim komutu algılıyor yani ''gizli dosyaları göster'' dediğimde gösteriyor.''gizli dosyaları gösterme'' dediğim zaman göstermiyor...normal çalışan gizli klasör özelliği sonradan çalışmamaya başladı.zaten sırf bu yüzden format attım bu makinaya ama ilginçtir ki sonradan çalışmamaya başladı yani yaklaşık bir saat içinde yine sorun çıktı bu süre içerisinde yaptığım tel şiey ise msn yüklemek oldu onuda bizim forumdan indirdim zaten .bu makinanın ram lerini hdd sini anakartını power supply ını ide kablolarını değiştirdim.nasıl oluyorda gizli klasörü göster dememe rağmen bu komutu algılmaz
    gizli dosyaları göster,dememe rağmen ve uygula tamam dememe rağmen gizli dosyalar geri gelmiyor ve aynı pencereyi tekrar açtığımda ''zli dosyaları gösterme''seçeneğinin seçilmiş olduğunu görüyorum...

*Tam kople format yapmadığından, diğer sürücülerde bunu yapan virüs yada bir program olabilir.
    *Senin windows CD in bozuk olabilir.
    *Son olarak harddisk dahi değiştiriyorsun, tam format atıyorsun ama USB bellek yada başka bir aygıtından yeniden bulaşıyordur..

sxs.exe diye bir virüs bunu yapıyor, usb diskten falan kendini direk kopyalayabiliyor. Tam format ve avast gibi bir antivirüs kullanın.

• Arkadaşlar gizli klasör sorununa kendimce çözüm buldum Aşağıda yazanları not defterine yapıştırın.Sonra .reg olarak kaydedin.(farklı kaydet'e bas,sonra isim yerine .reg yaz)

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]
    "Text"="@shell32.dll,-30499"
    "Type"="group"
    "Bitmap"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,\
    00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,53,00,\
    48,00,45,00,4c,00,4c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,34,00,00,\
    00
    "HelpID"="shell.hlp#51131"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN]
    "RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
    "Text"="@shell32.dll,-30501"
    "Type"="radio"
    "CheckedValue"=dword:00000002
    "ValueName"="Hidden"
    "DefaultValue"=dword:00000002
    "HKeyRoot"=dword:80000001
    "HelpID"="shell.hlp#51104"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
    "RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
    "Text"="@shell32.dll,-30500"
    "Type"="radio"
    "CheckedValue"=dword:00000001
    "ValueName"="Hidden"
    "DefaultValue"=dword:00000002
    "HKeyRoot"=dword:80000001
    "HelpID"="shell.hlp#51105"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "Hidden"=dword:00000001

Yaptıktan sonra bilgisayarı baştan başlatmalısınız.Yoksa işe yaramaz

Hadi bye...
    FeZA_BiLAL Presents... ''DAiMA ÇÖZÜCÜ'' FeZA_BiLAL Presents...

• quote:

Orjinalden alıntı: FeZA_BiLAL

Arkadaşlar gizli klasör sorununa kendimce çözüm buldum
    ......
    ......
    Hadi bye...
    FeZA_BiLAL Presents... ''DAiMA ÇÖZÜCÜ'' FeZA_BiLAL Presents...

Çözülmüşü var! (4 Temmuz 2007; 4:04:42):

http://resim.donanimhaber.com/m_15511918/mpage_1/key_//tm.htm#15554150

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2DF -- 6 Şubat 2008; 2:08:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nettebiri

Araçlar klasor secenekleri gitti

ARTIK GELDİİİİİİİİİİİİİİİİİ

başlat/çalıştır. gpedit.msc yazıN. Sonra soldaki menüde

Kullanıcı Yapılandırması/Yönetim şablonları/Windows bileşenleri/Windows gezgininin üzerine tıkla(yanındaki artıya basma üzerine tıkla).

Sonra sağda açılan alanda "Klasör seçenekleri öğesini Araçlar menüsünden kaldır" adlı ayara çift tıklayıp açılan pencerede "Yapılandırılmadı"yı seçiyoruz.

işte bu kadar geçmiş olsun, kolay gelsin cümleteN

alıntı yaptum, alınan yire teşekkür ederemm

bu yöntemi bende yaptım ama bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra tekrar kayboldu

• aynı soruna 3 -4 haftadır yaşıyorum bugün psikolojik bunalım haline girdim pcye savaş açtım. Bayağı Bir Kaynak Araştırdım sorunun kaynağı aşağıda belirtildiği gibi trojan.
    bende şuan 2 hdd takılı trojenleri sildim msdos komutları ile hdd tekini tamamen düzelltim.2. hdd 2 ye bölünük d kısımını düzelltim yanlız c kısmı yani windows kurulu olduğu kısım hala gizli bunun üstünde çalışıyorum şuan..
    iyi geceler diliyorum inş. sorununuza cevap olur .
    saygılar
    quote:

Trojan hakkında kısa bilgi :

Trojanın tam ismi "Trojan.Win32.Delf.aam". Bulaştığı bilgisayarda heraçılan klasörü gizliyor ve klasör simgesinde ve klasör ismiyle aynı olan bir exe oluşturuyor. Bu exeye bastığınızda klasörün içeriğini görebiliyorsunuz, eğer exeyi silerseniz klasöre direkt olarak erişmeniz mümkün olmuyor. Trojan aktifken kullanılan flash disklere ve telefon kartlarına bulaşıyor. Bulaştığı klasör telefonda gözükmüyor. Winrarla veya adres satırına klasörün ismini yazarak ulaşabiliyorsunuz.

Trojanın dosyaları :

Bulaştığında kendisini "C:\Documents and Settings\kullanıcı adınız\Local Settings\Temp\" klasörüne services.exe adıyla kaydediyor.

Her seferinde başlamak içinse Regeditte "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ dizininde "Shell" in değerini ; explorer.exe "C:\DOCUME~1\kullanıcı adınız\LOCALS~1\Temp\services.exe" olarak değiştiriyor bu sayede her oturum açılışında aktif hale geliyor.
    Not : Shell'in değeri " explorer.exe " olarak değiştirin eğer explorer.exe'yide silerseniz pc yeniden açılınca masaüstünü göremezsiniz.

Temizleme :

Avast virüsü tanımıyor ama KasperSky tanıyor. KasperSky'de tarama sonucu bulunan tüm Trojan.Win32.Delf.aam dosyalarını siliyoruz ve trojandan kurtulmuş oluyoruz, geriye gizli kalan klasörlerimizi açığa çıkarmak kalıyor.
    Bunun için başlat çalıştıra cmd yazarak ms-dos'u açıyoruz, hangi kalasördeki dosyaları göstermek istiyorsak o klasöre gelip şu komutu yazıyoruz( c için c: d için d: cd için cd\ gibi) " attrib -h -r -s /s /d *.* " bu sayede o klasördeki ve alt klasörlerindeki tüm dosyalar görünür hale gelmiş oluyor.
    Dikkat etmemiz gereken ise bu komutun windowsun gizlediği klasörleri ve dosyalarıda açığa çıkarmış olaması, bunları tekrar gizlemek mantıklı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimkaynak -- 19 Şubat 2008; 3:46:31 >

• c yide hallettim cd\ yaz enterlar sonra attrib -h -r -s /s /d *.* yaz enterlar
    saygılarımla

quote:

konu dışı birşey yazcam yöneticinin konusu olduğu için kullanıcı adımı değiştirebilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimkaynak -- 19 Şubat 2008; 4:22:44 >
  • Harbiden çözülmüş!! Helal olsun..

quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

Çözülmüşü var! (4 Temmuz 2007; 4:04:42):

http://resim.donanimhaber.com/m_15511918/mpage_1/key_//tm.htm#15554150

• ben bu virüsü usb mi kendi pcme taktıktan soraa svchost.exe die bi hata vermeye başladı bende pek ilgilenmedim ama sanırım sorunu büyükmüş ben bu konuyu açarken böle garip şeyin sadece benim başıma geldini sanıodum ama sorun gerçekden çok büyükmüş
  • Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini oto olarak kapatan sorunu combofix programı çözüyor.
    google de aratarak bulabilirsiniz.
  • Kesinlikle combofix'i deneyin arkadaşlar hiç uğraşmaya gerek kalmadan kendisi hallediyor . Bilgisayarım gizli klasörleri göstermediği için hemen format attım (daha öncedende bilgisayara kinîm vardı) Ama sorun çözülmedi . Format atmama rağmen gizli dosyaları göstermiyordu üstte ustaların yazdığı herşeyi tek tek yaptım gene olmadı gene olmadı . Tam konu bitti derken Allah razı olsun biri yazmış programın ismini . Programı çalıştırdığım gibi sorunların ardı arkası kesildi. Kesinlikle Combofix
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.