Şimdi Ara

gizli klasör sorunu devam ediyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
90.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ae_

arkadaşlar ben ilk defa böyle bir sorunu sizden duydum ama bu reg dosyasına yazan bir virüs vs olamaz mı? yani belki yedeklerin içinde falan aklıma başka birşey gelmiyor

Virüs, trojan, spy, program ya da başka bişii değil bu!
    XP'nin kendisinden kaynaklanan bir sorun...
    Aylardır da çözümünü bulabilmiş değilim!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yuri Alek Verto

quote:

arkadaşlar ben ilk defa böyle bir sorunu sizden duydum ama bu reg dosyasına yazan bir virüs vs olamaz mı? yani belki yedeklerin içinde falan aklıma başka birşey gelmiyor

eğer dediğiniz gibiyse bile yüklediğiniz bir programın reg iyle çakışma falan oluyordur yoksa hepimizde olması gerekmez mi yani ben yıllardır xp kullanıyorum bu sorunu sizden duydum yani hiç karşılaşmadım

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Yuri Alek Verto

quote:

eğer dediğiniz gibiyse bile yüklediğiniz bir programın reg iyle çakışma falan oluyordur yoksa hepimizde olması gerekmez mi yani ben yıllardır xp kullanıyorum bu sorunu sizden duydum yani hiç karşılaşmadım

bende seninle aynı düşüncedeyim fakat format dan sonra yüklediğim tek program msn
    hatta plus ve discovery bile kurmadım...

• Pazar günü olmasına rağmen dayanamadım ve teknik servise geldim...
    Denedim ve deneyimlerimi aynen aktarıyorum:

Regedit'ten ilgili 3 bölümün kayıtlarını değiştirip gerekli değerleri girdikten sonra gizli dosya ve klasörler görünmeye başladı...
    Kayıtları olduğu gibi yani onaltılık olarak değiştirdim.
    Gizli dosya ve klasörler seçeneğine geldiğimde her iki seçeneğin de işaretlenmemiş olduğunu gördüm...
    "Gizli Dosya ve Klasörleri Göster" seçeneğini işaretlediğimde gizli dosyalar tekrar kayboldu ve sorun eski haline döndü. Yani gizli dosya ve klasörleri tekrar göremez hale geldim...

Kayıt defterine tekrar girdim ve Hidden'ın yine eski haline dönmüş olduğunu gördüm.
    Gerekli 3 bölümün kayıtlarını tekrar değiştirdim fakat bu sefer değer olarak 0x00000001 (1) yazdım.
    İşlem bittikten sonra gizli dosyalar tekrar görünür hale geldi.
    Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğine gelip göster dediğimde tekrar dosyalar kayboluyor...

Tekrar Regedit'e girip ilgili 3 bölümün değerlerini 0x00000001 (1) olarak değiştirip bu sefer onluk hane olarak kaydettim...
    Gizli dosya ve klasörler tekrar görünür hale geldi...
    "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini seçince yine kayboluyor ve regedit kayıtları eski haline dönüyor...

Regedit'e girip ilgili 3 bölümün değerlerini 0x00000001 (1) olarak değiştirip onluk hane olarak kaydedin ve Gizli Dosya ve Klasörler bölümüne hiç girmeyin...

Önemli bir nokta! Kayıt defteri ayarlarını değiştirince bazı gizli dosyaların dosya özelliklerinde "Gizli" seçeneği seçili oluyor ve pasif olarak duruyor. Yani o dosyalardan "Gizli" özelliğini kaldıramıyorsunuz!..

Edit: Ek bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PimpMyGuns -- 25 Şubat 2007; 15:55:17 >

• iyi ama o seçenekler seçili olmadığında gizli dosyaları görebiliyorsunuz kabul ediyorum ve bende de aynısı oldu ,hatta anlattıklarının hepsini birebir dün gece yaşadım fakat sorun şu ki sistemde böyle bir özellik varsa bunu kullanabilmek lazım
    gösterebilmenin yolunu bulmak değil sorunun sebebini buylmak buradajki amacımız
    yoksa nero ile veya hp gibi yazıcıların programları ile gizli dosyaları zaten bir şekilde görebiliyoruz...
    buradan yola çıkarak bende bir iki şey anlatmak istiyorum

sabah kalktım tabii ki aklımda yine bu olay
    hiç üşenmedim sistemi yeniden kurdum
    sistem çalışır çalışmaz belgelerime girdim bir klasör açtım ve gizli hale getirdim
    klasör seçenekleri olması gerktiği gibi çalışıyor
    gizle diyorsun gizliyor gizleme diyorsun gizlemiyor
    işte dün de aynen böyleydi ve dün yaptığım işlem ile bu güğn yaptuığım işlem arasında tekl fark var
    şu an halen msn dahil olmak üzere hiç bir program yüklemiş değilim
    ve saatlerdir internette geziyorum bahsi geçen makina ile
    herhangi bir sorun yok
    geceyarısına kadar bu şekilde kullanacağım ve gece ilk olarak msn yükleyip tekrar deneyeceğim
    şu an driverleri bile tanıtmış değilim
    kademe kademe ilerleyip tek tek kontrol ederek sizlere sonuçları bildireceğim...

• msn kurdum
    java kurdum
    bir kaç actiex denetimi yükledim
    sadece driverları tanıtmadım
    şu an a kadar her şey gayet normal çalışıyor...
  • Yarın sabah basacağım formatı...
    Artık buna bir çözüm bulmak lazım!
    Sorunun nedenin tam olarak anlasak çözeceğiz ama...
  • Windows un bi tür bug ı olabilir ilk defa burdan duydum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ado

msn kurdum
    java kurdum
    bir kaç actiex denetimi yükledim
    sadece driverları tanıtmadım
    şu an a kadar her şey gayet normal çalışıyor...

takipdeyim inşallah yeniden başgöstermez

edit//ayrıca suan regedıtten al ver komutuyla bir kopya alsan bence ıyı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 25 Şubat 2007; 23:03:23 >
  • bi daa format at
  • Arkadaşlar bu sorun bende de geçen hafta meydana geldi, üstelikte internet bağlı olmayan masaüstü bilgisayarımda ortaya çıktı. Dün artık son çare olarak imaj aldım ve inanılmaz şekilde sorun hiçbir şekilde düzelmedi. Daha önce defalarca imaj almıştım, böyle bir sorun kesinlikle yoktu. Yok mu bunun nedenini ve çözümünü bilen bir usta yaa
  • aynı sorun bendede vuku buldu :) 1 hafta once fazla onemsemedim trojan vs dedim sonra sorunu arastirdim biraz registryde şu işlemin

(2........
    baslat çalıştır- regedit yaıp enter a basın
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
    anahtarını aşağıdaki gibi değiştirin;

"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVe rsion\\Explorer\\Advanced"
    "Text"="@shell32.dll,-30500"
    "Type"="radio"
    "CheckedValue"=dword:00000001
    "ValueName"="Hidden"
    "DefaultValue"=dword:00000002
    "HKeyRoot"=dword:80000001
    "HelpID"="shell.hlp#51105"

3........
    gizli dosya ayarlarını artık değiştirebilirsiniz...." gizli dosyaları göster"i işaretleyin....

4..........
    1.C:\windwos\SVCHOST.EXE
    2.C:\windwos\SVCHOST.inf or ini
    3.C:\RAVMON.EXE (bu dosya herhangi bir diskte de olabilir(D,E,F....)...flash bellek harici hdd dahil
    4.C:\Autorun.inf (bu dosya RAVMON.EXE dosyasının yanında olur)
    5.C:\windwos\system32\mdm.exe
    yukardaki dosyaları bulup silin .....sistemi yeniden başlatın ve iyi bir antivirus anti-spyware programı ile taratın sisteminizi......... )

yapılarak çözüm olabileceğini okudum( ama devamını okumadım hemen uyguladım :P olmadı tabi sonra virus prglarıyla tarattım bi trojan buldu registryde aklimda kalmadı onusildi felan denedim yine goremiyorum gizli dosyaları acaba a dediim yukardaki yaptiim işlemmi yanlıştı değerlermi yanlıştı bi kaç tane registry repair prgmıyla registry i düzeltmeyi denedim o da olmadı herzamanki gibi son olarak format atmayı düşünüyordum ama burda gördüm ki formatta çözüm olmuyormuş yalnız bi şey eklemek istiyorum bu sorun bende başladığı andan itibaren msnde kilitlenmeler/donmalar da aynı anda başladı....
    ben format atılmadan bi çözümü olduğuna inanıyorum inanmak istiyorum :) neyse bende paylaşıyım dedim belki bi beyin fırtınası felan olur birisi bulur çözümü...kolay gelsin.

• arkadaşlar bendede bu sorun var 1 hafdadır fidsk format herşeyi yaptım
    formattan sonra bişey farkettim makinada arka planda ctrl+alt+delete yaaprak KİLL isimli ve svchost.exe dosyasına ağlı çalışan bir excel görünmlü doya farkettim ama bir türlü kurtulamadım
    sizdede bu şekilde bir dosya varmı cevapları bekliyorum
  • Çözüm için bakınız:http://forum.donanimhaber.com/m_15511918/mpage_1/key_//tm.htm#15554150

quote:

sırf denemek için makinaya yeniden format attım hiç bir şey yüklemeden denedim verdiğim komutu algılıyor yani ''gizli dosyaları göster'' dediğimde gösteriyor.''gizli dosyaları gösterme'' dediğim zaman göstermiyor...normal çalışan gizli klasör özelliği sonradan çalışmamaya başladı.zaten sırf bu yüzden format attım bu makinaya ama ilginçtir ki sonradan çalışmamaya başladı yani yaklaşık bir saat içinde yine sorun çıktı bu süre içerisinde yaptığım tel şiey ise msn yüklemek oldu onuda bizim forumdan indirdim zaten .bu makinanın ram lerini hdd sini anakartını power supply ını ide kablolarını değiştirdim.nasıl oluyorda gizli klasörü göster dememe rağmen bu komutu algılmaz
    gizli dosyaları göster,dememe rağmen ve uygula tamam dememe rağmen gizli dosyalar geri gelmiyor ve aynı pencereyi tekrar açtığımda ''zli dosyaları gösterme''seçeneğinin seçilmiş olduğunu görüyorum...

Sorunun kaynağını analiz noktasında bir önerim ise; "MSN"i forumdan indirdiğinizi belirtmişsiniz. Bir de Microsoft'un resmi sitesinden indirin (ancak aynı sürüm olmasına dikkat edin!). İki benzer dosyanın isimleri birbirinden farklı olacak şekilde birisinin ismini değiştirin ve ardından bu iki dosyayı da WinRAR ile arşivleyin... Sonrasında WinRAR yöneticisinde açarak "CRC32" bilgilerini kontrol edin... Şayet farklılıklar sözkonusu ise, forum ortamındaki MSN dosyasının manipüle edilmiş olduğu söylenebilir.

Es'en kalın.

• arkadaşlar bende de malsef aynı sorun var.bence sorum messsenger'dan kaynaklanıyor.ama tam olarak hangi konuda messenger'in böyle bi sorun çıkardığını bulamadım.ama kesinlikle böyle bi sonuç var ortada.bi uyumsuzluk söz konusu.
  • dosyalar belki gerçekten gizlenmek istiyorlar.. bu kadar iyi gizlendiklerine göre utanıyorlar belli ki.. bence üstüne bu kadar gidilmemeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flashbond -- 21 Temmuz 2007; 2:19:27 >
  • Araçlar klasor secenekleri gitti

ARTIK GELDİİİİİİİİİİİİİİİİİ

başlat/çalıştır. gpedit.msc yazıN. Sonra soldaki menüde

Kullanıcı Yapılandırması/Yönetim şablonları/Windows bileşenleri/Windows gezgininin üzerine tıkla(yanındaki artıya basma üzerine tıkla).

Sonra sağda açılan alanda "Klasör seçenekleri öğesini Araçlar menüsünden kaldır" adlı ayara çift tıklayıp açılan pencerede "Yapılandırılmadı"yı seçiyoruz.

işte bu kadar geçmiş olsun, kolay gelsin cümleteN

alıntı yaptum, alınan yire teşekkür ederemm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nettebiri -- 28 Temmuz 2007; 0:16:37 >

• Yaklaşık 6 saattir bende bu sorunla uğraşıyorum.
    1- Aşağıdaki işlemleri yapınız.
    Başlat - Çalıştır - Regedit

Şu Dizine Git;

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advenced

Anahtarına gel ve sağ tarafta ;

"Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap.

Eğer ShowSuperHidden veya SuperHidden yoksa Sap tarafta boşluğa Sağ Tıkla, Yeni - Dword Değeri de. Adlarını Hangisi yoksa o yaz. Ve sonra değerlerini 1 yapıp oturumu yeniden başlat. Olacaktır.

2-) Dosyalarını göründükten sonra gizli seçeneği pasif olarak geliyor ve değiştiremiyorsunuz bunun için ise
    komut satırına düşün (başlat-çalıştır-cmd)

C:\> attrib -h -r -s /s /d *.*

komutlarını uygulayın, gizli dosyalarınız görünüyormu bir kontrol edin..

Yukardaki komut usb hdd için denenmiştir. windows system dosyalarında bir sorun çıkartırmı tam bilmiyorum.
    Onunda çözümü *.* yerine hangi klasörü görünür hale getirmek istiyorsanız o dosyanın ismini yazın

• quote:

sırf denemek için makinaya yeniden format attım hiç bir şey yüklemeden denedim verdiğim komutu algılıyor yani ''gizli dosyaları göster'' dediğimde gösteriyor.''gizli dosyaları gösterme'' dediğim zaman göstermiyor...normal çalışan gizli klasör özelliği sonradan çalışmamaya başladı.zaten sırf bu yüzden format attım bu makinaya ama ilginçtir ki sonradan çalışmamaya başladı yani yaklaşık bir saat içinde yine sorun çıktı bu süre içerisinde yaptığım tel şiey ise msn yüklemek oldu onuda bizim forumdan indirdim zaten .bu makinanın ram lerini hdd sini anakartını power supply ını ide kablolarını değiştirdim.nasıl oluyorda gizli klasörü göster dememe rağmen bu komutu algılmaz
    gizli dosyaları göster,dememe rağmen ve uygula tamam dememe rağmen gizli dosyalar geri gelmiyor ve aynı pencereyi tekrar açtığımda ''zli dosyaları gösterme''seçeneğinin seçilmiş olduğunu görüyorum...

1:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVerison\Explorer\Advanced\Folder\Hidden
    CheckedValue=1
    DefaultValue=2

2:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVerison\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN

CheckedValue=0
    DefaultValue=2

3:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVerison\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL

CheckedValue=1
    DefaultValue=2

4:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVerison\Explorer\Advanced\Folder\Superhidden
    CheckedValue=1
    DefaultValue=2

CheckedValue ve DefaultValue'nin DWORD ve "01" sembolleri ile olmasına özen gösterin , şayet "ab" simgesiyle görünüyorsa silin ve yeni dword açarak aynı isimleri verin.Bu işlemleri yaptıktan sonra klasör seçeneklerinde ne ikisi birden seçili nede ikisi birden boş olarak görürsünüz.Görmeniz gereken en son yaptığınız işlemdir.Gizlediyseniz gösterme seçili kalıcaktır açtıysanız göster seçili kalıcaktır.Klasörlerin gizlenip görünür hale geldiğini görecek ve bu işlemin sizin kontrolünüz dışında tekrardan değişmediğinin farkına varacaksınız.Kombinasyon sistemi ile 10 dakikamı aldı bu sorunu çözmem zira bende yaşıyordum problemi ve çözüm için donanımhaberi araştırırken burayı buldum.Umarım yardımı olur format atmaya gerek yok pc yi yeniden başlatmayada gerek yok.Regeditde işlemi yapın deneyin yeterli.Kolay Gelsin...

Önemli Not:
    CheckedValue=nohidden ile showall aynı olursa değere göre 1 verirsen ikisinide seçili gösterir 0 verirsen ikisinide boş yani seçilmemiş olarak gösterir klasör seçeneklerinde.Birine 1 , birine 0 verirsek 1 verdiğimiz seçili konuma geçicek 0 verdiğimiz boş konumunda olucak , taki siz klasör seçeneklerinden değiştirene kadar
    DefaultValue=Hepsinde sabit 2 olmalı pek fazla araştırmadım neden 2 ama bu şekilde olduğu alenen ortada.

Göster ile Gösterme değerleri Yer Değiştirmiş Zannedersem büyük bir problem değil ama düzeltme yoluna lazım olursa gidilir.Göster dediğinizde göstermiyor gösterme dediğinizde gösteriyor gibi

Saygılar.....

• bencede xp nin kendisinden. bence kurulum yaptığınız xp cdni değiştirip yeniden deneyin. farklı sonuç alabilirizgibi geliyor. bende şahsen olmuyor busorun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.