Şimdi Ara

Gizli dosya ve klasörleri göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
90.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne yaptım ne ettiysem olmadı gizli klasörleri göremiyorum. o diil adeta bilgisayar içine çekiyo gizli klasörleri. bi tane klasör oluşturdum gizli yaptım sonra gizli dosya ve klasör görüntülemeyi kapayıp açtım klasör bi daha görülmedi. çok ilginç valla virus felan girmiş olabilirmi? şimdiden teşekkürler arkadaşlar acil yardım lazım öyle böyle değil

• demek sanada bulaştı.virüs o.antivirüs taraması yaptır.kaspersky öneririm.norton 5para etmez
  • virus haa karspyı kasıyo diye kaldırmıştım aklımı neyse kardeş sağolasın hemen kurıym taratıym çok teşekkürler.
  • Başlat - Çalıştır - Regedit

Şu Dizine Git;

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advenced

Anahtarına gel ve sağ tarafta ;

"Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap.

Eğer ShowSuperHidden veya SuperHidden yoksa Sap tarafta boşluğa Sağ Tıkla, Yeni - Dword Değeri de. Adlarını Hangisi yoksa o yaz. Ve sonra değerlerini 1 yapıp oturumu yeniden başlat.
    Alıntıdır.
  • önce sistem geri yüklemeyi deneyiniz. Sonra bununla taratınız..

SuperAntiSpyware 3.7.1018
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware
  • ya arkadşalar ne diyeceğimi bilemiyorum çok sağolun cidden gecenin bu saatinde üşenmeyip bana yardımcı oldunuz çok sağolun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Codest

Başlat - Çalıştır - Regedit

Şu Dizine Git;

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advenced

Anahtarına gel ve sağ tarafta ;

"Hidden" , "ShowSuperHidden" ve "SuperHidden" DWORD larının değerlerini 1 yap.

Eğer ShowSuperHidden veya SuperHidden yoksa Sap tarafta boşluğa Sağ Tıkla, Yeni - Dword Değeri de. Adlarını Hangisi yoksa o yaz. Ve sonra değerlerini 1 yapıp oturumu yeniden başlat.
    Alıntıdır.

EYV SAOLASIN...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik dosya ve klasör silme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gizli Dosyaları Göremiyorsanız Çözüm Burada !!!

Konuya başlığa deyinerek girmek istiyorum. Başlığı gören okurlar gizli dosyaları göstermenin neresi zorki diyebilir ama burada durum biraz daha farklı. Bu yazımda zararlı bir dosyanın temizlenmesini anlatacağım.

Amvo.exe
    Amvo.exe dosyası nedir nasıl bir şeydir diye merak edenlere kısaca özet geçeyim. Amvo.exe, bilgisayarda system32 klasörünün altına yerleşen ve içinde gizli dosya olma özelliğini barındıran zararlı bir dosyadır. Ayrıca msconfig' den bakıldığında açılışa kendini eklediğinide görebilirsiniz.Bu zararlı exe' nin yanında amvo1.dll ve amvo0.dll dosyalarıda beraberinde gelir ve o dosyalarda aynı özelliğe yani gizli dosya olma özelliğine sahiptir. Bu dosya bilgisayarımıza nasıl bulaşır ve bulaştığında ne olur, neye etki eder? Hemen cevabını vereyim, bu dosya bilgisayarınıza "Flash Bellekleriniz sayesinde bulaşır. Sistemde yavaşlamaya ve en büyük etkisi olan gizli dosyaların görüntülenememesine neden olur. Yani siz gizli dosyaları göster seçeneğini seçseniz bile sistem gizli dosyalarınızı göstermez.

Amvo.exe Dosyası Nasıl Silinir ?
    Msconfig' den başlangıç sekmesine gelip amvo.exe dosyasının çentiğini kaldırabilirsiniz, hatta msdos komut istemini kullanarak attrib komutu sayesinde dosyalar komut istemi ekranında görüntülenir ve silebilirsiniz ama sorun yinede çözülmez. Bu sefer regedite girip oradan da amvo.exe isimli değerleri ve anahtarları temizlemeniz gerekecek fakat bu da çözüm olmayacak. Uzun uğrşlarım sonucu VB Scripti olarak hazırlamış olduğum bu dosyayı yaptım. Bende bu yaptığım VB Scriptini amvo.exe' nin bulaşmış olduğu kendi sistemimde çalıştırdım. Sonuç gayet başarılı oldu. VB Script' i bilgisayarınızda çalıştıracağınız zaman flash belleğinizide bilgisayara bağlamanızı tavsiye ederim. Bu ufak ama yararı büyük olan dosya sistem içersinde taramasını gerçekleştiriyor temizlediği her dosyayı size bir mesaj olarak bildiriyor. Son olarak amvo.exe dosyasını temizlediğinde size tekrar bir uyarı mesajı veriyor. Bu mesajıda aldıktan sonra sisteminizi yeniden başlatınız ve gizli dosyaları açmayı deneyiniz. Eğer açamazsanız aynı işlemi tekrar deneyiniz. Sonuç kesinlikle olumlu olacaktır.
    Ayrıca bilgisayarınızda bu işlemi yaptıktan sonra dracula isimli programıda çalıştırınız ki autorun.inf dosyasını da silsin. Eğer draculayı çalıştırmazsanız sorun kısa zaman içerisinde tekrar edebilir.

Fatih Mehmet GÜRSES

INDIR

sisteminde bunu çalıştırmanı öneririm ;)

(rapid e share ekle indirmek için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fgurses -- 2 Kasım 2008; 17:01:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fgurses

Gizli Dosyaları Göremiyorsanız Çözüm Burada !!!

Konuya başlığa deyinerek girmek istiyorum. Başlığı gören okurlar gizli dosyaları göstermenin neresi zorki diyebilir ama burada durum biraz daha farklı. Bu yazımda zararlı bir dosyanın temizlenmesini anlatacağım.

Amvo.exe
    Amvo.exe dosyası nedir nasıl bir şeydir diye merak edenlere kısaca özet geçeyim. Amvo.exe, bilgisayarda system32 klasörünün altına yerleşen ve içinde gizli dosya olma özelliğini barındıran zararlı bir dosyadır. Ayrıca msconfig' den bakıldığında açılışa kendini eklediğinide görebilirsiniz.Bu zararlı exe' nin yanında amvo1.dll ve amvo0.dll dosyalarıda beraberinde gelir ve o dosyalarda aynı özelliğe yani gizli dosya olma özelliğine sahiptir. Bu dosya bilgisayarımıza nasıl bulaşır ve bulaştığında ne olur, neye etki eder? Hemen cevabını vereyim, bu dosya bilgisayarınıza "Flash Bellekleriniz sayesinde bulaşır. Sistemde yavaşlamaya ve en büyük etkisi olan gizli dosyaların görüntülenememesine neden olur. Yani siz gizli dosyaları göster seçeneğini seçseniz bile sistem gizli dosyalarınızı göstermez.

Msconfig' den başlangıç sekmesine gelip amvo.exe dosyasının çentiğini kaldırabilirsiniz, hatta msdos komut istemini kullanarak attrib komutu sayesinde dosyalar komut istemi ekranında görüntülenir ve silebilirsiniz ama sorun yinede çözülmez. Bu sefer regedite girip oradan da amvo.exe isimli değerleri ve anahtarları temizlemeniz gerekecek fakat bu da çözüm olmayacak. Uzun uğrşlarım sonucu VB Scripti olarak hazırlamış olduğum bu dosyayı yaptım. Bende bu yaptığım VB Scriptini amvo.exe' nin bulaşmış olduğu kendi sistemimde çalıştırdım. Sonuç gayet başarılı oldu. VB Script' i bilgisayarınızda çalıştıracağınız zaman flash belleğinizide bilgisayara bağlamanızı tavsiye ederim. Bu ufak ama yararı büyük olan dosya sistem içersinde taramasını gerçekleştiriyor temizlediği her dosyayı size bir mesaj olarak bildiriyor. Son olarak amvo.exe dosyasını temizlediğinde size tekrar bir uyarı mesajı veriyor. Bu mesajıda aldıktan sonra sisteminizi yeniden başlatınız ve gizli dosyaları açmayı deneyiniz. Eğer açamazsanız aynı işlemi tekrar deneyiniz. Sonuç kesinlikle olumlu olacaktır.
    Ayrıca bilgisayarınızda bu işlemi yaptıktan sonra dracula isimli programıda çalıştırınız ki autorun.inf dosyasını da silsin. Eğer draculayı çalıştırmazsanız sorun kısa zaman içerisinde tekrar edebilir.

Fatih Mehmet GÜRSES

INDIR

Hocam Allah ne muradın varsa versin.Tuttuğun altın olsun.Bu olayı düzeltmek için neler yaptım ben ama olmadı.Gizli dosyalarımı göremediğim gibi bilgisayarım da sürücülerimide ayrı pencerede açmaktan çok bunaldım.2-3 defa formatladım.olmadıu.bios güncelledim(biri yeni bios, biri normalden önceki bios olmak üzere).sonra 1-2 defa daha format attım ama olmadı.Bu yöntemle her iki sorunum da düzeldi.Çok teşekkür ederim.Beni ne kadar mutlu ettin bilemezsin.Allah da seni mutlu etsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

önce sistem geri yüklemeyi deneyiniz. Sonra bununla taratınız..

Bende Tavsiye Ediyorum.Gerçekten Umulmadık Problemleri Çözmemde Yardımcı Olmuştur..

+ Olarakta Windows + R Tusu İle Çalıştır Penceresini Açınız..

Komut Olarak "CMD " Giriniz.Konsol Ekranı Geldiğinde attrib -a -r -s -h *.*
    Komutuyla Gizli Klasörleri Dos Ortamıyla Görünür Hale Getirebilirsiniz.Klasör Seçeneklerindeki Görünür Hale Getirme İşlemi Bazı Zamanlarda Etkisiz Kalabiliyor..

• Amvo ve ckvo baş belası virüsler ;) ama cözümü gerçekten cok basit. Gizli klasörleri acamıyor ve Klasör seçeneklerini kaldırıyor ortadan hangi virüs programıyla silseniz anında bir dosyasını yaratıyor tekrar.
    Combo Fix'i indirip çalıştırın PC'niz tertemiz olacaktır en garantili temizleyen fix.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

önce sistem geri yüklemeyi deneyiniz. Sonra bununla taratınız..

SuperAntiSpyware programını halen daha önermeniz tuhaf!..
    Başta ben olmak üzere; o programın bazı sistem dosyalarını silip, bilgisayarın açılmamasına sebep olduğunu sürekli paylaşıyoruz bu bölümde...

Yaşadım ben..

ComboFix programını deneyiniz!..

• arkadaşım combofix diye bir program var onu indir ve kullan inşallah çözülür.saygılar
  • quote:

Amvo.exe

Fatih Mehmet GÜRSES

INDIR

Hocam verdiğin link çalışmıyor,bende de yanı sorun var çözümü yapayım dedim ama maalesef link gitmiş.

• bu virüs genelde flash disklerden bulaşıyo amvo clean arat bi kod var onu .bat olarak kaydet reset atıyım mı diye sana soruyo daha sonra düzeliyo
  • Amvo.exe
    Amvo.exe dosyası nedir nasıl bir şeydir diye merak edenlere kısaca özet geçeyim. Amvo.exe, bilgisayarda system32 klasörünün altına yerleşen ve içinde gizli dosya olma özelliğini barındıran zararlı bir dosyadır. Ayrıca msconfig' den bakıldığında açılışa kendini eklediğinide görebilirsiniz.Bu zararlı exe' nin yanında amvo1.dll ve amvo0.dll dosyalarıda beraberinde gelir ve o dosyalarda aynı özelliğe yani gizli dosya olma özelliğine sahiptir. Bu dosya bilgisayarımıza nasıl bulaşır ve bulaştığında ne olur, neye etki eder? Hemen cevabını vereyim, bu dosya bilgisayarınıza "Flash Bellekleriniz sayesinde bulaşır. Sistemde yavaşlamaya ve en büyük etkisi olan gizli dosyaların görüntülenememesine neden olur. Yani siz gizli dosyaları göster seçeniğini seçseniz bile sistem gizli dosyalarınızı göstermez.

Amvo.exe Dosyası Nasıl Silinir
    Msconfig' den başlangıç sekmesine gelip amvo.exe dosyasının çentiğini kaldırabilirsiniz, hatta msdos komut istemini kullanarak attrib komutu sayesinde dosyalar komut istemi ekranında görüntülenir ve silebilirsiniz ama sorun yinede çözülmez. Bu sefer regedite girip oradan da amvo.exe isimli değerleri ve anahtarları temizlemeniz gerekecek fakat bu da çözüm olmayacak. Uzun aramalarım sonucu VB Script olarak hazırlanmış bir dosya elime geçti. Bende bu VB Scripti amvo.exe' nin bulaşmış olduğu sistemde çalıştırdım. Sonuç gayet başarılı oldu. VB Script' i bilgisayarınızda çalıştıracağınız zaman flash belleğinizide bilgisayara bağlamanızı tavsiye ederim. Bu ufak ama yararı büyük olan dosya sistem içersinde taramasını gerçekleştiriyor temizlediği her dosyayı size bir mesaj olarak bildiriyor. Son olarak amvo.exe dosyasını temizlediğinde size tekrar bir uyarı mesajı veriyor. Bu mesajıda aldıktan sonra sisteminizi yeniden başlatınız ve gizli dosyaları açmayı deneyiniz. Eğer açamazsanız aynı işlemi tekrar deneyiniz. Sonuç kesinlikle olumlu olacaktır.

Not : Bu dosya benim tarafımdan yine bir çok bilgisayarda denendi ve olumlu sonuçlar alındı.

VB Script Dosyasını İndirmek İçin :http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=kill_amvo_virus_usb_en.zip
    Dracula Virüs Temizleyici İçin :http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=dracula-virus-temizleyici&lid=5206

• abicim söyledik nasıl temiliyeceğini ama hala antispy'larla uğraşıyorsun neyse upload ettim birde sana aramak zor geldi herhalde.

http://rapidshare.com/files/162346417/ComboFix.rar.html

indir çalıştır gelen ekranda tamam de sonra izle..
  • quote:

Amvo.exe

Fatih Mehmet GÜRSES

INDIR

çok teşekkürler süper oldu bu yardımınız için sağolun

• avg de çözüyor problemi. bendede oldu acronisle recovery yaptım yine düzelmedi herhalde d ye de sıçramıştı.
    http://www.inndir.com/program.php?id=23583

antivir nod cozemedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hokayi -- 15 Aralık 2008; 1:10:53 >
  • eğer normal bir klasör açtığında araçlar seçeneğinden gizli klasörleri göster seçeneği gitmişse geçmiş olsun ya format atılcaq yada sistem geri yüklencek eğer bunları yapmak istemiyorsanız ve gizlediğiniz klasörleri kurtarmak istiyorsanız yeni bir winrar arşivi açın masaüstüne klasöre girin klasörü tutun ve masaüstüne atın
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.