Şimdi Ara

Gitarda tellerin titreme sesi yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler akustik gitar çalıyorum 1-2 aydır ve yavaş yavaş ilerletmeye başladım ama nedense akor vururken kalın tellerde bi titreme oluyo bunun sebebi gitarın mı tellerin mi kalitesizliği acaba? yoksa tellere tam basamama mı? gitarın markası Cort AD850CE elektro akustik.

• nası yani ya :S tellerin titremeden nası ses çıkacak sen tellerin perde demirlerine deymesinden şikayet ediyo olmayasın?
  • aynı sorun bende de var klasik gitara basldım tellere vurunca cız lamalar olsuyor perdelere iyi basamamaktanmı acaba ama bilemıyorum :S
  • Perdelere basmak/basmamakla ilgisi yok. İsterseniz deneyin, cızırtı yapan telin tek perdesine ton kuvvetle basın yine aynı cızırtıyı duyarsınız. Bu gitarla ilgili bir durum. İleri seviye gitarlarda bu ses yok oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRojka

nası yani ya :S tellerin titremeden nası ses çıkacak sen tellerin perde demirlerine deymesinden şikayet ediyo olmayasın?

evt ondan şikayet ediorum :d tellerin klavyeye yakınlığından olur diyolar ama ciddi bi miktar uzak bende bunun dışında neyden olabilir
  • Eski klasik gitarımda vardı aynı sorun aldım baktım elime sanırım tellerin gövdeye bağlandığı eşikteki bağlantı noktalarından kaynaklı.. Yada saptaki bağlantı noktalarından.. Klavyedeki perdelerin demirlerine değmesinden kaynaklı değil sorun bu ikisinden biri..
  • Bende de elektro gitarda oluyordu o sorun.Gitar teli titrerken klavye üzerinde ki perde demirlerine deyince cızırtılı oluyordu.Ama gitarımı değiştirip daha iyi bir gitar aldıktan sonra sorun ortadan kalktı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim gitarda da oluo ama dandik olduğu için heralde hocanın 4,5 milyarlıkta olmuo...
  • Teller kenardan uzun kaldıysa tırnak makasıyla kes O kenarlar titreyip abidik gubidik sesler çıkartabiliyor
  • benim akustikde de aynı sorun vardı.meğer bu tellerin kısımda bağlandığı yer* gevşemiş,vidaya çarpıyormuş.tornavidayla sıktım düzeldi

*(6 tane oluyor ya sıkıyorsun akord ediyorsun,adını unuttum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: YrkndrY

benim akustikde de aynı sorun vardı.meğer bu tellerin kısımda bağlandığı yer* gevşemiş,vidaya çarpıyormuş.tornavidayla sıktım düzeldi

*(6 tane oluyor ya sıkıyorsun akord ediyorsun,adını unuttum)

Elektroda da aynı mantık vardır.Köprü kısmındaki vidaları sıkarsan eller klavyeye uzaklaşır ve o cızırıyı almassın.
  • Elektroda sap ayarı kaçınca oluyor bu o sesler ama akustikte sap ayarı var mı bilmiyorum.
  • gitarın sapı atıkta olabilir, bazı dandik gitarlarda sap terin germe kuvvetiyle özelliğini kaybediyor yada başta hatalı üretilmiş oluyor. kaliteli gitar ve iyi ayarla sorunu kökten çözersin
  • - Akord edilen kısımdaki tellerin uzunluklarından olabilir

- Sap ayarı tam yapılmamış olabilir.

- Perdelerinin boyutları aynı olmayabilir ki onu da bi ustaya götürüp törpületmen gerekir.
  • bu sap ayarı ne oluyo?
  • gitarın sapının tam düz olması demek yok değilse ayar çekilir
  • Gitarın akor kulaklarındaki tel uzunluğu sesi bozmaz klasikte eşikten sonraki uzun bırakılan tel titreşim yapabilir ama acustikte bağlama şeklinden dolayı buda 1 problem yapmaz acustik gitarların içinde sap ayar vidası vardır onunla oynayarak 1 duzeltme yapabilirsin sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bitirenadam

Perdelere basmak/basmamakla ilgisi yok. İsterseniz deneyin, cızırtı yapan telin tek perdesine ton kuvvetle basın yine aynı cızırtıyı duyarsınız. Bu gitarla ilgili bir durum. İleri seviye gitarlarda bu ses yok oluyor.

Sorunun doğru yanıtı budur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: modicon

quote:

Orjinalden alıntı: bitirenadam

Perdelere basmak/basmamakla ilgisi yok. İsterseniz deneyin, cızırtı yapan telin tek perdesine ton kuvvetle basın yine aynı cızırtıyı duyarsınız. Bu gitarla ilgili bir durum. İleri seviye gitarlarda bu ses yok oluyor.

Sorunun doğru yanıtı budur..

Değildir.Tamamen sap ayarında sorun vardır.
  • Sorun bendede oluyordu gitarın akord yerindeki kulakların vidasını sıkarak hallettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.