Şimdi Ara

Gitar ve vücut geliştirme.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 7 aydır gitarla uğraşıyorum, kurstan 7 aydan sonra profesyönel diplomamı alıcam sınavı geçersem. (Tabi öyle 14 aya tam profesyonel olmak mümkün değil de, üst seviye bi gitarist olmak). Şimdi soru şu; Vücut geliştirme ile uğraşırsam gitar çalmama bir engeli olur mu? Arkadaşlar elin sertleşir çalamazsın diyorlar bir de sizlerden sorayım dedim.



  • alakası yok bir çok sağlam gitarist vucut çalışıyor örneğin john petrucci ,zakk wyld vs aklıma ilk bunlar geldi..
  • Abi 2 hocadan da sordum aynı şeyi söylüyo. Hızlanamazsın diyolar.
  • Öyle bir efsane dolanıyor tıpkı elektro gitardan önce klasikle başlanması gerektiği efsanesi gibi. (Evet bunu konuştuğum 3-4 kurs söylemişti, ciddi ciddi klasikle başlaman gerekir dedi adamlar)

    Ama gel bi de şu adama sor bakalım hızlanıp hızlanamadığını.

    https://www.youtube.com/watch?v=zYBil3zosIs

    Tamam müziğe hayatını adamış birini örnek göstermek hobi olarak müzikle uğraşan birisi için pek doğru olmayabilir sonuçta adamın bu işe harcadığı zamanla bizim harcadığımız zaman arasında uçurum var ama hızlanamamak diye bir şeyin söz konusu olduğunu sanmıyorum. Çok az belki hız kaybı olabilir ama zaten önemli olan da hızdan ziyade doğru çalmak değil midir? Doğru çaldıktan sonra malmsteen ya da michael angelo batio falan kadar uçmayıver, gerek yok zaten.




  • Ben aksini düşünüyorum. pickingleri çok iyi olan gitaristlerin genelde kol kasları sağlam olur (bknz: john petrucci, zakk wylde, chris broderick, andy james vs.vs.) istisnalar da vardır elbette (paul gilbert)

    Netice de belli bir yerden sonra bilek ve parmaklarının yanına kolunu da kuvvetlendirmen yararına olur kanaatindeyim
  • Bencede alakası yok.
  • yarın o salona yazıl evlat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D yazdığınız gitaristlerin nerdeyse hepsi elektro gitarla uğraşıyor. Bunun klasik elektro ayrımı olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19hikmet98

    :D yazdığınız gitaristlerin nerdeyse hepsi elektro gitarla uğraşıyor. Bunun klasik elektro ayrımı olur mu?

    Sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • )) hızlanmada sorun olursa dalıcam hepinize
  • Zaten herkül gibi birşey olmayacağın için bir problem yaratmaz.Arkadaşların dediği gibi Zakk Wylde'ın vücudu da çok iyi ve nasıl bir gitarist olduğu ortada.
  • john petruccinin kasları şiştikçe pickingleri de hızlanmıştır bakınız dream theater as i am solo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olm bu ne saçma konu lan
  • Daha once bende sormustum.

    Sanki on kol calistiktan sonra parmaklarim daha bir yavasladi.daha guclu oldu ama hiz azaldi.parmaklari zorlayinca hemen kasiliyor kolum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19hikmet98

    Arkadaşlar elin sertleşir çalamazsın diyorlar bir de sizlerden sorayım dedim.

    O arkadaşların hiç vücut yapan gitarist görmemişler mi? Biraz yabancı müzik dinleyen insan Youtube'da rastlayabilir buna. Uzaktan yakından alakası yok.
  • Kevin Frasardyoutube
    SLIPKNOT - Orphan Guitar Cover By Kevin Frasard Orphan...this song right here off of Slipknot's new 2019 album We Are Not Your Kind is the track that really does it for me! I just got to see Slipknot at Knotfest for the first time at DTE Energy Theatre and since the almighty Behemoth is on tour with them, I just had to corpse paint it up for this absolutely crushing track!!! I have my Washburn Solar V in A Standard tuning and it didn't give me too much trouble at all to learn this one, despite not being in Drop A like Slipknot does for their A tuning songs. I hope you guys enjoy this cover, I had a lot of fun ripping up this track! My buddy and I will be adding this one to our set list when him and I jam together. This video is a re-upload of my original cover. The last one I had background audio too loud, so in this one my recorded guitar tracks dominate the mix, so hopefully this one sticks longer and I don't get in trouble. Being a content creator in the music category definitely has it's areas of bs to deal with, but whatever. Be sure to give the video a thumbs up if you enjoyed it, share the crap out of it, and watch the video in it's entirety as this helps the channel out a great deal!!! Also, don't forget to subscribe if you haven't done so already, much more metal to come! Thank you guys, you rule!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=n4VdzpZVaBo

    hocam sorunuzun cevabı olmuştur umarım. ekstra olarak bu adamın için gitar hobi olup sporun yanında yapıyor. işin üstatları zakk wylde, john petrucci "belki slash" gibi kişiler en iyi örnekleri olablir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behemothr -- 16 Haziran 2022; 15:53:32 >
  • Aşırı bir kas kütlesi olursa bileği yavaşlatır. Fit bir vücut yapıcam diyorsun engel olmaz.

  • ben gitar çalarken uzunca bir süre vücut geliştirme yaptım, bir süredir ise gitarın yanında boks yapıyorum, ki tahmin edileceği gibi bir dövüş sanatı elleri vücut geliştirmeden çok daha fazla zorlar, ben buna rağmen boks antrenmanından gelip duştan çıktıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi gitarımı alıp çalıyorum, kısacası deneyimlediğim kadarıyla negatif bir etkisi yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.