Şimdi Ara

Gitar önerisi, Gitar programı önerisi ve Gitar hakkında teknik bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hayatımda daha önce hiç gitar çalmadım. Önüme koysanız bomba diye karakola götürürüm tabiri caizse. Fakat böyle bi isteğim var son zamanlarda. Elektro gitar soloları çok fazla hoşuma gidiyor. Yeni başlıyosan klasikten başla dedi tanıdığım birkaç kişi. Yeni başlayanlar klasikten başlamak zorunda mıdır? Normal bir elektro gitar fiyat aralığı ne kadardır? Elektro gitar almakla iş bitiyor mu? Amfisi zırtı pırtı var mıdır? Ayrıca bilgisayara bağlayıp kendimi geliştirebileceğim programlar var mıdır? (sanırım rocksmith gibi). Toplam bana ne kadara patlar ? Şimdiden teşekkürler. :)

• Yukarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sergeant7 -- 2 Ocak 2013; 17:20:09 >
  • Bende zamanında klasikle başlanır sonra elektroya geçilir diye birşey duymuştum fakat şuanda bir anlam veremiyorum ben direk elektro gitarla başladım seninde öyle yapmanı tavsiye ederim amfi olmadan pcye bağlayabiliyorsun fakat hiç yapmadım, ben amfi şart derim. Rocksmith bir oyun deneme fırsatım olmadı fakat gitar çalmayı az çok öğrenebileceğin bir oyun olduğunu duydum. Fiyat olarak kesin birşey söyleyemem en az bi 400-500 olur gitar+amfi heralde.
  • O çok saçma bir teoridir. Eğer elektro gitar çalmak istiyorsan elektro gitar ile başlarsın. Evet bir amfi gerekir yoksa sinek vızıltısı gibi bir ses alırsın. Daha eklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000TL gibi bir bütçeye seni bir süre idare edece ekipmanları alabilirsin.Bilgisayardan Guitar Pro yardımı ile öğrenebilirsin birşeyler.Ama kursun yerini tutmaz elbette.Yaşın ilerlemişse reflekslerden dolayı gelişimde zorlanmalar olabilir diye duymuştum doğruluğu nedir bilmiyorum.
  • Klasik gitar mevzusu saçma bence.Ben direk elektro gitardan başladım.elektro alacaksan amfi şart zaten.rocksmith için bir tür parmak egzersizi görevi göreceğinden yararı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyseven

O çok saçma bir teoridir. Eğer elektro gitar çalmak istiyorsan elektro gitar ile başlarsın. Evet bir amfi gerekir yoksa sinek vızıltısı gibi bir ses alırsın. Daha eklerim.

Yeni başlayan bir adam onboard ses kartıyla bile guitar rig vb. kullansa zevkten uçar gider. Ayrıca kıçı kırık amfilere 300-400 lira vereceğine line 6 gx+ sennheiser hd serisi bir kulaklık alsan çok daha güzel olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende geçen sene bu aralar böyle bi başlık açmıştım tavsiyeler üzerine selim ışık derslerini indirdim hoşuma gitti, aldım elektro gitar haziran gibi...selim hocadan öğrendim birçok şey, öğrenmeye de devam ediyorum
  • ben 200 tlye ikinci el cort x2 aldım. daha sonra 150 tlye marshal anfi aldım 15 wattlık. buna bi de pedal eklersen o da tahminim 300 tlye gelir. 650 tlye çıkarsın işin içinden arkadaşım. gitar programı olarak da guitar pro 5 çıkmıştı en son. o iyi bi programdır. mysongbook.com adresinden şarkıları indiriyosun. programda da çalıyosun parçaları..
  • Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okuyorum dikkate alacağım.
  • yukarı bende takip ediyorum yakından
  • Sanırım akor basarak, ritim atarak başlamak, klavye mantığını çözmek için klasik gitar tavsiye ediyorlar.
    Klasik gitarın tonları, gitar seven birini gitardan soğutabilir. Akustik gitar tatlıdır ama başlangıç için değil, orta seviyeler içindir. Telleri çok sert olduğundan akorları komasız yani cızırtısız basmak zordur.
    Elektro gitar ise klavyesi rahat, telleri fazla sert olmayan ve çok rahat bare basılabilen gitardır.
    Akustik gitardaki teknikleri ve sesleri elektro gitardan alabilirsiniz. Hatta elektro gitarda çok çok daha fazla teknik mevcut.
    Ayrıca sesin elektronik olarak çıkartılması da avantajdır. Efekt aletleri kullanarak çok çok farklı sesler ile her müziği çalabilirsiniz.
    Kesinlikle elektro gitar daha eğlenceli daha keyifli bir enstürman. Teknikleri keşfettikçe daha da keyifli olur.
    Önemli olan bütçe aslında orta kalite bir elektro gitar ile anfi 1000 tl civarında, orta seviye klasik gitar 250-350 tl den başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my_sweet_shadow -- 4 Ocak 2013; 15:06:50 >

• Elektroya başlamak istiyenlere klasik önerme olayı saçmalıktan başka bir şey değildir.
    Klasik gitarın yapısı, çalış şekli telleri, klavyesi ve en önemliside teknikleri elektroyla tamamen alakasızdır.
    Yaklaşık 500-600 liralık bir bütçeyle sizi gitarda gerçekten belli biryerlere getirilebilinecek bir set yapılabilir. Zaten başlangıç için gitar kalitesi amfi kalitesinden çok sizin gitarınıza olan bağlılığınız ve azminiz önemlidir. İnternette birçok kaynak var zaten gelişim için.
    Tavsiye olarak ise Line 6 Spider serisi bir amfinin yanında sizin rahatlığınıza göre denenerek alınmış bir gitar fazlasıyla işinizi görücektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

Sanırım akor basarak, ritim atarak başlamak, klavye mantığını çözmek için klasik gitar tavsiye ediyorlar.
    Klasik gitarın tonları, gitar seven birini gitardan soğutabilir. Akustik gitar tatlıdır ama başlangıç için değil, orta seviyeler içindir. Telleri çok sert olduğundan akorları komasız yani cızırtısız basmak zordur.
    Elektro gitar ise klavyesi rahat, telleri fazla sert olmayan ve çok rahat bare basılabilen gitardır.
    Akustik gitardaki teknikleri ve sesleri elektro gitardan alabilirsiniz. Hatta elektro gitarda çok çok daha fazla teknik mevcut.
    Ayrıca sesin elektronik olarak çıkartılması da avantajdır. Efekt aletleri kullanarak çok çok farklı sesler ile her müziği çalabilirsiniz.
    Kesinlikle elektro gitar daha eğlenceli daha keyifli bir enstürman. Teknikleri keşfettikçe daha da keyifli olur.
    Önemli olan bütçe aslında orta kalite bir elektro gitar ile anfi 1000 tl civarında, orta seviye klasik gitar 250-350 tl den başlıyor.

+9999 fakat başlangıç seviyesi ekipmanlarla başlayabilir 1000 lira bütçe ayıramazsa yani bi x2 veya ibanez 170dx ve 10 watt bi amfi ile başlayabilir buda 500-700 arası olur fakat çok uzun süre idare etmez bu ekipmanlar ben cort g210 la başladım +10 watt cort amfi 440 ye yakın tuttu fakat daha kaliteli bi gitar istiyor insan yetersiz geliyor bu ekipmanlar :/

• quote:

Orijinalden alıntı: dişipiylekuyuyainenadam

quote:

Sanırım akor basarak, ritim atarak başlamak, klavye mantığını çözmek için klasik gitar tavsiye ediyorlar.

+9999 fakat başlangıç seviyesi ekipmanlarla başlayabilir 1000 lira bütçe ayıramazsa yani bi x2 veya ibanez 170dx ve 10 watt bi amfi ile başlayabilir buda 500-700 arası olur fakat çok uzun süre idare etmez bu ekipmanlar ben cort g210 la başladım +10 watt cort amfi 440 ye yakın tuttu fakat daha kaliteli bi gitar istiyor insan yetersiz geliyor bu ekipmanlar :/

ibanez grg 170dx aldım3-4 ay önce bir de micro cube 15w aldım ikisi beraber 1100 tl civarında tuttu. dediğin gibi daha ucuza da alınabilir ama cort x4 evo veya 170dx gibi gitarlar aslında ortaseviye gitarlar. önceki mesajda da demek istediğim başlangıç gitarları ucuzdur ama tonları insanı soğutabilir o yüzden başlangıç için orta seviye en iyisi bence. 90 tl ye klasik gitar var 250 tlye elektro gitar var ama alır kenara koyup süs gibi kullanırsınız....

• düşük büteyle alt seviye 0 gitar almaktansa orta seviye 2. el gitar almaya yönelmelisin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dişipiylekuyuyainenadam

quote:

ibanez grg 170dx aldım3-4 ay önce bir de micro cube 15w aldım ikisi beraber 1100 tl civarında tuttu. dediğin gibi daha ucuza da alınabilir ama cort x4 evo veya 170dx gibi gitarlar aslında ortaseviye gitarlar. önceki mesajda da demek istediğim başlangıç gitarları ucuzdur ama tonları insanı soğutabilir o yüzden başlangıç için orta seviye en iyisi bence. 90 tl ye klasik gitar var 250 tlye elektro gitar var ama alır kenara koyup süs gibi kullanırsınız....

tamamen haklısın sadece demek istediğim bütce eğer bütçesi yetiyorsa hiç düşünmeden iyi bir gitarla başlamalı .

• arkadaşlar heralde başlangıç için cort x2 ideal ne dersiniz? buna ek olarak amfi ne alabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.