Şimdi Ara

Gitar'a başlıyorum sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya ben elektro gitar çalmak istiyorum.İlk önce klasik gitar mı öğrenmem gerek yoksa özellikle elektro gitar kursu falan var mı?

• bende bas gitar çalmak istiyorum.. illa klasiklemi başlamak lazım
  • Hayır arkadaşlar bu çok yanlış bir kanı. İlk önce klasikle başlamanın tek olayı size fazladan bir gitar daha satabilmektir. Hangi enstrumanı çalmak istiyorsanız onunla başlayın. Klasikle elektronun çalımı arasında çok fark var biri penayla biri tırnakla çalınır tutuşları bile farklıdır. Heleki bass gitar çok daha ayrıdır. Size istemediğiniz enstrumanla istemediğiniz parçaları çalmaya zorladıklarında işkenceden başka birşey olmaz.
    Kurs için eğer durumunuz el vermiyorsa gitardersivideo.com da Selim Işık'ın 100 videoluk dersi var ücretsiz. Herşeyi layıkıyla anlatıyor onlardan faydalanabilirsiniz. Bass gitar dersleride başladı
  • Hayır ne öğrenmek istiyorsanız onla başlayın
  • Peki özel hoca mı tutmak lazım yoksa kurslar falan mı var?

ayrıca bu gitardersivideo.com da selim ışığın videoları açılmıyor ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silkroad_Archer -- 13 Temmuz 2010; 22:31:31 >
  • kurs al <
  • Kurs almak tabiki çok daha verimli olur. Ben kursu karşılayacak maddi durumunuz yoksa eğer alternetif olması için öneride bulundum. Forumda dersleri indirmek için linkler yada direk izlemek için youtube ve myspace videoları var. Neden açılmadığı hakkında bir fikrim yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rastalı_Pasta

Hayır arkadaşlar bu çok yanlış bir kanı. İlk önce klasikle başlamanın tek olayı size fazladan bir gitar daha satabilmektir. Hangi enstrumanı çalmak istiyorsanız onunla başlayın. Klasikle elektronun çalımı arasında çok fark var biri penayla biri tırnakla çalınır tutuşları bile farklıdır. Heleki bass gitar çok daha ayrıdır. Size istemediğiniz enstrumanla istemediğiniz parçaları çalmaya zorladıklarında işkenceden başka birşey olmaz.
    Kurs için eğer durumunuz el vermiyorsa gitardersivideo.com da Selim Işık'ın 100 videoluk dersi var ücretsiz. Herşeyi layıkıyla anlatıyor onlardan faydalanabilirsiniz. Bass gitar dersleride başladı

Ben bu görüşe katılmıyorum... Clasic gitardan başlamak,öncelikle '' teori '' kısmını öğretir. Gitar nedir öğrenirsin. Nasıl basılır öğrenirsin. Akor nedir öğrenirsin. Parmakların gelişir,gamlar öğrenirsin ve bu öğrendiklerin elektro gitarda çok fazla işe yarar. Sen elektro'dan başlasan bile adam sana gene clasic gitar terimleri öğreterek başlayacaktır. Teori'yi öğrendiğinde elektroda daha kolay kavrayacaksın. Nasıl basıldığını öğrendiğinde elektroda Power Chords'larda zorlanmayacaksın.Parmakların gelişirse,soloları hızlı öğrenirsin. Gamları öğrenirsen,bi çok teknikte zorlanmazsın.Birinin penayla çalınması diğerinin ise tırnakla çalınması birşeyi değiştirmez. Elektroyu tırnakla çalan da var... Metallica'nın basçısını örnek verirsek,adam harika flemenko çalıyor... Fazladan bir gitar satmak olayı daha da saçma... Aldığı yerden kursa başlayacağını varsayalım,elektro satmak zorunda. Dandik bir elektro 180TL civarı. Eğer fazla para kazanılması istenirse,zaten elektro satılır. Ayrıca elektro kurslarının ücreti clasicten daha fazla...
    Şimdi clasic gitarı bu kadar savunmam sizde clasic gitar çaldığımı çağrıştırabilir... 3 senedir elektro çalıyorum. Elektro'yu da hiçbir şeye değişmem... Sadece kendimce doğru olan görüşümü yansıtmaya çalıştım.Herkese iyi akşamlar...

• quote:

Hayır arkadaşlar bu çok yanlış bir kanı. İlk önce klasikle başlamanın tek olayı size fazladan bir gitar daha satabilmektir. Hangi enstrumanı çalmak istiyorsanız onunla başlayın. Klasikle elektronun çalımı arasında çok fark var biri penayla biri tırnakla çalınır tutuşları bile farklıdır. Heleki bass gitar çok daha ayrıdır. Size istemediğiniz enstrumanla istemediğiniz parçaları çalmaya zorladıklarında işkenceden başka birşey olmaz.

+19455

İstediğin enstrümandan başla kurs alman iyi olacaktır temelini sağlam atman açısından. Kurs almadanda bu işi gayet iyi becerebilirsin kurs almak şart değil bütçen yeterli ise tabiki kurs alman iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: marsis

quote:

Ben bu görüşe katılmıyorum... Clasic gitardan başlamak,öncelikle '' teori '' kısmını öğretir. Gitar nedir öğrenirsin. Nasıl basılır öğrenirsin. Akor nedir öğrenirsin. Parmakların gelişir,gamlar öğrenirsin ve bu öğrendiklerin elektro gitarda çok fazla işe yarar. Sen elektro'dan başlasan bile adam sana gene clasic gitar terimleri öğreterek başlayacaktır. Teori'yi öğrendiğinde elektroda daha kolay kavrayacaksın. Nasıl basıldığını öğrendiğinde elektroda Power Chords'larda zorlanmayacaksın.Parmakların gelişirse,soloları hızlı öğrenirsin. Gamları öğrenirsen,bi çok teknikte zorlanmazsın.Birinin penayla çalınması diğerinin ise tırnakla çalınması birşeyi değiştirmez. Elektroyu tırnakla çalan da var... Metallica'nın basçısını örnek verirsek,adam harika flemenko çalıyor... Fazladan bir gitar satmak olayı daha da saçma... Aldığı yerden kursa başlayacağını varsayalım,elektro satmak zorunda. Dandik bir elektro 180TL civarı. Eğer fazla para kazanılması istenirse,zaten elektro satılır. Ayrıca elektro kurslarının ücreti clasicten daha fazla...
    Şimdi clasic gitarı bu kadar savunmam sizde clasic gitar çaldığımı çağrıştırabilir... 3 senedir elektro çalıyorum. Elektro'yu da hiçbir şeye değişmem... Sadece kendimce doğru olan görüşümü yansıtmaya çalıştım.Herkese iyi akşamlar...

"İlk önce klasikle başlamanın tek olayı size fazladan bir gitar daha satabilmektir."

Şu cümleme dikkat çekiyorum, ve klasik gitara vereceği parayıda bütçesinin üstüne koyup daha iyi bir gitarla başlamasını öneriyorum.
    Klasik gitarla elektro arasında notasal hiç bir farklılık olmadığı için aynı şeyler elektro üstünde de rahatça öğrenilebilir. Gidipte birde klasik almanın hiçbir gereği yok...

• Arkadaş kararsız kaldım herkes başka bir şey diyor ya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marsis

quote:

"İlk önce klasikle başlamanın tek olayı size fazladan bir gitar daha satabilmektir."

Şu cümleme dikkat çekiyorum, ve klasik gitara vereceği parayıda bütçesinin üstüne koyup daha iyi bir gitarla başlamasını öneriyorum.
    Klasik gitarla elektro arasında notasal hiç bir farklılık olmadığı için aynı şeyler elektro üstünde de rahatça öğrenilebilir. Gidipte birde klasik almanın hiçbir gereği yok...

'' Klasik gitarla elektro arasında notasal hiç bir farklılık olmadığı için aynı şeyler elektro üstünde de rahatça öğrenilebilir. Gidipte birde klasik almanın hiçbir gereği yok... ''

Buna katılıyorum. Elbette ki öyle. Sadece öğrenimsel açıdan konuşuyorum...

• Yani elektrodan başlamak mantıklı gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silkroad_Archer

Yani elektrodan başlamak mantıklı gibi görünüyor

?
  • quote:

quote:

Yani elektrodan başlamak mantıklı gibi görünüyor

?

En doğru olanı bu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inismona -- 12 Temmuz 2010; 23:44:58 >
  • Peki istanbulda bakırköye yakın bi kurs var mıdır
  • Kursa gerek yok. Kendi kendine öğrenebilirsin. Selim Işık'ın videoları özellikle epeyi işine yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.