Şimdi Ara

GİRİŞİMCİLİK YAPMAYA EN UYGUN MESLEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçoğumuzun yks kasma amacı gelecekte refah bir hayat sürme,sevdiği işi yapma,çocukları için iyi bir gelecek hazırlama vs. diye sıralayacağımız sebepler silsilesi.Asıl amaç mutlu yaşamı elde etme, mutlu yaşamda maalesef paradan geçiyor birbirimizi kandırmamıza gerek yok yani.Tıp isteyen insanların çoğuna sorsanız neden tıp istediğini belki o mesleği sevdiği için isteyenler olabilir onlar bir tarafa ama birçoğumuzun seçme nedeni Türkiye'de şimdilik en garanti meslek para kazanma konusunda.Aynı zamanda burjuvazinin içinden gelmeyen biz gençlerin bir çoğu kendi küçük burjuvazilerini yaratabilmek içinde biçilmiş kaftan.Öte yandan mühendiste olsak,doktorda olsak hiçbir zaman çok uçuk paralar kazanamayacaz.Yani atiyorum bir doktor beyin cerrahı olur çok riskli ameliyatlara girer alır 100k 200k para ama o tecrübeye,olgunluğa erişene kadar 50 leri 60 ları buluyorsun zaten.Ondan sonra para kazansak ne işimize yarayacak bir ayağımız çukurda zaten.Önemli olan gençken daha hayatın baharında o paraları kazanmak.Burda önemli bir alan tabi ki girişimcilik oluyor.Çok fazla örneği var dünyada küçük girişimlerin kartopu gibi büyüyüp tekel oluşturması.En bariz örneği google,microsoft gibi şirketler.20 30 yılda ülkelerden daha zengin hale geldiler.Tabi ki Türkiye'de google ,microsoft türevi şirketler kurmaktan bahsetmiyorum istesekte Türkiye'de olacak iş değil bu.Sözü uzatmadan Türkiye'nin en iyi okullarında hangi bölümler girişimciliğe yatkın sizce? Yurtdışında da girişimcilik konusunda iş yapabilecek bölümler hangileridir ?

• Tıp hakkındaki yorum bence biraz hatalı/talihsiz olmuş. Sağlık sektöründe girişimciliğin önü çok açıktır düşünülenin aksine. Ha bizimkiler tercih etmiyorlar çok, orası ayrı. Ama ben oranın 1/300 olduğu gibi bi fikre sahibim. Hani 300 tıpçının biri çok girişimci kafaya sahip oluyor. Ki o kadarı da yeterli bu okulun asıl amacı doktor yetiştirmek sonuçta :)

4. sınıf tıp öğrencisiyim, son 4 yılı veri analizi ve yapay zeka olmak üzre 9 yıldır yazılımla uğraşıyorum. Ortalama yılda bir (son zamanlarda daha çok 3 ayda bir denebilir) inanılmaz projeler için teklif geliyor. Hepsi girişimlerden, araştırma ekiplerinden vb. Bizzat yani "gel sana ücretsiz ofis ve malzeme verelim yap bu projeni" dediler kaç kere. Teşekkür ederim akademik düşünüyorum diye ben reddettim.

Her mesleğin kendine ait bir girişim, iş geliştirme ekosistemi oluyor. Bilgisayar olur, sağlık olur, elektrik elektronik olur, çevirmenlik olur hiç farketmez. O tipik "girişimci" düşünce yapısına sahipseniz sizi nereye koyarsak koyalım yaparsınız. Bazı insanların eline bi balta verip ormana atın, hiç durmaz odun kesmeye başlar o adamlar. Onlardan olabiliyorsanız her şartta yaparsınız. Şu anda işe girişebilme kolaylığı bakımından en rahatı tartışmasız yazılım/bilgisayar. 2 arkadaş bir araya gelip dünya şirketi kurabilirsiniz kafa varsa sıfır sermayeyle. Ama elbette bu demek değil ki diğerlerinde de çok zor bu iş, değil. Siz ürüne dönüşebilecek fikrinizle, bilimsel desteğiyle, fizibilitesiyle birlikte bir prototip hazırlayıp parası olanlara götürün yeter ki.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Girişimci Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Girişimcilik yolculuğunuza başlamak istiyorsanız, okuyacağınız bölüm büyük önem taşımaktadır. Doğru bölüm seçimi, işletme fikirlerinizi geliştirmenize, gerekli bilgi ve becerileri kazanmanıza yardımcı olabilir.

Girişimci olmak için uygun bölümler arasında İşletme Yönetimi, Ekonomi, Pazarlama ve Bilgisayar Bilimleri yer almaktadır. Bu bölümler, iş dünyasının temel ilkelerini, pazarlama stratejilerini, finansal yönetimi ve teknolojik gelişmeleri anlamanıza olanak tanır.

İşletme Yönetimi: İşletme planlaması, finansal yönetim, pazarlama ve insan kaynakları yönetimi gibi girişimcilik için kritik öneme sahip alanlarda kapsamlı bir temel sağlar.

Ekonomi: Ekonomik teoriler, pazar analizi ve küresel ticaretin anlaşılması, girişimcilerin piyasa fırsatlarını belirlemelerine ve iş kararları vermelerine yardımcı olur.

Pazarlama: Müşteri davranışı, rekabetçi analiz ve dijital pazarlama teknikleri hakkındaki bilgiler, girişimcilerin hedef kitlelerine ulaşmalarına ve ürün veya hizmetlerini etkili bir şekilde pazarlamalarına olanak tanır.

Bilgisayar Bilimleri: Teknolojik gelişmelerin hızla değiştiği günümüz iş dünyasında, yazılım geliştirme, veri analizi ve siber güvenlik alanlarındaki beceriler girişimciler için değerlidir.

Girişimcilik yolunda hangi bölümü seçeceğin, ilgi alanlarına, becerilerine ve işletme fikirlerine bağlıdır. Kapsamlı araştırma yaparak ve farklı bölümlerin müfredatlarını karşılaştırarak, girişimcilik hedeflerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak en uygun seçeneği belirleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işte gerçek bir türk genci, maşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de merak ediyorum
  • up.
  • Fizik/ bilgisayar mühendisliği/ ybs bu bölümlerde kendine özgü fikirlerin olursa şirket açıp yürüyebilirsin şahsen yapmak isterdim

• Tıp hakkındaki yorum bence biraz hatalı/talihsiz olmuş. Sağlık sektöründe girişimciliğin önü çok açıktır düşünülenin aksine. Ha bizimkiler tercih etmiyorlar çok, orası ayrı. Ama ben oranın 1/300 olduğu gibi bi fikre sahibim. Hani 300 tıpçının biri çok girişimci kafaya sahip oluyor. Ki o kadarı da yeterli bu okulun asıl amacı doktor yetiştirmek sonuçta :)

4. sınıf tıp öğrencisiyim, son 4 yılı veri analizi ve yapay zeka olmak üzre 9 yıldır yazılımla uğraşıyorum. Ortalama yılda bir (son zamanlarda daha çok 3 ayda bir denebilir) inanılmaz projeler için teklif geliyor. Hepsi girişimlerden, araştırma ekiplerinden vb. Bizzat yani "gel sana ücretsiz ofis ve malzeme verelim yap bu projeni" dediler kaç kere. Teşekkür ederim akademik düşünüyorum diye ben reddettim.

Her mesleğin kendine ait bir girişim, iş geliştirme ekosistemi oluyor. Bilgisayar olur, sağlık olur, elektrik elektronik olur, çevirmenlik olur hiç farketmez. O tipik "girişimci" düşünce yapısına sahipseniz sizi nereye koyarsak koyalım yaparsınız. Bazı insanların eline bi balta verip ormana atın, hiç durmaz odun kesmeye başlar o adamlar. Onlardan olabiliyorsanız her şartta yaparsınız. Şu anda işe girişebilme kolaylığı bakımından en rahatı tartışmasız yazılım/bilgisayar. 2 arkadaş bir araya gelip dünya şirketi kurabilirsiniz kafa varsa sıfır sermayeyle. Ama elbette bu demek değil ki diğerlerinde de çok zor bu iş, değil. Siz ürüne dönüşebilecek fikrinizle, bilimsel desteğiyle, fizibilitesiyle birlikte bir prototip hazırlayıp parası olanlara götürün yeter ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: lafebtix

Tıp hakkındaki yorum bence biraz hatalı/talihsiz olmuş. Sağlık sektöründe girişimciliğin önü çok açıktır düşünülenin aksine. Ha bizimkiler tercih etmiyorlar çok, orası ayrı. Ama ben oranın 1/300 olduğu gibi bi fikre sahibim. Hani 300 tıpçının biri çok girişimci kafaya sahip oluyor. Ki o kadarı da yeterli bu okulun asıl amacı doktor yetiştirmek sonuçta :)

Hocam küçük bir araştırma yaptım çoğu milyarderin ekonomi ve işletme ile yakın bağları var.Çoğu MBA yapmış.Sizce Boğaziçi,Koç,Bilkent gibi okullarda bu iki alandan birinde okunsa bir yandan da yazılım ile uğraşmak nasıl olur ? Yazılımla uğraştığınızıda söylemişsiniz bir fikriniz var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parayı çok sevenlerden çok başarı peşinden koşanlar başarılı oluyor benim gördüğüm kadarıyla. Amacınız çok para kazanmaksa ve girişimciliği bu yüzden istiyorsanız zor, sevdiğiniz mesleği yaparsanız ve kendinizi geliştirirseniz başarı sizinle gelecektir.

• Hocam bu tarz işler için en uygun alanın işletme oldugu kanaatindeyim. Ayni zamanda dijital reklamcilik ve yapay zeka gibi alanlarda bu konuda iyi ama oralarda gelismek icin okul mu okunmasi lazim o konuda emin degilim

• yusuf2156 kullanıcısına yanıt
    O insanlar genelde evet öncesinde yazılımla alakalı eğitim alıyorlar (major'ım yazılım şeklinde derler), sonrasında bu tarz işlere ilgili oldukları vakit 1-2 başarısız girişim denemeleri oluyor. Sonrasında MBA gibi finans/işletme bilgilerini destekleyen eğitimler alıyorlar. Hepsi de yapmıyor ama çok da şart değil sonuçta. Ekonomi değil, ekonomi ayrı finans ayrı işletme ayrı şeyler.

Ama ben safi yazılım geliştirmek için işletme okumayı birazcık sağ kulağı sol elle tutma gibi değerlendiririm açıkçası. Ha tabii işletme yazılımları üzerine mesela özelleşmek istiyorsunuzdur o olur. Ama ne bileyim kalkıp da "Genel kapsam bir yazılım şirketi olmak istiyorum, o yüzden major'ımı işletme seçeyim" demek biraz eh açıkçası. Genel kapsam yazılım şirketi olmak için bilgisayar okunur, sonra aklınıza yatar bir şeyler de yapmaya başlarsınız, o noktada MBA vs. yapabilirsiniz.

Her yere çekilebilecek bir soru o yüzden kendiniz karar verin.

Ama bence bu tarz bir eğiliminiz var ama konudan emin olamıyorsanız, wildcard olun, işletme okumak mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lafebtix -- 28 Şubat 2020; 22:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lafebtix

O insanlar genelde evet öncesinde yazılımla alakalı eğitim alıyorlar (major'ım yazılım şeklinde derler), sonrasında bu tarz işlere ilgili oldukları vakit 1-2 başarısız girişim denemeleri oluyor. Sonrasında MBA gibi finans/işletme bilgilerini destekleyen eğitimler alıyorlar. Hepsi de yapmıyor ama çok da şart değil sonuçta. Ekonomi değil, ekonomi ayrı finans ayrı işletme ayrı şeyler.

Ama ben safi yazılım geliştirmek için işletme okumayı birazcık sağ kulağı sol elle tutma gibi değerlendiririm açıkçası. Ha tabii işletme yazılımları üzerine mesela özelleşmek istiyorsunuzdur o olur. Ama ne bileyim kalkıp da "Genel kapsam bir yazılım şirketi olmak istiyorum, o yüzden major'ımı işletme seçeyim" demek biraz eh açıkçası. Genel kapsam yazılım şirketi olmak için bilgisayar okunur, sonra aklınıza yatar bir şeyler de yapmaya başlarsınız, o noktada MBA vs. yapabilirsiniz.

Her yere çekilebilecek bir soru o yüzden kendiniz karar verin.

Ama bence bu tarz bir eğiliminiz var ama konudan emin olamıyorsanız, wildcard olun, işletme okumak mantıklı.
    Teşekkür ederim hocam değerli yorumlarınız için.

• Diş hekimliği.Işinde iyi olan yürüyor.

• Parayı düşünerek girişimciliğe girişirsen dibi boylarsın en yakın zamanda. Senin derdin inovasyon olmalı para en son planda olmalı
    Örneğin Elon Musk son Falcon 9 roketini fırlatmadan önce parası bitmişti bu roket de başarıyla geri dönmeseydi şirket kepenkleri kapatacaktı eğer parayı düşünen bir insan olsaydı şirketi kapatır gider parasını cebinde bırakırdı ama riske girdi ve milyar dolarlık servet sahibi, elektrikli araçlarda lider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pisagör

Parayı düşünerek girişimciliğe girişirsen dibi boylarsın en yakın zamanda. Senin derdin inovasyon olmalı para en son planda olmalı
    Örneğin Elon Musk son Falcon 9 roketini fırlatmadan önce parası bitmişti bu roket de başarıyla geri dönmeseydi şirket kepenkleri kapatacaktı eğer parayı düşünen bir insan olsaydı şirketi kapatır gider parasını cebinde bırakırdı ama riske girdi ve milyar dolarlık servet sahibi, elektrikli araçlarda lider.
    Dışardan çok para odaklı imajı yarattım hocam sanırım.İlk önceliğim ilgi duymadığım bir işte çalışıp çok para kazanma odaklı değil.Zaten sevmediğim bir işten parada kazanamam.Ayrıca Elon Musk pennsilvanya üniversitesi ekonomi bölümü ve fizik yan dal mezunu birisi.Yani temel bilimlerle uğraşan biri bile ekonomi lisansı almış.Stanford'dan da uygulamalı fizik ve malzeme bilimi doktora kabulü almış ama başlamadan bırakmış.Aynı şey Bill Gates'de de var adam Harvard bilgisayar bilimlerini yarıda bırakıyor ve Paul Allen'la Microsoftu kuruyor.Arada Warren Buffet'dan da tavsiyeler alıyor şirketi nasıl kuracağına dair.Burdan beni çıkardığım pay ekonomi veya işletme okumakla beraber yazılımla uğraşmak.Tam tersi de olabilir temel bilim veya mühendislik okuyup mba'de yapılabilir ama Boğaziçi,Bilkent,Koç gibi okullarda okuma fırsatını kaybetmek istemiyorum.Çok iyi matematik netlerim hem tyt hem ayt de ama fendeki durumum boğaziçi kazanacak seviyede değil.O yüzden sanırım eşit ağırlığa kayıp işletme veya ekonomi kazanmaya oynuyacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf2156 -- 29 Şubat 2020; 0:4:11 >

• Eğer yazılıma yatkın biriyden CompSci oku ve mezun olana kadar C++ gibi iş görecek programlama dillerini iyi bir şekilde ingilizce kaynaklardan öğren, şimdiye kadar yapılmış yabancı başarılı projeleri incele ve bir fikir edinmeye çalış. Finans vb bölümler girişimi nasıl yapacağın konusunda yardımcı olabilir ancak asıl girişimin kendisi için o konu hakkında eğitim almış olman gerek. Sektörün içinde olan biri değilim tabii ancak önerim budur.

• yusuf2156 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı hocam işletme ekonomi okurken bilgisayar mühendisliğinde istediğiniz seviyeye gelebilirsiniz eğer iradeniz ve azminiz varsa. Çok kitap okumanızı öneririm yine Elon Musk örneği vereceğim ama kendisi temel bilim okumasına rağmen o kadar fazla uzay mühendisliği kitabı okumuş ki spaceX mühendislerini işe alırken mühendislerden daha fazla bilgi sahibi olduğu görülmüş. Başarılar hocam umarım güzel yerlere gelirsiniz

• Şuan ne iş yapıyorsunuz ?

• Boğaziçinde misiniz ?

• ilkokul terk olmak. en zengin adamlar ekseriyetle hep ilkokul terktir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.